mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 24.06.2021 : 12:12:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: POROCANJE O POVRSNEM DELU KZS
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: POROCANJE O POVRSNEM DELU KZS  (Prebrano 6038 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ERVIN
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : četrtek, 29.09.2016 : 00:10:14 »

                                          Porocanje o povrsnem delu KZS

Rad bi vas seznanil o povrsnemu delu KZS ki se zavlaca ze par mesecev. Zadeva je enostavna:          POJASNILO O IZDAJANJU PRVASTEV SLOVENIJE

Na podobna enostavna vprasanja bi morala KZS takoj odgovoriti, saj program predsednika KZS vsebuje: "Ucinkovit in ustrezljiv servis ki je vedno na voljo clanicam in ostalim strankam."
              "Spostovanje sklepov Spupscine, Statuta in ostalih pravilnikov KZS."

Ze februarja letos sem vprasal za nasvet klub za pastirske in ovcarske pasme katera je mojo zadevo obravnavala in ga posredovala na Kinolosko Zvezo v obravnavo.
V marcu  sem posredoval pismo za nasvet preko znancev Predsedniku Dolencu, a nisem dobil nobenega odgovora.
Ker nisem imel direktnega naslova Disciplinske komisije sem D. komisiji poslal moje pismo v aprilu preko Kinolosko Zveze in 13 lulja sem bil obvescen da moja pritozba je bila posredovana na komisijo za strokovna vprasanja (KSV) pri KZS, na strokovni organ, ki je sprejel pogoje za potrditev prvastva za pasmo Briard.  Kdo je na KZS preusmeril moje pismo naslovljeno Disciplinski komisiji na KSV in zakaj?  Morda preprecuje obravnavo ter se hoce izogniti disciplinskemu postopku in misli da se zadevo opusti? Ker ze obstoja pravilnik o izdaji prvastev Slovenije ni potrebna nobena posebna obravnava pri Strokovnih komisijah in iskanje eventuelne resitve iz zmede. KSV lahko samo potrdi sedanji pravilnik, saj je zelo jasen. Jaz sem zelel porocati in zahteval pojasnilo o povrsnemu izdajanju prvastvev v nasprotju z pravilnikom in ne pojasnila o pravilniku.
Ke odgovora ni bilo, sem Avgusta zaprosil gospoda Bojana Debersceka (predsednika Komisije za strokovna vprasanja) ce bi mojo zadevo obravnavali ker bi jesenske volitve  zadevo se v naprej zavlacevale in dne 9 Avgusta me je predsednik KZS Dolenc seznanil da se bo moja pritozba obravnavala v prvih dneh meseca septembra.
Sedaj ko je mesec september skoraj ze minil, se vedno pricakujem od Komisije za strokovna vprasanja "strokovni odgovor"  in od tajnice ali od Predsednika UO E. Dolenca pojasnilo o nekorektnemu izdajanju prvastev. Ce so bila prvastva izdana po pravilniku se oproscam za moje trditve, a odgovora ki bi to potrjeval se nisem prijel.

Prebral sem porocilo NO o dobrem poslovanju organov KZS in da poslovna sekretarka ni seznanjena o nepravilnostmi pri poslovanju. Cudim se, da NO ni zasledil moje pritozbe in se ni vprasal zakaj cloveku se ne odgovorijo. Bo mogoce NO do nedelje 23/10/2016 pripomogel da dobim toliko pricakovani odgovor?
Novoizvoljenemu predsedniku KSZ in tajnici zelim dobro in uspesno delo z upanjem da bo na KZS:  "Ucinkovit in ustrezljiv servis ki je vedno na voljo clanicam in ostalim strankam."

Gombac Ervin
[/img][/img][/img]
Logiran
ERVIN
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 29.09.2016 : 00:15:27 »

PISMO KI SEM GA POSLAL PREKO KZS DISCIPLINSKI KOMISIJI:

      Gombac Ervin
      via Igo Gruden, 11
      34149 TRIESTE - ITALIA                  Trst, 25.05.2016

       ervgo04@yahoo.it                                             Spostovana Kinoloska Zveza Slovenije
                                                       Disciplinska komisija

Ime mi je Gombac Ervin, sem iz Trsta, sem clan Kinoloske Zveze SLO. Vsec mi je pasma Briard.   Lastnik sem bil psa Night Fall Of Summer (leta 2002 5.mesto TOP20-SLO).  Poleg sampionata v sedmih drzavah je imel delovni izpit IPO3 - edini v Italiji. Sedaj imam dva psa Briard : Diesel (Gr.ch.SLO) z IPO1 in Super Star (ch.SLO) z BH in z obema vadimo v K.D. Koper z namenom osvojiti IPO3.

Ker govorim slovenki jezik me ljudje vedno sprasujejo o pravilih za sampionat Slovenije za pasmo Briard. Sam sem v zadregi ker mislim da Kinoloska Zveza podeljuje prvastva  psom brez preverjanja predvidenih pogojev.

Letos poleg "CH SLO" so uvedli se "RAZSTAVNI CH SLO" to je za pse ki za dosego prvastva nimajo delovnega izpita.
Pogoj za sampionat "CH SLO" (za pasme kot so Briardi, ki po pravilih FCI za dosego naziva mednarodnega prvaka v lepoti zahteva tudi delovni izpit) ostaja se vedno DELOVNI IZPIT IPO1 oziroma en CAC v razredu DELOVNI.
Moj pes Diesel je postal Ch. SLO "po SLO pravilih" ko je imel IPO1 in en CAC v razredu Delovnih.
Iz Nemcije in Avstrije sta lastnika psov razkazovali prvastva "CH SLO"  brez delovnega izpita ter brez CAC v razredu DELOVNI kar je proti pravilu.
Prisoten sem bil na razstavi v Ljubljani (16-17 januarja) in sem (kot clan Kinoloske Zveze) vprasal pojasnila o tem gospo Lidijo Okrescen. Slednja mi ni hotela odgovoriti in je dejala naj se obrnem na disciplinsko komisijo.
Ker sem se sam hotel prepricati o tem, sem v CELJU dne 21.02.2016 vprasal za "CH SLO" za mojo psicko SUPER STAR MORAVIA CAMPANELLA. Psicka nima delovnega izpita in tudi nima enega CAC v razredu DELOVNI in kljub temu je dobila CH SLO.
V prilogi so trije CH.SLO brez delovnega izpita, ozirama brez enega CAC v razredu DELOVNIH (kar ni razvidno na diplomi ker to ne napisejo) , moj CH.SLO z izpitom, ter stran FCI kjer je razvidno da za Briarde se zahteva delovni izpit.
Ker ti trije primerki niso ena pomota, bi zelel vedeti zakaj se to pocne.

Mislim da bi bilo prav objasniti na spletu KZS za katere pasme je predviden delovni izpit.
Hvala in lepe pozdrave,

Gombac Ervin.
Logiran
deep
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 06.10.2016 : 07:43:50 »

Sicer vam ne morem pomagati pri odgovoru KZS, imam pa tudi sama pasmo za katero se za dosego mednarodnega prvaštva zahteva delovni izpit in glede na prvaštva mojih psov in opravljene delovne izpite lahko strnem naslednje:

Za pse, ki so prvo kandidaturo CAC osvojili pred 1.1.2016, veljajo stara pravila (4 x CAC v obdobju 366 dni za pse brez delovnega izpita, oziroma 3 x CAC za pse z opravljenim delovnim izpitom, od tega eden v razredu delovnih). Pridobljeni naziv je bil v obeh primerih Slo Champion. Delovni izpit ni bil pogoj za dosego nacionalnega prvaštva.

Od 1.1.2016 dalje oz za pse ki so prvo kandidaturo CAC osvojili v letu 2016 pa velja:

Pri pasmah, za katere se po pravilih FCI za dosego naziva mednarodnega prvaka v lepoti zahteva tudi delovni izpit, tisti pes, ki je osvojil:
• Štiri (4) kandidature CAC SLO, s tem, da je starost psa ob zadnji kandidaturi minimalno 24 mesecev (novo)
• Vsaj dve kandidaturi morata biti osvojeni na mednarodni razstavi
• Vsaj ena (1) kandidatura mora biti osvojena na specialni razstavi (novo)
• Vsaj ena (1) kandidatura mora biti osvojena v razredu delovni
• Vse kandidature morajo biti osvojene pri različnih sodnikih

Pri pasmah, za katere se po pravilih FCI za dosego naziva mednarodnega prvaka v lepoti ne zahteva delovnega izpita tisti pes, ki je osvojil:
• Pet (5) kandidatur CAC SLO, s tem, da je starost psa ob zadnji kandidaturi minimalno 24 mesecev (novo)
• Vsaj dve kandidaturi morata biti osvojeni na mednarodni razstavi
• Vsaj ena (1) kandidatura mora biti osvojena na specialni razstavi (novo)
• Vse kandidature morajo biti osvojene pri različnih sodnikih

Pasme, za katere se po pravilih FCI za dosego naziva mednarodnega prvaka v lepoti, zahteva tudi delovni izpit, vendar tega pogoja ne izpolnjujejo, bodo lahko od 1. 1. 2016 osvojili naziv Slo Show Champion (kakor razumem ne več Slo Champion), se pravi gredo po varianti 5 x CAC.

lp,
Alenka


Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.601


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : četrtek, 06.10.2016 : 15:49:50 »

G. Gombac je zaradi tehničnih težav z objavo priponk prosil, da jaz objavim sledeče:


v .pdf tukaj

Priponke:
- Iz FCI pravil (FCI-REG-TIT-en-5-5.pdf)


- WORKING CLASS CERTIFICATE (EXP-FRM-ANN-01A-WCC.pdf)
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.601


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : torek, 11.10.2016 : 15:56:33 »

G. Gombac pošilja sledeče:


v .pdf tukaj


v .pdf tukaj


v .pdf tukaj
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.601


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : torek, 11.10.2016 : 17:39:37 »

1. V sklepu KSV 23/11-2016 (potrjen na UO) navajajo nekaj iz PSD (oziroma na splošno PSD), vendar brez ustreznega člena in brez ustrezne priloge.

Priloge, na katero se verjetno KSV v svojem sklepu glede pasme briard sklicuje, na spletni strani KZS ni mogoče najti ne kot prilogo PSD-ju, ne kot prilogo Pravilniku o razstavah v RS in ne kot samostojen dokument.

V okviru neke druge teme (klik) je ta priloga objavljena na mojpes.netu (klik).

V navedeni prilogi je skrito tudi tole dvoje:in2. V Pogojih za dosego prvaštev Slovenije (klik) piše dobesedno takole:

Pri pasmah, za katere se po pravilih FCI za dosego naziva mednarodnega prvaka v lepoti zahteva tudi delovni izpit, tisti pes, ki je osvojil: ...

Citiran stavek iz Pogojev za dosego prvaštev Slovenije ne nevaja nobenih lokalnih/nacionalnih izjem in ne prilog kakšnim pravilnikom, temveč samo pravila FCI. 

Vsekakor bi bilo povsem drugače, če bi v Pogojih za dosego prvaštev Slovenije pisalo: "pri pasmah, za katere se po Pravilniku o strokovnem delu KZS - Priloga Seznam pasem psov, priznanih od F.C.I., veljavnem od 8. 1. 2004, za dosego naziva mednarodnega prvaka v lepoti zahteva tudi delovni izpit ..." ... ali kaj podobnega.

3. Iz Pravilnika o strokovnem delu KZS (2004, klik)
IV/A KINOLOŠKE PRIREDITVE
85. člen
[...]Postopek podelitve ter vrste kandidatur in nazivov so podrobno opisani v pravilniku o razstavah v republiki Sloveniji ter označeni v prilogi tega pravilnika: Seznam pasem psov, priznanih od FCI. [...]


V/B PASEMSKA RAZDELITEV
125. člen
[...] Na vseh prireditvah v republiki Sloveniji, ki so pod okriljem KZS, se mora brezpogojno upoštevati veljavni seznam pasem po FCI, ki je priloga pravilnika o razstavah v republiki Sloveniji.


Iz Pravilnika o razstavah psov v Republiki Sloveniji (2004, klik)
24. člen
Pasme se razporejajo po skupinah, ki jih določa Pravilnik FCI o razstavah. Seznam pasem je priloga Pravilnika o strokovnem delu.


Osebno res ne vem, a je temle kinološkim strokovnjakom težko napisati pravila/odgovore/pojasnila/sklepe ... tako, da jih bomo prav razumeli vsi uporabniki njihovih storitev in bo dodatna frustracija in komunikacija nepotrebna? Tisti, ki prosimo za pojasnila nelogičnih pravil in postopkov, veljamo za težake samo zato, ker oni ne znajo objaviti vseh pravil na kupu in ne znajo pripraviti pravil smiselno in razumljivo. So predaleč v oblakih, da bi se spomnili, kako izgledajo kinološke zadeve med tistimi, ki vodijo svoje pse na kinološke prireditve in odpirajo denarnice?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.601


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : nedelja, 16.10.2016 : 21:13:11 »

G. Gombac je prosil za objavo:


Dopis za KZS, 16. 10. 2016 (.pdf)

Priložil je Dopis s KZS o sklepu KSV 23/11-2016, z dne 11. 10. 2016 (.pdf)
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.601


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 17.10.2016 : 23:43:51 »

Saga g. Gombaca se nadaljuje:


v .pdf - klikLogiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.601


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : nedelja, 04.12.2016 : 11:24:16 »

g. Gombac pošilja:


 
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: POROCANJE O POVRSNEM DELU KZS
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines