mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 22:12:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Ko se krog zapre...
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ko se krog zapre...  (Prebrano 28187 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
yo
gost
« Odgovor #30 : torek, 21.01.2003 : 13:29:33 »

Ja, verjetno bi ga pustila pri veterinarju in sicer iz enega razloga: ker ga nimam kam pokopati. S tem mislim na kraj, kjer ne bi bilo nevarnosti, da ga kakšna žival izkoplje ali kaj podobnega.
Sicer pa mislim, da naši prijatelji naprej živijo v naših srcih in spominih in da je objokovanje na grobovih, kot smo jih vajeni pri ljudeh, nepotrebno.

Lp, Yo

p.s. niti slučajno pa svojih psov ne bi dala nagačiti - bljak
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #31 : torek, 21.01.2003 : 13:52:19 »

Tudi sama sem se ze poslovila od 2 psov in 5 mack in vse sem pustila pri veterinarju, zivijo pa v mojem srcu in na slikah, ki jih imam v spomin na njih.
Sama osebno mislim, da bi bilo potrebno najprej, predno bi razmisljali o zivalskem pokopaliscu, razmisliti o krematoriju za zivali, ker je nevarnost okuzb velika. Ravno zaradi tega sem proti temu, da se umrlo zival pokoplje na domacem vrtu.
Logiran
daisy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #32 : torek, 21.01.2003 : 14:31:44 »

nobena moja žival ni ostala pri veterinarju. oprostite vsi tisti ki imate predstave kam dajo vašega psa po smrti, ampak moj pes ni zaslužil da konča v kafileriji (predelavi).
misel o pokopališču se mi že dolgo podi po glavi. ampak ko začne človek malo brskati te kaj hitro mine ker se kar naenkrat znajdeš v začaranem krogu. tega potrdila ne dobiš če nimaš onega, in onega če nimaš tega.
upam da se bo našel nekdo ki bo imel prostor in predvsem voljo za pridobitev sega, da bomo lahko naše ljubljenčke lahko pokopali.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #33 : torek, 21.01.2003 : 18:15:53 »

Nekje sem slišala,da dajo tiste pse in mačke,ki jih ljudje pustijo pri veterinarjih zmleti v kostno moko.Ampak tega skoraj ne morem verjeti,se mi zdi preveč za lase privlečeno.
Nobene moje živali nisem pustila pri veterinarju,saj so mi večinoma umirale male živalice,kot so papige,ribice.Papige in hrčke sem pokopala na vrtu,ribice pa smo dajali kar v stranišče (še zdaj se jezim name in na mojo pametno idoje za pokopavanje ribic v WC,ampak stara sem bila štiri in pet let).
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #34 : torek, 21.01.2003 : 18:52:19 »

... tako je življenje  Cry Urški in drugim : moje sožalje.
Liza, jaz nekatere moje "pokojne" ribe shranjujem v kozarcih s formalinom. Nekatere morske konjičke in oklepne somčke imam pa kar posušene  Grin   Mumija Press...
Logiran
Pudlica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #35 : torek, 21.01.2003 : 21:32:54 »


Hov,hov!
Svoje ljubljencke nisem nikoli puscala na veterinarski postaji.Vsi so pokopani na nasem vrtu.Ce nebi imela te moznosti,bi jih pokopala kje v naravi.Nikoli jih nebi pustla odvrzene na kupu.........Grozaaaaaaaaaaa,kar strese me,ko na kaj takega pomislim.......

Lep pozdrav!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #36 : sreda, 22.01.2003 : 10:06:37 »

jst sem samo enega zajčka pustila na kliniki, za kar mi je sedaj žal. Drugače sem pa oba hrčka in še enega zajčka pokopala doma. Za psa pa ne vem, kaj bomo naredili, ker ima 50 kg, čeprav ga na kliniki ne bi rada pustila, ker sem slišala da se na takih živalih študentje učijo.
Logiran
kirka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 75



« Odgovor #37 : četrtek, 23.01.2003 : 09:45:26 »

Mislim, da bi bilo lepo, če bi v Sloveniji obstajal krematorij in pokopališče za domače živali, da bi se od naših ljubljencev lahko poslovili na dostojen način. Zlato ribico ali hrčka seveda lahko pokoplješ na domačem vrtu (če ga seveda imaš), kakšno večjo žival, pa že zaradi higienskih razlogov ne.

Jaz sem svojo psičko po evtanaziji (v katero so me doma dobesedno morali prisiliti, saj je psička zaradi odpovedi ledvic neznosno trpela) na žalost morala pustiti pri veterinarju in še zdaj me preganja misel, kaj se je z njo dogajalo potem. Verjemite, da ti po toliko letih, ki si jih preživel z nekom, ki ti je dal toliko lepih trenutkov, pa naj bo v očeh nekaterih to 'samo' žival, ni in ti tudi ne more biti vseeno.

In kaj narediti s kakšno večjo živaljo, kot je npr. konj?  S humano evtanazij lahko sicer poskrbiš, da na koncu svoje poti ne trpi (veliko je seveda tudi takih 'ljubiteljev' konj, ki ne morejo, da ne bi zaslužili še kakšnega tolarčka na račun svojega prijatelja in ga mirne duše, ko je odslužil svoje, pošljejo v klavnico). Potem pa moraš poklicati higienike (konja res ne moreš zakopati kjer koli) in kot se je izrazila moja prijateljica, katere konj si je zlomil nogo: 'gledati tisto smrdljivo kiblo in grozljivo  nalaganje TVOJEGA konja v kontejner (pri katerem se ne moreš  izogniti asociaciji na 'kanto za smeti') poln trupel drugih živali. Kam ga odpeljejo potem, pa raje ne razmišljaš več, ker je že tako preveč hudo.'

Lepo bi bilo, ko bi lahko na koncu ohranili vsaj nekaj dostojanstva in se od prijateljev poslovili na bolj kulturen način, ki  si ga z vsem, kar so nam dali, resnično zaslužijo.

Kakor koli že -  v naših srcih in spominu so zapisani za vedno.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #38 : četrtek, 23.01.2003 : 16:58:04 »

Ja,tudi meni bi bilo zelo všeč,če bi ustanovili pokopališče za male živali tudi v Sloveniji.En del za pse,drug za mačke,tretji za papige,vsi primerno veliki in vsak lastnik svojega ljubljenčka bi si uredil svoj grobek za svojega (bivšega) ljubljenčka.To bi bilo res lepo. Cheesy
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #39 : četrtek, 23.01.2003 : 21:05:09 »

Z Lizo se povsem strinjam. Pokopališče za male živali bi bilo zares lepo. Recimo vsaj eno v Prekmurju, na Štajerskem, Dolenjskem, Gorenjskem, Primorskem, Notranjskem itd. Mislil, da to finančno za ustanovitelje ne bi bilo zelo veliko... Usluga za vse ljubitelje živali pa bi bila, jasno, ogromna.
Jaz ne bom svojega Sammy-ja dala veterinarju, ker ne vem, kam bi ga dali, če pa bi mi tudi karkoli rekel, mu tega ne bi verjela. Če do takrat ne bodo obstajala pokopališča za živali, ga bomo verjetno zakopali kar na dvorišču. V kakšen obstojen zaboj (ali krsto, lepše povedano).
Vsekakor pa mislim, da mi niti slučajno ne bo lahko. Sploh ne vem, če bom lahko prebolela...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #40 : petek, 24.01.2003 : 15:01:26 »

Svoje pse sem doslej vedno pokopala doma, saj je zato dovolj prostora. Če bi pa slučajno kakšen poginil sredi najhujše zime, bi ga pač pustila pri veterinarju, saj ne bi mogla kopat zmrznjene zemlje. Čeprav se mi malo gravža, saj psi res končajo kot kostna moka. Vem tudi za en primer, ko je lastnica pokopala konja, je pa za to potrebovala bager.
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #41 : petek, 24.01.2003 : 21:00:20 »

Mi smo tudi našega prejšnega psa pustili pri veterinarju, čeprav še danes ne vem, kaj bi bilo najbolje (takrat sem bila maljša). Vsekakor je misel na to, da ga po tolikih letih kar pustiš tam, zelo žalostna... sram

Lp
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #42 : sobota, 25.01.2003 : 08:56:27 »

Ja Tara, tudi mi smo našega prejšnjega psa kokerčka pustili tam. Bila sem še manjša, odločitev je bila v rokah staršev. Sammy, zelo je težko, jaz ko sem dobila tega kokerčka sem bila stara slabih 5 let, ko nas je pa zapustil pa 11 let. V bistvu sem odraščala z njim in ko ga naenkrat ni bilo več, je bilo res zelo zelo hudo.Ampak ko dobiš novega kužka se kar malo potolažiš, vendar jih nikoli ne smeš primerjati. Vsak kuža je osebek zase. Na tega starejšega ko ga imam zdaj, se mi zdi da sem še bolj navezana in misel na to, da ga enkrat ne bo več , je grozna. Tega sedaj veliko bolj dojemam kot sem prejšnega, ga tudi šolam, prejšnjega nisem ker sem bila še premajhna. Se mi zdi da sma veliko bolj povezana, bolj ga poznam kot sem prejšnjega. Čeprav jih imam enako rada. Na koncu ti še vedno ostane to, da ga obrdžiš v srcu in glavi, da se spominjaš tistih lepih trenutkov, pa ne glede na to kje je njegovo trupelce.

Res bi bilo fajn, da bi imeli v Sloveniji kakšno pokopališče, pa magari samo eno...

Lp, Eva
Logiran
fleka
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #43 : sobota, 25.01.2003 : 10:23:57 »

Ojla!Pred 3 leti smo izgubili najprej 10 letnega mešančka Falkota,kasneje pa še 10 letno nemško ovčarko Nexy.Imela je raka,prenašala hude bolečine,zaradi slabega srca pa je nismo mogli dati operirati.Tako smo se odločili za evtanazijo.Že vtakem primeru je zelo hudo,ker ne veš ali si ravnal prav?Si sebičen,ker hočeš zaradi svoje velike ljubezni do svoje živali jo imeti še ob sebi kljub temu,da vidiš,da ji ni lahko?Ali pa ji omogočiš zadnji počitek in jo ohraniš v spominu?Že to je dovolj hudo,nato pa ne veš kam bi jo pokopal,da bi jo tudi po tem lahko "obiskoval".Mislim,da bi tudi v Sloveniji morali imeti živalsko pokopališče.V Mariboru se bojda že dalj časa ukvarjajo s tem projektom,a rabijo en kup dovoljenj.Upam,da jih bomo dočakali.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 205


« Odgovor #44 : sobota, 25.01.2003 : 21:23:54 »

tudi moje mnenje je da bi nasi ljubljencki na spostljiv nacin pokopali ali pa vsaj kremirali. ce si imel zival rad si to sam tudi zelis. jaz sem ze dve moji psicki evtanaziral( pocutis se itak kot vojni zlocinec) ampak pokop ki ga sam izvajas je zoprn ker se itak samo cmeris. sem za krematorij in posip v naravi, kamor tudi zival spada.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Ko se krog zapre...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines