mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 03:48:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: zakaj moj kuza noce jest "kvalitetne" hrane? ;(
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: zakaj moj kuza noce jest "kvalitetne" hrane? ;(  (Prebrano 36389 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
georg
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #30 : torek, 02.12.2003 : 19:05:23 »

Sej mas prav in točno tko bi tut jest mogla delat, ampak ne morem pomagat, ker se mi zasmili. Pa sem si ze milijonkrat rekla, da se mu ne bom pustila okol prsta vrtet, ampak mu še zmeri uspe. Grin Moj pes bi ziher zlato medaljo pri izsiljevanju dobil, ker mu gre res dobro od rok.
Logiran
jure_pribi
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20


« Odgovor #31 : torek, 02.12.2003 : 19:45:46 »

Prosim vas lepo, kako naj kuža živi le od pesti majhnih kroglic?
Poleg vsega pa sem prepričana, da v brikete meljejo najslabše stvari.

Cheesy Cheesy Pa kaj naj na to še kaj rečem?....HAhahahaha.Ne vem a se mi naj tvoj kužek smili(ker ima takega lastnika) al ne(ker je čokolino pa čokolado pa nevem kaj vse...) Smiley
Logiran
tinca_marinca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42



« Odgovor #32 : torek, 02.12.2003 : 21:57:51 »

how how.

Tud jaz prakticiram vase ideje (razen cokolina) in mi prav uspeva.je bil lacen pa je zacel brikete jest.  sicer so posipani s sirom pa vseeno  Grin

Res je, da moras bit strog in dosleden. res pa je da se pri mladih psih se da skoraj vse napake odpravit. tako npr. cviljenje pri mizi... vcasih bi najraje znorela.

glede zlate medalje pri izbircnosti...georg: mislim,da bi bil moj westy vlka konkurenca tvojemu kuzeku  Grin
Logiran
lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #33 : sreda, 03.12.2003 : 11:45:30 »

Čao!

Pa sem mislila da je samo moja Lena zbirčna Grin

Tudi mi smo probal že eno goro briket pa ji nič ne gre preveč. Edino na kar  je res nora je Hills oral care, kar pa ji ne dam vsak dan. Sedaj smo nekako pristali na Pedigreju, to ji kar gre.

S konzervamii pa je ne hranim. Dobi pa pasjo pašto v katero ji vmešam jabolka, kuhano korenje in drugo kuhano zelenjavo, pa tudi kak košček banane pade notr. To ima pa grozno rada.

Na brikete pa ji občasno polijem žlico olivnega olja, potem pa ji je takoj bolj všeč.

Toliko o naši izbirčnici

lp
Alenka
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #34 : sreda, 03.12.2003 : 18:34:04 »

Nekaj o cokoladi: http://www.dogownersdigest.com/news/library/chocolate-dog-poisoning.shtml
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #35 : četrtek, 04.12.2003 : 22:00:34 »

Ne se hecat s čokolado in psi Angry. Dokazano je, da čokolad že v zelo majhnih dozah lahko pri psih povzroči epileptični napad Cry.

Lp, Ivana
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #36 : petek, 05.12.2003 : 09:55:57 »

Hojla

Ko smo šli mi pred dvema letoma iskat našo novo pridobitev mi je vzrediteljica povedala kaj ji dajejo za jest obenem pa mi je rekla kakor jo boste navadili to bo pa jedla. In tako je tudi bilo.
Enkrat se je zgodilo da ni pojedla briketov, takrat sem ji vzela in ni dobila nič drugega. In nikoli več ne pusti niti enega briketka čeprav dobi tudi kuhano hrano.
Pri nas zgleda takole zjutraj vstanemo gremo ven potem pa ko pridemo gor gre takoj k omari z briketi in čaka da se jaz sezujem in slečem. Ko pa ji stresem brikete v posodo jih takoj poje, v eni minuti tako pa je tudi s kuhano hrano. Ob 2h pa je čas za drugi obrok in takrat tudi že čaka in v hipu poje. Pri nas hrana ne stoji v posodi niti 5 minut.

Čokolino pa res ni primerna hrana za pse. Jaz bi psa pač pustila saj s časoma bo pojedel tudi tisto kar noče samo strogi morate biti. Več škode boste naredili s čokolinom kot če kdaj spustite kak obrok samo pri mladičih bodite malo previdni saj se mora razviti v zdravega psa.

   lp
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #37 : petek, 05.12.2003 : 12:38:03 »

Zanima me kako je z mesanjem briketov dveh proizvajalcev (Hill's in Eukanuba), saj nasa psicka noce jesti ene hrane vec kot teden dni.
Vzrediteljica ji je dajala Eukanubi in jo je jedla. Pri nas jo ni vec hotela ji je pa bila zelo vsec hrana Hill's, vendar samo za 7-10 dni. Potem smo spet dali Eukanubo in je bilo vse OK a spet za kratek cas. Potem nam je veterinar povedal, da ni prav menjati hrane na 10 dni. Zdaj se mucimo s hrano, vendar poje zelo malo, je pa res da ni presuha, dodajamo ji tudi riz "da ji gre lazje po grlu" Wink
Bi ji lahko mesali dve razlicni hrani?
Hvala, LP
Logiran
georg
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #38 : petek, 05.12.2003 : 16:54:03 »

Pri mojem psu je isto. Nekaj časa se mu dopadejo eni briketi, naslednji dan jih pa že ne hotel jesti. Zato mu jih tut jest menjavam. Ne vem pa če je to dobro. Sej briketi naj bi vsebovali podobne sestavine, zakaj bi blo potem narobe če jih menjavaš. Sej če kuhano hrano pes je, se tut menjava.
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #39 : petek, 05.12.2003 : 19:36:06 »

Če že pogosto menjavate hrano (prepogosto menjavanje ni sicer ni ravno priporočljivo za pasji želodček), morate to storiti postopoma, da ne bo prihajalo do prebavnih težav (driska, ipd.). Obdobje menjave naj traja kakšen teden, v katerem postopoma odvzemate določeno količino "starih" briketov in jih nadomestiš z "novimi". Količino na novo uvedene hrane dnevno povečuješ, dokler ni cel obrok iz enakih briketov. Tako naj bi se psiček privadil na novo hrano, saj se hrane po sestavi med seboj razlikujejo (ene bolj, druge manj).

Lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #40 : petek, 05.12.2003 : 20:43:29 »

Mislim, da je S kar dobro opisala postopek hranjenja razvajenih psov. Postavis skledo na tla, ce pes ne poje v 5 minutah naj do naslednjega obroka ne dobi nic. Nekateri protestirajo nekaj ur, drugi kaksen dan ali dva. Nobeden pa se ni umrl od tega. Tudi mi smo dali to skozi, ko si je psica zacela pri kaksnem letu domisljat, da bo vsak dan dobila konzervo. Zadevo smo resili na zgoraj opisan nacin in do danes (star je bila 10 let) se ni spustila niti enega obroka. Pa ni vazno kaj ji dam, brikete, meso ali malo mleka. Vse poje brez tezav!
Dobro je tudi prestala vse menjave hrane v teh letih. Tudi zdaj ko dobiva skoraj samo svezo hrano ni bilo potrebno nobenega postopnega navajanja. Mogoce je k temu pripomoglo tudi to, da ze vse zivljenje je vse. Pri drugem psu pa smo mu od zacetka ponujali le piscanca in riz, sele kasneje ostale vrste mesa, zelenjavo in ribe. Zdaj nima vec tezav, tudi ce po nekaj dneh briketov dobi svezo hrano! lp
Logiran

KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #41 : torek, 10.02.2004 : 09:04:00 »

Jaz svojih psov ne bi hranila niti s čokolinom z mlekom, niti s testeninami s parmezanom in grahom in podobnimi stvarmi. Razlog je v tem, da je čokolada za pse škodljiva in da testenine s parmezanom niso pasja naravna hrana, kot je zgoraj napisano. Če se že pogovarjamo o tem, da je pes naravna žival, čeprav smo ga zelo pokvarili in v njem ni ostalo veliko naravnega, govorimo o tem, da je nekoč bil mesojeda žival, kot je še sedaj napr.volk, ki ne sanja o čokolinu. Moje mnenje je, da če nismo sposobni nuditi psu pravilne mesne prehrane, z vsemi dodatki (vitamini, minerali), ki jo današnji pes potrebuje, je bolje, da ga hranimo s tovarniško pripravljeno hrano, ki je narejena v laboratorijih, kjer strokovnjaki dolga leta preizkušajo in raziskujejo potrebe sodobnega psa. Jaz moja psa hranim pretežno z briketi, občasno dodam pasje testenine, včasih tudi kakšno žlico naših (samo z maslom). Res, da v nedeljo zjutraj dobijo prepečenec z maslom in marmelado, poližejo jogurtov lonček in podobne neumnosti, vendar je to samo priboljšek, ko so pridni in se prišteva k količini obroka briketov. Tudi sadje dobivajo, vendar surovo in v koščkih in ne zmiksano ali kako drugače pripravljeno in tudi to ne spada v redni jedilnik. Občasno jih presenetim s kakšno govejo kostjo, ki jo z veseljem oglodajo. To je vse lepo in prav, vendar je še vedno njihova prehrana v obliki briketov. Naj povem, da so izredno zdravi in v dobri kondiciji, dodatnih vitaminskih pripravkov ne potrebujejo. Mislim, da bi morali neješče in zelo izbirčne pse malo bolj fizično obremeniti, jih malo manj nositi v naročju in ljubčkati na kavču, ker veliko gibanja v mrazu in na svežem zraku odpre apetit in takrat pes potrebuje mesno prehrano in ne čokolinota. Še en nasvet: baje da je Royal Canin zelo privlačna hrana in živali, ki jo poskusijo, ne jedo nobene druge več.
Logiran
Gringo
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 141


« Odgovor #42 : torek, 10.02.2004 : 19:53:06 »

Živjo!
Moja 3 mesečna čivava Lilly je Royal Cannin in moram reči da ji na začetku ni šla v slast niti ta hrana!
V neki strokovni knjigi sem prebrala da se psa hrani na naslednji način(predvsem zato,da lahko spremljaš koliko poje in s tem nadzoruješ težo,veš kdaj je kaj narobe in da se nauči pojesti obrok ko ga dobi):

-do 2 meseca najmanj 5x dnevno
 -do 6 meseca 4x dnevno,s tem da psu obrok pustimo na voljo 15 minut potem vzamemo(seveda moramo dnevni odmerek hrane razdeliti na 4 dele..)
-do 1 leta 3x dnevno,s tem da mu hrano na voljo pustimo 10 minut
-naprej pa 2x dnevno

Sicer je to pisano bolj za čivavo,smiselnom pa se mi zdi za vse pasme,vsaj tisti del o 15-ih minut za hranjenje!Tako se sigurno izogneš razvajenosti psa-vsaj glede hrane Grin!
Za vse tiste,ki se jim psi smilijo,ko jih gledajo z "lačnimi" očmi...če se zavedate da bo to v bližnji in nadaljni prihodnosti ,ključnega pomena za zdravje vašega psa, boste vztrajni in dosledni!

Saj gre Wink
LP

Eva

Logiran
leder
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 22


« Odgovor #43 : torek, 10.02.2004 : 22:02:01 »

Jaz mislim da mu ta hrana ne paše zato probaj z drugo ali pa mu ti pripravi kaksen obrok ;D
Logiran
Gringo
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 141


« Odgovor #44 : torek, 10.02.2004 : 22:59:25 »

No najprej je jedla Evkanubo pa ji sploh ni bila všeč..tako da je z Royalom kar zadovoljna!
Leder ne boj se;Lilly ne bo izstradala.Poleg briketov dobiva zelenjavo,malenkost piščančka,skuto,....čez dan pa poje tudi "kakšen" priboljšek Grin!
Že prej sem imela psa:zlato prinašalko in poznam ta problem s kvalitetno hrano...čimbolj je hrana "vlažna" boljši okus ima za psa!Briketi pa so skoraj suhi...tako da jo čisto razumem...raje kot konzervirano hrano ji dam kaj svežega...vseena pa naj bi imeli briketki nekaj prednosti za zobe!
Ampak nek red je vseno dober za psa!Ane?

Eva
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: zakaj moj kuza noce jest "kvalitetne" hrane? ;(
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines