mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 09:25:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Tema: Licitacije - pomoč zavetišču Horjul - pravila
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Licitacije - pomoč zavetišču Horjul - pravila  (Prebrano 21804 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : četrtek, 24.08.2006 : 09:37:55 »

Kaj to pomeni in kaj se tukaj gremo?
Tukaj bomo objavljali predmete, ki jih bodo ljudje dali na licitacijo, izkupiček pa darovali Zavetišču Horjul. Osnovni namen je doniranje sredstev Zavetišču Horjul, zato morda včasih vrednost nakupa ne bo sorazmerna s predmetom. Vseeno upamo, da boste radi sodelovali kot donatorji predmetov in kot "kupci" le teh ter s tem kot donatorji sredstev.

Kdo je lahko donator predmeta?
* Predmet za licitacijo lahko donira vsak, na licitacijo pa ga lahko da samo registriran uporabnik mojpes.neta, ker je zaradi dogovorov o predaji predmeta potrebno spremljati licitacijsko temo. Za dostop do teme, ko je licitacija zaključena, je potrebna prijava na mojpesForum, česar neregistrirani uporabniki ne morejo storiti.
* V primeru, da donira predmet nekdo, ki ni registriran uporabnik mojpes.neta, se ob navedbi dejanskega donatorja napiše "veza: uporabniško ime registriranega uporabnika" in ta mojpes.netov uporabnik je zadolžen za predajo predmeta uspešnemu kupcu.
* V primeru, da predmet donira podjetje, se navede samo ime podjetja, drugi podatki (naslov, telefon, email, spletna stran ...) niso dovoljeni. Naših dobrodelnih licitacij ni mogoče koristiti v komercialne namene, razen ko donira predmet član mojpes.neta z mega uporabniškim paketom.

Kako damo predmet na licitacijo?
Vsak posameznik, ki nameni za licitiranje nek predmet, le-tega poslika in pošlje fotografijo s podatki o predmetu (čim boljši opis predmeta), izklicno ceno in svojimi podatki po emailu na naslov jana@mojpes.net.
Predmet ostane pri "donatorju predmeta" do kupčevega plačila izlicitiranega zneska na račun Zavetišča Horjul, potem ga pošlje "najboljšemu kupcu".
Po prejemu vseh podatkov o doniranem predmetu ga uvrstim v seznam predmetov za licitacijo, kjer je navedeno tudi, od kdaj do kdaj bo na voljo za licitacijo. Donator predmeta potem spremlja temo, da je na tekočem z dogajanjem in po objavi plačila stopi v kontakt s kupcem, s katerim se dogovorita za dostavo.
Najbolje, da za vsak predmet napišete sledeče:
- predmet:
- opis predmeta:
- predaja predmeta: (Gali - OBVEZNO PREBRATI PRAVILA in jih UPOŠTEVATI!, pošta, osebno ...)
- izklicna cena:
- vaši podatki:
* doniral: (uporabnisko ime na mojpes.netu)
* vaš naslov, email ali telefon
- kot priponko k email sporočilu dodate fotografijo predmeta

Kaj je to oznaka predmeta?
Vsak predmet, ki ga bomo dali na mojpesForumu na licitacijo, bomo označili z unikatno oznako, ki bo navedena tudi v naslovu teme in z njo bomo vsepovsod označevali licitirani predmet, da bo vsepovsod jasno, za kateri predmet se gre. Tako se bomo izognili nesporazumom okrog posameznih licitiranj za posamezne predmete.

Kako licitiramo in kdo lahko sodeluje?
Mogoče je le licitiranje direktno na forumu. Sodelujejo lahko vsi, ki so registrirani člani mojpes.neta, za kar ni potreben noben paket, temveč le registracija.

Koliko je minimalni znesek, za katerega lahko zvišamo ceno?
Do lic430: Pri vseh predmetih je enoten minimum 300 SIT, torej lahko vsak zviša znesek za najmanj 300 SIT.
Od lic431: Pri vseh predmetih je enoten minimum 1 evro, torej lahko vsak zviša znesek za najmanj 1 evro.

Kaj pa, če je več predmetov na eni licitaciji?
- Če je v eni licitaciji več različnih predmetov, se vsi označijo s črkami (A, B, C ...), licitira pa se vsak od začetne cene navzgor. Vsak predmet se torej posebej licitira tako, da se ob ponujeni ceni napiše tudi oznaka predmeta (A, B, C ...).
- Če je v eni licitaciji več enakih predmetov, licitiramo z eno začetno ceno, kot da licitiramo za en predmet, višamo za vsaj 1 €, uspešnih kupcev pa je na koncu toliko, kot je na voljo predmetov. Štejejo ponujene cene od najvišje proti najnižji.
Primer: Imamo tri enake predmete, izklicna cena je 2 €. Licitator "x" ponudi 2 €, licitator "y" ponudi 3 €, licitator "q" ponudi 4 €, licitator "z" ponudi 5 € in licitacija je zaključena. Kupci naših treh predmetov so "z" za 5 €, "q" za 4 € in "y" za 3 €.

Čas licitacije
Pri vsakem predmetu bo naveden tudi dan in ura, ko se bo licitacija "zaprla", torej bo predmet "predan" tistemu, ki bo v licitacijski temi o posameznem predmetu postavil najvišjo ceno do 22.00 ure navedenega dne.
Če kakšen dan ne bo v licitacijskih temah takoj po 22. uri navedeno, kdo je "kupil" predmet, se v vsakem primeru upošteva tistega licitatorja kot "uspešnega kupca", ki je licitiral zadnji pred navedeno uro.

Sem "najuspešnejši kupec". Kako naprej?
Torej, če ste zlicitirali najvišjo ceno za določen predmet, morate znesek, ki ste ga v licitaciji navedli in za katerega vam je bil predmet "prodan", nakazati direktno na transakcijski račun Zavetišča Horjul, št. 03160-1000931624, odprt pri SKB banki, z obveznim pripisom "DONACIJA - lic000" (namesto 000 gre zaporedna št. licitacije, katero plačujete).
V temo, v kateri ste zlicitirali predmet, javite, kdaj ste plačali in objavite svoj email naslov, da vas bo lahko donator predmeta kontaktiral za naslov, kam naj predmet pošlje. V kolikor email naslova ne želite javno objaviti, ga sporočite skupaj s številko licitiranega predmeta na email naslov jana@mojpes.net in poslala ga bom naprej "donatorju predmeta".
Vsi uporabniki s paketi midi, maksi in mega lahko kontaktirate z drugimi po zasebnih sporočilih, seveda če imajo tudi oni katerega od navedenih paketov (preverite tako, da pogledate v profilu, ali ima uporabnik napisano midi, maksi ali mega).
Skratka, po plačilu na račun Zavetišča Horjul morajo vaši podatki najti pot do tistega, ki "hrani" predmet, ki ste ga "kupili", da vam ta predmet pošlje ali se z vami kako drugače dogovori za dostavo.
Ko boste predmet prejeli, objavite to v temi, v kateri ste ta predmet licitirali.

POMEMBNO!
* Seznam predmetov na čakanju je TUKAJ. Vanj po prejemu sporočila vpišem tiste, ki na licitacije še čakajo. Če predmetov, za katere ste mi poslali podatke na mail, ni objavljenih do naslednjega dne, najbrž nisem prejela vašega email sporočila. Iz seznama lahko tudi razberete, kdaj bodo vaši predmeti na licitacijah.
* Vsi, ki dajete predmete na licitacije, lahko enostavno preverite v temi Licitacije - pomoč Zavetišču Horjul - uspešno licitirano 2, ali so bili vaši predmeti izlicitirani in kdo jih je kupil.
* Vsi, ki licitirate, preverjajte v temi Licitacije - pomoč Zavetišču Horjul - uspešno licitirano 2, ali ste bili uspešen kupec ali ne.
* Vsi, ki licitirate, MORATE po plačilu vpisati v licitacijsko temo, da je predmet plačan. Plačila se občasno preverjajo. Opomba, da bo predmet plačan, se ne upošteva kot da je plačan oz. izvršeno plačilo in v takem primeru vas bomo še vedno terjali.
* Licitacijske oznake na seznamu so hitre povezave do posameznih licitacijskih tem, da vam ni treba vaše licitacije iskati po arhivu.
* Vse licitacije so takoj po preteku prestavljene v arhiv licitacij in dostopne samo tistim, ki so prijavljeni na mojpesForum.
* Tisti, ki se za predajo in prevzem predmetov dogovarjate v trgovini Gali & Nika v Ljubljani, se OBVEZNO držite PRAVIL!

Kaj pa, če za licitirani predmet ni zanimanja?
Če licitirani predmet v prej določenem času ni "prodan", se za nekaj časa umakne in se licitacija ponovi kdaj kasneje.

Kaj pa, če se bo "prodajalec" premislil in zlicitiranega predmeta ne bo hotel predati ali pa "kupec" ne bo nakazal denarja?
Verjamem, da bodo k tej akciji pristopili samo resni donatorji in da bodo v licitacijskih temah sodelovali samo tisti, ki bodo v primeru, da bo njihova cena najvišja, zlicitirani znesek resnično nakazali tako, kot se od njih pričakuje. Vse stavimo na zaupanje.
V kolikor pa se res zgodi, da donator predmeta iz kakršnihkoli razlogov ne bo želel ali mogel predati "kupcu", bo to navedeno v temi in od takega donatorja zagotovo ne bomo v "prodajo" vzeli nobenega predmeta več, Zavetišče Horjul pa bo donirani znesek vrnilo, v kolikor se bo "kupec" tako odločil.
Če kupec v 5 (petih) dneh ne nakaže zlicitiranega zneska na trr. Zavetišča Horjul in v tem času ne objavi svojega plačila v licitacijski temi, se ga za naprej šteje kot neresnega in se mu v bodoče onemogoči vsakršno sodelovanje pri licitacijah, obenem se v temi objavi, da je "kupec" odstopil od plačila in predmet se ponudi naslednjemu "najuspešnejšemu kupcu".

opomba mojpes.neta
Tole počnemo prvič, zato morda kakšen postopek ne bo šel tako, kot smo si v začetku zamislili. Sproti bomo korigirali tako ta pravila kot morebitne postopke. Vse, kar bomo spreminjali, bo objavljeno tukaj.
Morda se bo kdo vprašal, zakaj se gremo licitacijo tukaj na forumu in ne v kakšnem za to namenjenem programu na portalu. Preprosto zato, ker je večina podpornikov Zavetišča Horjul vajena te forumske rubrike in želimo s tem zagotoviti čim večjo odzivnost in čim večje donirane izklicane zneske.

spremembe
* Najprej so bila spisana pravila 22.8.2006, ker pa smo med licitacijami ugotovili, da je cel kup logističnih zapletov, sem jih 19.9.2006 spremenila. Po novem se vsa komunikacija dogaja v sami licitacijski temi, na email se sporoča samo email naslov, v kolikor ga kdo ne želi objaviti javno.
* Zaradi spremembe tolarjev v evre kot plačilno sredstvo, prehajamo z licitacijsko številko 431 na evro. 25.12.2006
* Ker trenutno ne morem zagotavljati menjave licitacijskih tem vsak večer ob polnoči, je ura za začetek in zaključek licitacij premaknjena na 22.00. (11.2.2008)
* Zaradi nepoznavanja pravil tega portala sem dodala pojasnilo o tem, kdo je lahko donator predmeta in kako se morebiten donator lahko predstavlja v licitacijski temi. (21.10.2009)
* 19. 6. 2014 so spremenjena pravila za predajo in prevzem predmetov v trgovini Gali in Nika.

Jana Pahovnik
Gavce, 19. 6. 2014

TRR Zavetišča Horjul je spremenjeno 7. 10. 2011.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 25.12.2006 : 10:14:14 »

Prehajamo na evro kot plačilno sredstvo, zato je tudi v naših licitacijah potrebno prirediti pravila. Zgoraj je dodano, da so od licitacijske številke 431 dalje vse cene v evrih, višanje pa je mogoče za najmanj 1 evro.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 14.05.2007 : 12:33:45 »

Kje je tema, v kateri sem licitiral, po zaključeni licitaciji?

Vse licitacijske teme gredo takoj po zaključku licitacij v rubriko licitacije - arhiv.

Kako vem, ali je bil zlicitiran predmet, ki sem ga doniral in kako vedeti, če sem uspešen kupec?

1.) Pregled starih licitacij je na Licitacije - pomoč Zavetišču Horjul -> licitacije - arhiv -> Licitacije - pomoč Zavetišču Horjul - uspešno licitirano 1

2.) Pregled novih licitacij (za zadnji teden, recimo) je na Licitacije - pomoč Zavetišču Horjul -> Licitacije - pomoč Zavetišču Horjul - uspešno licitirano 2

3.) Pojasnilo zapisov v seznamu:

28.3.2007
št.predmetdoniralkupilizkl. cenalic. cenaplačano/predano
lic726kroglicatina malinatejatia1 €5 €
lic727saunaFrankaSanny15 €15 €

Skupaj 20 €

* 28.3.2007 - datum, ko so se zaključile licitacije
* lic726 - klik na tole vas popelje na licitacijsko temo št. 726
* kroglica - skrajšan naziv predmeta
* tina malina - kdo je predmet doniral
* tejatia - kdo je predmet kupil
* 1 € - izklicna cena
* 5 € - znesek, ki ga mora kupec predmeta (v tem primeru tejatia) v petih dneh nakazati na račun Zavetišča Horjul
* - oznaka, da je v temi navedeno, da je predmet plačan
* Skupaj 20 € - skupni znesek za zlicitirane predmete za navedeni dan

Kaj je moja dolžnost v primeru, da sem donator ali uspešen kupec nekega predmeta?

Dolžnost vsakega, ki licitira v kateri od licitacijskih tem je, da čim prej po zaključku licitacij preveri, če je prav on uspešen kupec.
Dolžnost vsakega uspešnega kupca je, da v licitacijski temi, kjer je navedeno, da je nek predmet kupil, čim prej napiše sporočilo, kako je s plačilom in prevzemom predmeta.
Dolžnost vsakega donatorja predmeta je, da se v licitacijski temi dogovori s kupcem predmeta za prevzem.

Navedba, da nekaj BOMO plačali, ne šteje za plačano, zato kot uspešni kupci obvezno navedite kdaj in kako je bil predmet plačan in javite, kdaj je bil predmet prevzet.

Ne pišite po celem forumu, na mail, po zasebnih, SMS-ih..., da ste nek predmet plačali, temveč navedite to V TEMI; KJER STE PREDMET ZLICITIRALI!

Če predmeta kot donator predmeta ne nameravate predati, se izogibajte licitacijam.
Če ste uspešen kupec in predmeta ne nameravate plačati in prevzeti, se izogibajte licitacijam.

Hvala za razumevanje v mojem imenu in v imenu živali v Horjulu.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : petek, 07.10.2011 : 11:34:07 »

Spoštovani licitatorji!

S 3. oktobrom 2011 smo prešli na novo pravno obliko delovanja. Ustanovili smo neprofitni zavod in naš novi naziv se glasi ZAVETIŠČE HORJUL, zavod za oskrbo, nego, zaščito in vzgojo hišnih in izgubljenih živali. Naslov in drugi kontaktni podatki zavetišča ostajajo nespremenjeni.
Prosimo vas, da si vzamete trenutek časa, da vas seznanimo z nekaj spremembami, ki jih nova oblika prinaša in se tičejo tudi donacij v obliki licitacij na forumu mojpes.net.

Za zavod smo morali odpreti nov transakcijski račun, in sicer: 03160-1000931624. Prosimo vas, da vaše naslednje zneske od licitacij nakazujete na novi račun. Dosedanji račun, na katerega ste nakazovali, bo kmalu trajno zaprt. Zgoraj navedeni račun je od danes naprej edini uradni TRR zavoda Zavetišče Horjul.

Spremeni se tudi obravnava donacij, zato od zdaj naprej za namen nakazila navedite: DONACIJA – licitacija št.___. Na tak način bo vaš prispevek obravnavan kot donacija in bo s tem avtomatično večji del zneska ostal živalim, ki jim je namenjen.

Na tem mestu še enkrat hvala, ker nas spremljate in nam stojite ob strani. Z vašo pomočjo lahko za živali in splošno ozaveščenost naredimo več, na nove domove lahko čakajo veliko dlje od zakonsko določenega roka, zavetišče pa se nenehno razvija in nadgrajuje zapuščenim živalim v prid.

Prijazen pozdrav,
Ekipa Zavetišča Horjul
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : petek, 13.06.2014 : 20:48:02 »

Pravila za predajo predmetov v trgovini Gali in Nika so se danes spremenila in od vseh, ki se boste s kupci predmetov dogovarjali za predajo predmetov v trgovini Gali in Nika, se pričakuje, da jih boste v celoti spoštovali in upoštevali.

Drage licitatorke, spoštovani licitatorji, donatorke in donatorji,

kot veste, se tudi mi trudimo pomagati Zavetišču Horjul v obliki nekaj malega prostora, ki je namenjen prevzemu predmetov z licitacij. Zadeva deluje super in tudi mi smo veseli, da smo lahko del nečesa lepega, dobrodelnega.

Vendar se vsake toliko časa zgodi, da kdo pozabi, da je ta prostor vaš privilegij, dodatna možnost za prihranitev stroškov poštnine in predvsem naša dobra volja. Tisti ki na to pozabijo (ni jih veliko), imajo ta prostor za samoumeven in ga sprejemajo kot njihovo pravico in našo dolžnost.

Ko prestopite prag naše tgovine:

- se ob prihodu v našo trgovino pozdravi in pove, da je namen prihoda v trgovino predaja predmetov za licitacije in ne samo brezbrižno odvihra do polic,
- so predmeti že označeni in pravilno opremljeni s  podatki o licitatorju,
- je licitator že vnaprej obveščen, da bo predmet pustil v naši trgovini,
- je predmet dvignjen v roku enega tedna.


Sploh današnja dostava predmetov nas je vrgla s tira.

Na licitatorski polici so se znašli predmeti višine več kot 2m, ki močno zaudarjajo po pasjem urinu,  in ogromna blatna in smrdeča postelja za pse. Stanje teh predmetov veliko pove o odnosu in (ne)spoštovanu donatorja do nas in licitatorke, pa tud o donatorju samem.   

Zato smo se odločili za nekaj novih pravil, ki začnejo veljati od tega trenutka:

- Ne sprejemamo več predmetov, večjih od 30cm x 30cm x 30cm, razen izjem, ki jih odobrimo izključno mi, po predhodnem dogovoru
- ne sprejemamo več predmetov, ki niso čisti in smrdijo po pasjih / mačjih / človeških... izločkih in potem zasmrajajo našo trgovino, da prodajalec komaj zadržuje bruhanje,
-ne posojamo več kulijev, selotejpa, listkov in predvsem našega pulta, saj to moti naš delovni proces, prav tako pa si ponavadi za te drobne uslugice ne zaslužimo niti prosim in niti hvala.

Hvala in lep pozdrav!
Ekipa Gali

Obenem se tudi tukaj zahvaljujem osebju trgovine Gali in Nika, da nam že skoraj 8 let nudijo prostor, nam pomagajo in imajo razumevanje, ko kakšno malenkost, potrebno za predajo predmetov, pozabimo ali spregledamo.

Spoštujmo njihovo pomoč vsaj tako, da se ravnamo v skladu s temi pravili.
Spoštujmo drug drugega vsaj tako, da ponujamo na licitacijah uporabne predmete.
Spoštujmo osebje in varovance zavetišča Horjul vsaj tako, da s svojim početjem ne rušimo aktivnosti, s katerimi jim v teh težkih časih vendarle še uspemo nuditi nekaj pomoči.

Jana Pahovnik
13. 6. 2014
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 19.06.2014 : 12:35:35 »

Za predajo predmetov v trgovini Gali&Nika veljajo natančna pravila in v kolikor to možnost predaje koristite, ste dolžni upoštevati, kar je navedeno v temi

Predaja/prevzem predmetov v trgovini Gali v Ljubljani - PRAVILA
(tema je dostopna po prijavi na forum)

Hvala za razumevanje.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Tema: Licitacije - pomoč zavetišču Horjul - pravila
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines