mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:25:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 106 107 108 109 110 [111] 112 113 114 115 116 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1737521 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #1650 : četrtek, 06.09.2007 : 11:10:18 »

Jaz se tudi ne strinjam. Jaz bi raje prišla po službi in si tako prišparala en dan dopusta, ki bi ga raje koristila, ko bi bil pesjanko že doma, da ne bil prekmalu sam v novem okolju.
Logiran
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #1651 : četrtek, 06.09.2007 : 11:10:35 »

No, jaz se pa ne strinjam. Jaz take zadeve vse urejam izven delovnega casa. Pa sem fuuul resna in vse. Ampak sem nekako navajena take zadeve opravljati popoldne (vprasaj Ostrzko, kdaj pridem jutri po Sneguljcico Tongue sram)

Verjamem da, če si resen posvojitelj, se bo s Smetko dalo dogovorit tudi drugače.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1652 : četrtek, 06.09.2007 : 11:17:34 »

Strinjati se ali ne, zelo ali malce čudno - to sploh žal ni stvar debate. Bila sem zelo fleksibilna. Očitno tako zelo, da sem bila primorana uvesti uradne ure - po navodilih inšpekcije. Uvedla sem jih v času, ko jih pač lahko. Torej bomo s tem zaključili - uradne ure so in to takšne, kot so.
Logiran

Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1653 : četrtek, 06.09.2007 : 12:18:46 »

Selene je napisala kratko in jederanto in mi moralo zadostovati vsem, ki se sprašuejo zakaj in kako.

V Zavetišču Horjul do zdaj ni bilo uradnih ur. Kaj je to pravzaprav pomenilo?

- da si je vodja zavetišča res vzela čas (poleg vseh obveznosti) in je nudila cel dan morebitnim interesentom za posvojitev živali, da le ti  po predhodnem tel. dogovoru pridejo žival tudi pogledat (če je bilo tako domenjeno)

- da je bil ta sistem fleksibilnosti prilagojen v celoti v dobro živalim

- vse kar je bilo naprošano, poudrajeno, in v zadnjem času tudi eksplicitno napisano prav v vsaki temi živali, ki se oddaja, da je potrebno opraviti predhodni tel. pogovor. Da je treba PREJ poklicati Smetko. Ne pri Žažarju, ne ko stojiš že pred zavetiščem.

- ker je bilo slednje pogostokrat ignorirano, je bilo tudi večkrat razloženo - kaj je bonton, kdaj se kliče (z izjemo nujnih klicev npr. policistov) in predvsem, da se pokliče prej, drugače bo zavetišče res primorano uvesti uradne ure.

Seveda so tisti, ki so pismeni in se zavedajo odgovornosti posvojitve živali te zadeve upoštevali. Veliko jih ni, pa če verjamete ali ne. Kar ni noben problem, če se ti ta oseba ne obnaša poleg vsega še izjemno arogantno. Kaj to pomeni? Da so tisti, ki zgoraj napisanega niso upoštevali, velikorat:

- bili zelo nesramni
- pametovali, čeprav so priznali, da vedo, da je treba prej poklicati (zakaj so potem stali pred zavetiščem in na vsak način hoteli videt žival mi še zdaj ni jasno)
- hoteli, da se jim "popusti", da vidijo žival, čeprav jim je bilo še1x jasno razloženo, da je potreben predhodni tel. dogovor, ZAKAJ je potreben (da lahko zavetišče nemoteno deluje naprej, da se opravi vse potrebno, na 1. mestu pa predvsem da se ne vznemirja živali kar v 3 dni, če jih hočejo samo "počohati")
- bili obtoževalni, češ da se tako prikrajša žival za dober dom (torej njihov dom)
- bili izjemno arognatni, ker so prišli "rešiti žival iz zavetišča"
- celo ekspertni, saj so se kot super "poznavalci zavetišča Horjul" upali in drznili trditi, da zavetišče Horjul nekaj skriva, če ne morejo videti živali

Vse lepo in prav (zavetiško delo vključuje navsezadnje tudi komunikacijo z ljudmi kakopak), če bi se takšne stvari dogajale 1x mesečno. Pa se niso. oziroma so se tudi večkrat dnevno. In poleg časa in živcev, ki so se porabili za brezpredmetno pregovarjanje, so takšne in drugačne nesramnosti velikokrat tudi prizadele. Zelo.

Iz vsega lahko torej mirno izpeljem, da je uvedba uradnih ur v Zavetišču Horjul pravilna odločitev, ki je bila glede na ignoriranje prej postavljenih pravil, popolnoma neizbežna. Iz srca si pa predvsem želim, da to ne pomeni dodaten naval vseh tistih, ki imajo tendenco ingorirati tudi uradne ure.

Kar se tiče uradnih ur samih, kakršnokoli ne-strinjanje resnično ni v naši domeni, ampak je na ramenih vodje Zavetišča Horjul, ki z svojim delom dan za dnem dokazuje, da dela v 1. vrsti za dobrobit svojih varovancev in je na nas da takšne in drugačne odločitve tudi spoštujemo. Če lahko pri tem dodam svoje mnenje - resnično se mi ne zdi problem si vzeti v petek ali ponedeljek dopust za posvojitev, saj imaš tako na voljo podaljšan vikend.

Brez zamere in lep pozdrav vsem,

Maja


Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #1654 : četrtek, 06.09.2007 : 12:38:54 »

Tudi jaz ne vem, čemu debata.... saj Smetka ni dala na glasovanje. Jaz rečem le: končno!

lp, Katarina
Logiran
_Donna_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 75


« Odgovor #1655 : četrtek, 06.09.2007 : 12:40:20 »

meni se zdi to popolnoma razumljiv in logičen ukrep. Nekaterim ljudem se pač določenih stvari ne da dopovedat ...  Roll Eyes
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #1656 : četrtek, 06.09.2007 : 12:48:36 »

Se podpišem pod Gargamelco, Xeno in - Donno_ Smiley
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #1657 : četrtek, 06.09.2007 : 12:50:17 »

Hja jaz se z "uradnimi urami" v moji službi tudi ne strinjam, pa kaj? Pa tudi z uradnimi urami bank se ne strinjam, pa mi še nobene še nikoli niso odprli. Pa tudi v trgovino mi ne paše hodit poleti pred osmo. Še ob devetih mi je prezgodaj.  Roll Eyes
In?  Undecided

Hja.... nič... vsi, ki se ne strijate z novimi ukrepom, ki je določen s Pravilnikom...  pač stopite skupaj in spremenite pravilnik...  Tongue
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #1658 : četrtek, 06.09.2007 : 13:07:02 »

"Kjer je volja, je tudi pot".... tako vsaj pravijo. In prav imajo - jaz sem svojo Xeno posvojila v Dramljah - tja sem šla iz Ljubljane, med delovnikom in to ob uri, ki mi jo je določil takratni vodja zavetišča - pač v okviru uradnih ur. V službi sem vzela pol dneva dopusta. Pa sem se pritoževala ? Niti najmanj - vsa vesela sem bila, da mi je pesjanko sploh dal... Wink. In ko sta me pričakala na vhodu skupaj z veterinarjem, mi je bilo malo mar, da sem morala prej iz službe, da sem morala prositi prijatelja za prevoz - moje misli in oči so bile uprte v tisto malo teriersko črno bojevniško sračko, ki je tako mahala z repkom, da me je veterinar vprašal, če se poznava... Grin

Evo, saj bo, saj bo! Smiley

lp, Katarina
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #1659 : četrtek, 06.09.2007 : 14:30:55 »

Se čisto strinjam s Xeno: skrajni čas. Res ne vem kako bi se vi odzivali na nenapovedane "vpade" k vam domov, po možnosti še ob nemogočih urah. Sploh pa če inšpekcija pravi da mora tako bit, potem sploh ni kaj razpravljat.
Smetka upam, da boš imela zdaj kaj več miru Smiley
lp
T.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #1660 : nedelja, 09.09.2007 : 11:32:33 »

Se podpišem pod Gargamelco, Xeno in - Donno_ Smiley

Dodam še svoj podpis.

A res ljudje nimajo kaj bolj pametnega početi kot pa se vpikovati v zadeve, ki se jih ne tičejo?

A tudi na banki, uradih in drugje pametujete zakaj so in kdaj so uradne ure?

A lokalno trgovino vam tudi odprejo takrat, ko se vam zahoče?

Pa v živalski vrt lahko pridete ob vsaki uri?

Dajte no, vsako zavetišče, ki ga poznam, ima uradne ure in pred večino boste stali pred zaprtimi vrati, če pridete v času izven uradnih ur, ne glede na to, ali ste se najavili ali ne.

Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #1661 : nedelja, 09.09.2007 : 12:00:18 »

No, če druga ne..sedaj razumemo in vemo zakaj ima Zonzani tud tak deloven čas... Cheesy Roll Eyes
Samo tako mimogrede sem se spomnila... Tongue

Drugače pa sploh ne razumem kaj je tukaj za razpravljat............... Shocked
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #1662 : nedelja, 09.09.2007 : 12:05:20 »

Nočem biti tečna ampak, če že primerjate uradne ure v zavetišču z uradnimi urami bank, uradov in trgovin naj vam povem, da so trgovine odprte zvečer vsaj do 19h (nekatere še dlje), da jih lahko obiščejo tudi tisti, ki dopoldne ne morejo, prav tako banke, ki so odprte do 17h, večina uradov pa ima vsaj en dan v tednu "ta dolgo" tako da takrat lahko pridejo tisti, ki spet dopoldne ne morejo. Prav tako ima javna uprava vsako prvo soboto v mesecu delovno za tiste, ki med tednem ne morejo urediti stvari. Pa živalski vrt je tudi odprt popoldne, da ga lahko obiščem po službi, če mi paše. Tako, da se mi zdi ta primerjava nesmiselna in neprimerna.
Se pa nič ne vtikam, samo vprašala sem in povedala svoje mneje, ča lahko.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #1663 : nedelja, 09.09.2007 : 13:24:38 »

Sasenka, morda ti je znano, da je smetka imela do sedaj takšen način dela, da je bila na voljo po predhodnem dogovoru kadarkoli. ampak to ni bilo po črki pravilnika. sedaj pač je skladno s pravilnikom, za vse tiste zagnane ljubitelje živali, ki v delu zavetišča horjul iščejo dlako v jajcu.

če se ti to ne zdi v redu, bo treba svoja vprašanja in mnenja usmerit na tiste, ki sprejemajo pravilnike. in ne na tiste, ki se po njih ravnajo.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #1664 : nedelja, 09.09.2007 : 15:03:22 »

Nočem biti tečna ampak, če že primerjate uradne ure v zavetišču z uradnimi urami bank, uradov in trgovin naj vam povem, da so trgovine odprte zvečer vsaj do 19h (nekatere še dlje), da jih lahko obiščejo tudi tisti, ki dopoldne ne morejo, prav tako banke, ki so odprte do 17h, večina uradov pa ima vsaj en dan v tednu "ta dolgo" tako da takrat lahko pridejo tisti, ki spet dopoldne ne morejo. Prav tako ima javna uprava vsako prvo soboto v mesecu delovno za tiste, ki med tednem ne morejo urediti stvari. Pa živalski vrt je tudi odprt popoldne, da ga lahko obiščem po službi, če mi paše. Tako, da se mi zdi ta primerjava nesmiselna in neprimerna.
Se pa nič ne vtikam, samo vprašala sem in povedala svoje mneje, ča lahko.

Vsak je upravičen do svojega mnenja - sam' je pa zanimivo to, da smo Slovenci očitno nagnjeni k temu, da kritiziramo druge in njihove postopke, posebej če gre za kakšne dobrodelne namene, pri čemer jih večina samo jezik obrača, kaj pametnega pa tako ne znajo narediti. Z navidezno ponujeno pomčjo se včasih lahko naredi več škode kot koristi - tudi v bolnicah ne dovolijo, da hodijo ljudje na obiske, kdaj jim zapaše, ker imajo en določen ustaljen urnik dela (vizite, kosila, pregledi,...) in jih obiskovalci, ki pridejo tja z najboljšim možnim namenom, motijo pri njihovem delu. A je to tako težko razumeti?  Shocked

K tvojemu mnenju bi dodala še tole, da si pozabila na odzadje - urade plačujemo davkoplačevalci iz naših žuljev, trgovine skozi marže tudi tako da je njim v interesu, da so odprte takrat, ko imamo potrošniki čas. Moj namen ni bil primerjati zavetišča, ki je v osnovi čisto drugačna organizacija z uradi in trgovinami, temveč sem želela opozoriti na to, da se drugje ne vpikujemo v določene zadeve, zakaj bi se torej tule?

No, prepričana, sem da bo padla replika tudi na tole, tako da si kar dajte duška, da ne bo komu dolgčas ali pa se bo počutil prikrajšanega... Tongue

Logiran
Strani: 1 ... 106 107 108 109 110 [111] 112 113 114 115 116 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines