mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Jana , ponedeljek, 05.07.2010 : 20:26:35



Naslov: Muc Mucelj
Poslano od: Jana , ponedeljek, 05.07.2010 : 20:26:35
Posredujem:

Mucek je bil najden pred enim mesecem v Logatcu, ko se je privil h meni ob glavni cesti, na pol sestradan in polnega klopov, z vročino in vnetimi ušeski... Trajalo je 3 tedne, da smo ga spravili h sebi in zdaj je vesel, igriv, zelo ljubeč, zdrav kot dren in čist. Ve tudi čemu služita peskovnik in praskalnik in očitno je bil tudi vajen otrok preden so ga trdosrčno vrgli na cesto, ker zna biti zelo nežen pri igri. Tudi kastriran je že - tako, da ni nevarnosti, da bi vam kaj "zamarkiral". Žal ga pa ne moremo obdržati, ker imamo že tri muce, ki ga nikakor ne mislijo sprejeti. Zato mu tudi še nisem dala "čisto ta pravega" imena in zaenkrat sliši na "Mucelj" in "Mucelj mali!" :). Je približno pet mesecev star in pravi mali crkljivček, vajen vrta in hiše (čeprav, v kolikor bi se dovolj ukvarjali z njim, mislim, da bi se tudi verjetno navadil življenja v bloku oz. kot izključno notranji muc) in rada bi mu čimprej najdla topel dom pri dobrih ljudeh, ki bi mu nudili primerno hrano, mesečno 1 Frontline ali Stronghold ampulo proti bolham, klopom in zajedalcev ter tudi primerno veterinarsko oskrbo, če bi jo kdaj potreboval. Pa za vsak slučaj, da to ni čisto razvidno iz fotografij: ima zeleno-rumene oči in jantrno ter cimetovo podlago pod progicami.

Pokličete lahko na: 040 88 56 17 med 9. in 21. uro.


Naslov: Re: Muc Mucelj
Poslano od: Jana , ponedeljek, 05.07.2010 : 20:27:36
Še fotke:


Naslov: Re: Muc Mucelj
Poslano od: Bourbonka , torek, 06.07.2010 : 07:01:31
Čisto simpatično ime za zelo luškanega muca...


Naslov: Re: Muc Mucelj
Poslano od: luna7 , torek, 06.07.2010 : 07:56:30
Uau, kakšne barve..... Res je lep! :-*
Srečko mali! :-* Hitro v nov dom!


Naslov: Re: Muc Mucelj
Poslano od: taramura , četrtek, 08.07.2010 : 13:11:10
Joj!! tok si lep, da bi te človek takoj posvojil :)


Naslov: Re: Muc Mucelj
Poslano od: Desobediencia , sreda, 14.07.2010 : 17:42:49
Tale je pa krasen..nevem kaj se dela v zavetiscu.


Naslov: Re: Muc Mucelj
Poslano od: Leopardka , sobota, 28.08.2010 : 14:37:03
HURAAA!!! Mucelj je danes dopoldne dobil nov dom !!!! Včeraj je rekla fantova teta, da ga bo vzela (ker so se ji začele pojavljat miši v bajti, čeprav prej ni razmišljala o mačku) in sva šla s fantom v zavetišče da ga pospremiva v nov dom, pa sva zvedela, da si ga je že ena punca (mlada ženska) rezervirala... Čakali smo vsi do danes ob 12h če bo res prišla ponj (prav slabo sem spala sinoči in danes dopoldne sem hotela iz kože skočiti od čakanja ker bi Muceljna še kdaj videla, če bi bil pri teti) - pa je tista punca le prišla. In morda je bolje tako. Čeprav se je zaljubila v tega muca ko je prebrala moj opis, si je teta itak želela prej terierja, tako da...

Včeraj ko smo bili pri zavetišču sem ga lahko še enkrat po celem tednu božala in bil je takooo nesrečen in poklapan, pa se mu je videlo da je mislil, da je kaj narobe naredil in sem ga zato dala tja (nekaj časa sem ga imela v začasni reji doma) ampak sem mu rekla, da kakorkoli se stvari zasučejo, da bo že naslednji dan dobil domek. (Nisem ga pa vmes hodila obiskat, ker bi mu verjetno bilo samo še težje če bi me videval in pol bi ga spet vsakič zapuščala - drugače bi ga hodila vsak dan crkljat in tolažit, pa čeprav je bila pot do tja dolga).

Ful sem vesela, da je dobil dom in upam, da je res šel h tistemu, ki ga bo najbolj ljubil in cenil in kateremu je bil res namenjen ter da bo srečen in če bo to tista punca prebrala, bi ji samo rekla, da če me lahko samo enkrat pokliče da bom vedela, kako mu gre in upam, da se zaveda kakega diamantka je dobila : )

V glavnem, upam, da bo Mucelj zdaj zelo, zelo srečen - in tako bosta dva mačka dobila nov dom, ker bo teta - čim si opomore od razočaranja - najverjetneje šla zopet v to isto zavetišče in si tudi ona vseeno eno muco izbrala ! Ko bi le bil lahko tak srečen konec za vse te zapuščene živalice !

Torej, hvala vam vsem za vso podporo in dobre želje !!!   

(Čisto iskreno rečeno sem sicer vseeno bila tudi nekoliko žalostna, ker ga morda nikoli več ne bom videla, ampak ne smem biti sebična in lahko samo upam, da se bo imel MAKSIMALNO ČUDOVITO in da se bo kopal v LJUBEZNI : )