mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:29:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnetje očesnih mišic
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnetje očesnih mišic  (Prebrano 5538 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« : sobota, 20.05.2006 : 19:29:28 »

Živjo!

Najprej moram pohvalit stran, ki res izčrpno daje nasvete za takšne in drugačne zadeve.  Smiley

Prebrala sem skoraj da že vse strani in sem popolnoma zmedena  Sad.

Moja rotka (5 let) je imela pred 12 dnevi operacijo tačke, ker ima težave s kremplji. Dobila je antibiotike Ceporex. Kakšen dan za tem je začela bruhati in ni hotela več jesti in piti, zato smo z antibiotiki prenehali. Štiri dni po tej operaciji pa je sledila še sterilizacija. Rana se je hitro zacelila, nastopile pa so druge težave. Ker še vedno je imela slab apetit, vode pa se ni niti pritaknila, zato sem ji začela dajati mleko, ker sem se bala dehidracije. Apetit se ji je vrnil, še vedno pa ne pije vode in ne je pasje hrane.
Po sterilizaciji je bila zelo boga, tako da težav, ki jih zdaj opazim sploh nisem videla, saj je večino časa spala. približno tretji dan po sterilizaciji, ko je začela normalno hoditi ven sem opazila, da oči niso takšne kot morajo biti. Tretja veka ji je lezla čez oči in obe očki sta premaknjeni nekoliko navzven (kot da škili). Poleg tega ima ves čas napet vrat in mišice na glavi. Predvidevam da tudi vidi bolj slabo, ker dela previdne gibe, na vrtu se spotika ob rahlo dvignjen teren, vratom pa se tudi umakne šele zadnji hip.
Včeraj sem jo peljala na pregled k veterinarju, kjer so se vsi čudili. Dobila je infuzijo, in en kup enekcij. Vzeli so ji kri, pregledali urin, oči in hrbtenico, vročine nima. Urin ne pokaže ničesar, krvna slika pa povečanje belih krvničk, oči so normalne, gibanje ni ovirano, le nekoliko otrdele mišice. Točnega odgovora nimajo (lahko bi virus sovadal z operacijo, klopi,..) Sedaj jo moram nekaj dni opazovati in jo v primeru poslabšanja pripeljati nazaj. Klopa je imela do sedaj le enega v vseh teh letih, pa še to leta nazaj.
Ali je možno da jo je zadela kap??? Ali so po kapi te posledice trajne? Sicer pa jo ne vleče ne v levo ne v desno, gre naravnost ampak bolj previdno. Sumljive so mi očke. Za vse informacije se vam že zdaj zahvaljujem. Res ne vem več kaj naj delam, sem že čisto obupana.  Cry Cry Cry
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #1 : nedelja, 21.05.2006 : 15:42:52 »

Verjetno si ni še opomogla od operacije,ker psi ne morejo biti pri miru kot ljudje,če ima povečane bele krvničke je po vsej verjetnosti slabokrvna ,priporočam ti da ji daš ENDOVITAL(dobiš ga v lekarni),pusti jo poičivati sprehode pa omeji na najnujnejše,poskusi tudi z briketi od ARDEN GRANGE-a,njihova uvoznik se imenuje AVANTURIST,TEL:040-299-088,jedla jih bo sigurno ,pa gospa Sabina ti bo priporočila katere brikete.Lahko jih pa naročiš preko e-maila:info@avanturist.si,spletna stran pa je www.avaturist.si.
Če ima otrdele mišice pa jo zmasiraj.če noče piti pa probaj z ohlajenimi kamilicami ne premočnimi.upam da sem kaj pomagala.javi
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #2 : nedelja, 21.05.2006 : 19:30:27 »

precej "hecno", da je bila psica, ki niti po prvi operaciji se ni okrevala in ni bila v dobrem stanju, v tako kratkem casu dvakrat podvrzena splosni anesteziji... (se opravicujem, ce je v prvem primeru dobila le lokalno). Kam pa psico vozis k veterinarju?
m.
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #3 : ponedeljek, 22.05.2006 : 10:29:05 »

to je pa res hecno,zamenjaj veterinarja,rabila bo čas da bo prišla k sebi,zato pa je pomembna dobra kri.
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #4 : ponedeljek, 22.05.2006 : 15:44:56 »

Hvala za odgovore, sem se že bala, da ne bo nič odgovorov Smiley

Narobe sem se izrazla, prva operacija je bila samo z lokalno.

Zdajle sem ravno od veterinarja, zvečer jo grem iskat - je na preiskavah in opazovanju (ultrazvok, slikanje,...). Danes so ji zopet vzeli kri in jo kompletno pregledali še enkrat. Slabokrvna ni. Ima pa povišan holesterol (bolj bo treba pazit na hrano). Dobila je spet infuzijo. Malo jih skrbi, ker ne pokaže znakov bolečine ob premikanju glave med pregledom torej je lahko nevrološkega izvora.

Včeraj je imela drisko (sluz). Pa tud zvečer ko sem ji dala za jest, se je kar matrala da je pojedla, tko da sem ji dajala čisto majhne koščke. Sam ma pa ful apetit, mi je dvakrat skor prt odgriznla k je tko hitela.

Veterinarju popolnoma zaupam, vse živali tja vozim že od nekdaj - nikoli problemov. Razočarana sem bila v Lj (ni važno kje - ker se pol sam prereka folk kje je dobr pa kje ne), ko sem jo enkrat tja peljala ker je imela gnojno rano na tački, pa gljivice v ušeskih in mi jo je veterinarka pregledovala na tri metre (brez heca) in mi govorila o ne vem kakih dragih posegih za tačko, medtem ko ušesk sploh ni pregledala...Mislim da je lahko vsem jasno, da me tam ne bodo več videli.

Sicer pa mi je danes prijatelj (zdravnik) rekel da je zaslišal kolega veterinarja o tem, in mu je rekel, da vedno obstaja možnost da psu med operacijo za kratek čas odpove srce ali pa da preneha dihati, kar povzroči manjše ali hujše možganske poškodbe.

Upam da ji bo bolje, če pa ima možganske poškodbe se bova pač morali navaditi živeti s tem (če niso prehude). Glede na to, da se še vedno giblje dokaj normalno mislim da niso prehude.

Držite pesti za naju.

Sporočim jutri kako in kaj, danes se bova morali veliiiiiiiiko crkljati Smiley
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #5 : torek, 23.05.2006 : 09:59:21 »

Evo me.

Stvar je taka: Stella naj bi imela med operacijo začetek viroze, česar noben od nas ni opazil (na žalost smo bruhanje povezali z močnimi antibiotiki, drugih znakov bolezni pa ni imela). Tako da je zaradi tega tako zelo boga. Ni pa še izključen meningitis, vendar bi rajši še počakali kak dan ali dva, ker pravijo da je odvzem mozga za analizo dokaj zoprna zadeva za psa. Slike so pa pokazale, da se ji nekaj cmari v črevesju, ali je kaj takega pojedla (kar me sploh ne bi čudilo) ali pa se kaj drugega dogaja, bomo spremljali. Druge slike pa so o.k.

Tako da kap in podobne zadeve so popolnoma izključene (torej se nahajamo v napačni rubriki Smiley  ). Trenutno jo zdravimo za virozo (ne vem točno kere antibiotike, ker sem v službi  Wink  ), in je na mlečni dieti ( jogurtki, skuta, kisla smetana, mleko, razkuhan riž, pa kaka piščančja prsa).

Učeri sm bla ful vesela, k te infuzije res čudeže delajo... Ko je prišla domov je kar sama šla pit mleko, jupiiii, in potem je pojedla še pol litra jogurta in pol litra kisle smetane (včeraj ni smela meska, bo pa danes Smiley ) in danes zjutraj je tudi ful mleka spila in šla lepo na sprehod po vrtu.

Mal me še učke skrbijo, k še niso o.k., sam sej sm vsak dan na vezi z veterinarjem, vsak drugi dan morava pa tja prit. Mogoče jo bo še okulist pregledal. Bomo vidli.

Ja, me je kar prestrašla tale naša mrcina. Je pa res, da sm jaz dostkrat panična kar se tiče bolezni pri živalcah, ampak sam zato, k ne znajo povedat..
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #6 : četrtek, 01.06.2006 : 15:32:26 »

Končno so prišli rezultati Wink

Včeraj sva bili zopet pri veterinarju, prisoten je bil specialist oftamolog. Postavil je diagnozo in sicer: naša Stella ima zelo redko bolezen pri kateri gre za vnetje očesnih mišic, poleg tega pa ima tudi vnetje prežvekovalnih mišic. Izvor bolezni ni znan, kljub številnim raziskavam po svetu, se pa da zdraviti Smiley  (s kapljicami za oči Maxitrol ).

Bolezen se pojavlja predvsem pri večjih pasmah in se zelo rada ponavlja. Najhujše primere te bolezni do sedaj so ugotovili ravno pri rotijih. Zdaj moramo biti posebno pozorni na kakršnokoli vnetje, ker se bo zopet preneslo na oči. Njeno stanje pa je bilo tako slabo ravno zaradi tistega vnetja na tački, kar je še poslabšalo vnetje na očkah. Zaradi res hude oblike bolezni,še ne vedo ali se ji bo stanje popolnoma izboljšalo. Upam na najboljše.

Čez približno 14 dni imava kontrolo.

LP
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #7 : sobota, 08.07.2006 : 13:47:46 »

Za vse ki spremljate zgodbo. Stella je včeraj zaključila dolgotrajno zdravljenje. Oči ima popolnoma normalne, prav tako nima več zategnjenih mišic....Uglavnem je čisto taprava Stella, taka kot je bila pred boleznijo. Upam da bo moja zgodba pomagala še komu.

Hvala vsem, ki ste nama kakorkoli pomagali in držali pesti za naju.

LP
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnetje očesnih mišic
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines