Hrtja trilogija

Datum 30.9.2015 19:50:55 | Rubrika: Knjige, poezija in prozaHrtja trilogija
Marko in zvezdica Tara (ali kako je Marko dobil hrta),
Aura, hrtja princesa sreče in
Rdeča sekunda


Blažka Ribič, avtorica vseh treh knjig je posvojiteljica dveh srečnih psov. Iz Španije je k njej prišla navihana ibiška podenca Zoya, ki so ji lovci namenili kruto smrt, družbo pa ji dela tudi čudovit greyhound Koogy, ki mu je posvojitev rešila življenje, saj je na Irskem dobil oznako "nekoristen in odslužen".

Blažka želi skozi zgodbe prikazati resnično življenje galgov in podencev v Španiji ter tekmovalnih greyhoundov na Irskem. Verjamemo, da se bo marsikomu ob branju knjig orosilo oko ... Vsaka knjiga pa nosi v sebi tudi lepo sporočilo, ki se vas bo gotovo dotaknilo.

Avtorica bo njen celoten delež od prodaje knjig donirala za hrte - polovico za galge in podence v zavetišče Scooby Medina, polovico pa za greyhounde irski organizaciji GHIN. Tako z nakupom knjige tudi vi prispevate nekaj evrov hrtom, ki še niso imeli sreče in še čakajo na svoj dom v zavetišču.

Knjigo Marko in zvezdica Tara krasijo prikupne ilustracije in je namenjena najmlajšim bralcem. Aura, hrtja princesa sreče se kiti s čudovito zgodbo in dih jemajočimi ilustracijami, namenjena je tako mladim bralcem kot starejšim, ravno tako knjiga Rdeča sekunda, ki bo s svojo vsebino gotovo pustila žalosten pečat marsikateremu bralcu.
Naročila na Facebook strani Hrtja bukvarna in na: blazka.ribic@gmail.com ter info@hrtjisvet.org.
Knjige boste prejeli po pošti v najkasneje treh dneh po plačilu.
Društvo Hrtji svet Slovenije

MARKO IN ZVEZDICA TARA (Ali kako je Marko dobil hrta)
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Nika Živec
28 strani, format 18,5 cm x 25 cm, tisk 4/4
Cena: 18,05€

Povzetek vsebine:
Malemu Marku se bo končno uresničila želja; starša sta namreč sklenila, da je dovolj odgovoren in bo za rojstni dan dobil psa. Le nekaj večerov je dečka še ločevalo od tega tako težko pričakovanega dne, ko se je zgodilo nekaj nenavadnega: na nebu je opazil zvezdico, ki je tako močno žarela, da je bilo videti, kot bi bila sama. A to še ni bilo vse - celo nasmehnila se mu je! Je to mogoče? Je, če te obišče hrtja zvezdica Tara. Malčka je na svojem kraku popeljala najprej do Španije, kjer sta žalostna opazovala uboge španske hrte galge, ki so morali za preživetje ob borni hrani, tepežu in nemogočih življenjskih razmerah cele dneve loviti zajčke - če pri tem niso bili dovolj uspešni, jih je čakal bridek konec. Pot sta nadaljevala še na Irsko, kjer ju je pričakala ravno tako žalostna zgodba velikih irskih hrtov, o katerih življenju so odločale sekunde - zmagovalec dirke je preživel, poražencem pa usoda ni bila več naklonjena. Marko je bil zgrožen. So ljudje res lahko tako kruti? Tara ga je, ko mu je pokazala pasje zavetišče, kamor dobri ljudje pripeljejo pse, ki so jih rešili, vsaj za silo potolažila. In ko mu je pojasnila, da potem te pse posvojijo ljudje po vsej Evropi, tudi v Sloveniji, je malček brez oklevanja sprejel pomembno odločitev - imel bo hrta, posvojenega hrta!AURA, HRTJA PRINCESA SREČE
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Živa Bobnar Čubrilo
28 strani, format 18,5 cm x 25 cm, tisk 4/4
Cena: 18,05€

Dovršen jezik, čustveno prežeta zgodba in izjemna ilustracija slikanico umeščajo izven starostnih okvirjev; namenjena je najširšemu krogu bralcev!

Povzetek vsebine:
Zvezdne vile so bile pred težko nalogo: po 100 letih so morale zopet poiskati bitje in mu podeliti posebno, nadnaravno moč - 5 življenj, katera bo lahko podelilo, komur bo hotelo. Vile se nikakor niso uspele zediniti, katero bitje si zasluži takšno moč, dokler ni vmes posegla najstarejša vila, njihova starosta, ki je predlagala hrta, bitje z najbolj čisto dušo.

Hrtica Aura, ki ji je bila ob rojstvu podeljena ta moč, obenem pa tudi velikanska odgovornost, je živela težko življenje španskega hrta galga, a je potrpežljivo prenašala vso gorje, dokler ni lovec skoraj do smrti pretepel njenega prijatelja galga Tina. Revež se je že poslavljal od življenja, ko mu je Aura sklenila podariti eno od svojih življenj. Tudi vsa ostala je brez pomišljanja podarila trpečim in ranjenim živalim, ki so se znašle v njeni bližini, zadnje, svoje, pa malemu Aleksu, dečku iz prijazne družine, v katero je bila posvojena ...RDEČA SEKUNDA
Avtorica: Blažka Ribič
Ilustrirala: Živa Bobnar Čubrilo
132 strani, A5 format
Cena: 21,90€

Povzetek vsebine:
Mali Ian nikakor ni mogel razumeti očetovega krutega ravnanja s psi, ki jih je pripravljal za dirke - zaprte je imel v tesnih kletkah, pogosto so bili brez hrane in vode, trpinčeni, pretepeni ... Kako srčno si je želel, da bi lahko katerega vsaj pobožal, če se že igrati ni smel z njimi, a oče je bil neizprosen. Nekega dne pa se je vendarle dogodil čudež; čudovita galgica Ruby, favoritinja na pomembni tekmi, se je poškodovala, toda oče je ni usmrtil, kot bi to storil sicer, ampak jo je zadržal za razplod, Ianu pa je celo dovolil, da se ji je približal in skrbel zanjo. Žal pa je deček med radoživo igro s psičko pristal v potoku in bi kmalu utonil, za kar je oče okrivil Ruby in jo še isti večer usmrtil. Ian ni in ni mogel pozabiti pogleda, s katerim se je psička poslovila od njega. Občutek krivde se je vanj zažrl tako močno, da od tistega večera ni več stopil na lastne noge, čeprav ga je oče vodil od zdravnika do zdravnika ...- mojpes.net ni odgovoren za izpolnitev naročil, temveč le posreduje informacije o knjigah.
- Tema na mojpesForumuPrispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2414