mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 03:12:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 180538 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #15 : sobota, 01.06.2002 : 14:20:48 »

Meni so tudi dobermani ZELO všeč. Vendar je bedno, ker jim ne bodo več kupirali uhlov in repa. Se mi zdi da pasma zgubi tisti svoj čar. Kot naslednjega psa sem ga mislila imeti vendar ga verjetno ne bom in ravno zaradi repa in uhlov. Res je škoda. Kdaj pa sploh pride ta zakon?

                             by
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #16 : sobota, 01.06.2002 : 15:13:37 »

Zakon je že v veljavi. Kupiranje je prepovedano, repe se sme rezat le do x dni (a je x=5? Se ne spomnim točno).
In, hvala bogu da je tako. Ni ga lepšega kot doberman s fehici. Po možnosti rjava psička. Meni osebno zunanjost ni tako pomembna (vedno imajo prednost nekupirani-naravni-psi), pri dobermanu me privlači značaj, uhlji dol so plus, uhlji gor pa minus-značaj je tisto ta pravo-in dobermani so 1A.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : sobota, 01.06.2002 : 15:49:37 »

Nanook, se strinjam. Naravni videz psov je najlepši. Dobermani (pa tudi drugi) s kupiranimi ušeski so mi vedno delovali kot invalidi. Sploh, če je bil poseg opravljen nestrokovno in se ušeska niso lepo zacelila, je bilo videti grozno. Sploh tista razcvetela koža ob straneh.
Sem tudi proti rezanju repov, pa ni važno ali jih odrežejo prvi ali pa deseti dan. Kužki brez pomirjeval ob tem trpijo, čemur sem bila tudi priča. Poseg je vse prej kot neboleč.
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #18 : sobota, 01.06.2002 : 18:41:49 »

Lojze (uradno Barron) od prijateljev, je imel čudno kupirana ušesa-sploh niso stala pokonci. Ni bilo torej ne tič ne miš. Ampak značaj je bil pa krasen, čeprav so ga hoteli uspavati, ker naj bi sovražil in napadal otroke,... Mene ni nikoli napadel, pa sem bila stara le okrog 10 let. Tak cukrček je bil. Še zdaj ga pogrešam.  Cry

Je bil pa rjavi z ožigi, zato hočem tudi sama imeti rjavo psičko.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #19 : sobota, 01.06.2002 : 19:45:54 »

Bratranec je imel črno rjavo dobermanko Almo, ki je tudi imela kupirana ušesa in že takrat se mi je zdel to nesmisel. Psička je bila odlična čuvajka, vendar do vseh prijazna, ko je bila spuščena. Pri enajstih letih, ko so že vsi mislili, da je nemogoče, da bi imela mlade, jih je presenetila z 10 mladički.
Bila je res krasna psička, socializirana, rada je imela otroke (sploh mene, ker sem jo ves čas naskrivaj hranila). No, tudi njo so hoteli pri dveh letih uspavat zaradi agresivnosti, pa se jo je bratranec usmilil in vzel k sebi. Kmalu smo ugotovili, da psica sploh ni napadalna, samo pozornosti željna. Doživela je 12 let. Se pa še danes  razžalostim, ko se spomnim, da je ni več, pa je od njene smrti že vsaj 10 let.
Logiran

ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #20 : nedelja, 02.06.2002 : 06:25:58 »

Ja sej mata v bistvu prav, kr so men tut lepši naravni psi pa da trpijo ko jim režejo. V bistvu je potem po eni strani prav da je prišel ta zakon, ampak so mi še vedno lepši z kupiranimi uhli in repom. Ampak je vseeno pomembnejše da pes ne trpi (prej sn mislila, da jih to ne boli kr sn mislila da jih na nek način uspavajo). Osebno so mi pa bolj ušeč črni, čeprav so rjavi tut cukrčki. Mela bi par: črnega in rjavega.  Cheesy
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #21 : nedelja, 02.06.2002 : 13:36:21 »

Moj prijatelj je imel rjavega orjaka po imenu Pit, ki je imel rezan rep in kupirana ušesa. In ko te je s črno masko pogledal v oči, si videl hudiča...res, kar strah te je popadel. Bil je pa najbolj prijazen in igriv pes kar sem jih poznal in mi je korenito spremenil gledanje na to pasmo. Meni osebno, se zdi okoli rezanja repov in ušes takole: enim paše, enim pa pod nobenim pogojem. Sam na primer dobim sedaj bokserko, ki bo imela rep in spuščena ušesa. Bokserju nič ne manjka, če ima rep, da o spuščenih ušesih sploh nebi izgubljal besed, ker so mnogo lepša od kupiranih-še posebej če ima malo manjša in mu stojijo le rahlo pokonci Smiley. Tudi rotweilerja sem videl z repom in je tako prijeten, da ne vem kaj. Doberman pa.....sori, kot dalmatinec postane. Samo da pik nima. Drugače so mi pa naprimer doge brez repa grozne, s kupiranimi ušesi pa veličastne.
Je pa res eno, kdor kupuje psa predvsem po izgledu ne pa po karakterju, naj si raje kupi tamagoči.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #22 : nedelja, 02.06.2002 : 13:57:46 »

Se mi zdi, da so dobermani nekako izgubili na popularnosti odkar jim ne kupirajo ušes. Tak kuža pač mene osebno bolj spominja na klovna kot na neko hudobno zverino-in jasno, da to ljudem (nekaterim) ni všeč. In prav je tako. Ostane za nas več psov.  Grin

Bokser s kupiranimi ušesi je za crknit smešen; naj bi izgledal hud, ampak v bistvu zgleda kot klovn, ki hoče, da bi se ga ljudje bali.  Cheesy Ne mislim s tem, da je grd, samo neznansko smešen.

Lojze je bil čudovit čuvaj; kadar sem bila sama doma, mu je šefica, preden je šla ven, ukazala, da me mora čuvat (ok, je bila pač malo sumljiva soseska, saj zdaj so se preselili). In ta pes ni spustil  v hišo nikogar, še znancev ne, če nisem sama rekla, da je ok. Pa še potem mi je bil vse čas za ritjo in baje je tako grdo gledal, da se reveži še premaknit niso upali. In ta pes naj bi napadal otroke; očitno so bili njegovi prejšnji lastniki butci. Je bil pa dobro izšolan (obedience, ne naši izpiti). Razumel je tako angleške kot slovenske ukaze.
Na zadnjih tacah in na hrbtu pa so bila vidna cca 3-4cm2 brezdlaka mesta. Pojma nimam, kaj je bilo to-dlaka nikoli ni zrasla nazaj, operiran ni bil, tudi kožne bolezni ni imel.

Pri ene 7-8 letih so ga morali uspavati, ker so mu začeli odpovedovati notranji organi ter hrbtenica. Bogve kaj so z njim počeli prejšnji lastniki. Cry

http://www.imagestation.com/picture/sraid21/pd4cfd31f8324a064ca3ece2309a914e2/fdaf3a52.jpg

http://www.imagestation.com/picture/sraid21/p94062f82e6dfd3aba80f7596f33b322e/fdaf3a51.jpg

A ni (bil) cukrček!? Cheesy

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : nedelja, 02.06.2002 : 15:29:09 »

Altervita in ostali!
Ima kdo morda doma knjigo o bokserjih v angleščini, napisala pa jo je Stephanie Abraham?
Ne vem, če so ameriški standardi pri rezanju ušes kaj drugačni kot pri nas, ker  v knjigi najdeš slike bokserjev s pokončnimi uhlji, izgledajo pa popolnoma nesorazmerno z velikostjo glave. Vsaj glede na slovenske bokserje imajo ameriški zelo dolge uhlje.

V družini smo imeli tudi že dolgorepega rotweilerja Tysona in meni je bil ful všeč. Žal ga je sestrična po smrti svojega moža, na katerega je bil bolestno navezan, podarila prijateljem, tako, da nimam nobene slike, razen ene ko je bil še čisto majhen.
Sem pa srečala tudi bobtaila z repom, pa koker španjela in šnavcerja. Tudi koder je prav simpatičen, naša Vini pa je na žalost še po starem sistemu - kratek štrceljček. Mogoče bo pa naslednji kuža tudi koder, vendar v celoti! Z repom! lp
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #24 : nedelja, 02.06.2002 : 18:57:23 »

Hvala!  Cheesy
A vidiš kako mu fehice stojijo? Zmeraj jih je imel tako na pol gor, na pol pa dol. Kupirani klovnček. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
altervita
gost
« Odgovor #25 : torek, 11.06.2002 : 00:49:03 »

Smiley Faca....Lojze Grin Grin
Ne dobermani so res...čeprav znajo biti žal tudi neugodni, ampak je pa izredno čustven pes...pinč pač, in zato včasih malce neuravnovešen, kar zahteva konsistentnega lastnika (itak ga vsi samo eni malo bolj kot drugi Smiley), da mu to ublaži....drugač pa...ni kaj. Škoda ker to ni pes zame...zame so bokserji, ker imajo smisel za humor tak malo svojski hehe.

Glede tistih mest brez dlake....ja, meni je Barka v tivoliju en dobi šavsnil, ko je bebec rinil k njemu, ko je bil oni na vrvici. in je imel takrat preklemansko srečo, da se mu samo en čekan pozna in pa odtis spodnje čeljusti. Od takrat ne rine več k vsakemu psu...se je revež tako ustrašil, da se je kar ulegel....kako leto je imel takrat. In se mu še danes očitno vidi. Kot lepotna pika na trtici.
Tako da mogoče je bilo to to....pasji ugrizi ali od udarcev....bogi pes, če je bilo kaj takega.

Bom probal kje staknit Pitovo sliko
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #26 : torek, 11.06.2002 : 13:36:41 »

Ne ne, ziher ni bil ugriz, ker bi se to drugače videlo (je imel od kolega bokser cel kup ugrizov). Tudi veterinar ni vedel kaj bi to lahko bilo. No, Lojzice ni motilo, mene pa tudi ne. Edino kar mi je blo FUL zoprno, so ble dlake-ker pikajo. Lojze namreč absolutno ni hotel spati na tleh, ampak je vedno pančkal zraven mene, na blazini (poleg ši-cuja in dveh ruskih modrih mačk). No, potem skoraj ni bilo več prostora zame.  Grin
Pa tv smo tudi vsi skupaj gledali-stisnjeni kot sardine na tistem belem kavču. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #27 : nedelja, 28.07.2002 : 07:14:00 »

Značilen organ vseh 34 vrst družine psov Canidae je rep, ki vsebuje med 14 do 23 repnih vretenc. Sem šel včeraj zvečer poslušat v Zoo Adija Smolarja ("jest s`m nor, jest s`m čist nor, bogi stvor") in zaprte volkove...od nekdaj me prizadene, če vidim žival, ki lovi lasten rep po kletki ; še najbolj me je navdušil par rdečih lisic v ogradi z medvedi, ki sta preganjali in poganjali strah v kosti medvedu! Tako sta ga gonili po ogradi, da se mi je bogi medo zasmilil (morali bi z avtobus voziti Ribnčane in Butalce na ogled tega "Strašnega medveda"!). Lisica ima tako velik rep, da se kot severne pasme psov ponoči pokrije z njim (kovtr nosi kar s seboj:)).Zvečer pa moja boljša polovica - kinologinja v smeh ; kadar ona bere knjige, se to praviloma ne dogaja ! Kaj se je zgodilo ; bere knjigo "ZAKAJ PES MAHA Z REPOM" (Desmond Morris). Prisežem, da gre za golo naključje, a notri je res poglavje : "Zakaj psom nekaterih pasem prirezujejo repe". Smejala pa se je pri bobtailih - piše : "Opozoriti moramo na dejstvo, da so bili delovni psi svoj čas oproščeni davkov, ki so jih lastniki sicer plačevači za športne pse. Lahko si mislimo, koliko nesrečnih psov je bilo ob rep samo zaradi te okoliščine! V teh časih je imela skoraj vsaka vas svojega "prirezovalca" - človeka, ki je za majhno plačilo opravil delo kar tako, da je ubogemu mladiču kratko malo odgriznil košček repa."
Presenetljiv je  podatek, da samo v Veliki Britaniji porežejo kljub protestom RSPCA in Kraljevskega veterinarskega združenja in javnosti repe letno več kot 50000 nesrečnikom najmanj 40 pasem (od orjaškega angleškega ovčarja do drobnega yorksirškega terierja). BARBARI ! "Zato si najbolj vneti zagovorniki prirezovanja repov izmišljajo  nove in nove izgovore, kot na primer, da pse na ta način zavarujejo pred morebitnimi poškodbami repa, če bi se stepli. To je nekaj podobnega, kot če bi trdili, da je ljudem treba amputirati nogo, zato da kdaj pozneje ne bodo imeli težav z žulji,"
Kako se je sploh mogla spočeti tako nora ideja ? Vztrajni raziskovalci so odkrili v spisih rimskega agronoma Columelle iz 1. stoletja AD (anno domini) odkrito priporočilo, da je 40 dni starim mladičem treba odrezati rep, da bi jih zavarovali pred steklino. To je utemeljeval z zmotnim verovanjem, da steklino povzročajo črvi, ki se skrivajo v repnih mišicah (te je zamenjal za "črve"!!!), ki so se pokazale pod kožo štrclja odrezanega repa. Zaradi tega njegovega "lupus lapsusa" so v naslednjih stoletjih miljoni mladih psov ostali brez repa in iz vidika pasje govorice "gluhonemi". Sčasoma so to zamenjali drugi izgovori, da se je ta lažni in "za rep" privlečen mit ohranil vse do konca 20. stoletja. Žal ni prostora opisati pomen repa pri psih od pokrivala, ravnotežnega organa do izjemno pomembne funkcije v vedenju psov (čez 250 "besed" lahko povejo z njim)...pred dnevi sem pisal prav tako o rimskem pesniku, ki je zagrešil mit o voklodlakih, zaradi česar je danes volk na robu preživetja, da o stotisočih po krivici obdolženih "voklodlakih"- in čarovnicah, ki so jih verski blazneži hudo mučili in zažigali na grmadah (V Franciji recimo samo med l. 1520 - 1630 tako 30.000 ljudi!). Praznoverje starega Rima, grozljiva človeška neumnost, sramota za človeštvo !
Canis - lupus - homo!
Logiran
lester
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 227


« Odgovor #28 : ponedeljek, 29.07.2002 : 20:03:33 »

http://www.eurodobermann.de


na pa še en primerek brez kupiranja
http://www.eurodobermann.de/englisch/ladies/arania/arania.htm

Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #29 : torek, 30.07.2002 : 09:01:27 »

Ojla.
Tudi jaz sm ponosna lastnica šestmesečnega dobermana Kajzerja Grin Grin. Je totalna maza in ful kjuti. Sicer so bile doma težave pred nakupom in sicer z starši ker sta poznala samo stereotipe  Angry Angry( nevarni, napadalni, zlobni, trmasti, neuboglijivi), ampak sm jih uspela prepričat o nasprotnem in tako postala lastnica naboljsega psa na svetu. Doma smo vsi zaljubljeni vanj, in tudi z sosedi ni nobenih težav ker Kajzer obožje ljudi in otroke nasploh, pa tudi z živali ni nobenih težav. Odlično se razume z muco Niko in ostalima dvema psoma Zanom in Frikom.
Spi seveda notri na kavču ali pa se pride stiskat na mojo posteljo, sicer je sedaj ko je že ful velik to malo težje ampak potrpim. Obožuje hrano in moramo vse skrivat pred njim, vključno z mačjimi briketi, zelenjavo, sadjem....
Obiskovala sva tudi malo šolo vzgoje in bla pohvaljena.
Ušesk nima kupiranih ampak je vseeno ful luštkan. Zdaj ima sicer težave z kožo  - dobil je nekakšne mozolčke po licih in hrbtnem delu. Bla sva pri veterinarju vendar ne najde vzroka temu in tudi hrano imava vedno isto in jo čisto normalno prenaša. Če ima kdo izkušnje z tem pri prosila za nasvet.

čau Kiss
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines