mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:05:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pes na ketni
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes na ketni  (Prebrano 24097 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #15 : torek, 18.07.2006 : 14:20:19 »

marsikoga mi je že uspelo prepričat! upam, da mi bo tudi tu uspelo!
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #16 : torek, 18.07.2006 : 14:22:01 »

Naj namesto pesjaka ogradijo celotno posestvo in tako bo pes res čuvaj, ker vsiljivci se ne bojijo niti psov na ketni niti psov v pesjakih. Edini problem je ob slabem vremenu, skledi za hrano in vodo naj ima nekje pod streho in se bo ob dežju, snegu že tja umaknil, ko je zares mraz pa psa v klet. Lahko bi se pa pod takšno streho (npr. pred vhodom v gospodarsko poslopje - sem videla že velikokrat z busa, da se streha ne konča z zidom, ampak se nadaljuje še par metrov navzven) postavila uta, sam nisem prepričala, da bi jo pes zares uporabljal. Bi ga bilo treba pametno navajati nanjo, dati nekaj priboljškov not itd.
Takšen način omogoča še kar dostojno pasje življenje, že od malega je navajen na vse vrste živali in sigurno mu nikoli ni dolgčas.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #17 : torek, 18.07.2006 : 21:07:51 »

Sammy, zdaj pa res ne vem ali se hecaš ali misliš resno, da bi ogradili celo posestvo, in to za enega psa, ki ga hočejo samo za čuvaja, ne res ne verjamem, da bi bili pripravljeni seči tako globoko v žep.
Mislim, kar zmrazi me, ja kaj jim bo pa čuval in pred kom, namreč nisem še zasledila, da bi kje pisalo, kmetu odpeljeli iz štale čredo ovc ali 5 glav živine ali ukradli traktor in še bi lahko
naštevala.
Lulika, če bi bila to moja sodelovka ali prijatelica, bi od mene najprej slišala nekaj krepkih ,ob katerih bi se lahko le zamislila in šele potem bi z njo začela prevzgojo.

LP
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #18 : torek, 18.07.2006 : 21:53:49 »

V bistvu sem skoraj prepričana, da ne bi bili pripravljeni ograditi posestva (brez njiv, če so direkt zraven hiše), ampak z argumentom, da se psov v pesjakih in na verigi nihče ne boji, bi se mogoče dalo kaj doseči Wink. Navsezadnje hočejo čuvaja  Smiley.
Glede kraj pa, jaz že par let poslušam policijska poročila (iz prejšnjega dne) in včasih človek več ne ve, ali bi se jokal ali smejal. Od nemških ovčarjev, zajcev, pobožnih podobic, dreves (ja, jih posekajo in odpeljejo), klad/lesa do poštnih nabiralnikov, vina, mesa, olja... Včasih se mi zdi, da je enim preveč dolgčas in odtujijo od soseda neko  čist bedno stvar ter se potem zjutraj na radiu poslušajo.  Grin
Logiran
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #19 : sreda, 19.07.2006 : 06:45:21 »

Glejte! Kdor me pozna točno ve, kaj si mislim glede tega! Jaz sem sodelavki lepo rekla! Kregat se ne mislim, ker nima smisla! Sem jo vprašala ali se je pogovorila z možem in je rekla, da ona bi ogradila en del, mož pa ne! V možu je problem! Sem jo vprašala, če naj pridem k njej in moža prepričam! Rekla je, da ne, da rajši ne bo imela psa, kot da ga bo spet privezala na ketno (sem ji pokazala nekaj slik zanemarjenih kužkov na ketni)! Nekaj sem le dosegla!
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #20 : sreda, 19.07.2006 : 06:58:42 »

Res je veliko bolj pametno, da ga nima, ker si taki ljudje, pasje duše niti ne zaslužijo in če si dosegla, da ga ne bo imela, si naredila največ, kar si lakho.

LepDan
Logiran
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #21 : sreda, 19.07.2006 : 07:21:28 »

Saj vem!
Vendar veliko ljudi pa ne moreš prepričat!
Delo se nadaljuje! Lahko le prepričujemo in obveščamo ljudi, kaj kužki v resnici predstavljajo; najboljšega prijatelja in ne čuvaja za na ketno!
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #22 : ponedeljek, 12.03.2007 : 18:46:40 »

hmm mogoče vas to ne bo kaj dosti začudilo, ampak poznam psa v moji okolici ki je privezan na 1 ketne!!!! je ful lep pes pa ko laufa (saj niti laufat ne more ko se zažene) se sploh obrnit ne more samo vedno ga nazaj cukne revčka Undecided. PA NITI NA SPREHODE GA NE VOZIJO!!! Lastnica pa je ful čudna oz. vsi so mutni kot nwm kaj. Moj psiček ga vedno veselo nalaja oni revež pa se samo zaletava in ga ketna takoj nazaj vrže. Mah pa če je to življenje...
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #23 : ponedeljek, 12.03.2007 : 19:48:13 »


Mislim, kar zmrazi me, ja kaj jim bo pa čuval in pred kom, namreč nisem še zasledila, da bi kje pisalo, kmetu odpeljeli iz štale čredo ovc ali 5 glav živine ali ukradli traktor in še bi lahko
naštevala.




To tudi jaz še nisem zasledila, sem pa prejšni teden bila šokirana, ko so iz sobote na nedeljo cigani s KETNO vred ukradli 5 let starega mešanca velikosti nemškega ovčarja, ki je čuval vhod v hlev. Od takrat ga niso več videli in policija tudi ni ukrapala. In kako je revež končal?? Vsi vemo. Cry Cry
Logiran
miško1
otrok do 14 let
*
Sporočil: 10


« Odgovor #24 : torek, 13.03.2007 : 14:41:23 »

Presneto, kako si lahko eni vse dovolijo.

No pri nas je en kuža na ketni pri sosedih in ko grem jaz mimo z mojim kužkom, se zakadi in ko prileti dokjer ketna doseže ga zacukne in po zraku naredi en tak krog pa pristane na tleh. Bogi, zares.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #25 : torek, 13.03.2007 : 14:54:13 »

miško, saj smo jim enkrat rekli, pa so rekli samo, da je to pes čuvaj in da more čuvat hišo? WTF kaki point ma to z 1m ketno? pa mater so eni ludi ******
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #26 : torek, 13.03.2007 : 15:09:42 »

Se nisem bila tiho, ce sem videla psa na tako kratki ketni in dosegla, da so psu omogocili svaj malo boljse zivljenjske razmere.
Pa nisem nobena zaprosezena aktivistka  Grin

Ce boste samo gledali in zmajevali z glavo se ketna ne bo cisto nic podaljsala, se manj se bo pes preselil v spodoben pesjak.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #27 : torek, 13.03.2007 : 16:38:46 »

jah drejči sem že poskusil- glej kako je boks naret:

Pes je privezan polek hiše na garaži ali kaj pač tisto predstavlja. Ima vhod, kjer ima ležišče seveda pa nad vhodom privezano ketno. Pes jo je že enkrat utrgal in zbežal, ampak se je kasneje vrnil. Moj pes je tudi večji pa ni niti 1 v svojem življenju bil na ketni-hodi okrog hiše, ko hoče v hišo si vrata sam odpere (skoči na kljuko). Ima tudi svoj boks ki ga pa ne uporabljamo oz. uporablja  Roll Eyes 
Verjemi da se nočeš ubadati z temi lastniki. Lastnica je čudna zato pa ima razne vzdevke kot npr. kuharca jula mula Cheesy (je bla kuharca)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #28 : torek, 13.03.2007 : 16:46:05 »

Dajmo zakljucit s temle.
Christjan, Drejci ti hoce dopovedati, da je nesmiselno pisanje tukaj, ce se nicesar ne ukrene. Pisanje po foumu ne bo pomagalo psu priti s ketne na bolje, ti pa lahko pomagas. Ne govori, da so ljudje okrog tebe cudni. Po takem nacelu pac cudni ljudje po tvoje lahko imajo pse na prekratkih ketnah in jih ne vodijo na sprehode. Zame je tako razmisljanje cudno in ne tvoji sosedje.
Ce pa menis, da je prav tako, kot je sedaj in da imajo "cudni" ljudje pravico delati, kar se jim zljubi, potem ne pisi vec takih stvari sem gor.

Psi so na metrskih ketnah brez sprehodov tudi zaradi takih ljudi, ki se obrnejo stran.
Logiran

Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #29 : torek, 13.03.2007 : 17:19:55 »

Jana!

OK, se bom poskušal kaj dogovoriti kasneje... Lahko tudi kdaj jaz vzamem psa na sprehod če nimajo vedno časa. Glej Jana so pa tudi izgovori, da ni vedno časa, ja zakaj pa potem majo psa? Ker je hčerka hotela met in so kupili ''mrcino'' namesto da bi kupili psa manjše rasti, ki bi lahko bil z njimi v hiši, so mi pa tudi rekli, da je pes premocen za njih?!? To je pa zato, ker je bil tako luškan ko je bil mali ko pa je odrasel ko ga preprosto dali na ketno in tako je ostal in seveda se ni noben ukvarjal z njim še manj pa ga dal v šolo! Jana ti pa obljubim da se bom pogovoril z njimi, ker psa vedno peljem zvečer tam mimo na sprehod, ok? Glej napisala si, da je pes tudi zaradi nas na takšnih meterskih ketnah? Ja kaj bomo pa potem mi hodili od hiše do hiše in pametovali, da to ne sme bit tak in bla,bla,bla. Potem takem smo pa nazadnje mi krivi da so ti reveži v takšnih pogojih ali kaj??? Pa če mislim da je opravičeno da imajo takšni ljudje tako živali??? če bi se mi zdelo vse ok vam tega sploh nebi napisal in bi hodil mimo hiše in še kdaj podražil psa??? Nebom več pisal na ta forum o tem psu, ok?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pes na ketni
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines