mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 00:32:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1740475 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #570 : četrtek, 31.08.2006 : 20:43:42 »

Jap, stanje pestro, digitalc skor pregoru, zdajle mi bodo pa še prsti! Grin

lp, Katarina
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #571 : petek, 01.09.2006 : 09:59:53 »

Hoj vsem, sem skočila do Sare na en kofe, pa da se vam malo javim. Časa brat vsega tako nimam...interneta pri nas najbrž še nekaj dni ne bo, bodo pa zato vsaj fotke nove približno sproti gor. Sicer so vsi bolj ali manj okej. Lp vsem, upam, da se beremo kmalu.
Logiran

Toga
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 168


« Odgovor #572 : petek, 01.09.2006 : 10:34:13 »

Smetka!  Me res zanima, ali se je oglasil kdo s Krasa? Danes sem preverila nekaj mojih plakatov. Eden je bil "pospravljen", na drugih pa so manjkali lističi. To mi vzbuja upanje.

Lp Toga
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #573 : nedelja, 03.09.2006 : 23:53:37 »

še tule napišem, kar je napisano že v temi ''kaj potrebujemo'': smetka je ta teden sama in bo zato še toliko bolj vesela vseh tistih, ki si bodo lahko utrgali urico ali dve, pokurili par kalorij in sprehodili kakšnega kužona. v zadnjih dneh je prišlo kar nekaj simpatičnih fantov in deklet, ki bodo z veseljem brusili svoje blazinice na spehodu z vami!!! tisti ''stari'' varovanci so pa itak...  Cheesy no, saj to sami dobro veste, tisti, ki hodite sprehajat.
Logiran
poli99
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #574 : ponedeljek, 04.09.2006 : 17:44:13 »

Nekako mi ne da miru ... in 100x sem že hotela napisati, pa sem si vsakič premislila ... vendar me 'grize' in moram spraviti ven. Jaz se v Horjulu nisem počutila dobrodošlo, žal. Videli sva le pse v pesjakih in zelo na hitro sva bili odslovljeni. Razloga ne vem, sem pa žalostna. Cry
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #575 : ponedeljek, 04.09.2006 : 18:44:25 »

Škoda, ker nisi napisala tega že prvič. ko si hotela. Razlog je morda banalen, ti si se pa kopala v žalosti. Pa vprašanje, če se danes še kdo razen tebe spomni podrobnosti.
LP Nada
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #576 : ponedeljek, 04.09.2006 : 19:29:39 »

poli99, nikar tako mislit Smiley Vsak je na Horjulu dobrodošel, samo je treba razumet, da Polona in Ines nimata skoraj nikoli čas, da bi se vsakemu posvetili, ne ravno v smislu, da bosta vsakemu spekle v dobrodošlico piškote Wink ampak včasih za to preprosto ni časa. Ko se zjutraj zbudiš z glavo polno načrtov kaj vse je potrebno postoriti, če sploh ponoči spiš seveda, miljon skrbi, opravkov, telefonskih klicev za posvojitev (ki so lahko dokaj bizarni na vsake toliko časa), klicev da so našli to in ono in kaj storiti, tisoč prevoženih km za reševanje zavrženih, zanemarjenih, izgubljenih živali, poleg tega pa še težave in problemi, ki se razvijejo z dnevom, ko se npr, kakšnemu peseku ali muci zdravstveno stanje poslabša, pa je treba še kaj skuhati in oprati, skratka MILJON stvari, ki se jih na tem forumu ne vidi. Mene osebno že preseneča dejstvo, da se Smetka spravi na računalnik in piše sprotne novičke, kar ti takoj vzame še toliko in toliko časa...skratka, ne izgubit poguma in navdušenja, na Horjul le pridite pomagat. Ko si parkart tam, začutiš vse za kar se tam pošteno gara - ljubezen, predanost in trdo delo. Upam, da sem kaj pomagala Wink

LP vsem, Maja
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #577 : ponedeljek, 04.09.2006 : 20:58:21 »

Poli99, tudi jaz se strinjam z Majo. Nikar mislit, da nisi bila zaželena, samo verjetno je bilo ravno v tistem trenutku milijon enih stvari. Sama dokaj redno hodim sprehajat horjulčke in ful ful ful veseljem hodim v Horjul. Tako, da ne bit žalostna, sem prepričana, da je imela Polona ali Ines že tehten razlog, da v tistem času ni mogla biti povsem na razpolago ali karkoli je že bilo. Tako da ti kar še pridi v Horjul!!!!!

LP
Logiran
maja22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #578 : ponedeljek, 04.09.2006 : 21:33:32 »

Pozdravček.
Glede na zgoraj prebrano imam eno vprašanje oziroma že kar predlog.
Ker se razume in mi je logično da sta Ines in Polona zelo zaposleni in nosita veliko odgovornost, me zanima če je morda katera od vas, ki hodite v Horjul pripravljena it tja isti dan kot sva se namenila jaz in moj fant v nedeljo, in bi nama ona malo povedala kako in kaj...ker tam še nisem bila in po pravici povedano nimam pojma kako imate zadeve organizirane, hkrati pa niti najmanj ne želim biti v napoto in breme že tako prezaposlenima pasjima in mačjima angelčkoma Ines in Poloni. Morda bi to bila rešitev?Huh

sva iz Domžal, tako da če je katera v bližini?Huh

lp Maja
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #579 : ponedeljek, 04.09.2006 : 21:48:48 »

Nekako mi ne da miru ... in 100x sem že hotela napisati, pa sem si vsakič premislila ... vendar me 'grize' in moram spraviti ven. Jaz se v Horjulu nisem počutila dobrodošlo, žal. Videli sva le pse v pesjakih in zelo na hitro sva bili odslovljeni. Razloga ne vem, sem pa žalostna. Cry

Huh, bi skoraj rekla, da potem pa že nisi bila v Horjulu!

Ampak vsak ima pravico do svojega mnenja in pogleda na neko situacijo. In ravno vprašanje DOBRODOŠLOSTI je precej "klizavo" področje, saj na ta občutek vpliva veliko dejavnikov, med drugimi tudi človekova pričakovanja, izkušnje in razumevanja problematike, kamor prihaja na obisk..
V zavetišče se pride pogledat pse in morda kakega sprehodit, če gre za morebitno posvojitev, se prej o tem pogovori z osebjem po telefonu. To je status obiskovalcev, ki pridejo K Poloni in Ines tako, kot prideš k nekomu v službo, na lahko rečem "posloven" obisk. Najbrž ne pričakuješ več, kot je primerno za tako naravo obiska. Ni me bilo zraven, vendar sem prepričana, da sta bili sprejeti tako, kot je sprejet vsak OBISKOVALEC.
Problem v tem zavetišču - kakor ga jaz vidim - je to, da Polona tu živi z družino, kar pomeni, da so bivalni in "poslovni" prostori praktično eno in isto. Ona se ne more ob 16.00 vsesti v avto, zakleniti vrata in pozabiti na vse skupaj do naslednjega dne. In zato bi morali vsi, ki se jim včasih zazdi, da niso "dobrodošli", ob tem malo pomisliti, kako bi bilo, če bi bili oni v taki situaciji. Jaz po pravici povem, da se mi zmeša, če ne bi mogla ločiti poslovnega dela od privatnega.
Zase lahko rečem, da nisem le obiskovalec, pa se mi dostikrat zgodi, da se zmenimo s pogledi, z nekaj besedami, potem pa odfrčimo vsak po svoje... vozit živali, jih fotkat, spravljat besede in fotke na net, odgovarjat na maile in telefone.... Pa popolnoma razumem in niti enkrat še nisem dobila kakršnegakoli negativnega občutka. Je pa res, da smo na skoraj popolnoma istih valovnih dolžinah, kar se problematike zavrženih tiče in da se dostikrat res sporazumemo le s pogledi in deli besed.

Tako da me v bistvu zanima, KAJ je bilo tisto, zaradi česar si odšla z občutkom, da nisi dobrodošla, če gre le za malo manj pozornosti, kot si jo morda pričakovala, potem je to zame iskanje dlake v jajcu.

Priznam, včasih se tudi sama kje počutim nedobrodošlo. Če je tako, običajno pošteno pomislim, če morda ne gledam s pravega stališča ali če morda vidim nekaj, česar sploh ni, oz. ne vidi nihče razen mene... Včasih seveda ugotoviš, da te občutek ne vara. Poli99, prepričana pa sem, da v tvojem primeru ni bilo tako.

lp, Katarina
 
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #580 : ponedeljek, 04.09.2006 : 22:02:41 »

smetka sporoča:

da je kontaktirala ines, ki je bila ob tem obisku poli99 edina v zavetišču. ines je rekla, da sta se pogovarjali o mnogočem, da je bila pri pesjakih njena hči in da je zelo presenečena nad takšnim odzivom poli99. če bo hotela, bo ines več napisala sama, ko se vrne z dopusta.

smetka pravi, da kateregakoli psa, razen lučke in tistih, ki so v karantenskih prostorih in tistih, ki bivajo v hiši in ne v pesjaku, lahko kadarkoli v času sprehodov ljudje dobijo za sprehajanje. verjetno pa vsi razumete, da smetka ne more dovoliti, da bi se kdorkoli vtikal v zadeve, ki so del njene zasebnosti. vstop v hišo je dovoljen prijateljem, prav tako časa za pitje kave preprosto ni.

smetki je zelo žal, da imajo ljudje različne poglede na to, kaj pomeni prostovoljno pomagati zavetišču. zaradi svojega razumevanja tega, kaj je prostovoljna pomoč živalim, tudi ne razume, v čem je pravzaprav problem - v zavetišču je vedno dobrodošel vsak, ki je pripravljen aktivno priskočiti na pomoč.

za konec smetka še dodaja, naj poli99 pride še enkrat na obisk, pa se bodo punce potrudile, da se bo počutila dobrodošla in zaželena. škoda bi bilo, da jo kaj grize in žalosti in da se zato ogiba horjula, ko pa je vendar toliko psov, ki komaj čakajo pridnih sprehajalcev.

ko bo smetka spet ''on-line'' pa bo sama lahko dodala še kaj, da se zgladi ta neljubi nesporazum oz. da popravi moje pisanje, če sem slučajno kaj narobe razmela in napisala.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #581 : ponedeljek, 04.09.2006 : 22:18:42 »

še moje skomno mnenje oz. pogled na zadeve.

ko grem jaz sprehajat, grem zato, da bodo pesjani bolj zadovoljni. moja pomoč lahko doprinese, da se bo nek plašen kuža prej sprostil (ker bo videl enega prijaznega človeka več - mene Smiley  ), lahko pomagam, da nekdo, ki skače po ljudeh, neha to počet, lahko koga naučim ''sedi'' ali pač samo pomagam, da se odvečna energija sprosti na palčki, storžu, žogici. v bistvu jaz ne hodim pomagat smetki, ampak grem tja obiskat punčija, bena, belo in druge, ki so mi v vsem tem času prirasli k sru. s tem seveda tudi pomagam smetki, a od nje ne pričakujem nič drugega kot to, da mi bo psa izročila na povodcu.

in dejansko, kot je tudi xenina izkušnja, več od tega včasih tudi ne dobim. smetka je na telefonu, z levo obrvjo pomigne, da je naslednji za sprehodit recimo julko, jaz pokimam, da je julko ok in v naslednjem trenutku že imam julkota na povodcu in vidim smetkin hrbet. ker pa nisem tja prišla gledat ljudi, pač pa se družit s pesjani, me to prav nič ne moti. torej, stvar pričakovanj, če se spet navežem na xeno.

žal mi je, da se poli99 počutiš nezaželeno. mene so pesjani vedno tako očitno veseli, da se taki občutki pri meni sploh ne pojavljajo. kot redna sprehajalka sem večkrat celo počaščena, ko kakšen pesjan v skupini ljudi prepozna ravno mene in najprej priteče k meni... res, nepopisen občutek, teh zadev pesjani ne znajo zblefirati... da bi imela po takem dogodku občutek, da sem nezaželena... si sploh ne znam predstavljat.

upam, da boste s smetko in ines uspešno uredile te neprijetne zadeve/občutke, saj bi bilo zelo škoda, če bi bil kateri od pesjanov prikrajšan za sprehajalko, samo zato, ker je prišlo do nesporazuma.
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #582 : torek, 05.09.2006 : 07:38:01 »

poli99 jaz bi ti rada predstavila še drugo stran zgodbe, ki ti bo upam pomagala razumeti, da ni šlo zate in za to da bi bila nezaželjena, temveč si se najbrž znašla v neugodnem trenutku na naugodnem mestu…  Undecided
Dekleta ki redno Horjulčkom priskočijo na pomoč lahko povedo, da niso najbrž Smetke ali Ines nikoli videle objokane ali kaj podobnega. Pa najbrž vsi vemo, da je velikokrat razlogov za to preveč. Solze in bolečina ostajajo za varnimi stenami hiše prav zato, da s tem ne obremenjujeta obiskovalcev, ki pridejo polni dobre volje pogledat, počohat in sprehodit pesjane. Nihče od nas si ne more predstavljati stiske ko Ines v napol  obupanem joku med vožnjo kliče in prosi boga, da bi živalca zdržala vsaj do veterinarja. Konkretno zanjo vem, da je v zadnjih 14 dneh spala mogoče eno samo noč. Medtem ko je lovila Sinbada ob enih ponoči in hranila malo Simi, je Smetko kuhala vročina. Kje so še vsi ostali prebivalci?
Ne želim opravičevati nikogar. Želim pa, da ne zamerite puncam, če včasih enostavno ne zmorejo več kot toliko!
poli99 rekla ti bom isto kot dekleta pred mano… pridruži se nam ponovno kako popoldne… si dobrodošla!  Smiley

lp  Smiley ostržka     
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #583 : torek, 05.09.2006 : 08:03:16 »

maja 22, če si pripravljena bolj zgodaj vstati, se ti lahko "ponudim" za nedeljo Wink Ker me zadnja dva vikenda ni bilo na Horjulu, ker sem bila na dopustu, še nisem srečala novih prišlekov, sam mislim vse nadoknadit hehe Smiley skratka, v ned zjutraj bom za bežigradom (naselje bs-3) in grem ponavadi nardit na horjul nedeljsko jutranjo rundo ob 9h (iz LJ se štarta ob 08:30). Sama nimam avta, tko da bi se v končani fazi mogla skp stiskat v avtu  Grin

LP vsem!
Logiran
maja22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #584 : torek, 05.09.2006 : 08:39:34 »

Lep pozdrav Gargamel/ka.
Sicer je kar malo zgodnja tale, glede na to da greva s fantom na poroko v soboto :-)...Bi se dalo malo kasneje?Huh Ker bi rada bila malo naspana. Če je možno? Stiskanje pa ne bo problem, saj boš imela zase celo zadnjo klop v Twingu hehe :-))))
 lp
Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines