mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 13:26:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pes na ketni
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes na ketni  (Prebrano 24170 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #45 : ponedeljek, 03.12.2007 : 14:54:17 »

Lepo ime  Smiley .
Logiran
jona
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #46 : ponedeljek, 03.12.2007 : 20:11:05 »

ojla!
če smem nekaj čisto ponižno pripisati.
Namreč, živim na kmetiji, kjer naj bi bil pes samo čuvaj, po mišljenju tukajšnjih kmetov na vasi in v teh letih kar živim tu se je bore malo spremenilo, vsaj pri starejših kmetijah.
No, spremenilo se je pri nas, saj sem trmasta kot mula.
Prejšnji pes je imel pri tej hiši celih 50. cm ketne in to kar od bika, pes je bil popadljiv in dobesedno nor. Tasta sem prosila naj se ga usmili in mu da daljšo ketno. Kot bi govorila steni, kmalu sem dojela da je pri starih ljudeh odličen diplomatski način. Ko sem mu omenila ,da tat pride mimo brez problemov saj ima pes prekratko ketno in da bi bilo idealno če bi imel "zajlo"čez celo dvorišče kjer bi dosegel vse skrite kotičke.
Resda pesjaka ta ubogi pes ni dobil, saj je moral varovati štiri poslopja, na 120 m dolgi "zajli"na katero je bil pritrjen "škripec", izoliran z debelo gumo zaradi statike in možnih elektro šokov v času neviht, vendar mi verjemite, da ko je prišel dan, ko je ta pes ugotovil po 5.ih letih kakšen maneverski prostor ima, se mu je skorajda strgalo od sreče.
Seveda je bila vsa ideja tastova , ki se je je domislil čisto sam. Wink
Pes je živel celih 17. človeških let in vedno ga bom imela v spominu. Bil je strup v majhni flaški.
No , moja Kaja pa ima ogromen pesjak, dobro izolirano kočo, in skratka je moja mala scarkljana srčika! http://levbuskin.moj-album.com/
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #47 : ponedeljek, 03.12.2007 : 22:11:49 »

Tudi jaz živim na vasi, začuda imajo tu vsi psi pesjak ( tudi na kmetijah), nekaj izjem na ketni sem tako dolgo pomilovala, da so se lastniki naveličali mojega negodovanja in so jim postavili pesjake. Res, da nekateri peljejo na sprehod psa bolj poredko, vendar pesjaki so počiščeni, posode z vodo polne, tudi hrana redna. Večina pa skrbi za svoje pse kar vzorno. Moram priznati, da sem bila nad tem, ko sem se pred 13.leti priselila kar prijetno presenečena. To dokazuje, da ni neosveščenost tista zaradi katere nekatere živali tako trpijo ampak je edini razlog v ljudeh samih. Ali imajo srce ali pa ga nimajo. Le par izjem je v vasi, ki puščajo občasno svoje pse, da se sami potepajo po vasi in moje opozorilo, da jih lahko povozi žal ne zaleže.
Najini psi in mački so z nama v hiši, kljub temu, da imamo veliko ograjeno dvorišče. Ko sva zunaj midva z možem so z nama zunaj najine živali, ko greva v hišo gredo z nama noter tudi živali. Že tako so sami doma cele dopoldneve zaradi službe, zato vsaj čas ko sva doma maksimalno posvetiva njim. Tudi sprehodi so pri nas na dnevnem redu, sprememba koristi psom, pa tudi nama.
Pripomnila bi tudi nekaj malega o tem,  češ da zgledi staršev potegnejo otroke za seboj. Vedno ne. Mene so kot otroka ( veliko let nazaj) učili, da je pes za na ketno. Z vsemi štirimi sem se uprla in trdila nasprotno in nikoli me nihče ni mogel prepričati, da nimam prav. Če v živali vidiš živo bitje z vsemi čutili in občutki, kar dejansko so, potem ni težko pogruntati, da pes na ketni ni srečen.
Jona, čestitam, taktično in brez prepirov si uspela urediti, da je pes na kmetiji postal svobodnejši in tudi ti si nisi dovolila, da bi te slab vzgled potegnil za seboj ampak si se taktično temu uprla in zadevo izboljšala. Smiley
Logiran
jona
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #48 : četrtek, 06.12.2007 : 15:32:15 »

hvala lisa Wink
Vedno sem si rekla, da, ko bom pa jaz imela psa, bo urejeno vse tako kot mora biti. In dejansko naša srčika živi kot kraljevski pes.Ko bi le bilo vsem živalcam tako lepo !!   Roll Eyes)
http://levbuskin.moj-album.com/
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #49 : četrtek, 06.12.2007 : 15:59:12 »

Pri vas pa kosmatinom zares nič ne manjka, luštni ste  Cheesy. Mucka sta si pa identična, ali sta v sorodu?
Logiran
jona
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #50 : četrtek, 17.01.2008 : 10:59:20 »

ojla lisa!!
se opravičujem, da nisem tako dolgo odgovorila. Nimam časa priti do računalnika, ko pa imam
nekaj minut fraj mi ga pa naši mulčki zasedejo!!
ja , mačkona sta brata, eden (skini) je invalid, dvakrat povožen, malce težje hodi zato se je popolnoma podredil bratu in ta zanj skrbi kot samica za svojega mladiča, nosi mu na pol žive miši in voluharje, brani ga pred vaškimi mačkoni, zdaj čakam kdaj mu bo pripeljal kako fletmo mačkonko!! Grin
vsak ima po 5 kg in sta prava navihana carkljivca!!!
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #51 : četrtek, 17.01.2008 : 12:15:02 »

Jaz se spomnim mamine tete, ki je živela na kmetiji. Na njenem posestvu sta živela tudi njena dva otroka,vsak v svoji hiši,vsak s svojo družino,vsak s svojim psom. Vsi psi so bili ketnarji,tako od tete,kot od njenih otrok. Vendar sem se jaz kot majhna zaljubila v enega od psov, po naravi je bil očitno tak, da niti slučajno ni pomislil,da bi malo lahko čuval,saj je zato bil tam. Tako sem ga jaz vedno, ko sem bila tam na obisku, pripela na vrvico in sva šla. Sem ga počesala, božala, sva tekala,...Pes je bil na sprehodu samo takrat, ko sem ga ven peljala jaz,ubogi revež. Seveda me je oboževal, ko sem prišla na obisk se mu je kar snelo od veselja. Odvezali ga niso nikoli, ker je imel takoj sosedovo kuro v gobcu   Cheesy. Enkrat sem ga odvezala jaz in je tako pritekel izza vogala hiše, da mu ni uspelo zvoziti ovinka, se je podrsal po tleh, vstal in tekel naprej, neverjetno srečen. Takrat mu še na misel ni prišlo,da bi šel loviti sosedove kure,saj je bil vendar po dooolgem času svoboden. No zdaj ga ni več, je bil že star in nimajo več nobenega psa.
V glavnem, hotela sem povedati, da pes nikakor ni za na ketno in kakšna sreča je zanj, če je malo bolj svoboden.  Wink
Logiran
dog_lover*
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #52 : sobota, 21.03.2009 : 15:12:13 »

Heii!
Ja tudi jaz živim na vasi in je tukaj ogromno psov na ketni, večina od teh verjetno še nikoli ni bila na sprehodu. vendar pa je mene kljub temu strah, saj ko grem mimo psa na ketni, ki zgleda podivjan me je kar strah, kaj če se strga s ketne a mislite da ne bo napadel moje kužike po vsej verjetnosti bo no vsaj večina nekateri so tudi zelo prijazni v to ne dvomim. No sicer moja ovčarka bi se vsaj lahko branila pa še tako bi bilo grozno, da bi jo nek pes napadel, ko pa ona nikoli in nikdar ni hotela nikomur nič, kakšna bi bila po tej izkušni, agresivna do drugih psov/psic, preplašena? Upam, da tega ne bom nikdar izvedela. Undecided Vendar predstavljajte si, da bi šel takrat mimo ne vem mltežan nek mali nemočen pes, ki se še branit ne bi mogel kaj bi bilo potem, nič verjetno bi bil popolnoma raztrgan in bi bila božja sreča, če bi se ga dalo nazaj "ZAŠIT". seveda vem, da te psi niso nič krivi in se mi zelo smilijo a kaj ko je mnogo preveliko število ljudi, ki mislijo, da je pes samo čuvaj, da je to neživo bitje braz čustev, želj,...
Vem da bi bili vsi te psi z malo ljubezni, vzgoje, dotika popolnoma super domači ljubljenčki neagrasivni a v ketnarjih vsaj nekaterih se iz dneva v dan kupiči jeza, ki si je neupajo pokazati proti ljudem, ki jim dajejo hrano oh zakaj obstajajo taki ljudje Angry
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #53 : sreda, 25.03.2009 : 13:36:13 »

Po moje bi tak pes, ki je večno privezan na ketni in ni šel še nikoli na sprehod zbežal stran, in tekel, kolikor bi mu tace dajale, če bi se strgal. Po moje. Tako mislim.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #54 : sreda, 25.03.2009 : 14:37:41 »

Če se bi strgal s ketne, bi prav gotovo ugriznil tistega, ki bi imel smolo in  prišel mimo. Če je količkaj hud. Ampak veliko raje vodnika kot psa. Potem bi se pa šel malo potepat po vasi. Ponavadi potem, ko ga mine prva ihta ne napada več. In če se slučajno ne izgubi ali ne zavoha gonečke, gre potem lepo domov.

Glavni problem pri ketnarjih pa ni ta, da so pač privezani in ne zaprti v pesjaku. Problem je v tem, da se  takim psom ponavadi zelo malo ali nič ne ukvarjajo. Če bi bil pes privezan samo takrat, ko nobenega ni doma in bi se sicer z njim ukvarjali kot se spodobi, če bi imel redne sprehode, vzgojo in šolanje, ali pa redno zaposlitev (kot ovčar recimo) potem je vse OK. Tisti, ki so stalno zaprti v pesjaku niso nič na boljšem od ketnarjev.. Mogoče le v toliko, da je pesjak ponavadi malce odmaknjen, ketarji so pa načeloma privezani prav blizu vrat ali tam, kjer hodijo mimoidoči. saj so čuvaji, ne. In nimajo nobenega miru, kar naprej jih kdo namenoma ali nenamenoma draži.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #55 : sreda, 25.03.2009 : 14:47:37 »

Če se bi strgal s ketne, bi prav gotovo ugriznil tistega, ki bi imel smolo in  prišel mimo. Če je količkaj hud. Ampak veliko raje vodnika kot psa.

Hmm, zanimivo, nisem si mislila. A vodnika zato, ker je jezen na ljudi (na svojega lastnika) ? Ajoj, nočem doživet kaj takega.  Sad

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #56 : sreda, 25.03.2009 : 15:10:45 »

Saj ni nič posebnega. Čopne, pa je. Imaš par lukenj, par dni te malo boli, in potem imaš neverjetno grdo modrico. Poškodba kot vsaka druga. Ampak če znaš narediti kažin in zaigrati šok in hliniti grozen strah, potem imaš na koncu tudi lepo odebeljeno denarnico. Meni to zadnje zaenkrat žal še ni uspelo. Do modric sem pa že prišla parkrat.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #57 : sreda, 25.03.2009 : 16:13:39 »

Samo zanimivo...človek me je že udaril  Lips Sealed , pes pa še nikoli napadel, ali bil vsaj blizu napada. Lanabela želim ti, da ne boš imela nikoli več modric, še manj pa kaj drugega.  Smiley
Logiran
ninacuma
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #58 : sreda, 10.08.2011 : 18:13:23 »

eno vprašanje, živim v vasi, kjer nekateri nimajo istega mišljenja kot jaz, najbližji sosedi imajo psa na vrvici - cel dan, vse dni.. in to mali kužek,lepi,prijazen.. in ko so vzunaj, sedijo poleg njega, 2m stran, ravno toliko da se jih kuža ne more dotakniti, da stoji na zadnjih nogah in joka, laja,cvili..  in ko gredo mimo se ga ne dotaknejo, ignorirajo, razen občasni Tiho, Dej Mir in podobne..  moje vprašanje: kako to prenašati in mirne vesti gledati vstran - problem je, da ima hišo, ketna je na prb.3m,hranijo ga,.. v glavnem vse v zakonskem redu..  meni je pa hudoooo
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #59 : sreda, 10.08.2011 : 21:50:45 »

Če se poskusiš pogovoriti z njimi? Ali jim ga kdaj peljati na sprehod?
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pes na ketni
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines