mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:56:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Tema: Garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul - pravila
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul - pravila  (Prebrano 5726 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sobota, 03.05.2014 : 07:25:32 »

Evvva je nekega dne napisala:
"Sem razmišljala, kako bi se dalo zbrati predmete za licitacije, dejstvo je, da jih je žal vedno manj, Horjulčki pa morajo vseeno jesti ... En vzrok je verjetno to, da ima sedaj skoraj vsak forum svoje licitacije za različna društva. Drugi je pa sigurno tudi ta, da ljudje raje poskusijo stvar prodati na oglasnikih in dobijo vsaj nekaj denarja, kot če bi stvar podarili. Situacija je trenutno taka, da večini vsak euro pride prav.
No in sem prišla na idejo, da bi se organiziralo na forumu 'garažno razprodajo za Horjulčke', tako kot se je organiziralo posebne licitacije.
Tako bi se sigurno zbralo kar nekaj denarja za Horjulčke ... Jaz z veseljem kupujem rabljene predmete, če pa bi šla polovica za dober namen, pa toliko raje kupim na forumu, kot na oglasniku. Za prodati pa ima sigurno vsak od nas kakšno stvar, ki je mogoče "predraga", da bi se jo podarilo za licitacije. Naši sorodniki in prijatelji bodo tudi z veseljem sodelovali pri prodaji predmetov, ane?"


Ideja je bila rojena  Smiley
Zdaj se lotimo še izvedbe Wink

mojpes.netova dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke

Izrazi:
garažna razprodaja = mojpes.netova dobrodelna garažna razprodaja, na kateri se prodajajo rabljeni predmeti mojpes.netovih uporabnikov, od prodaje pa je del sredstev namenjen oskrbi varovancev Zavetišča Horjul,
prodajalec = oseba, ki je lastnik rabljenega predmeta, ki ga daje v prodajo na mojpes.netovo dobrodelno garažno razprodajo (v objavah se navede mojpes.netovo uporabniško ime ali osebno ime prodajalca)
veza = uporabnik mojpes.neta, ki pomaga prodajalcu, če le-ta ni uporabnik mojpes.neta,
kupec = uporabnik mojpes.neta, ki je za predmet ponudil najvišji znesek,
predmet = rabljen predmet, ki je na voljo za nakup na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji.

Kdo lahko sodeluje na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji za Horjulčke?
* Predmet lahko donira vsak, objavi pa ga lahko samo registriran uporabnik mojpes.neta, ker je zaradi dogovorov o predaji predmeta potrebno spremljati temo, kjer se garažna razprodaja odvija. Za dostop do arhivirane teme, ko je garažna razprodaja zaključena, je potrebna prijava na mojpesForum, česar neregistrirani uporabniki ne morejo storiti.
* V primeru, da prodaja predmet nekdo, ki ni registriran uporabnik mojpes.neta, se ob imenu dejanskega prodajalca napiše 'veza: uporabniško ime registriranega uporabnika' in ta mojpes.netov uporabnik je zadolžen za komuniciranje s 'svetom', kot bi bil sam prodajalec.
* V primeru, da predmet donira podjetje, se navede samo ime podjetja, drugi podatki (naslov, telefon, email, spletna stran ...) brez dogovora z mojpes.netom niso dovoljeni. mojpes.netovih dobrodelnih garažnih razprodaj ni mogoče koristiti v komercialne namene.

Posebnosti
mojpes.netova dobrodelna garažna razprodaja poteka precej podobno našim dobrodelnim tematskim/namenskime/občasnim licitacijam, je pa nekaj razlik:
- garažno razprodajo napovemo v naprej,
- traja en teden,
- garažno razprodajo zaključijo sami prodajalci (oz. veze),
- del sredstev je namenjenih prodajalcu, del pa je donacija Zavetišču Horjul.

Napoved mojpes.netove dobrodelne garažne razprodaje
V posebni temi rubrike Licitacije in garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul ali v za garažne razprodaje namenjeni drugi rubriki bom, glede na predhodni interes prodajalca, izražen po emailu na jana@mojpes.net in po dogovoru z njim, odprla temo, v kateri bom napovedala garažno razprodajo in v njej objavila:
- trajanje garažne razprodaje (datum začetka in zaključka),
- kdo je 'nosilec' oz. kdo je dal pobudo za napovedano garažno razprodajo,
- lahko seznam predmetov ali vsaj nek podatek o tem, kakšne vrste predmeti bodo na napovedani garažni razprodaji.
V to temo se lahko potem s svojimi napovedmi vključijo tudi ostali, ki se bodo s svojimi predmeti priključili napovedani garažni razprodaji.

Izvedba mojpes.netove dobrodelne garažne razprodaje
V rubriki, v kateri bomo izvedli garažno razprodajo, bom na dan začetka garažne razprodaje odprla temo z osnovnimi podatki (začetek, zaključek, pravila, seznam ...), oz. dopolnila temo z napovedjo garažne razprodaje in jo po potrebi prestavila v pravo rubriko, sami prodajalci predmetov pa boste objavljali svoje teme, oz. boste lahko, če boste želeli pri objavi mojo pomoč, poslali na mail jana@mojpes.net vse potrebno za objavo.

NUJNI ELEMENTI za objavo na garažni razprodaji:
- naziv predmeta: (v 2-3 besedah);
- opis predmeta: (kolikor teksta želite):
- predaja predmeta:
* po pošti – obvezno navesti, čigavi so stroški pošiljanja,
* oseben prevzem,
* drugo;
- prodajalec: uporabniško ime prodajalca (če je uporabnik mojpes.neta samo posrednik, se napiše na primer 'prodajalec Franc, veza luna7');
- izklicna cena (najmanj 4 €):
* za prodajalca x%,
* za Horjul y% (najmanj 10%, v vsakem primeru pa najmanj 1 €);

- dodati fotografijo predmeta.

Smiselno je, da podobne predmete združite v eno temo, v njej pa jasno navedete vse zgoraj zahtevane podatke za vsak predmet posebej, v kolikor so predmeti različni, poleg tega pa predmete tudi označite tako, da bodo kupci vedeli, kako za kakšen predmet licitirajo (predmeti a, b, c ...).

Za Horjul se pri predmetu z izklicno ceno do 30 € določi fiksen znesek (minimum 1 €), pri predmetu z izklicno ceno nad 30 € pa se določi % (minimum 10%).

Na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji kupujemo po sistemu licitiranja oz. 'kdo da več'. Najuspešnejši kupec posameznega predmeta je uporabnik, ki za predmet ponudi najvišji znesek.

Najnižja izklicna cena predmeta je 4 €, viša se za najmanj 1 €.

Mogoče je le licitiranje direktno na forumu. Sodelujejo lahko vsi, ki so registrirani uporabniki mojpes.neta, za kar je potrebna le registracija na mojpes.netu.

Število tem je za eno garažno razprodajo omejeno na 35.

Ponovitev prodaje istega predmeta na več garažnih razprodajah je mogoča največ enkrat.

Kupec je vedno tisti uporabnik, pri katerem je ob ponujenem najvišjem znesku izpisan čas 23:00 ali prej. Če predmet pred tem nima kupca, lahko še vse do zaključnega 'obračuna', ki ga objavi prodajalec, ponudite izklicno ali višjo ceno.
Torej, če je samo en uporabnik ponudil izklicno ali višjo ceno, je kupec predmeta, ne glede na to, ali je ponudbo objavil po zaključku garažne razprodaje, vendar mora biti njegova ponudba objavljena preden prodajalec razprodajo zaključi.

Plačila
Nikakor in v nobenem primeru NE OBJAVLJAJTE svojih TRR-jev, poštnih naslovov ali drugih podatkov za nakazila ali drugačna plačila! Ne ob začetku in ne po zaključku razprodaje. Vse take objave bodo izbrisane takoj, ko jih bom opazila.

Edini podatek, ki ga mora dati prodajalec po zaključeni garažni razprodaji, je kontaktni email naslov, kjer se bodo kupci lahko z njim dogovorili vse glede plačila in tudi glede predaje predmeta.

Oznake
Vsaka garažna razprodaja ima svojo oznako, znotraj vsake garažne razprodaje pa imajo oznake tudi posamezne teme. Oznake bodo služile za enostavnejše razporejanje predmetov v sezname in iskanje po razprodajah in predmetih.

Primer:
- prva garažna razprodaja, ki traja npr. od 6. do 13. maja 2014, ima oznako gr01,
- prva posamezna prodajna tema na prvi garažni razprodaji ima oznako gr01-01, druga gr01-02, tretja gr01-03 ...
Brez skrbi lahko oznake pri objavah tudi izpustite, jih bom jaz dodala kasneje.

Del vsake dobrodelne garažne razprodaje je tudi seznam predmetov, ki se naredi pred zaključkom garažne razprodaje, s podatki o kupcih in zneskih za Horjul pa dopolni po zaključku garažne razprodaje.

Zaključek mojpes.netove dobrodelne garažne razprodaje - obveznosti prodajalca
Garažna razprodaja se od naših dobrodelnih licitacij razlikuje tudi po tem, da je ne zaključujem jaz, temveč vsak prodajalec (oz. veza) sam.
Prodajalec mora po zaključeni garažni razprodaji v dveh dneh v vseh svojih temah za vsak posamezni predmet navesti:
- uporabniško ime kupca,
- skupno ceno predmeta in znesek, ki mu pripada kot prodajalcu,
- znesek za Horjul,
- svoj email naslov, v kolikor ne more kontaktirati kupcev preko mojpes.netove zasebne pošte.
Da bo prihajalo do čim manj zapletov pri predaji predmetov, svetujem vsem prodajalcem, da že med podatki pri posameznih predmetih, ki jih objavite v dobrodelni garažni razprodaji, navedete vse pogoje za prevzem predmeta.

Vse podatke, ki jih potrebuje kupec za plačilo predmeta prodajalcu, SE MORATE dogovoriti po zasebnih kanalih.
Še enkrat: Nikakor in v nobenem primeru NE OBJAVLJAJTE svojih TRR-jev, poštnih naslovov ali drugih podatkov za nakazila ali drugačna plačila! Ne ob začetku in ne po zaključku razprodaje. Vse take objave bodo izbrisane takoj, ko jih bom opazila.

Zaključek dobrodelne garažne razprodaje - obveznosti kupca
Znesek, ki je namenjen Zavetišču Horjul, mora kupec v 5 delovnih dneh nakazati direktno na transakcijski račun Zavetišča Horjul, št. 03160-1000931624, odprt pri SKB banki, z obveznim pripisom "DONACIJA – gr..-..." (namesto pik gre zaporedna št. dobrodelne garažne razprodaje in zaporedna številka teme v posamezni dobrodelni garažni razprodaji, za katero nakazujete donacijo).

Znesek, ki gre prodajalcu predmeta, po dogovoru nakažete ali drugače predate prodajalcu.

Izjava o odgovornosti
mojpes.net ne prodaja ničesar in tudi v nobenem primeru ne odgovarja za nobeno prodajo in/ali nakup na dobrodelni garažni razprodaji, kot tudi ne za nobeno predajo in/ali noben prevzem predmetov, prodanih oz. kupljenih na dobrodelni garažni razprodaji.
mojpes.net nudi izključno samo tehnično izvedbo in pomoč svojim uporabnikom pri izvedbi dobrodelnih aktivnosti med prodajalci in kupci rabljenih predmetov, pri čemer del sredstev sami kupci predajo v dobrodelne namene direktno Zavetišču Horjul.

Vsak posameznik, uporabnik mojpes.neta, ki bo objavil ali za objavo na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji na jana@mojpes.net poslal podatke o prodaji predmeta, povsem sam odgovarja za vse, kar bo v objavah oz. email sporočilih, ki jih bom objavila, navedel. Vse morebitne spore med prodajalci in kupci na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji rešujejo prodajalci in kupci sami.

opomba mojpes.neta
Tole počnemo prvič, zato morda kakšen postopek ne bo šel tako, kot smo si v začetku zamislili. Sproti bomo popravili tako ta pravila kot morebitne postopke. Vse, kar bomo spreminjali, bo objavljeno tukaj.

Jana Pahovnik
Gavce, 20. 6. 2014

* Prva pravila so bila sestavljena 3. 5. 2014
* Spremembe 19. 6. 2014:
- V trgovini Gali&Nika je mogoča predaja izključno samo po predhodnem dogovoru prodajalca z osebjem trgovine, sicer pa ne, zato tudi v objavi ni več možnosti predaje v Galiju.
- Višina izklicne cene za posamezen predmet je 4 €, od tega je najmanj 1 € za Horjul, kar pomeni, da na naših garažnih razprodajah ni več mogoče prodajati predmetov mini vrednosti; pravilo velja za posamezen predmet ne glede na to, ali gre za temo z enim predmetom, ali za temo, kjer se prodaja več predmetov, razen v primeru, da so predmeti združeni v paket.
- Izbrisan je del, ki je nalagal prodajalcem, ki so poslali meni materiale za objavo, da v mailu navedejo tudi svoje osebne podatke. Nobenih drugih podatkov o prodajalcih ne potrebujem, kot samo uporabniško ime, email naslov se pa razbere v prejetem mailu.
* Spremembe 20. 6. 2014:
- Dodano je pravilo, da se lahko prodaja istega predmeta ponovi na drugi garažni razprodaji samo enkrat, kar pomeni, da na naših garažnih razprodajah ni mogoče v nedogled prodajati istih predmetov, temveč je dopuščena ena ponovitev, recimo na naslednji garažni razprodaji, morda z nižjo začetno ceno.
* Sprememba 17. 11. 2014:
- Spremenjen % oz. fiksiran prispevek od prodaje za Horjul.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : torek, 03.06.2014 : 13:57:17 »

- 1. dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke - od 6. 5. do 13. 5. 2014 - zbrano 131,80 €
- 2. dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke - od 3. 6. do 10. 6. 2014 - zbrano 60 €
- 3. dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke - od 24. 6. do 1. 7. 2014
- 4. dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke - od 19. 9. do 25. 9. 2014 - zbrano 26,30 €
- 5. dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke - od 15. 11. do 21. 11. 2014
- 6. dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke - od 25. 5. do 1. 6. 2015
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 19.06.2014 : 12:26:45 »

Za naše dobrodelne licitacije je možnost predaje predmetov tudi v trgovini Gali&Nika v Ljubljani, za naše garažne razprodaje pa je ta možnost na voljo samo v primeru, da za to dobite odobritev osebja trgovine Gali&Nika.

V temo za dobrodelno garažno razprodajo ni več mogoče navesti, da je predaja mogoča v trgovini Gali&Nika. O tej možnosti se lahko prodajalci in kupci dogovarjate kasneje.

Za predajo predmetov v trgovini Gali&Nika veljajo natančna pravila in v kolikor to možnost predaje koristite, ste dolžni upoštevati, kar je navedeno v temi

Predaja/prevzem predmetov v trgovini Gali v Ljubljani - PRAVILA
(tema je dostopna po prijavi na forum)

Hvala za razumevanje.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Tema: Garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul - pravila
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines