mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 07:02:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Mops
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mops  (Prebrano 156554 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Janez
gost
« : nedelja, 07.04.2002 : 12:35:16 »

Pozdravljeni,

že nekaj časa me zanimajo mopsi in pred kratkim smo se v družini odločili za nakup tega psa. Malo sem se pozanimal o vzrediteljih in baje, da je edina psarna, ki ima kvalitetne mopse v Sloveniji psarna ***. Naslov, ki sem ga dobil v Kinologu ni pravi, ravno tako ne e-mail in telefon. Na Kinološki zvezi pravijo, da se je preselila in da nimajo njenih novih podatkov. Ima morda kdo od vas njen telefon oz. naslov?

Hvala za pomoč,

Janez
Logiran
TADEJA
gost
« Odgovor #1 : torek, 09.04.2002 : 10:43:38 »

Janez,

Glede vzreje mopsev v ***** vam ni treba biti v skrbeh. Lahko vam povem, da kuzki zivijo v hisi z velikim vrtom in da njihovi lastniki zanje zelo lepo skrbijo. Lepe uspehe dosegajo tudi na razstavah.
Tudi za mladicke odlicno in zelo pozrtvovalno skrbijo ter jih dobro socializirajo.
Lani so imeli dve legli, kar nikakor ni prevec. So pravi ljubitelji mopsev in resni vzreditelji.
Seveda pa se o navedenem lahko najbolje prepricate sami, ce jih kontaktirate.

Veliko uspeha pri nakupu mladega mopska vam želim. Odločitev, kje ga boste kupili, pa je seveda izključno vaša.

Lep dan in lep pozdrav,

Tadeja
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #2 : sreda, 10.04.2002 : 13:38:47 »

Citat
Tadeja,

najlepša hvala!

Slišal sem tudi za vzrejo iz *****, ampak se bojim, da gre za preprodajalce, ker imajo oglase skoraj v vseh časopisih in tudi veliko legel. Nekako mi ne zbujajo zaupanja. Morda se pa motim.

Hvala še enkrat,

Janez

Dragi Janez,
glede psarne ***** se res motite. Niti slucajno ne gre za preprodajalce, ampak za dva mlada, sposobna in prizadevna vzreditelja z izvrstnimi psi, ki dosegajo odlicne uspehe na razstavah.
Melito in Urosa poznam dobri dve leti. Od njiju sem kupila tudi svojega psa. zanju pa sem izvedela po priporocilu prijateljev. Sem lastnica dvoletnega Fackota, ki je lep razstavni kuza (doslej je bil 11x BOB, nekajkrat na stopnickah v skupini, pa tudi ze R-BIS in mladi prvak razstave), pa tudi vesel, zdrav in zadovoljen predstavnik svoje pasme.
Samo na osnovi govoric in domnev si clovek tezko ustvari pravo mnenje, zato bi vam svetovala, da se obrnete direktno na Melito in Urosa, ju morda tudi obiscete, pa boste videli, kako je v resnici. Seveda pa ni nujno, da boste lahko od njiju takoj kupili mladicka, saj imata ponavadi eno, najvec dve legli na leto in je potrebno na mladicke pocakati.
Lep pozdrav,
******
Logiran
KkK
gost
« Odgovor #3 : petek, 31.05.2002 : 13:31:58 »

Hoyla,

cene mopsov so okoli 800€. Vzreditelji iz *****so niso nobeni preprodajalci...govorim iz lastnih izkusenj ker sem bila pri njih in nameravam konec leta kupiti mopsa. Imajo pa dve legli na leto. So ZELO skrbni in cisti in veliko vejo o mopsih. Priporocijo ti tudi solo za mopsa, veterinanja, dajo ti polno napotkov na papirju itd. Res priporocam te vzreditelje ***** vsakomur kdor hoce kupiti mopsa.

Lp, Vesna
Logiran
vivi
gost
« Odgovor #4 : ponedeljek, 16.09.2002 : 11:00:48 »

Jaz imam mopsiko staro leto in pol in me zanima vse o kotitvi te pasme.Ali imajo probleme pri tem,ali je potreben carski rez,koliko mladicev priblizno imajuo in ali je kotitev vedno enkrat na leto ali dvakrat?Za odgovore se vam najlepse zahvaljujem! Grin
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #5 : četrtek, 19.09.2002 : 19:30:03 »

zivjo,

svetujem ti, da si za zacetek kupis kaksno dobro knjigo o mopsih in prestudiras zadeve. pogovori se tudi s kaksnim dobrim veterinarjem in z vzreditelji svoje samicke (vzreditelji so ponavadi polni koristnih informacij), predvsem pa razmisli, zakaj sploh zelis vzrejati.

razmisliti moras tudi o tem, ali nameravas vzrejati rodovniske mladice (nic nisi napisal-a ali je samicka rodovniska in ali ima opravljen vzrejni pregled), kje nameravas poiskati primernega samca, katere lastnosti samca se ti zdijo pomembne, kje nameravas imeti kotilnik, ali si lahko vzames cas, da poskrbis za mladice (mopske namrec ne slovijo kot najbolj skrbne mame), ali imas veterinarja, ki mu zaupas in se cel kup drugih stvari. cel projekt torej.

zdaj pa k tvojim vprasanjem:
1. ponavadi se samice gonijo 2X letno, vendar dobri vzreditelji ne parijo na vsako pojatev.
2. carski rez pri mopsih ni obvezen (pri vzrediteljih mojega samcka so se vsi mladicki skotili naravno)
3. stevilo mladicev je razlicno. vem za primer, ko je samica imela 8 mladicev, pa tudi za primer, ko je skotila samo enega.

lep pozdrav,
Sabina
Logiran
18352
gost
« Odgovor #6 : nedelja, 06.10.2002 : 13:04:21 »

Sem pa vseeno mislila, da bom na forumih lahko izvedela kaj vec o mopsih. Ce bi imela namen citat knjigo, bi si jo ze nabavila.
ita
Logiran
Tonko
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 104


« Odgovor #7 : nedelja, 06.10.2002 : 20:46:24 »

ITA

Si izvedela za ceno 800 EUR za enega mopsa ali dva zlata prinašalca.

Tonko
Logiran
Buzz
gost
« Odgovor #8 : ponedeljek, 07.10.2002 : 13:22:41 »


Citat

Sem pa vseeno mislila, da bom na forumih lahko izvedela kaj vec o mopsih. Ce bi imela namen citat knjigo, bi si jo ze nabavila.
ita
Logiran
Buzz
gost
« Odgovor #9 : ponedeljek, 07.10.2002 : 13:23:26 »

Pozabil sem dopisat! Sorry!

Cudno in zalostno razmisljanje.

Logiran
Tonko
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 104


« Odgovor #10 : ponedeljek, 07.10.2002 : 21:38:50 »

No Buzz ti vebdar stojiš s svojim psom na prostoru,ki je razerviran samo za svetovne prvake,ki je meni in mojim psom kar dobro poznan.Če me spomin ne vara pa smo Slovenci že imeli tudi svtovnega prvaka med mopsi.Zanimivo bi bilo videti takšno slikico s podpisom imena psa in lastnika.Siguren pa sem ,da je v Sloveniji vzreditelj mopsov,ki se ne piše ne  ***** pa ima mops psičko s predniki da te kap;Tri uradne svetovne prvake.Cena njegovih mladičev kot je meni znano je 500 EUR.
Tonko
Logiran
Buzz
gost
« Odgovor #11 : torek, 08.10.2002 : 13:28:07 »

Zivjo Tonko!

Verjetno je res kaksen tak pri nas. Jaz sicer tega ne vem, ker to ni moja pasma in se s tem kaj dosti ne ukvarjam. Oglasil sem se pa zgolj zaradi komentarja numericnega forumovca. Ce zelis o pasmi kaj vec zvedeti, je po moje osnovno prebrati kaksno knjigo in potem diskutirati na forumih o nejasnostih. Dvomim, da se bo kdorkoli tukaj naucil osnov.
Res, da je to moje osebno mnenje in ni nujno, da drzi. Vseeno me je pa zelo zbodlo v oci.
Itak si pa sam tako zelo izkusen, da tudi sam ves kako je to.

LP Dejan

p.s. A si se ze slikal za novo reklamo  Grin Grin Grin?
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #12 : torek, 08.10.2002 : 17:26:18 »


Citat

Sem pa vseeno mislila, da bom na forumih lahko izvedela kaj vec o mopsih. Ce bi imela namen citat knjigo, bi si jo ze nabavila.
ita


zivjo!
mislim, da imas napacen pristop k celi zadevi. Ves, vsi na forumu niso strokovnjaki, zato se splaca vsako informacijo se dodatno preveriti. Za to pa so najboljsi vir knjige, izkuseni vzreditelji (z izkusnjami v pasmi, s katero se nameravas ukvarjati) in veterinarji. Ce pa raje zaupas neznancem na forumih, je to tvoja izbira.
In ne razumem tvojega komentarja, da si mislila, da bos lahko na forumih izvedela kaj vec o mopsih. Ce se prav spomnim, sem odgovorila na vsa tvoja vprasanja!?!
Lep pozdrav,
Sabina
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #13 : sreda, 16.07.2003 : 18:40:17 »

Ceprav Lori se ni prekopirala svojega sporocila sem, ji odgovarjam, za lazje branje pa sem prekopirala tudi njeno vprasanje.


'Lep pozdrav!
Čez dober mesec dni bom postala lastnica male psičke pasme mops.To je prvič,da bom imela psa,zato z vzgojo nisem še čisto seznanjena.Seveda si bom kupila knjigo,ki je namenjena samo tej pasmi.
Vseeno pa bi rada kak koristen nasvet nekoga, ki ima s tem kakršne koli izkušnje.V vsej literaturi,ki sem jo uspela najti na internetu, piše, da so ti kužki zelo nešportne narave(to vem in se tega zavedam)in da je potrebno biti zelo pazljiv.Vendar nikjer ne piše koliko,in ali prenaša npr.(dolge) vožnjo v avtu,ali jo lahko peljem, ko bo starejša, na morjeAli se hitro utrudi?Tudi nikjer v mestu ne zasledim, da bi se kdo sprehajal s to pasmo.

Res bi zelo lepo prosila za kako koristno informacijo,ki bi mi prišla zelo prav'


Draga Lori,

mopsi res ne slovijo kot strasni sportniki, vendar to ne pomeni, da lahko po ves dan lezijo na kavcu. odvisno je predvsem od tega, kako ga navadite. poznam take, ki bi prespali cel dan, pa tudi take, ki niso 5 minut pri miru. naceloma mora pes imeti vsaj 2 sprehoda na dan. moj gre na 30-min sprehod zjutraj, popoldne gre poleti ven samo za 15 min in zvecer se za kaksno uro. je pa res, da smo ga tako navadili in zdaj to kar 'zahteva'.

glede voznje v avtu morate paziti, da psa ne pregrejete, saj so mopsi obcutljivi na vrocino. torej je klima poleti obvezna. moj mops samo voznjo krasno prenasa in tudi ostali, ki jih poznam (cca 25-30 mopsov) nimajo nobenih problemov.

vseeno pa mislim, da je najboljse, da se s svojimi vprasanji obrnete neposredno na vzreditelja, ker vam bo znal se najbolje svetovati in vas mogoce tudi spoznati s kom, ki je prav tako kupil mladicka pri njemu. internet in knjige so krasna zadeva, vendar nikakor ne morejo nadomestiti pogovora z vzrediteljem, ki pasmo in nenazadnje tudi pse iz svoje vzreje dobro pozna. ce pa se z njo/njim o tem ne morete pogovoriti, bi jaz na vasem mestu se enkrat razmislila, ali zelim kupiti psa od takega cloveka. dobremu vzreditelju namrec ni pomembno samo to, da psa proda. precej bolj pomembno mu je to, da bo ta pes v dobrih rokah, zato mu ni škoda časa za pogovor s kupcem in ponavadi ohrani stike z lastniki psov iz svoje vzreje in jim je tudi kasneje vedno na voljo z nasveti.

lep pozdrav,
Sabina
Logiran
Lori
gost
« Odgovor #14 : četrtek, 17.07.2003 : 12:26:52 »

Sabina, hvala za tvoj odgovor in seveda za kopijo...
Kar se tiče vzrediteljev moje mopsike ni nobene panike in kakršnega koli problema glede kakega nasveta...vendar,saj ves,vec glav več ve,zato sem se tudi obrnila na vas in na vaše izkušnje.

Lp  :-*Lori
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Mops
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines