mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:27:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 125 126 127 128 129 [130] 131 132 133 134 135 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1737646 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1935 : petek, 16.11.2007 : 10:52:57 »

... Jih samo zato dati usmrtit, ker bi nekdo sicer lahko zelo lepo skrbel za njih, a jih kdaj pa kdaj spustil na ograjen vrt, še sploh če živi na deželi - se mi zdi žalostno.

Če bi se tako delalo v Horjulu, mačjak garantirano ne bi bil prepoln, se ti ne zdi!?  Huh Zato brezveze o tem debatirati, saj to očitno ni praksa tega zavetišča. Taki, kot jih zgoraj opisuješ, pa sigurno ne ostanejo praznih rok, saj pravijo, da je na kmetih dosti mačk tudi za njih (seveda obvezno še pripomnijo, kako pref**njeni smo mi, ki oddajamo mačke pod takimi pogoji).

O mačkih zunaj:znotraj imamo pa drugo temo  Roll Eyes

Sicer pa, lahko prebereš zgornji stavek še iz druge plati Wink :
Če bi bilo ljudjem toliko do tega, da se teh mačk ne evtanizira, bi se menda ja za voljo uboge mačke strinjali s pogoji, se potrudili in je rešili. Vse bi naredili, vse, pa če tudi bi ji morali nuditi varen dom z upoštevanjem vseh pogojev! Iz ljubežni pač. Nekateri za ljubezen naredijo vse.
Logiran

Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1936 : petek, 16.11.2007 : 10:57:58 »

Res je kriza in upam, da ne bom razumljena napak.
Želim povedat, da ko grem na dopust ne vzamem paketa all inclusive, ker si ga pač ne morem privoščiti, a to še zdaleč ne pomeni, da se imam v hotelu **** polpenzion, kaj slabše. Morda bo treba na to pomisliti pri izbiri posvojitelja in morda kdaj ne za vsako ceno  vztrajati na pogojih do zadnje pikice. Verjetno jih je cel kup, ki se s tem ne strinjate ampak krizni pogoji zahtevajo pač drugačno ravnanje, ker konec koncev lahko je izražat neomajno podporo tule na forumu pa še kdaj kaj prispevat, nekaj povsem drugega pa je verjetno oz. je pravgotovo živet s temi problemi in stisko vsako minuto dneva.

žana, brez zamere, ampak to je zagotovo najbolj nesmiselna stvar kar sem jih v življenju prebrala. Pa da nekaj prvo razjasnimo - pogoji posvijitve so normalni in ne visoki (kakor jih ti primerjaš z all inclusive) so namenjeni izključno v max dobrobit živali. Mogoče se ti osebno zdijo visoki, ker imajo v nekaterih zavetišič minimalne pogoje (tiste, pod povprečjem...).

Kaj pomenijo pravi pogoji?
- da gre žival v prave roke; torej da ne dobi nekdo žival le ker se je v njo neskončno zaljubil na podlagi fotke, temveč da se karakterno ujemata. Torej, da posvojitelj dobi žival z vsemi info in ne mačka v žaklju.
- da pes ne gre na ketno ali na podobno
- da mačka ne gre v "naravo", torej brez možnosti izhoda za ven
- da je posvojiteljem jasno, kaj je odgovorno lastništvo
- itd.

Mar bi ti npr. svojo žival oddajla pod temi pogoji? Zase vem, da nikakor, nikoli, nikdar. Ker vse kar Horjul predstavlja, za vse kar se trudi, za vso potrebno oskrbo/rehabilitacijo, ki jo nudi živalim, se podere v trenutnku, ko se živali prične oddajat pod temi pogoji. Za katere še 1x ponavljam, da so normalni in zahtevajo normalnega posvojitelja. Ne mi rečt, da je to preveč?

In še nad nečem se lahko pri tem zamislimo - če bi se (po tvojem) res v krizni situaciji moralo oddajati živali pod temi normalnimi pogoji, narediš več slabega kot dobrega. V drugi temi sem že včeraj pisala, da morajo tako ali tako nekatera zavetišča "pucati" napake drugih zavetišč, ki oddajajo pod minimalnimi pogoji in tako z svojim delovanjem povzoročajo da se takšno stanje ohranja - torej onemogočajo da se stanje izboljša. In vse kar Horjul predstavlja - celotna poanta zavetišča, za vse kar se dela, da bi bil ta naš svet morebiti jutri malo lepši za žival se odplakne v wc školjko, ko popustiš - stopiš korak nazaj. Tvoj predlog je tako, kot če bi rekli, da naj se zavetiške živali ne cepi več...ali testira...ali s/k. Skratka, oprosti za oster ton, vendar je menda jasno, da tvoj predlog pomeni en veeelik korak nazaj za vse kar se dela.

Lp, Maja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1937 : petek, 16.11.2007 : 11:02:12 »

žana, pogoji so v skladu z zakonom in s pravilnikom. Tako bo ostalo, dokler bo zavetisce delovalo. Nima se kaj kdo vtikat v to, dokler smo legalni in odprti.
Koliko mačk smo evtanazirali do sedaj zaradi prostorske in siceršnje stiske?
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #1938 : petek, 16.11.2007 : 11:02:23 »

Navedenih je seveda nekaj skrajnih stvari - veriga, stradanje.... kar je seveda izpod kritike in nedopustno, priznam pa, da me včasih res zmotijo tiste o tem, kako mora biti muc obvezno in samo v stanovanju, pa verjetno tisto o kastraciji oz. sterilizaciji tudi mnogokaterega odvrne. ( čeprav se oddajajo v tem zavetišču s k/s) Jaz imam to pošlihtano čeprav imam dva psa in dve muci, a nekomu, ki bi imel npr.muca res skoz v stanovanju se to zdi nepotrebno. Muc je v zavetišču res veliko in še tiste najbolj ekstremno ljubke ostajajo. Jih samo zato dati usmrtit, ker bi nekdo sicer lahko zelo lepo skrbel za njih, a jih kdaj pa kdaj spustil na ograjen vrt, še sploh če živi na deželi - se mi zdi žalostno.

Navedenih je nekaj skrajnih stvari? Kaj pa misliš, da piše v pogodbi? Da more imeti pes svojo služinčad? Ali kaj?

Obvezno in samo v stanovanju - kakšna norost je to, ane? Pri vsem tem zmanjševanju prometa in povečevanju zelenih površin, ki se dogajajo na tem svetu! A svojga papagaja tudi spuščaš ven? Ali pa - bi ga spuščala, če bi ga imela? Ne? Hmpf. Zakaj ne? A hrčka tut odpelješ pred blok na travnik, pa naj se malo bitje malce naužije svobode? Ne? Zakaj ne? A ribice tudi pelješ občasno malce v bližnji bajer, da si malce raztegnejo plavutke?

Sterilizacija in kastracija neumnost? Ker se ne more zgodit, da macka pobegne - sploh ne kadar je vsa zagreta za iskanje ljunimcev v obdobju gonje. Ne? Ker, kdo mi je že težil ne dolgo nazaj - da se nesreče dogajajo? In da je pogodba skoraj brezveze, ker itak ne morem bit 100% , da se ne "zgodi" pobeg in ravno v tistem pobegu prometna nesreča. Itak!

Sploh je pa ljudem takooooo zelo za zaupat, da se bodo držali pogodbe, ne? Zato pa je mojo mačko, oddano izključno za notri, povozil avto na avtocesti. Ne? Pa so bili dobri posvojitelji. SAMO občasno so jo pod nadzorom (!) spuščali na dvorišče. In je v bližini počilo in je mačka brezglavo zdirjala - direkt pod avto. A ne? Kaka neumnost mačka samo za notri. Ker mačke imajo nagon in mačke... Zato pa je bilo potrebno to isto mačko počasi, dan za dnevom najprej v naročju ven nest, nato malo čičat z njo v naročju zuni, nato... A ne?

In zato, ker je sterilizacija brezveze je ena od mojih oddanih mack (zdaj že KONČNO) sterilizirana mama leglu mladičev, ne? Sej jih je izučilo, da "se zgodi". Ampak jih je moralo izučiti. A ne?

Pogodba zahteva izpolnjevanje osnovnih po zakonu zahtevanih pogojev. Je to preveč? Res?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #1939 : petek, 16.11.2007 : 11:09:51 »

Tisti, ki mislite, da Polona preveč komplicira pri oddajanju "njenih" psov, bi vam samo predlagala, da se enkrat z njo dogovorite, da dvigujete telefone, ko jo kličejo potencialni posvojitelji.
Jaz sem ji tudi pred časom tupila, da naj ne komplicira tako zelo in da ne morem verjeti, da jo kliče toliko neprimernih, potem mi je dala pa eno popoldne telefon v roke, sem bila pa: Shocked Lips Sealed Angry Undecided Cry

Najhujše pri vsem tem je bilo pa to, da ko sem se začela s klicatelji pogovarjati in jih spraševati kakšnega psa si želijo in kako bo pri njih bival, so pa ob prvi moji res prijazni pripombi ( npr: "veste to zavetišče pa ne oddaja psov na verigo" ali "pes mora imeti vsaj 2 sprehoda na dan") postali agresivni, nesramni, zadirčni... Procent takšnih klicev je bil nad 70% Shocked!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #1940 : petek, 16.11.2007 : 11:14:23 »

Seveda, ker je zastonj je dovolj dobro za verigo oz neprimerne pogoje Lips Sealed

Potem pa grejo taki primerki kar do tistih, ki oddajajo pse preko salomonca; alla psi mešanci, 5 komadov in niti ne vprašajo kje bo pes živel.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1941 : petek, 16.11.2007 : 11:15:01 »

Kako tipično. Nikar ne potrošit en konec energije za izboljšat stanje (ki je mimogrede takšno ves čas, le da ga nisem prav razlagala naokoli), ampak vtaknit se v obstoječe. In ga poslabšat.

Če bom jaz kdaj malo manj razočarana, naj me koklja zbrca, res.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1942 : petek, 16.11.2007 : 11:17:18 »

Koliko mačk smo evtanazirali do sedaj zaradi prostorske in siceršnje stiske?

Hočem odgovor.
Logiran

Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #1943 : petek, 16.11.2007 : 11:22:08 »

Kako tipično. Nikar ne potrošit en konec energije za izboljšat stanje (ki je mimogrede takšno ves čas, le da ga nisem prav razlagala naokoli), ampak vtaknit se v obstoječe. In ga poslabšat.

Če bom jaz kdaj malo manj razočarana, naj me koklja zbrca, res.
Smetka piščeta si oddala... Tongue Wink
Hočem odgovor.
0.

Vsak, ki je kdaj probal oddajat, ve kakšni klici prihajajo. Ostale pa vabim naj enkrat poskusijo Tongue.
Torej dajmo temo obrnit v: kako izboljšat stanje, oziroma kaj se da narest.
lp
T.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1944 : petek, 16.11.2007 : 11:25:14 »

Koliko mačk smo evtanazirali do sedaj zaradi prostorske in siceršnje stiske?
Hočem odgovor.
Če bi se tako delalo v Horjulu, mačjak garantirano ne bi bil prepoln, se ti ne zdi!?  Huh Zato brezveze o tem debatirati, saj to očitno ni praksa tega zavetišča.

Jaz vem, jaz vem Cheesy : N'benih Smiley

Kaj dobim za nagrado? Kakšno mačko mogoče  Tongue Grin Huh
Logiran

ajka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


WWW
« Odgovor #1945 : petek, 16.11.2007 : 11:43:51 »

Evo malo bolj konstruktiven predlog. Predlagam, da se da pobudo morda tudi kakšno peticijo ali kaj podobnega, da se poleg Tedna solidarnosti za rdeči križ in tedna solidarnosti za gasilce, ki jih imamo 1X-2X letno pri plačanju poštnine, uvedejo tudi Tedni solidarnosti za zapuščene živali. Zakaj je žival manj vredna od človeka???
Saj vem, da sprašujem na napačnem forumu. Morda bi pa naš nov predsednik države dal kakšno takšno pobudo  Roll Eyes  ja lepo je sanjati... in živeti med oblaki.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #1946 : petek, 16.11.2007 : 11:46:46 »

No, samo za protiutež. Sem brala knjigo neke nemške ljubiteljice mačk, ki svoje mešančke oddaja:
-samo v parih, ki jih ona določi,
-gre pred posvojitvijo pogledat bodoči dom in se temeljito pogovorit z lastniki
-po njenih zahtevah morajo zamrežiti balkone, itd...
-sama nato odnese mačke
-vedno zahteva plačilo, da si ljudje ne bi mislili, da je maček kar nekaj, kar se dobi zastonj.
Malo utopično za naše razmere, pa vendar, k tem moramo težiti...
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #1947 : petek, 16.11.2007 : 12:04:09 »

Napisala sem štiri tekste in enega za drugim zbrisala, ker vem da bi bil vsak razumljen pač tako, kot bi bralcu pasalo, pa če je napisan še tako hipotetično,  v zmernem tonu in z najboljšimi željami.
Se strinjam z ajko, a kaj ko muce ( in psi ) rabijo posvojitelje (!), nahranili in oskrbeli jih bomo že.

lep sončen dan
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #1948 : petek, 16.11.2007 : 12:14:09 »

Citat
Napisala sem štiri tekste in enega za drugim zbrisala, ker vem da bi bil vsak razumljen pač tako, kot bi bralcu pasalo, pa če je napisan še tako hipotetično,  v zmernem tonu in z najboljšimi željami.
Se strinjam z ajko, a kaj ko muce ( in psi ) rabijo posvojitelje (!), nahranili in oskrbeli jih bomo že.

/quote]

Ja rabijo posvojitelje, ki se jim bodo pogoji na posvojitveni pogodbi zdeli sami po sebi umevni.
Logiran

binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #1949 : petek, 16.11.2007 : 12:14:59 »

Se opravičujem, spet sem se zmotila pri citiranju. Zadnji stavek ne paše pod citat sram
Logiran

Strani: 1 ... 125 126 127 128 129 [130] 131 132 133 134 135 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines