mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: ugluk , ponedeljek, 03.05.2010 : 17:31:32Naslov: Re: Tuška/Hrpelje-Kozina
Poslano od: ugluk , ponedeljek, 03.05.2010 : 17:31:32
3x sem poskusil posvojiti v zavetišču Ljubljana in 3x jim je muca umrla (uradno zaradi bolezni, nisem čisto prepričan), še preden sem jo lahko posvojil. 1x sem poskusil pri mačji hiši in mi muce niso hoteli dati (še vedno je na razpolago za posvojitev). Ne morem muci nudi palače; lahko ji nudim garsonjero in najnujnejše stvari: mačjo posteljo, mačji wc, praskalnik in nekaj plišastih miši ter seveda hrano in vodo. Glede hrane sem svoji prejšnji muci kupoval purina brikete z občasnimi priboljški (palčke in/ali svež puran). Ne morem je voditi ven, ker je v okolici preveč psov, ki velikokrat niso na povodcu. Edina možnost bi bil mačji nahrbtnik, ki sem ga videl na Internet-u, vendar je zame predrag.

Torej, če mi jo date, jo vzamem (seveda ob plačilu potrebne posvojnine).

Glede evtanazije: zakaj muc raje ne bi spostili zunaj in jim dali priložnost, da poskrbijo same zase? Kot sem prebral nekatere živijo celo na subarktičnih otokih. S tem ne mislim na divje muce, temveč domače, ki so jih tam spustili mornarji.


Naslov: Re: Tuška/Hrpelje-Kozina
Poslano od: fižolova župca , ponedeljek, 03.05.2010 : 18:06:58
V čem je problem, da je nisi dobil pri Mačji hiši? Načeloma so pogoji posvojitve podobni horjulskim, obstajajo seveda tudi specifični primeri, ko je lahko kaj drugače...
Nekaj financ pač rabiš za vzdrževanje mačke. Pride mesečno kar kakih 30€, pa potem redno letno cepljenje, razni dodatki in nepredvideni stroški veterinarja, ki te nekoč v mačkinem 15letnem življenju povsem možno pridejo par sto €. Malo preračunaj, če prideš skozi, sploh glede na to, da se ti zdi že en nahrbtnik drag.

Glede evtanazij, predlagam, da to prepustiš zavetiščem - prostoživečih (in zapovrh še nezaupljivih, 'divjih') mačk se načeloma itak ne evtanazira, ampak sterilizira/kastrira ter vrača v njim znano okolje.


Naslov: Re: Tuška/Hrpelje-Kozina
Poslano od: helena , ponedeljek, 03.05.2010 : 18:24:06
Če ti je nismo hoteli"dati" pri MH je zato sigurno obstajal tehten razlog. Ali si vzrok odpravil ali si se dodatno izobrazil?