mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:42:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 424036 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Snoopy
gost
« Odgovor #30 : sreda, 15.01.2003 : 15:59:04 »

Ojla!

Ja najbolj me zanimajo seveda mladicki, kdaj pridejo in koliko financ rabijo Smiley Vas moram res enkrat poklicati, Darko...

Vceraj sem videl enega beaglea v Tivoliju v Ljubljani  Cheesy Ooo, kolk zabaven pes... je morda od koga iz tega foruma, lastnika sploh nisem opazil...?

Lep pozdrav,
Grega
Logiran
bigec
gost
« Odgovor #31 : četrtek, 16.01.2003 : 23:06:24 »

Pozdravljeni beagloljubci!

Imam pubertetniskega (2 leti in 4 mesece) beagla, ki je moj “ljubcek”  
Tolk je zlat, da to absolutno odtehta vse kar ni tako prijetno. Pri tem lahko pravzaprav izpostavim le dve stvari - bezanje, ko zavoha kaksno sled, si ne more kaj, da ga ne bi odneslo kot raketo J Z glasnim “lajanjem” (beagli imajo cisto poseben lajez) “goni” zavohano zival. Druga stvar pa je lajanje. Kadar hoce je na vrtu, ki pa je ograjen. Ko gre mimo kaksen traktor, ga lajajoc ves cas spremlja. Tudi zvecer se, smotko, dere – zdi se mi, da si daje pogum s tem.
Z otroci je zelo potrpezljiv in se nikoli ni nikogar ugriznil!
Do drugih psov pa zna biti tudi vsiljiv (ce ima cas in ni z nosom na sledi

Energije ima res full, kadarkoli je pripravljen na sprehod.
Omenjana je bila pozresnost – nas ni prevec pozresen. Sicer macki (ki jo imamo pol leta) poje vse, kar muca pusti, se pa zgodi tudi, da svojo hrano pusti, ker ocitno ni vec lacen.

Je res full pameten in precej razume. Sem pa prepozno sla v pasjo solo in me vcasih tudi on vzgaja L No ja, tezav zaenkrat nimamo (razen bezanja).
Nadzadovoljna sem, da ga imam in sploh je krasen pesjan Smiley Smiley
Logiran
bela
gost
« Odgovor #32 : petek, 17.01.2003 : 10:47:49 »

No, tudi mene ste izvali.
Imamo našo gospodično. Stara je eno leto in pol. Strinjam se. Energije veliko in še več. Na vrh Šmarne gore in nazaj teče kot raketa. Tudi na Rožnik in Tivoli hodimo. Tudi mraz ji ne pride do živega. Najbolj zazna odprtje vrat hladilnika. Čisto ponori na zvonec. Ko si goste ovoha je najbolj priden kuža na svetu, tako da jo hočejo kar odnesti. Tudi mi vemo, kaj pomeni strgan čevelj, rokavice, prežvečena očala in še in še bi lahko naštevali. Vendar se je gospodična precej  - skoraj 100% umirila, kar se grizenja tiče, tako da čevljev ne pospravljamo VEČ za sabo.  Najraje ima tisto veliko kost 50 cm. Zjutraj spi do 11.00ure, zvečer nam greje hrbet ali noge. Prav borba obstaja h kateremu članu družine bo šla (imamo še dva fanta, stara 10 in 12. let). Kadar odprem te strani in vidim slikice beagla, ki ga ima g. Darko in Lendave vidim našo gospodično. Prav taka je, pa te trgala je prav tako topli pod.

Toliko zaenkrat, moram kaj naredit.

LP

Logiran
Snoopy
gost
« Odgovor #33 : petek, 17.01.2003 : 12:01:10 »

Cisto me je zvilo ko tako pripovedujete  Smiley  A sej pol pa le je kar nekaj beaglov v Sloveniji... super!

Kje pa spijo vasi beagli? V hisi na fotelju ali v pesjaku?
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #34 : petek, 17.01.2003 : 13:26:02 »

Živjo Snoopy!
Mozart spi notri,  v svoji kletki. Najprej sem poskusila s košaro, pa ni delovala. Celo noč je dirjal naokoli Roll Eyes, lulal, kakal, grizel se v vrata zaletaval, igrače metal naokoli, .... . Sploh se ni hotel umiriti. Ponoči je mislil, da je čas za zabavo Grin Grin. Potem so mi pa svetovali trening s kletko (ful literature je na netu) in se je obnesla.  Cheesy :DZdaj ni več notri zaprt, sam gre notri spat, vzel jo je za svojo hišo. Smiley. Moraš pa dobro prebrat navodila in cel postopek, da ne zafrkneš zadeve. Wink
Lp, Tina
Logiran
bigec
gost
« Odgovor #35 : petek, 17.01.2003 : 18:17:53 »

Moj bigec najraje spi v svoji kosari v vezi, vcasih pa tudi pri muci - lepo se skupaj stisneta  Wink

Kam gor (razen v moje narocje vcasih skoci, ko vidi, da se muca tudi v narocju pestuje) mu ne pustimo, niti nic ne tezi. No ja. Si pa sam "vzame" - vcasih gre gor k sinovoma in nekaj casa nazaj mi je sin povedal, da se je zbudil sredi noci, cisto na robu postelje, ker se je mr. bigec vgnezdil na sredini Grin
Logiran
Tinca
gost
« Odgovor #36 : petek, 17.01.2003 : 20:26:16 »

Zivjo! Tud Luc spi v eni kletki (no v bistvu je to tista kletka za letalski prevoz sam je zlo velka ker smo jo dobil od enga k je mel ovcarja). Najprej je ni maral, zdej se pa tud cez dan ko hoce mir umakne noter in zaspi. Morem rect da se je izkazala kot zloo uporabna zadevca. Drugace je pa vedno spuscen in spi kjer mu pac pase Grin

lp,

tina
Logiran
beaglinka
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #37 : četrtek, 23.01.2003 : 09:38:08 »

Lep pozdrav.
Mi tut mamo 10 mesecev staro psicko pasme beagle. Smo se cist svezi kar se tice pesjanarstva in se moramo se veliko nauciti. Sicer nas pa nasa Pupa uci kar sproti. Ce je seveda pri volji. Nas sosed jo je krstil za svizca, saj se veckrat vsede na zadnji tacki, se posebej ko "fehta". Drugace pa ima rada zajce, kure, fuzbaliste in modelarje - radijsko vodeni avionckarji (smo ze dali nekaj kesa na stran, ko bo treba placati).
Logiran
bigec
gost
« Odgovor #38 : četrtek, 23.01.2003 : 23:14:42 »

Pozdravljena beaglinka!

Kaksna nadluskana pesjanka  Kiss  Kar topim se zraven, sploh ko se spomnim svojega v tej starosti!!!

Pravis pa:
... Sicer nas pa nasa Pupa uci kar sproti...

Moj nasvet je, da se ne pustite zapeljati!  Cim prej v pasjo solo, drugace bo kar vedno ona ucila in vzgajala vas! Beagle te z lahkoto nadvlada  Sad
Mogoce je s psicko lazje (bolj so privrzene in ubogljive, se mi zdi), pa vseeno. Mislim, da se splaca psa naucit vsaj osnovne stvari.

To, da ma rada zajce in kure... a jih podi (goni)? Moj ima izredno mocen nagon in ga odnese kot raketo, ko zavoha kaksno sled! Mislim pa, da zivali (ce bi jo ujel) ne bi nic naredil (po moje niti ne zna), tko da vam verjetno za to ni treba varcevat. Po drugi strani pa lahko res kaksno kuro od strahu kap zadane  Grin
Logiran
Snoopy
gost
« Odgovor #39 : četrtek, 23.01.2003 : 23:23:02 »

Zivjo! A so se kaksne razlike med samcki in samickami? Ce so samicke bolj ubogljive, super Smiley Da vsaj za beagle to velja (ker pri ljudeh mislim da ni tako)  Roll Eyes
Logiran
beaglinka
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #40 : petek, 24.01.2003 : 08:41:45 »

hajlo!
Nasa Pupa se ni storila nobeni zivalci nic zalega. No razen kaki kobilici na travniku.
Ko kuro spravi v kot, pocepne in zacne zavijat - se kregat, ampak naredi ji pa nic.
Ko pa sva na polju (v jeseni) videla zajca (naenkrat je skocil iz grma), ji ni bilo vec pomoci - pomoje me ni niti slisala. Po polju sta dirkala kot zmesana (ampak je bil zajec hitrejsi), ko ga je pa v grmovju zavohala, je pricela cviliti-lajati, da sem mislil da jo iz koze dajejo. Pomoje ga bo cez cas ze ujela.
Bila je zadnja iz legla in najmanjsa (kar je se sedaj). Ta boljse (mocne) so pobrali lovci, Pupa pa je imela kr precej zvite zadnje tacke. Ampak do zdaj so se ji tacke popravile in zelo ojacale (je pohvalila nasa veterinarka).
Glede pasje sole: smo nameravali ze v jeseni, pa sem bil jst dva meseca na bolniski, tako da se nismo vpisali. Ampak ker sem bil ves cas doma, je zdaj Pupa se bolj scartljana.
A imajo malo solo tudi spomladi?
Aja, bdv, jst sem he!
pozdrav,
Rok
Logiran
bigec
gost
« Odgovor #41 : sobota, 25.01.2003 : 12:47:52 »

Podavljeni!

Sorry beaglinka, moja povrsnost! Tudi jaz imam napisano bigec, pa sem she Smiley

Snoopy, ne vem, ce res drzi to o pridnosti pri psickah?!? Imela sem kokerspanjelko in je bila (v primerjavi z dvema psoma, ki sem ju se imela oz. imam) bolj privrzena, manj se ji je mesalo... Ne vem. Ne racunaj prevec na to Cheesy

Kako pa je kaj z lajanjem vasih beaglov? Mojemu se cisto mesa in se mi sosedje kar smilijo. Ampak se bodo morali kar sprijaznit s tem, ker se lajanja ne bo odvadil! Ocitno.

Beaglinka, pasje sole se sigurno zacnejo spomladi. Ne vem, odkod si! Ce si iz Lj. ali okolice, ti priporocam pasjo solo Gali v Podutiku! G. Martin, ki jo vodi, je prav super!

Samo ne pricakuj, da bosta sla s pesjanko v pasjo solo in bo Pupa kar vzgojena. JOK! Pasja sola ti da osnove, kako vzgajat psa. Potem je pa vse na lastniku, da res vadi, saj je drugace denar stran vrzen! Vadit je pa po mojih izkusnjah treba kar vec let  Sad No, vsaj pri mojem, ki se mu cisto mesa!!!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #42 : sobota, 25.01.2003 : 14:17:52 »

Citat
Kako pa je kaj z lajanjem vasih beaglov? Mojemu se cisto mesa in se mi sosedje kar smilijo. Ampak se bodo morali kar sprijaznit s tem, ker se lajanja ne bo odvadil! Ocitno.



No,jaz sem ena izmed takšnih ubogih sosedov. Grin K sreči je zdaj bolj mrzlo in gospod Ingo preživi več časa v hiši, kar pomeni, da ga tudi manj slišim. Se pa bliža pomlad.... Pa naj mu bo, ker je tako simpatičen.
Me veseli, da se vas je našlo toliko ljubiteljev beaglov! lp
Logiran

bigec
gost
« Odgovor #43 : sobota, 25.01.2003 : 14:58:05 »

Zivjo Kaja!

Se ti (in vsem sosedom) opravicujem v imenu lajajocih bigcev  Grin
Ampak ne gre drugace. Sej, ko se ze predolgo dere, ga poklicem noter. Sploh zvecer po 22h.
So mi ze predlagali (ne sosedje) "elektricno" ovratnico, da bi ga odvadila, pa se ne morem odlocit za to. In tako nas bigec se naprej veselo laja (sosedje pravijo, da sploh ne zna lajat) Smiley
Logiran
beaglinka
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #44 : ponedeljek, 27.01.2003 : 13:07:32 »

Moja Pupa laja le ce slisi lajati sosedove pse. Takrat pritegne z njimi. Sosedje pa v smeh.  Angry
Vprasanje za beaglomane: Letos (pomladi) bi radi nabavili se eno beaglico, da bo Pupi in nam v druzbo.
A jo bo Pupa lepo sprejela? Bo grdo gledala?

lp,
Rok
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines