mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 08:44:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku  (Prebrano 43178 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« : torek, 05.09.2006 : 13:33:56 »

Še tukaj odprem tole temo.

Mislim, da so kar naenkrat vsi psi nezaželeni na vseh mestih. Imam psičko, pasme border collie in moram reči, da je izredno ubogljiva. V glavnem, psica ne sili v nobenega. Na sprehodu navadno hodi direktno ob meni (ji je zgleda všeč hoja poleg), razen kadar se igra z drugimi kuzki (pri desetih mesecih starosti mislim, da se malo pa mora igrati) ali pa kadar ji mečem žoge oziroma frizbi. No, zadnjič sva se sprehajali po gozdičku, ko sem pred seboj zagledala nekega možakarja z otrokom (nekje 4 leta). Psica je ves čas hodila poleg in ves čas sem pazila, da se jima ne bi preveč približala. Da povem še to, da je fantek ves čas dirkal pred psico, se obrnil, pogledal, kje sva in potem spet zadirkal naprej. Psica ni reagirala na to. Ko sem hotela zaviti na drugo pot, se je tip obrnil in začel hoditi proti meni in se dreti, naj privežem psa. Pa sem mu mirno povedala, da se mu s psico ne bova približali in da greva po drugi poti. Tip čisto znori in me začne vleči sem in tja (ne spomnim se, da me je udaril (se tudi celega dogodka bolj medlo spominjam - kot da se ne bi dogajalo men), ampak glede na to, da sem imela naslednji dan kar hudo buško na glavi, mislim, da me je). V glavnem tip se še vedno dere, naj jo privežem, kar sem se trudila storiti, ampak je bilo kar tezko glede na to da me je porival sem in tja. No, potem sem se nekako rešila in prijela psico za ovratnico (psica je ves čas stala zraven in celo mahala z repom, saj ni vedela, kaj se dogaja). Tip se je še vedno drl name, naj jo privežem, jaz pa sem mu povedala, da jo držim in da jo bom. V tistem me je prijel za vrat in začel daviti in po nekaj časa (mi se je kar vleklo) me je vrgel po tleh, kjer sem obležala (da povem, da sem medtem celo izgubila čevelj). Da še povem, da se kar tresem, ko tole pišem...

Po nekaj trenutkih na tleh sem se uspela pobrati in poklicala fanta, ki je prišel kakšnih par minut kasneje, ker je bil v blizini. Ko je prišel, je šel pogledati, če bi kje našel tipa pa je že ušel. Klicala sem policijo in ko so prišli sem povedala, kaj se je zgodilo in oni so mi rekli, da, če ga bom hotela prijaviti, bom morala plačati 50 jurjev, ker je bil pes odvezan. V tem sem jaz videla nekaj v tem smislu: Prijavi ga pa boš plačevala... Pa sem rekla, da se ne bom pustila in sem dala prijavo. Policist me skoraj ni poslušal, obravnavali so me kot da bi jaz pretepla koga in ne obratno. Medtem sem se pogovarjala s policistom, ki mi je rekel, da je kazen za vse odvezane pse 50 tisočakov. Pa sem mu lepo povedala, da v zakonu piše, da je treba imeti nevarnega psa pod fizično kontrolo in mi je odvrnil, da so vsi psi nevarni (po zakonu to ni niti približno res - nevaren je pes, ki je enrkat ali večkrat brez razloga napadel človeka ali drugo žival in register mora voditi inšpektor). Torej, glede tega so še policisti mnenja, da so vsi psi nevarni. Torej, moja psica po zakonu ni nevarna in tudi bila je pod fizično kontrolo, ker je bila na povelju poleg, ko je prišlo do dogodka. Kasneje je druga patrulja klicala to, ki je bila pri nas, in povedala, da je tip mene ovadil, ker sem se kao neprimerno obnašala in imela psa odvezanega. Če je neprimerno obnašanje to, da sem poskušala pomiriti tipa, ki se je histerično drl name, potem sem kriva. Na koncu sem dobila še kazen, ker pri sebi nisem imela osebne izkaznice (nikjer v zakonu ne piše, da jo moraš imeti ves čas ob sebi, piše samo, da jo moraš imeti), čeprav sem se lepo predstavila pa še fant je imel svoje dokumente in je jamčil zame. Sem tudi rekla policistu, da mi lahko prinesejo osebno čez dve minute pa ni hotel poslušati. Glede na dogodke bi bilo mogoče res bolje, če ne bi klicala policije, poiskala čevelj in odšla domov...

Kasneje smo odšli na urgenco, kjer so popisali poškodbe. Je pa še problem v tem, da se sama skoraj ne upam več sprehajati, ker samo čakam, od kod bo skočil kakšen tak tip. V Ljubljani nisem več mirna... Sprehodi, ki so bili ponavadi zame sprostitev so postali muka...

Ni pa to edini človek, ki napada ljudi, ki imajo pse. Menda imamo v bližini še enega, ki pa meče kamenje za tabo ali pa te napade s kakšnimi vilami, če te vidi s psom (pa imaš lahko privezanega ali ne). Zadnjič je napadel neko starejšo gospo... Da ne bomo govorili o nekaterih, ki bi najraje pobili vse pse, samo zato, da bi bil mir.

Za tiste, ki boste rekli, da naj bi imela psa privezanega in da sem sama kriva za vse, bom samo še enkrat napisala, da se je zadeva zgodila sredi gozda (sicer manjši gozd pa vendar), psica je bila na poleg in modelu nisva prišli niti na pet metrov blizu. In psica je še v fazi šolanja in se bo šolala naprej in jo imam ves čas pod kontrolo. In tudi, če bi slučajno pes prišel blizu njega, nima pravice, da me fizično napada.

Zgleda, da je pri nas večji zločin, če imaš psa (odvezanega ali privezanega) kot če fizično napadeš nekoga... Skoraj večji zločin, ker nimaš osebne izkaznice pri sebi, kot fizični napad... Vsaj jaz sem imela tak občutek (in ga še imam).

In zahvala medijem, ker tako objektivno prikazujejo stanje... Nečesa se je zgleda treba bati.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1 : torek, 05.09.2006 : 14:04:24 »

Kaj, a za tvoje poškodbe jim pa ni bilo mar?

***benti, kje živimo. Predvidevam, da so bili policisti kakšni naduvani mulci...

Boš šla s prijavo naprej?
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2 : torek, 05.09.2006 : 14:19:22 »

Ma kaj si nor!!! Dvakrat sem si mogla vse prebrati, ker nisem mogla verjeti, kaj berem.
Tega bedaka bi morali imeti privezanega, pa še nagobčnik bi dobil gor.  Undecided
Pa še lep vzgled je bil otroku.  Huh
Res so mi takšni primitivci totalni idioti (sem sem štela tudi policiste)!!!
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #3 : torek, 05.09.2006 : 14:23:00 »

V bistvu sem imela občutek, kot da me ne jeb*** policaji. Fant je rekel, da naj pogleda moj vrat pa ga ni zanimalo.

Moram poklicati na policijo, kako se odvija zadeva. Sem nesla potrdilo od zdravnika na policijo (menda bodo dali naprej kot fizični napad s poškodbami) in jim poslala poročilo o dejanskih dogodkih. Upam, da me bodo upoštevali in upoštevali tudi to, da sem imela pričo, ki lahko potrdi moja pričevanja. Glede na to, kako se zadnje čase obnašajo do lastnikov psov, me je pa kar malo strah, kako bo šlo naprej.

Grem pa danes do odvetnika pa se bomo skupaj odločili, kako bomo ukrepali naprej.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #4 : torek, 05.09.2006 : 14:23:59 »

Ja lep zgled za otroka....sej sploh nimam besed. Še dobro da tvoja psica ni dojela kaj se dogaja in da te ni branila ker potem bi bila šele štala...

Aja pa preveri če ni bil tip kakšen policaj ali pa bivši policaj - ti imajo tako ali tako imuniteto...
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #5 : torek, 05.09.2006 : 14:26:12 »

5rca polagam ti na srce, da se "v boj" s policisti podaš z odvetnikom! Kaj vse se pri meni dogaja oz. je dogajalo, raje ne komentiram! Bodi pozorna kako vodijo postopek - da si ne bodo prikrojili pravil itd.!

lp,
Diana
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #6 : torek, 05.09.2006 : 14:29:50 »

Danes bom odvetniku nesla vse, kar se je do sedaj dogajalo v zvezi s policijo in naprej za tožbo. Vam sporočim, kako bo šlo.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #7 : torek, 05.09.2006 : 14:30:57 »

Držim pesti!
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
nutella
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.808


« Odgovor #8 : torek, 05.09.2006 : 14:33:48 »

Komaj berem tole tvojo zgodbo, 5rca, dobr, da sta ti in kužica v redu, matr, Undecided k od takih človečnjakov ne veš, kaj pričakovat. Mislm, da si se kljub vsemu dobro držala in upam, da ti bo tale tožba uspela. Jao! Angry
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #9 : torek, 05.09.2006 : 14:35:16 »

Tudi jaz!

Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #10 : torek, 05.09.2006 : 14:51:23 »

 Shocked Kje so pa mediji, ko se take stvari dogajajo?? Saj pri nas niti policiji ne mores vec zaupati. Jaz zaradi podobnega incidenta (tip je letal s povodcem za nami, in edino, kar ga je ustavilo, da ni se fizicno obracunal z nami, je bil klic na 113) samo upam, da taksne policije ne bom nikoli vec potrebovala - tisti izmecek od cloveka mi je grozil, da me bo poiskal in nasel in sploh in oh, na koncu pa je vse moje podatke, vkljucno z EMSO stevilko, dobil na obvestilu s sodisca. Aja, razlog? Moj spuscen mladic je na travniku, kjer dalec naokoli ni bilo nobenega, hodil poleg - on se je pa kar sprehodil, da je prisel blizu - seveda z odvezanim cuckom, saj je povodec potreboval za podaljsek... Kako me te stvari razbesnijo. Se opravicujem za tako dolg odgovor.
Drugace sem pa policajema zinterpretirala zakon o privezovanju po svoje - ni motila prometa, ni bilo v naselju, niti v parku, niti v gozdu in niti na obdelani povrsini - pa ni bilo kazni se zaradi tega.
Resno mislim, da bi se morali mediji, ki povsod svoje nosove vtikajo, kdaj vtakniti se v kaj takega - policiji sploh ne mores zaupati, saj ima res vsak kriminalec vec pravic kot napadeni.

Pa res drzim pesti, da se bo izslo tebi v prid!
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #11 : torek, 05.09.2006 : 14:59:19 »

5rca, si mogoče iz Šiške? Ali so še kje drugje na policiji taki Lips Sealed, da ne bom rekla kaj...
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #12 : torek, 05.09.2006 : 15:03:54 »

Novinarji izvedo za dogodek če jih pokličeš in če bo dovolj zanimiv bodo o njem morda celo poročali, seveda če dobijo zeleno luč od urednika, je pa vredno poizkusiti.

LepDan Wink
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #13 : torek, 05.09.2006 : 15:13:37 »

5rca...imas sreco, da je bil razplet dogodkov tak, da nisi odnesla kakih hujsih posledic ti ali tvoja malcica...

Drzim pesti, da bo na koncu tip potegnil t'kratko...

Kdo pa je sploh on? Nek mimoidoci vascan ali kaj drugega?

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #14 : torek, 05.09.2006 : 15:55:54 »

5rca, ne morem verjeti kar sem pravkar prebrala. Shocked Vem, da po svetu hodijo tudi norci in da se ti kaj podobnega lahko zgodi na vsakem koraku, ampak, da policisti niso odreagirali na dogodek kot bi morali, pa mi je nedoumljivo. Sad Sad Se dobro, da ga ni psica ugriznila, ker potem bi pa ti se dodatno nastradala. Roll Eyes

Upam, da je s teboj vse v redu in da bo tipa doletela pravicna kazen. lp
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines