mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 14:42:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Reverse Sneezing
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Reverse Sneezing  (Prebrano 15821 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #60 : sreda, 05.11.2008 : 23:47:01 »

Sicer bo vec napisala nanica, ko bo uspela priti do racunalnika.

Mel, hvala ti za odgovor. Mislim, da psicka ni stara vec kot 1 leto (ej nanica, ne bit jezna, ce sem jo nehote postarala).

Jaz sama se sicer na pse ne spoznam (sej veste, da sem bolj macja, a ne, hihi), z zanimio je brati, da je lahko vzrok za reverse sneezing tudi granolom na zobku ipd.
Ko omenjate podaljsano nebo (sicer ne vem, kako to izgleda), mi je prislo na pamet, da ima psicka od nanice neko posebnost - spodnjo celjust ima za malenkost daljso od zgornje. V stilu horjulskega Morota ... No, jasno, da ne v taki meri. Ampak kot razumem, so lahko fizicne anomalije prav tako vzrok za reverse sneezing ...

Psicka je sicer vceraj dobila Medrol, da bi izkljucili alergoloske vzroke. A na zalost je Medrol nanjo vplival zelo slabo - bila je 'zadeta'. Veti se cudijo in pravijo, da Medrol ne bi smel biti vzrok za to.

Ker se je nanica posteno ustrasila, bo cimprej sla s psicko na slikanje. Potem bomo videli, ce bodo kaj pametnega pogruntali.

Mel, a smem vprasati, kje so zdravili tvojo psicko? Sprasujem za vsak primer, ker sumim, da se bo nanica morala kaj kmalu kam dlje zapeljati po pomoc - definitivno izven severno-primorske regije Sad

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #61 : četrtek, 06.11.2008 : 00:05:38 »

Vzrokov za RS je lahko zelo veliko. Pri mojemu psičku Wink je bil res vzrok granolom na zgornjem zobku, kar je vplivalo na "nosno" kost in  smrček in posledično "zatikanje". Običajno pa je, kot sem kasneje izvedela, vzrok podaljšano nebo, ki je lahko tudi posledica nepravilnega gobčka (kot v vašem primeru), še posebej pogost pa je RS pri psih s potlačenim gobčkom, ker gre za anomalijo gobčka. Torej, veliko možnosti je. Jaz sem najprej zdravila v Ljubljani, zamenjala kar nekaj veterinarjev in potem zgubila živce, ko sem videla, da se nobenemu niti sanja ne, kaj je s psom in odšla do dr. Matkota, ki je porihtal vse težave. Takoj je posumil na zob, kot drugo možnost je omenil tudi možnost neke bakterije v smrčku, ki botruje tem težavam, pa še tretjo opcijo je omenil, ki pa sem že žal pozabila, kaj naj bi bila. sram

Medrol ... hm, ja, me sploh ne čudi reakcija psičke, niti najmanj, me pa čudi, zakaj veterinarje preseneča. Roll Eyes

Držim pesti, da hitro ugotovite, kaj nagaja mali kosmatinki.

Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #62 : četrtek, 06.11.2008 : 00:55:02 »

Hvala ti, Mel!

Bova porocali, kako bo Smiley

Hja, tudi mene je enkrat Matko ze resil, ko sem tja peljala enega zavrzenega psicka Wink
Se pravi, da je tudi za take stvari dobro iti do njega.

 
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #63 : četrtek, 06.11.2008 : 01:00:30 »

Jp, definitivno Wink

Sporoči ja, prosim.  Smiley
Logiran
nanica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #64 : četrtek, 06.11.2008 : 15:36:30 »

Zivjo.

Mel najlepša ti hvala za odgovore.
Torej ja psička je stara ene 14 mesecev (Nika2 še pomladila si jo Wink)

No saj ubistvu je Nika2 že vse napisala kar se dogaja z mojo psičko.

Danes sem govorila z veterinarjem in se zmenila da jo v ponedeljek, ko jo peljem na sterilizacijo in bo pod anestezijo še slikava da vidimo kaj se bo tam pokazalo.
Nekaj je govoril, da bi lahko imela tudi 'seseden' sapnik in bi bila potrebna potem operacija... če to ugotovi grem definitivno kam bolj 'konkretno' na posvet.

Glede medrola pa tako. Dala sem ji 2 tabletki torej 8mg, kar jo je popolnoma sesulo, bla je tako boga da sem se resno ustrašila predvsem zaradi dihanja. Psička je bila zadeta od medrola, za kar sem rekla da definitivno ne dobi več.
Ko sem to povedala veterinarju je rekel da to ni od tablet (hja od koga pa potem je???), ko sem poklicala še enega veterinarja mi je zagotovil da to od medrola ni( hja seveda). No sama sem se odločila da teh tablet ne dobi več nikoli.

Malček sem jezna, ker je ni najprej slikal in šele potem dal take tablete. Medrol namreč ni kar tako kar jaz zdravstveno vem.

Upam da ugotovimo kako pa kaj in da bo potem mir s tem.

Hvala za predloge. Smiley

Lep pozdrav,
Jana
Logiran
nanica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #65 : ponedeljek, 10.11.2008 : 20:26:55 »

Pozdravljene.
Javljam se kot sem rekla da se bom. Danes je bila moja mala sterilizirana in je še cela boga. Ker je bila v narkozi jo je veterinar tudi slikal z rentgenom. Kar je ugotovil me je kar šokiralo. Na sliki je namreč vidno dilatirano srce oz. povečano srce. Zaradi tega naj bi imela aritmije, kar je šele danes ugotovil Undecided. Aritmije naj bi imela ko se razburi oz. ustraši in takrat naj bi srce slabše črpalo kri in zato pride do pomankanja kisika in posledično do 'hlastanja' za zrakom.
Veterinar točno ne ve kaj je vzrok povečanemu srcu (več moznih vzrokov).
Zdravljenje: Najprej pustimo stat da vidimo kako je z napadi, če bodo napadi še vedno naprej gremo na srčno dieto(brez soli), in potem če tudi to ne pomaga poklice od eno svojo kolegico na vet. fakulteto.
Hm....ne vem kaj naj si mislim.
Trenutno sem še v šoku in nevem kaj naj naredim.
Verjetno bom jutri klicala na par klinik in prašala za mnenje.

Vaše mnenje??

Lp,
Jana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #66 : ponedeljek, 10.11.2008 : 21:15:34 »

Ojej no  ...  Sem tud sama enkrat med branjem tvojega posta pomislila na srček, pa sem odgnala misli, ker se mi je zdela res premalda ... Sicer ne vem h kateremu veterinarju hodite, ampak jaz bi se skušala čimbolj pozanimat o stanju psičke in morebitnem zdravljenju, s kakšnim od strokovnjakov pri nas, kar se srčka tiče. Če se ne motim ima refernece na tem področju dr. Domanjkova, ki dela na VF v Ljubljani. Glede na to, da ima psička kar pogoste napade (kakor sem razumela), ne bi čakala na nove ampak bi takoj stopila v akcijo. Pokliči jo in se dogovori za pregled, da določita kakšno je sploh stanje, kako bi zdravili itd.

Želim, da boste našli način, kako umiriti celotno stanje. Kiss Čohec mali kosmatinčici. Kiss
Logiran
nanica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #67 : ponedeljek, 10.11.2008 : 21:38:23 »

Mel hvala ti za odgovor.

Mislim, da bom ju3 poklicala malo okoli in prašala za mnenje in potem naprej.
Jutri se bom verjetno kam poklicala in potem naprej.

Aja mala ni imela napada že od cetrtka, kljub temu, da se je preganjala z drugim kuzijem, tekla, se veselila, zato mi je malček čudno vse skupaj, kajti srce odreagira na napore, torej zakaj sedaj ne? Kolikor vem, naj bi razširjeno srce težje črpalo kri in pri naporu bi se to povečalo in bi bilo se slabše.

Verjetno bom šla naprej, saj mislim da drugače nebom mogla, je pa res da me razen Nike2, njenega fanta in mojega fanta ter njegove tašče nihče ne podpira, kar pa mi kot študentki ni lahko, vendar se ne vdam:) Ah to je že druga zgodba.

upam da mi uspe postimati oziroma, da bo mala čimveč časa brez resnejših zapletov in ji bo sršek bil še dolgo dolgo:)

Lp
Logiran
nanica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #68 : ponedeljek, 10.11.2008 : 21:40:18 »

Joj sedaj šele vidim kolko napak sem napisala... Posledica zmatranosti.

no upam da se bo razumelo kaj mislim:)
Aja pa podpira me moja tašča ne pa fantova tašča:)

Lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #69 : ponedeljek, 10.11.2008 : 21:45:50 »

Nanica, ne se dat, tudi, če te večina ljudi ne podpira. Takšne ignoriraj in črpaj moč in energijo od psičke in tistih ljudi, ki te podpirajo Wink

Ja, se strinjam, najbolje da že jutri pokličeš, morda kar Domanjkovo, pa se pogovorita. Sicer ne vem kakšne vse preglede je izvedel vaš veterinar do zdaj, ampak prav je, da se postavi konkretna in točna diagnoza, preverjena in se zdravi od tam naprej. Do takrat pa psičko šparaj kakšnih naporov.

Sporoči, kaj boste ugotovili. In razmišljaj pozitivno! Smiley
Logiran
nanica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #70 : torek, 06.01.2009 : 19:53:22 »

Pozdravljeni!

No da poročam malček stanje glede RS pri moji kužiki. Šla sem še k dvem veterinarjem in oba sta rekla da močno dvomita da je kaj s srcem... srčke naj bi bilo kot urca (priblizno 2 minuti poslušanja).

Najverjetneje je anatomska nepravilnost saj ima zgornjo čeljust potisneno noter in nabiranje sluzi v smrčku.

Ella je dobila antibiotik zaradi okužene rane in pomagal naj bi tudi proti nabiranju sluzi(to naj bi povzročale glivice oz kaj podobnega).
No po temu Ella ni imela še tako močnega napada ampak samo dvakrat vdahnila in šla naprej res pa je da kar dosti kiha in ko kihne te skoraj stušira, vendar pa znakov prehlada ali česarkoli ni videti tako da mislim da je res tista sluz kriva in ne srček! Hvalabogu!!

Zaenkrat je stanje umirjeno zato je nebom obremenjevala z preiskavami in pregledi...če pa postane huje grem definitivno naprej.

Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Reverse Sneezing
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines