mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:46:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 422561 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #15 : ponedeljek, 25.11.2002 : 08:28:35 »

Pozdravljena Tinca!
Jaz imam tudi beagla -Mozart - 7 mesecev je star. Na začetku je tudi on kar tako lajal. Odvadila sem ga tako, da ko je začel lajat sem mu energično rekla fuj ne smeš in ga nežno prjela za gobček, da je nehal lajat. Res nežno. Ko je utihnil, je bil takoj pohvljen. Lajati na ukaz pa sem ga učila tako, da sem mu rekla glas in dvignila prst, ko je zalajal je dobil nagrado. Kar tako pa ni smel. Sedaj laja na ukaz oz. ko ga na sprehodu kdo preseneti oz. ga goni ,.... V stanovanju pa ne.
Sem pa razbrala iz maila, da je Luc na balkonu, ko je sam. Mogoče ga prebeč stvari moti in ne more prespat. Mogoče, bi pa bilo bolje, da je notri, ko je sam. Samo daj mu veliko igrač in umakni vse dragocene zadeve. Mozart je skozi noter, ko je sam pa precej uničuje. pomaga samo  Get off in ogromno igrač.
Upam, da sem ti kaj pomgala. Roll Eyes
Lp, Tina
Logiran
halicanum
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 188


« Odgovor #16 : nedelja, 29.12.2002 : 16:02:41 »

Dragi sočlani foruma!
Oprostite, da ponavljam sporočilo. Govori o kruti usodi kužka, ki je žrtev "odgovornega lastnika" in "odgovornega vzreditelja".

Gre za tipičen primer "KAKO SE NE NABAVLJA KUŽA"

V MALIH OGLASIH SEM NALETEL NA:
Citat
Zaradi alergije na pasjo dlako prodajamo 6 mesecev starega Beagla (samec, trobarven, rodovniški, vrhunskih staršev) Iscemo dobre lastnike, z veliko prostega časa. Navajen je življenja v hiši, živahen, prijazen, zdrav, pozna že nekaj osnovnih ukazov,.. Najbolj primeren bi bil za lovskega in družinskega psa. Za vse informacije pišite na e-mail oziroma pokličite na 041 617 817!
Tina <tinavilar@hotmail.com>
- December 21, 2002  


Tina Vilar (forum nick: Tinca), tvoj oglas je zavajajoč, ker se ne ujema s tvojimi prispevki v forumu.
     Mrzlično, da ne rečem histerično, si iskala beagla. A se spomniš, da sva se pogovarjala in dopisovala. Z ozirom, da si še otrok, sem te lepo opozarjal, da je beagle pes za družino, ki je pripravljena na "team work", in da obstaja nevarnost, da beagle vas začne obvladovati. Beagle je zelo zahteven za vzgojo.

    Odločili ste se, in ste v dom pripeljali Luca. Bila si navdušena nad njim, nad vzrediteljico, dokler niste ugotovili, da enostavno niste kos enemu kužku. Ugotovili ste, da to bitje ima svoje potrebe po hrani, po redni negi, po družbi. Skratka ste vsi obupali, in pustili Luca brez osnovne vzgoje. Dokler vas ni motilo, je lahko počel vse kar mu je bilo prav.

    In se vam je prelilo čez rob potrpežljivosti. Začela si razlivati svojo žolč na forumu, z vprašanji, "kaj storiti, če Luc...". Vsi smo ti svetovali kaj in kako, z opombo, da prevzgoja nevzgojenega psa zahteva vztrajnost. Za vztrajno prevzgojo očitno niste bili dovolj pripravljeni.


    In je,.....  NEKDO V DRUŽINI UGOTOVIL DA JE ALERGIČEN NA PASJO DLAKO (beri: "Nihče v družini ni sposoben ali pripravljen sprejeti, ljubiti in skrbeti za ubogega 6 mesečnega beagla Luca")

Predlagam ti rešitev, ki bo POŠTENA do Luca in njegovih bodočih lastnikov.
  • Poskusi ga vrniti vzrediteljici. Če je resna in odgovorna, bo poskrbela, da mu bo boljše kot pri vas. Če je že brez preverjanja Luca pustila v družino, ki ni primerna za beagla, naj zdaj poskrbi, da Lucu najde primeren dom. (Ne sanjajte, da ga boste prodali!)
  • Če vzrediteljica ni poštena in odgovorna, napiši pošten oglas: "Oddajamo nevzgojenega beagla, ker mu enostavno nismo kos"
  • Za novoletno darilo si kupite TAMAGUCHIja. (POZOR - potrebuje baterijo!) Upam, da vam ne bo v breme.


Lep pozdrav
Darko L.
Logiran
Tinca
gost
« Odgovor #17 : ponedeljek, 30.12.2002 : 17:33:32 »

Lep pozdrav!Kot prvo mislim da nimate nobene pravice ugotavljati kako ravnamo z našim Lucom in si izmišljevati vzrokov zakaj je prišlo do takih težav. Res je, da je BIL problematičen, pa sem ga z velikim trudom (in ne samo jaz) odvadila lulanja po stanovanju, renčanja, lajanja (normalno je da še vedno laja, vendar se je naučil, da spi ko ni nikogar doma) ... Veliko živcev nam je požrl ampak ni nam žal niti za trenutek. Psa smo si vsi želeli že od nekdaj. Imeli smo že zlato prinašalko pred 7 leti ampak je imela raka. Po dolgem času (za vse je bila izkušnja z njo namreč zelo boleča, najbolj smo se bali da bi se nam vse to zgodilo se enkrat) smo se spet odločili za psa, je pa res da je pred 4 leti v našo družino prišel še en otrok, moj bratec in ima velike težave z laringitisom. Pred tem nismo mogli vedeti kako bo on prenašal dlako. Nihče torej ni ugotovil da je alergičen na pasjo dlako, ampak so to pokazale vedno večje težave. Imel jih je že prej, sedaj pa so postale hujše. Še vedno upamo da se bo stanje izboljšalo (in na srečo nimamo nobenega resnega kupca) in bomo lahko Luca obdržali ker je postal najbolj zlat, prijazen in lep kuža pod soncem. Mi ga imamo tako zelo radi, on pa nas. Sploh si ne znamo več predstavljat življenja brez njega in vsega kar je prinesel s seboj.
Glede njegove nevzgojenosti. Marsikateri pes, ki je že (že sem napisala zato, ker po opravljeni maturi greva v šolo-če ga bomo seveda lahko obdržali) obiskoval šolo ni tako ubogljiv kot Luc. Pozna že vse osnovne ukaze. Izkušnje z vzgojo in nego psa pa že imamo, ker to ni naš prvi pes. Tako, da res nimate nobene podlage za obtoževanje kako nam je ušla njegova vzgoja izpod kontrole. Glede histeričnega iskanja Beagla. Vsa ta leta, ki smo jih preživeli brez psa sem brala knjige, obiskovala razstave, iskala primerno pasmo,.. Se pogovarjala s starši,.. Za psa se vsekakor nismo odločili čez noč. In ko smo se odločili smo vedeli da prinaša seboj veliko odgovornost in bo, ne glede na to kakšen pes bo postal, naš vseh 15 ali kolikor let že.
Pa tudi glede neodgovornosti in teh stvari. S prejšnjo psičko smo imeli ogromno problemov. Skoraj ves čas je bila pri veterinarju, za vsa mogoča zdravljenja smo dali ogromno denarja in porabili ogromno časa, pa ji vseeno nismo mogli pomagati. Pa nam ni bilo žal ne časa in denarja. Šolali smo jo, se ukvarjali z njo, pa nam je vseeno zbežala ko je le dobila priložnost. Bila je pač izredno navihana, kar je bilo vidno že v leglu, le da takrat nismo imeli izkušenj. Ona je bila res neobvladljiva, ko jo je kaj pičilo, pa smo jo imeli vseeno radi in nam niti na misel ni prišlo da bi jo prodali ali se je kakorkoli znebili. Imeli smo jo radi, tako kot je bila. Psi imajo dobre in slabe lastnosti, tako kot mi, ljudje. In ko je bila na koncu smo ji stali ob strani in jo pospremili na lepše. Kljub vsemu je bila naša in kot pravi mali princ: » Za vedno postaneš odgovoren za tisto, kar udomačiš«. Prav tako bi bili iz srca radi odgovorni za Luca, ga imeli radi in mu stali ob strani ne glede na to kakšen bo postal in kakšni bomo postali mi. Je pa pomembno tudi zdravje in dobro počutje najmlajšega člana naše družine, se vam ne zdi?!
Vi, ki nas sploh ne poznate si pa drznete govoriti o naši neodgovornosti in da nismo kos našemu Lucu. Vsem nam je zelo težko in resnično upamo samo na to, da se bo Nejcu stanje izboljšalo in bo Luc lahko ostal z nami.
Logiran
Tinca
gost
« Odgovor #18 : ponedeljek, 30.12.2002 : 17:34:28 »

Aja, pa še glede tega da je obstajala nevarnost da bi nas začel pes obvladovati. Vsi v družini smo si že pred njegovim prihodom postavili pravila kaj sme in kaj ne sme in se tega tudi držali. Luc dobro ve kje je njegovo mesto in niti slučajno nikogar ne obvladuje. V njegovo vzgojo in nego smo vsi vložili toliko časa in ljubezni, da bomo (če do tega pride) ob njegovem odhodu izgubili del nas. Vsak prost trenutek eden ali drugi preživi z njim, se igra z njim,... Popestril nam je življenje in nihče od nas ni pričakoval teh težav.
Oglas sem bila prisiljena oddat, zaradi staršev, ki jih (mislim da razumljivo) zelo skrbi za Nejca, ki se ponoči duši in tudi drugače težko diha. Bila sta res prestrašena in nista vedela kaj naj, nista videla druge rešitve. Če imete sami otroke, si lahko predstavljate kakšen je občutek, ko se začne otrok dušiti sredi noči. In to se ne zgodi tako redko. Živci so staršem zelo hitro popustili, najbrž tudi zato, ker je pred kratkim moji mami umrl oče, pred tem je bil pri nas in smo skrbeli zanj ko je umiral. Mislim, da je razumljivo da nas je to psihično izčrpalo. Vse skupaj je bilo zelo na hitro. Sedaj pa se je stanje malo umirilo, Nejc lažje diha in upamo da bodo zdravniki našli vzrok kje drugje, Luc pa bo lahko ostal z nami, ker si nihče od nas ne želi da bi mogel stran.
Upam da sedaj vsaj malo bolj razumete v čem je bil vzrok tistega oglasa. Če ne bo potrebno še vedno lahko rečemo kupcem, da ga ne prodamo. Če pa bo prišlo do še večjih težav je bolje, da naredimo za Luca vsaj še to, da mu poiščemo najboljši možni dom, če že pri nas ne bo mogel ostati. Ne moremo se požvižgati na Nejca. Tudi njega imamo (razumljivo) zelo radi in mu želimo omogočiti normalno življenje (predvsem zdravo) in odraščanje.
Vem, da sem še otrok ampak vseeno vem kaj je odgovornost. Ne bom se hvalila ampak Luca sem predvsem jaz zelo dobro vzgojila in socializirala, tako da imam glede tega čisto vest. Dali smo mu topel in ljubeč dom, ga imeli radi in skrbeli zanj... in to bomo z največjim veseljem delali tudi v prihodnje, če bo nam bo le dano. Verjemite pa da smo si najmanj od vsega želeli zgubiti se enega psa, nismo pa ničesar mogli narediti ker to ni v naših rokah.
Vi, pa neodgovornosti obtožujte tiste lastnike, ki imajo pse cele dneve zaprte v pesjakih, pripete na verigah, jih mučijo.. obtožujte neodgovornosti lastnike pasjih tovarn, preprodajalce psov.. Luc je srečen pri nas, nudimo mu vse, kar si lahko pes želi. Če pa nam je sreča zopet obrnila hrbet, to še ne pomeni da smo neodgovorni.

lp, tina
Logiran
halicanum
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 188


« Odgovor #19 : torek, 31.12.2002 : 11:33:25 »

Tinca,
namesto odgovora na tvoja dva sporočila, si preberi sporočilo od Miške :http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=aktualno&action=display&num=1033622257

Darko L.
Logiran
Snoopy
gost
« Odgovor #20 : petek, 10.01.2003 : 13:42:31 »

Zivjo! Tole je pa moje prvo sporo?ilo tuki  Roll Eyes
Tinca, kako gre beaglu, kaj po?neta?
Kaja, Barbara, imata novega beagl?ka ali se potem nista odlo?ili zanj?

Sama vprašanja so me  Wink

Lep pozdra vsem!
Logiran
Tinca
gost
« Odgovor #21 : nedelja, 12.01.2003 : 12:32:41 »

Zivjo Smiley koncno lahko spet v miru uzivamo z nasim Lucom Grin sicer imamo veliko dela s sesanjem in podobnimi zadevami ampak vazno je da je ostal nas Grin Grin Grin
Drugace pa nam ni ob njemu nikol dolgcas. Na sprehodih ga ne moremo zmatrat, doma je vedno pripravljen na igro, res je popestril nase zivljenje. pa tudi, vcasih prav garaska, vzgoja se je obrestovala in po hisi ni nic vec strganih blazin, igrac, prezvecenih cevljev in podobnih stvari ki so nas "razveseljevale"  Smiley pa tudi lajanje smo umirili, tako da lahko recem da se mamo mi res super  Grin Grin
lep pozdravcek,

tina
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #22 : nedelja, 12.01.2003 : 12:38:23 »

Živjo Snoopy! Ne, nimam beagla. Odločili smo se za šeltija, vendar bo prišel v hišo šele drugo leto. Mogoče bom pa kdaj v prihodnosti spet začela razmišljati o beaglu. Pa ti, kakšnega kužka imaš? lp
Logiran

Snoopy
gost
« Odgovor #23 : nedelja, 12.01.2003 : 21:44:04 »

Zivjo!
Jaz se nimam psicka, se še "pripravljam" in zbiram informacije. Najrajsi bi imel pa ravno beagla.
Aja, imam se eno vprasanje: a je sploh mozno, da bi sel s psom po takem snegu na daljsi sprehod, npr. 3,4 ure? Ja ja, veliko hodim v hribe Smiley

Uh, kaj naj clovek naredi, ce mu pes zgrize cevlje?  Shocked  A se bom mogu naucit pospravljat vso obutev v omaro al kako? To bo hec!

Lep pozdrav!
Logiran
halicanum
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 188


« Odgovor #24 : nedelja, 12.01.2003 : 22:31:51 »

Tinca,
Z velikim veseljem sem prebral, da ste vsi skupaj našli rešitev in , da je Luc ostal z vami.

Snoopy,
Takšen sneg in temperature niso najbolj primerne za nobenega psa, da laufa 3-4 ure.
Odrasli beagle, v primerni telesni kondiciji, bo zdržal veliko kilometrov na snegu, če je vreme lepo, in če mu zagotoviš občasni oddih na suhem in toplem.
Logiran
Tinca
gost
« Odgovor #25 : ponedeljek, 13.01.2003 : 18:34:30 »

Zivjo Smiley
Ja tud mi smo zelo veseli da smo obdrzali Luca Grin Grin Grin
Je pa res naporno to sesanje, pa zdravila, in tako dalje.. ampak je vredno Grin

Glede tega tekanja po snegu. Mi smo se najprej zlo bali za Luca, da bi se preforsiral ampak ga sploh ne moremo zlaufat. Vsak dan ma 4 ure sprehodov, s tem da se ponavadi se s kaksnim psom igra, pa doma ni nikol pr miru- res ima ogromno kondicije. Pa prov smesen je ker je tok majhen da je skor cel v snegu pa more skos skakat Cheesy Ko ma pa enkrat dost nam pa sam sporoci-ampak takrat smo ponavadi ze mi cist zdelani in zadihani Grin

aja, glede cevljev in pospravljanja pa samo tole. odkar imamo Luca je pri nas tko lepo pospravljeno od igrac, cevljev, revij do oblek,... Nas je naucu reda Grin

lp,

tina
Logiran
Snoopy
gost
« Odgovor #26 : ponedeljek, 13.01.2003 : 21:03:10 »

Oj!
To me pa ful veseli, da ima kuza toliko energije Smiley Jest jo imam tudi! Kaksna zdravila pa jemlje? Upam, da ni nic hujsega...

No, fino, se bom vsaj enkrat (upam, da za vselej) naucil pospravljati cevlje za sabo. Ker trenutno jih imamo polno vezo.

Hm, a mislite, da bi se nasel kaksen beagle v zavetiscu, da bi jim malo pomagal, ali pa  to ni ravno ustrezna resitev za pasjega zacetnika, kot sem sam?  Wink

Lepo se imejte, pa pobozajte pse se zame.
Logiran
halicanum
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 188


« Odgovor #27 : ponedeljek, 13.01.2003 : 21:24:11 »

Snoopy,
odsvetujem begla iz zavetišča, ker so najpogosteje starejši.
Beagle je pes, ki ima močno izraženo osebnost (beri: trmo).
Spreminjati navade, je pri beaglih zelo zahtevno.

Priporočam kužija iz legla, katerega si boste vzgojili "po svojem", in bo imel navade in razvade, ki vam bodo znane.
Logiran
Tinca
gost
« Odgovor #28 : torek, 14.01.2003 : 10:34:07 »

Zivjo! Snoopy- kuza ne jemlje nobenih zdravil-beagli so res zdravi in s tem nimamo nobenih problemov Smiley Moj bratec (4 leta) pa ima alergijo na dlako (pa ne samo na dlako) in more jemat en kup zdravil.

glede trme & beaglov se pa strinjam Grin je treba bit ze od zacetka dosleden, ce pa dobis starejsega psa nikol ne ves kdo in kako ga je prej "vzgajal".

lp,

tina
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #29 : sreda, 15.01.2003 : 11:40:13 »

Snoopy živjo!
Fino je slišat še za enega navdušenca  Grin nad beagli. Jaz imam tudi beagla, Mozart in je 9 mesecev star - pravi nagajivec  Grin in razvajenček Roll Eyes. Če rabiš kakšne infote o beaglih kar piši. Wink

Lp, Tina
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines