mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 16:54:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Čipiranje je očitno samo za bedake!
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čipiranje je očitno samo za bedake!  (Prebrano 39109 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #45 : sobota, 14.10.2006 : 10:12:11 »

Kiki,točka 5.je sporna.Veterinarju ne moreš kar tako znižati plače,saj so veterinarske postaje večinoma privat.V Sloveniji je državen samo NVI(nacionalni veterinarski inštitut),-to je državna služba.Tako da veterinarju,ki ne opravlja svojega dela lahko njegovo plačo zniža samo njegov šef,pa še to le v primeru, da gre za sankcijo proti njemu in se to izvaja v obliki kazni.
LP Tjaša
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #46 : torek, 17.10.2006 : 20:35:52 »

Ljudje o katerih se govori sigurno ne berejo tega in drugih forumov, in se zaenkrat tudi na zakon požvižgajo.Glede na to da je evidenca živali najbrž zelo pomanjkljiva, bi jo morda lahko dopolnili ob popisu, če se popisujejo nepremičnine naj se pa še živali ki v teh nepremičninah stanujejo.Potem pa je čas , da nastopi inšpekcija. Samo, da ne bi razmišljali in se pripravljali kakšni 2 leti, ampak takoj.Ko bi se ugotovilo iz popisa in evidence, kdo so problematiki, bi jih bilo dobro potem večkrat kontrolirati, in tudi zakon bi jih lahko dosegel.Je pa seveda tudi to res, da marsikdo ki je lastnik živali, nima dovolj sredstev za sebe in svojo družino kaj šele za veterinarske usluge s cepljenjem in čipiranjem vred, njim bi pa morala stopiti nasproti država, če želi imeti red, evidenco in varnost pred boleznimi in napadi. ob tem bi istočasno verjetno tudi videli kako ljudje ravnajo z živalmi in pravočasno ukrepali.
Lep pozdrav, Barbara
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #47 : torek, 21.11.2006 : 08:45:21 »

Morda se vam bo zdelo neumno vprašanje, ampak glede na dejstvo, da je toliko nečipiranih psov (tudi tistih, ki bi morali biti glede na starost), ali se da čip oziroma podatke, ki jih vsebuje, nevtralizirati. In ali potem čitalec kljub vsemu zazna kovino na telesu živali?
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #48 : četrtek, 23.11.2006 : 12:17:33 »

mene pa nekaj zanima... ne vem, če ima kaj veliko veze s tole temo, pa vseeno... ne vem kam naj drugače vtaknem. se da podatke iz čipa prepisati na drugo osebo? naprimer jaz imam posvojenko iz Zonzanija in verjetno na čipu piše, da je psička iz tam. zavetišče ima, kot osebo, ki je psičko posvojila napisano punco, ki je imela mojo psičko takrat v začasnem varstvu en mesec in jo je tudi vzela iz zavetišča. šele potem sem jo posvojila jaz. v primeru, da se (bognedaj) psička slučajno kdaj izgubi bi najditelji najprej kontaktirali zavetišče, potem to punco in šele potem bi informacija prišla do mene. v tem času, ko bi informacije potovale od enega do drugega se pa lahko že marsikaj zgodi. a bi se dalo v čip vnesti moje podatke, da bi bila kot lastnica navedena jaz?  Huh če se da, kdo bi lahko to naredil?

hvala že vnaprej. LP
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #49 : četrtek, 23.11.2006 : 12:32:08 »

Zelo dobro vprašanje. Ti pa iz lastnik izkušenj ne morem odgovoriti, ker so mojo psico čipirali pred menoj, torej neposredno pred oddajo.

Če dovoliš tudi v tvojem imenu, obedve nestrpno pričakujeva vaše odgovore oziroma mnenja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #50 : četrtek, 23.11.2006 : 13:02:57 »

Mislim, da ni nic tako zapletenega, temvec je treba samo s psom in knjizico, kjer je nalepka s stevilko cipa, oditi v najblizjo veterinarsko ambulanto ter poprositi veterinarje, da odcitajo cip, primerjajo odcitano stevilko s tisto v knjizici in spremenijo podatke v centralnem registru psov. To je to.
Ne pozabite na pravi postni naslov in telefonsko stevilko, da vas v primeru izgube psa takoj najdejo Smiley
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #51 : četrtek, 23.11.2006 : 13:04:57 »

Aja, se to.
Glede na zadnje podatke je v tem famoznem registru vse mogoce in seveda prihaja tudi do napak. Zagotovo je poglaviten problem pri napacnih vnosih "cloveski faktor". Poiscite nacin, da bodo pred vami vnesli podatke in jih potem tudi nekako skupaj preverite.
Logiran

drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #52 : četrtek, 23.11.2006 : 13:06:10 »

Jana, kaj pa misliš o mojem zgornjem vprašanju glede nevtralizacije podatkov na mikročipu. Ali je to možno? Najverjetneje je, če je možno spreminjanje podatkov v centralnem registru, potem je možno tudi brisanje podatkov, ali se morda motim. In ali potem čitalec vseeno zazna kovino nekje v telesu?
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #53 : četrtek, 23.11.2006 : 13:06:54 »

aha ok... super. bomo še to zrihtali v ponedeljek, ko gremo šive ven pobrat. hvala Smiley LP
Logiran
norwich terrier
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #54 : četrtek, 23.11.2006 : 15:11:19 »

samo jaz se s trditvijo, da bi morali pse pobijati ne strinjam...Naj jih nekam pošljejo v kakšno zavetišče kjer jih lahko pregledajo-po potrebi kastrirajo, sterilizirajo, pozdravijo, če so poškodovani k veterinajru... Čeprav so klateški psi res problem bi jih morali po moje reševati ne pobijati.. Pač pobili bi pa jih če bi jih že morali na human način (npr. uspavanje) Roll Eyes
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #55 : četrtek, 07.12.2006 : 16:43:50 »

Ob vseh teh izgubljenih/nikoli najdenih živalih resno razmišljam o čipiranju svojega mačka, pes je to seveda že zdavnaj prestal. Muc je sicer notranji brez izhoda v zunanji svet, ampak mislim da si moramo priznati, da ob vsej previdnosti vseeno kaj kmalu lahko pride do takšne situacije, da muc izgine.
Seveda bi ga v tem primeru iskala neprestano in vsepovsod, ampak če bi čip ves ta postopek skrajšal, enostavno več ne vidim razloga za nečipiranje.
Zato me zanima, v kakšni meri se preverijo najdene mačke če so čipirane, ali se sploh? Kako je pa z poginulimi? Se jih pregleda na prisotnost čipa ali jih higijenika kar "odstranijo"?
Tudi v tem primeru bi rajši vidla, da se me pokliče in mi sporoči, kot da se sekiram v nedogled.

Tisti ki se srečujete s tem v praksi, kako pogost je pregled mačk na prisotnost čipa in ali se "splača" čipiranje mačk tudi v praksi? Wink

Hvala in lep pozdrav!
Logiran

Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #56 : četrtek, 07.12.2006 : 22:32:34 »

To sem spraševala pri veterinarju in izvedela, da pri mačkah ni registra tako kot pri psih. Kako potem vsa stvar deluje, mi ni jasno.  Undecided
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 07.12.2006 : 22:41:39 »

Hm, recimo, da nekdo najde naso izgubljeno macko. Najprej bo problem, ker je ne bo nesel k veterinarju. Tudi, ce gre z macko k veterinarju, tam ne bodo preverili, ali ima cip ali ne, ker pac mack ne cipiramo in se najbrz nihce tudi spomnil ne bo, da pa macek cip morebiti le ima. In ce se oboje zgodi - macek se znajde pri veterinarju, kjer se spomnijo na cip, ne bodo imeli kam pogledati, kdo bi tak cip imel, saj evidence ni. Lahko stevilko cipa vpise v kartoteko, pa morda se vnese kam v racunalnik (ce sploh iz kartotek kaj vnasajo, razen podatkov za centralni register VURSa za pse), vendar ne bo iskalnika, da bi poiskal, kateri macek ima cip, ni pa za pricakovati, da bi kdo gledal kartoteke, kateri macek bi lahko bil cipiran. Tudi ce se macek znajde povsem slucajno pri istem veterinarju, kot ga je cipiral.

Po moje je prav zaradi zgornjih ugotovitev macke trenutno nesmiselno cipirati. Je pa utopija pricakovati, da se bo se v casu nasih zivljenj v Sloveniji uvedlo obvezno cipiranje mack.

Ce ima kdo drugacne podatke ali ugotovitve, na plan z njimi. Bi tudi jaz z veseljem sla pocipirat nasi dve zverci Smiley.
Logiran

drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #58 : petek, 08.12.2006 : 07:46:14 »

Jana, ker spadam med zelo firbčne (to že itak veste), morda si spregledala moje zgornje vprašanje. Ali je mogoče mikročip oziroma podatke na njem nevtralizirati in ali v tem primeru čitalec vseeno pokaže, da je čip v telesu živali?
Imaš kakšno informacijo o tem?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #59 : petek, 08.12.2006 : 16:59:26 »

Jana, kaj pa misliš o mojem zgornjem vprašanju glede nevtralizacije podatkov na mikročipu. Ali je to možno? Najverjetneje je, če je možno spreminjanje podatkov v centralnem registru, potem je možno tudi brisanje podatkov, ali se morda motim. In ali potem čitalec vseeno zazna kovino nekje v telesu?

Se opravicujem, res sem spregledala.
Pojma nimam, kaj vse se lahko/se s sipi dogaja. O tem lahko vec recejo "na terenu", torej v veterinarskih ambulantah.
Pri tehniki (kot pri ljudeh) je mogoce vse, tako verjetno tudi nevtralizacija podatkov, ceprav menim, da se to morda zgodi tu in tam kaksnemu psu/cipu, na splosno pa zagotovo ne.
Ja, dostop do centralnega registra imajo v veterinarskih ambulantah, v zavetiscih,... pa najbrz se kje. In, ja, da se popravljati, brisati, spreminjati..., narediti napako pri vnosu... Vendar bi pri tem pripomnila, da so najbrz tisti, ki imajo dostop do tega registra, za silo normalni, torej niso heckerji, ki bi si zeleli narediti zbrko med podatki, kaj pobrisati, prestaviti... Zagotovo se tudi sledi vse dostope in kaj kdo pocne v bazi (vnese, pobrise, spremeni...)  in bi bilo takega "ticka" enostavno najti. Napake pa se dogajajo kot vsepovsod drugod.
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Čipiranje je očitno samo za bedake!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines