mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 20:09:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega zob, oči in ušes  |  Tema: nega pasjih uses
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: nega pasjih uses  (Prebrano 38869 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #15 : petek, 28.11.2003 : 18:24:36 »


ha ha ta je pa dobra!

Nataša slišijo, slišijo pa še kakooooooooo! Grin Grin

lp erika
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #16 : petek, 28.11.2003 : 21:33:44 »

Tudi mi jih našemu sucamo takrat, ko zčne stresati z glavo, pa še takrat imamo grozne probleme. Ko namreč vidi tisto "grozno" stekleničko tekočine pobegne pod vsak stol, mizo, v najbolj oddaljen kot, samo da ne bi bilo treba dati nič v ušesa.
Uporabljamo pa tudi tisto, ki naj bi sama raztopila ušesno maslo, malo pomasiramo, da v ušesih cmoka in je stvar rešena.

Stvar s kupiranimi ušesi naj bi bila taka, da naj bi pač ušesa bolj dihala, ampak psi kot doge, prinašalci, koker španjeli, mastini itd. imajo z nekim namenom viseča ušesa kajne? Zakaj bi jih torej kupirali, da bi imeli take ko nemški ovčarji, če niso tako ustvarjeni po naravi.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : sobota, 29.11.2003 : 15:56:30 »

Jaz vedno cistim usesa s palckami, ker sta psici tega navajeni, pazim pa tudi, da cistim le tako globoko, da palcko se vidim. Pravzaprav se usesa cistijo zelo redko, ker nimata nikoli umazanih. S tekocino nisem poskusila se nikoli. Aja, obe punci imata uhlje dol, ta tretja pa gor, samo njej se nisem poskusila cistit, ker se do danes ni bila pri miru! Grin Najvecja packa je ovcar, ki ima kar naprej umazana usesa, zato mu jih tudi pogosteje cistim. Najhitreje gre z osvezilnimi robcki (oz. s tisto zadevo za otroske ritke), na koncu pa jih zbrisem kar z navadnimi papirnatimi robci.
Glede na ubogljivost so vsi brez uses! Sploh, ce so vsi skupaj! Grin Cool
Logiran

Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #18 : torek, 02.12.2003 : 14:20:13 »

Glede na ubogljivost so vsi brez uses! Sploh, ce so vsi skupaj! Grin Cool

 Grin Grin Grin Si jih kar predstavljam....

LP, Simona
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #19 : četrtek, 11.12.2003 : 19:06:38 »

Ne razumem Miske, zakaj pravi, da se uses nikakor ne bi smelo cistiti s palckami za usesa. Lips Sealed Zame so namrec nepogresljiv "pripomocek" pri tem opravilu...

Obicajno cistim svojima damama (Bearded Collie) usesa po kopanju - pred susenjem dlake, priblizno 1x tedensko, oziroma po potrebi... Ostalim (dalmatinci, snavcerji,...) pa po potrebi in nekako ne manj kot 1x na 2 tedna.

Postopek, ki ga opravljam je sledeci...
Mojima, ki imata dolgo dlako najprej s posebnimi "pincetami" populim dlako iz uses. Slisala sem sicer, da obstaja nekaksen prasek za usesa, ki kozo omehca in olajsa puljenje, a ga zal se nisem uspela najti in preizkusiti. Undecided

V uho vlijem nekaj (raje vec kot manj) tekocine za ciscenje pasjih uses "Clorexyderm Oto", zmasiram nekje pod usesno skoljko, da se slisi "cmokanje". Sprva z vatiranim robckom ocistim po usesu in narahlo s prstom v usesni hodprtinah, nato pa z vato, ki jo ovijem okoli (prej uporabljene) pincete poskusam cimtemeljitejse ocistiti uho. Na koncu (za finisiranje Grin) si pomagam se s palckami za usesa, da je uho resnicno cisto. Pri manjsih pasmah so slednje tudi najbolj uporaben rekvizit za cista usesa.

V kolikor so usesa precej zamazana celoten postopek ponovim, ce pa sumim, da gre za kaksno vnetje (pogosto precej zamazano uho, neprijeten kiselkast vonj) za ciscenje uporabim "Otonazol". Menim, da je uporaba "Otonazola" tudi drugace precej zazeljena, za vzdrzevanje zdravih pasjih uses... Smiley
Logiran
mary
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #20 : nedelja, 18.01.2004 : 12:49:36 »

Živjo!
Čez 5 tednov dobim labradorko in rekli so mi da naj ji (ko jo bom imela) vsak dan ušesa spnem na vrhu glave za kakšne pol ure, da se prezračijo  Shocked  Huh  Je to potrebno?  Huh  
Lp Kiss
Logiran
jagoda_
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #21 : petek, 12.03.2004 : 17:46:23 »

zanima me nega ušes kokeršpanijelov,slišala sem da imajo te psi dostikrat težave z ušeši ? lp
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #22 : petek, 12.03.2004 : 18:07:57 »

Vsi kuzki, ki imajo povesena usesa, kot npr. kokerspanjeli imajo naceloma pogosteje vneta usesa, ampak take panike pa spet ni. Useska redno cisti, kadar je zunaj mokro, tudi dlako pod useski dobro sfrotiraj. Svojima setroma dlako pod usesi postrizem. Tudi ce jo se tako dobro obrises, nikoli ni 100% suha, in ker jo uho prekriva, se susi se pocasneje in tako hitreje pride do kaksnega vnetja. Ce bos usesa kuzku redno pregledovala in 'negovala' tudi dlako ob usesu, ni nobene panike.
Mary, da pa je treba psu spenjati usesa, pa se nisem slisala. Lep dan, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
vivka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 8


« Odgovor #23 : sreda, 31.03.2004 : 16:33:54 »

Kako naj kuži očistim ušesa, če pa skoz obrača glavo? Bojim se, da ji s prstom ne grem preglobo v uho. Sad
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #24 : sobota, 03.04.2004 : 00:58:53 »

Vivka, treba ga je umirit, ga zamotiti, če je pri miru, pa ga nagradiš s kakšnim priboljškom in podobno. Mogoče pa glavo obrača tudi zato, ker se ne pusti tam šlatati, mogoče ga boli.  Predlagam, da mu, če te skrbi, da bi šla pregloboko, očistiš samo vidno polje ušesa.

Trenutno precej razmišljam o tej temi, ker bom v sledečih dneh svojemu kužku, ki je še mladiček prvič očistil ušesa, ker so umazana, tetovirano še posebej. Čistil mu bom s Clorexyderm tekočino, ne bi pa rad, da bi se mu že prvič vsa stvar zamerila in bi mi naslednjih 15 let tekal v kot, zato razmišljam kako bi stvar izvedel čimbolj prijazno. Ne vem če bi bilo tekočino dobro vlivati v uho, ker ta ni ogreta na telesno temperaturo in bi se znalo zgoditi, da bi ga bolelo. Ima kdo kakšen predlog?
lp
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #25 : sobota, 03.04.2004 : 13:40:39 »


Chris, tekočino za izpiranje ušes pusti par ur na sobni temperaturi, če jo imaš v hladilniku.

Drugače pa, jaz naredim to tako, da tik pred sprehodom vljijem v ušesa tekočino, potem gremo ven. Zunaj kuža pozabi, da ima kaj v ušesh, nekajkrat strese z glavo, potem so pa druge stvari bolj zanimive.

Ko pridemo nazaj,očistim ušesa. Njaprej z robčkom, potem še z vatiranimi paličicami. Po sprehodu bo kuža prijetno utrujen in se ti ne bo upiral čiščenju. Če se pa bo mu jih očisti, ko bo zaspal.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #26 : sobota, 03.04.2004 : 14:03:33 »

Vivka,
notranjost ušesa je predel kjer skoraj noben pes ne mara "čačkanja".
Sama sem jih navadila takole:
najprej sem psa dobro prečohala po glavi, da se je sprostil, med tem pa sem mu šla s prstom (dolgi nohti so lahko zelo moteči), ki sem ga prekrila z bombažno tkanino - stara navadna spodnja majica je dovolj nežna - v uho in mu očistila tisto svinjarijo, ki je v prvih "ušesnih zavojih" - se pravi nisem šla globoko v uho. Pes je to sprejel kot malce drugačno čohanje.
Vendar, še vsi moji psi so v nekem trenutku na hitro odmaknili glavo (pa ne zaradi bolečine). Takrat sem jim dala za povohat tisto, kar sem "potegnila" iz ušesa in je bilo na tkanini. Hočejo pač videti in prevohati kaj počnem.
Še vsi so to natančno prevohali. Potem pa so eni glavo obrnili stran (bljak), drugi pa polizali (ja vem, sliši se nagnusno, ampak saj je njihovo, he, he). In tako je bilo vsakič: očistit in dati psu v "revizijo".  
Postopoma sem šla s prstom vedno globje, vendar ZELOOO nežno. Sedaj je čiščenje nekaj običajnega in kar na glas godejo, ko NEŽNOOO šarim po njihovih ušesih.
Še vedno pa jim vsakič dam za prevohat, kaj so imeli v ušesih.

Za čiščenje uporabljam izključno samo nežno bombažno tkanino, ki se zelo dobro obnese. Še nismo bili pri veterinarju zaradi problemov z ušesi.
Jim pa včasih preventivno dam Otonazol, recimo 2x letno.

Pa še to, ki ni vezano samo na čiščenje ušes.
Vse nove stvari, ki so namenjene psu, mu dam predhodno povohat pa naj bo to krtača, tableta, krpa za čiščenje ušes, povodec ali ovratnica itd. Psi se počutijo zelo neprijetno ob nepoznanih rečeh. Na ta način jih s predmetom seznanim in ga zato lažje sprejmejo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
MAIK
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #27 : ponedeljek, 26.04.2004 : 23:19:28 »

Menim, da ušes ne čistimo zato, ker so umazana, ampak zato, ker je ušesno maslo hrana za bakterije, ki se nahajajo v ušesih. Seveda,če imajo te bakterije prekomerno hrane(masla) se prekomerno razmožijo in ......Tudi dlako je potrebno občasno populiti iz ušes(ne uhljev), da se maslo nima na čem zadrževati. Tega na mojih pseh nikoli ne počnem, ker jim je narava ,hvala ji, podarila popolnoma neproblematična, zdrava ušesa.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #28 : torek, 27.04.2004 : 12:02:38 »

Jaz mu jih čistim  Ko spi, z vato in Clorexyderm raztopino v spreju., se da lepo očistit. lp
Logiran
123456
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 150


« Odgovor #29 : ponedeljek, 17.05.2004 : 20:24:50 »

Pa še nekaj!!!! Grin

Če še kdo ni omenil bom povedala jaz:Po čiščenju ušes(S tekočino)odsvetujem psa dati ven ali pa na prepih. Lahko se mu vnamejo ušeska. Shocked
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Nega zob, oči in ušes  |  Tema: nega pasjih uses
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines