mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 05:09:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: klopi
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 61   Dol
Natisni
Avtor Tema: klopi  (Prebrano 147075 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #15 : torek, 14.05.2002 : 15:48:16 »

Najhitrejši in najvarnejši način je pinceta za klope (se dobi v trgovini)-Tariju sem tako odstranila že kakšnih 20-30 klopov in niti enkrat ni ostala glavica not. Primeš klopa čisto pri koži s tisto specialno pinceto, vrtiš v nasprotni smeri urinega kazalca in čez nekaj sekund je klop zunaj (trenutno jih imam v kozarcu 7, ker jih bom nesla na fax, če jih lahko kako ponucajo).

Kriza, kdor je prebral moj zadnji odstavek (je že zbrisan), naj ga ignorira, ker je bila ena velika neumnost (dobro, da ni kolokvij Grin).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Sinity
gost
« Odgovor #16 : torek, 14.05.2002 : 19:04:08 »

Meni se je tudi najbolj obnesla ta pinceta, narejena prav za odstranjevanje klopov. Nikar pa jih ne mazite s kaksnimi olji, alkoholi, laki za nohte in podobnim.
Logiran
cebelica
gost
« Odgovor #17 : sreda, 15.05.2002 : 08:53:07 »

Pri prejsnji psicki sem tudi jaz imela tezave in je VEDNO, no ja, skoraj vedno ostalo kaj noter.
Zdaj pa sem ugotovila, da je vse skupaj zelo enostavno. Kljub ovrartnici in FL-ju je fasala svojih /prvih/ 6, 7 klopov in...brez cesarkoli, brez kakrsnegakoli mazanja in pincet in kopanja: primes za kozo ob klopu -ne preblizu ne predalec- in vrtis prst okoli klopa /!!ne klopa samega, da ne bo pomote!!/ in klop gra sam ven z vsemi nogicami!!! Lahko ti uspe v prvem poskusu, sicer pa gre v enem dnevu zagotovo ven.

Poskusite in upam, da vam bo v pomoc moj nasvet - jaz sem bila namrec presenecena.

lp,Maja
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #18 : sreda, 15.05.2002 : 09:28:26 »

Ali lahko kombiniraš frontline ampule z insekticidno ovratnico? Namreč, ugotovila sem, da frontline po enem mesecu ne pomaga več, vsak dan pobiram klope, tudi po 10, če je treba. Ker pa naj bi imel 3 mesece delovanja, jaz pa ne bi ravno čakala tako dolgo, bi ji rada nataknila ovratnico. Kaj menite?
Logiran

Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #19 : sreda, 15.05.2002 : 12:26:23 »

Ce je pes bolj obcutljiv, ni priporocljiva kombinacija insekticida in Frontlinea. Morda po preteku meseca ali meseca in pol, ko delovanje Frontlinea na klope oslabi. Pred tem pa je bolje kombinirati s kako bio zadevo. Dosti dober ucinek da prsenje z Vitakraftovim Nature citronella sprayem. Moram pa poudariti, da ne pri vseh psih. Ucinek se iznici, ce pes skace ali brodi po vodi, ker se ucinkovina takoj spere.
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #20 : četrtek, 16.05.2002 : 14:07:31 »

Največji problem pri večini sredstev je, da mora priti do ugriza, da delujejo. Tako Frontline kot različne ovratnice sproščajo snovi, ki se absorbirajo v kožo. Zato se predvsem klopi tudi najdejo, kljub zaščiti. Sem pa žal pozabil kakšen je način delovanja (Frontline) ali zajedalce uničuje, ali zgolj preprečuje razmnoževanje (obstajajo menda taka in drugačna sredstva). Zato tudi mene zanima, če obstaja kaj takega, kar bi jih predvsem odganjalo.

Pri naših psih zelo redko uporabljamo Frontline, ovratnic pa sploh nikoli. Kljub temu se redko zgodi, da bi imeli bolhe. Klope dobijo pa, če jim damo kaj, ali pa ne. Da ni bolh je verjetno razlog v tem, da je pač pasma, ki se mora pogosto kopati (hitreje od razmnoževalnega ciklusa bolhe). Če je kopanje (predvsem splakovanje) res temeljito, se tudi bolhe sperejo s telesa. Drugi razlog pa je, da smo iz prostorov zmetali ven vse itisone oz. tepihe, kjer se lahko zadržujejo jajčeca oz. ličinke in jih je predvsem mnogo težje odstraniti oz. uničiti.

Od sredstev bi morda omenil tudi kolekcijo Zyzek in spray Avantgarde (za okolje, kjer se žival giblje oz. ležišča), ki se mi zdi tudi kar dobra. Kolikor vem obstaja šampon in pršilo, za mačke pa se dobi pršilo s posebnim nastavkom v obliki glavnička (da je ni potrebno sprayati, če ji je to neprijetno, ampak jo češemo). Vsa sredstva imajo aktivne substance mikrokapsulirane tako, da je tudi delovanje podaljšano.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 16.05.2002 : 14:14:13 »

Frontline zajedalce ubije-mislim, da deluje na živčni sistem. Tablete Program npr. pa bolho samo "sterilizirajo".
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
GalNik
gost
« Odgovor #22 : četrtek, 23.05.2002 : 14:49:32 »

Ali mogoče kdo ve kje bi se dal dobit Frontline? Jaz sem ga namreč do sedaj vedno kupila pri veterinarju, sedaj pa pravijo da se ga ne dobi več? Da imajo samo do 20 kg.
A mogoče ve kje bi se dal dobit, nad 20 in nad 30 kg? Huh
Logiran
spela
gost
« Odgovor #23 : četrtek, 23.05.2002 : 15:10:52 »

V lekarnah lahko kupis Frontline (tudi nad 40 kg). Če pa slučajno nimajo pa prosi in bojo naročili.     Wink

lp
spela
Logiran
Tjazi
gost
« Odgovor #24 : torek, 28.05.2002 : 07:13:17 »

Živjo    Smiley

Vceraj sem ugotovil da se psička praska in gricka zaradi bolh, ki jih je najbrz dobila od mačkov. Stara je sedem tednov, mislim da se ampule sme dati pri treh mesecih. Pasček za bolhe mi je prodajalka odsvetovala, ker je rekla da ima dlaka neko zaščitno snov. Jaz bi jo jar skopal in sšamponiral, pa še vode-kopanja bi jo rad navadil. Ali je prekmalu?

Drugače pa je zdrava, ni občutljiva na nobeno hrano, tudi mleko z lahkoto prenaša. Tongue

Lep pasji pozdrav    CAO      Smiley
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #25 : torek, 28.05.2002 : 08:51:35 »

Komot jo lahko pri 7 tednih že skopaš, samo pazi, da se ti ne prehladi! Pa uporabljaj šampon za mladičke.

Si poskusil z Bolfo prahom/posipom al kaj  je že tisto za mladičke? To sem na začetku dajala oz. posipala po Tariju in je kar delovalo (samo proti bolham, proti klopom pa ne).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #26 : torek, 28.05.2002 : 09:05:24 »

A se ta Bolfo/prah za mladiče lahko uporablja v kombinaciji s Frontlinom?

Mi smo naši Nelici pred 3 tedni dali Frontline, sam ker je sosedov kuža vreča bolh, smo mi tudi vrečka bolh.

Sem pa poškušal tudi z Vitalkraftovim bio sprejem, sam nam to vse skupaj prav nič ne pomaga. Ležišče pa je tudi opremljeno z rjuho, ki jo tako ali tako menjamo na vsake 4 ali 5 dni pa še posteljo čistimo s paro in vodnim sesalcem tako kot vso okolico (dnevno sobo).

Ali ima kdo še kakšen nasvet?
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #27 : torek, 28.05.2002 : 12:51:46 »

Za prostore je po mojih izkusnjah se najbolj ucinkovit Desektin, drugi za njim pa Capha des clean od Canine.  Jaz s Frontlineom ne bi kombinirala nobenega drugega insekticida, mozna je kombinacija mocnejsih bio preparatov (Petvital bio insect shocker, Verminex), ki ucinkujejo do enega meseca. Vitakraftov Nature citronella je blazji in ga je potrebno nanasati vsak dan, ker ucinkuje samo odganjalno zaradi vonja. Ce so bolhe ze prisotne, z njim ne bo pravega ucinka.
Logiran
Sinity
gost
« Odgovor #28 : torek, 28.05.2002 : 19:20:17 »

Jaz sem se bolh pri 8 tednov staremu macku in kasneje tudi pri 11 tednov stari psicki znebila s samponom Pinavet, izdeluje ga se mi zdi Krka, je pa primeren tako za pse kot macke, tudi za mladicke od starosti 3 tednov naprej, torej mora biti zelo blag.
Logiran
Princ
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 112


« Odgovor #29 : torek, 28.05.2002 : 20:50:45 »

Ja, ti klopi in ostala golazen so že prav pošteno tečni. Jaz jih po vsakem "vodnem" ali "gozdnem" ali "travniškem" sprehodu pobiram s psa tudi do 20 dnevno!!!!
Po nasvetu sem kupila frontline ampulo, ki je zadevo malo umirila, še vedno pa so se našli tudi taki, za fižolček debeli...

Veterinar mi je tudi povedal, da frontline ne prepreči prijemanja klopov, zmanjšuje pa njihovo "strupenost" in jih omrtvi. Za prvo samo upam, da drži - drugo se je izkazalo za resnično. Pri nas imamo kar težave z odstranjevanjem, saj je pes zelo nemiren in te posebne pincete (ki je resnično najboljša) ne prenese, tako da mu jih odstranjujemo med čohanjem z nohti. Wink

Čebelica, sem poskusila tako kot ti, pa ni šlo... Huh

Kot zanimivost naj povem, da sem pred 3 tedni (ker FL ni bilo) poskusila s strongholdom. "Moj" veterinar in prijatelji - pa tudi na škatli piše - so mi povedali, da nima učinka na klope. AMPAK od takrat moj kuža še ni imel prijetega klopa kljub enaki dozi sprehodov!!!! Pa še za bolhe in druge zajedalce je primeren. Verjetno je odvisno od kože psa ali vonja.. Huh Če kdo kaj ve o tem, naj prosim napiše.

Sedaj sem kupila frontline sprej, za katerega večina pravi, da je najbolj učinkovit - čeprav prijatelj preklinja, ko na svoji psički tu pa tam najde(m) kakšnega pijanega...Pri nas ga še ni, dobi pa se na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji. Ob prvih prijetih klopih ga pošprejam in vam sporočim rezultate.

LP, Mateja
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 61   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: klopi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines