mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , petek, 14.07.2006 : 22:11:52



Naslov: Nera
Poslano od: Smetka , petek, 14.07.2006 : 22:11:52
Psička, stara 3 leta, odvzeta lastnikom zaradi neprimerne oskrbe, malo nesocializirana, ker je ždela...eh, saj veste...je sedaj pri nas. Pridobiva manjkajoče kilograme in se pospešeno socializira, da bo nekomu lahko prijetna družabnica.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , petek, 14.07.2006 : 23:02:19
Ketna ni več aktualna.

http://www.moj-album.com/slike/1601452/yki7fGbZI9rvTqEE.jpg


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Xena , sobota, 15.07.2006 : 09:21:08
Hm, Kimijeva in Harijeva sestra?? ;). Simpatična!

lp, Katarina


Naslov: Re: Nera
Poslano od: svrk , sobota, 15.07.2006 : 09:33:59
Kje je pa ta reva ždela? 


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sobota, 15.07.2006 : 10:13:23
Ja, le da je precej manjša...je pa precej bolj težavna kot našteta dva, ker je res le ždela...v majhnem, zaprtem prostoru, pa še ta privezana. Ne ve čisto dobro, kako naj bi se primerno obnašala dama njenega izgleda...pa bo že.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Xena , sobota, 15.07.2006 : 18:18:00
Zelo suha, zelo črna, krasni beli zobje... :)   :

(http://www.moj-album.com/slike/76039/eL68Cqm0hCdv0SJp.v.jpg)

lp, Katarina


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , nedelja, 16.07.2006 : 21:55:28
Večino časa, ko se ukvarjamo z njo, pričakuje, da bo od kod "priletelo". Naglih gibov se seveda izogibamo, boji se pa kakršnihkoli. Da ne govorim o tem, da ima težave ob končno redni prehrani in ima drisko...ena uboga punca je tole.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sreda, 19.07.2006 : 09:13:16
Same slabe novice...Nera je sladkorni bolnik.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: ostrzek , sreda, 19.07.2006 : 09:38:20
ja super no... :( Zato pa je tako presneto suha... (kljub normalni hrani...)  >:(

še bolj zamorjena ostržka


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sreda, 19.07.2006 : 09:39:17
Kaj to pomeni? Dietna hrana? ???


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sreda, 19.07.2006 : 09:50:27
To pomeni insulin v injekcijah celo življenje. Oziroma bi pomenilo...odločam se za evtanazijo, ker mi je...vsaj ta hip...neverjetno mislit, da bom dobila novega skrbnika zanjo.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sreda, 19.07.2006 : 10:00:10
Sem hotela vprašat, če to pomeni kaj hujšega... pa sem to grozno misel potisnila na stran... :-\ Sem upala, da ni taka huda sladkorna. :(
Pa se ziher ne bi moglo njeno stanje s primerno oskrbo normalizirat oz. izboljšat? Kakor vem, to večinoma izhaja iz psihe... :-\


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sreda, 19.07.2006 : 10:04:09
Ne, ni ziher...stanje se skoraj vedno da izboljšati. Ne vem pa, če sem pripravljena...oziroma vem, da nisem...navezat se na psičko, jo vsak dan pikat, jemat kri in gledat, kam sva prišli...zato, da bo na koncu moja, ker se nihče ne bo odločil za psa, ki je stravmiran, ima hudo sladkorno, je odrasel, predvidoma ne bo doživel normalne življenjske dobe in bo prinašal vsakomesečne dodatne stroške. To je temna plat mojega dela. Čustveno, fizično in finančno več kot toliko ne zmorem.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sreda, 19.07.2006 : 10:21:07
...prav v jok si me spravila... :'( Čeprav imaš enega za moje pojme najlepših "šihtov", ti po drugi strani nisem nič fovš. Zaradi takih stvari nisem šla na veterino, čeprav sem si to želela, pomagat živalim, pa ne vem, če bi vse to zmogla...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: poli99 , sreda, 19.07.2006 : 10:21:21
Smetka,

moram priznati, da se tole sama že dolgo sprašujem - kako zmoreš, čustveno, fizično in nenazadnje tudi finančno. Vem, da je mnogo odziva forumašic, ampak verjetno je kljub vsemu to le kaplja v morje. Ob tem, da mora biti na drugi strani tudi ogroomno razumevanja s strani svojcev ... in da je hudičevo težko, če tega včasih ni. Da imaš verjetno včasih občutek, da se boriš z mlini na veter ... in da moraš včasih sprejemati neznansko težke odločitve.
Vem, da besede ne pomagajo veliko, ampak klub vsemu: vse spoštovanje!
Kakšna konkretna pomoč pa sledi, obljubljam.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Sanny , sreda, 19.07.2006 : 10:47:06
Včasih sem prav besna >:(, da sem zamenjala službo, da sem sedaj odsotna več kot 12 ur. Zaradi tega si ne morem privoščit psa, sploh takšnega, ki ga moraš imeti dosti pod kontrolo.
Zato pa lahko finančno vsaj malo več pripomorem, kar me tolaži :-\. Slaba tolažba, ampak vseeno.... :-\


Naslov: Re: Nera
Poslano od: kaja , sreda, 19.07.2006 : 10:50:56
Ojej! Najprej preberem zalostno novico o Niki, zdaj pa se tole. Saj ne vem kaj naj napisem. Te pa povsem podpiram pri odlocitvi za evtanazijo.  :(


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Žiži , sreda, 19.07.2006 : 12:10:18
Smetka

življenje se poigrava z nami, kakor visoki valovi z majhno barčico, ki je primorana pluti na njih in nima drugega ishoda, enkrat je na vrhu potem spet na dnu in le dober kapitan jo z hitro in zdravo odločitvijo lahko reši pred najhujšim.
Ta, kapitan si ti, in vem , da se boš pravilno odločila za vse, ki plujete na tej barki.

Mislim na vas.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Xena , sreda, 19.07.2006 : 12:38:57
...prav v jok si me spravila... :'( Čeprav imaš enega za moje pojme najlepših "šihtov", ti po drugi strani nisem nič fovš. Zaradi takih stvari nisem šla na veterino, čeprav sem si to želela, pomagat živalim, pa ne vem, če bi vse to zmogla...


Hja, Arončka, verjetno nisi edina pri takem mišljenju, imaš pa čisto prav, ker ji nisi fouš, kot praviš....

Tudi sama sem imela "imeti in voditi zavetišče" za DREAM JOB, dokler nisem spoznala Smetke in tega posla v živo. To, kar vas večina vidi, so prej ali slej porihtane, zdrave (ali v postopku zdravljenja), site, zadovoljne in razposajene živalice. Ko jim iščemo dom, poročamo o napredkih, smešnih in zabavnih situacijah, ki jih še podkrepimo s srčkanimi fotkami. V nebesa gredo le na smrt poškodovane ali neozdravljivo bolne. Za vsakega, brez izjeme, se toliko časa išče primernega posvojitelja, da se ga najde. Javljajo se iz novih domov, pošiljajo fotke, srečujemo se na sprehodih in srečanjih, tudi v pasjo šolo pridejo. No ja, muce seveda ne. :)

Malokdo pa ve, res VE, kaj vse je potrebno, da se zgodbice s takim scenarijem odvijajo takole na forumu, recimo.

Pa poglejmo....žival se ranjena znajde na begu, ne pusti se ujeti, par dni skupaj se skriva. Tisti, ki jo lovijo, se lahko nekajkrat zaman pripeljejo na kraj, ob seveda najbolj nemogočih urah (ki so praviloma izven 8.00 - 15.00, neštetokrat sobote in nedelje, ob praznikih pa je kot zakleto veliko poškodb) ) in te razdalje so običajno vedno v desetinah, pa tudi stotinah kilometrov. Ko jo končno ujamejo, kar predstavlja velikokrat tako psihičen kot tudi fizičen napor, je prepeljana v zavetišče. Če med potjo ne bruha, ne lula ali se celo pokaka, je šofer več kot zadovoljen. Se je pa potrebno vsakič sproti navaditi na tiste velike prestrašene/v šoku/jezne oči, ki dajo dobro vedeti, da ne bo potreben le "hop, piki, skoči iz avta in teci lepo v boks" in bo žival na varnem, ampak bo morda potrebno uporabiti nagobčnik, zajlo, več parov rok, morda celo pomirjevalo. Ko to opraviš, sledi ocena stanja, morda poškodbe in drugih jasnih zunanjih znakov. Nastanitev - najprej je itak karantena, potem pa naprej - kam, h komu, h komu ne.... to običajno spremljajo tudi prebavne motnje, nezaupanje, nemir.... še bi lahko naštevali. Poklicati je potrebno veterinarja in se dogovoriti za poseg. Preveriti, kakšno je finančno stanje (pa ne omenjene živali). Tudi če je žival ok, je potrebno odstraniti notranje in zunanje zajedalce, cepiti, kastrirati, sterilizirati, običajno malo porediti, skopati, skrtačiti, navaditi na ovratnico, ljudi, situacije, ostale živali ipd. V tem času se trudiš, da bi vsako bitje pokazal čimveč ljudem, želiš si, da se za vsakega najde pravi. Ob poplavah klicev, ki jih doživiš, kadar gre za kako službeno, družno ali modno pasmo, se sprašuješ, kaj je ljudem, ki so pripravljeni klicati 17krat, poslati 10 mailov, biti skoraj nesramni.... ob tem pa padejo že na prvem nivoju izbire primernega posvojitelja - biti vljudni, strpni in razumevajoči... saj je tudi to v prvi vrsti lastnost, ki jo potrebujejo živalice iz zavetišč. Nasplošno je komuniciranje z ljudmi velik "požiralec" energije, ob tem tudi volje, o takšnih in drugačnih dialogih bi človek lahko napisal knjigo, ki bi premogla vse žanre - dramo, komedijo, kriminalko, znanstveno fantastiko, zgodbe za otroke, satiro, politiko, cenzurirane besede, sladkost španskih nadaljevank, akcijo.. skratka, ni da ni! Po drugi strani pa iščeš dom pesjanu, ki je bil težko poškodovan, zanj je iz raznih akcij izvedela cela Slovenija, je zdrav, simpatičen in prijazen, pa zanj ne pokliče NIHČE, v nekaj mesecih prav NIHČE. ...
Ko pa živalca končno le odide v nov dom, še vsaj nekaj časa misliš nanjo, si želiš, da se pri oceni posvojitelja nisi uštel in da ji je od zdaj naprej res vsaj tako dobro ali bolje.... Evo, na kratko ::) :P, ob tem pa sem prepričana, da nisem zajela vseh momentov v zgodbi ene živalice.
 
Ob tem pa, ne pozabite - tu ne gre za zgodbo ene živali ampak vsaj 30 hkrati
                                      - ljudje, ki se s tem ukvarjajo, so vendarle le ljudje in  naj bi imeli ob tem še "svoje" življenje
                                      - dnevno morajo ti ljudje sprejeti ogromno težkih in pomembnih odločitev, tudi popolnoma
                                         eksistenčne narave
                                      - računi, ki jih plačajo občine, pokrijejo manjši del stroškov
                                      - namesto, da bi reklame, ki krožijo in se objavljajo vsepovsod, prinesle dovolj finančne
                                         in materialne podpore, le te prinašajo v glavnem nove in nove klice in brezdomnih
                                         in pomoči potrebnih živali....
                                      - itd....
 
Ob tem je torej logično, da se formula velikorat ne izide, da dostikrat res ne veš od kod bi vzel, kako bi se odločil, kam bi se zavlekel in takrat, pa prosim brez zamere - ko ti nekdo reče: "Ko ne moreš več, moraš še en korak naprej", se ti pritisk v hipu dvigne, si na tem, da bi zakričal ali se zjokal kot mali otrok, samo še toliko moči je namreč v tebi.....

Evo, to je realna slika, to je "behind the scene", kot bi rekli v filmskem jeziku. Na srečo pa se ob vsem tem odvijajo tudi drugačne zgodbe, take, ki prinašajo veselje in zadovoljstvo, tudi trenutno zadoščenje morda. 

Kot mama Repka dobro poznam vse, o čemer sem pisala, v vseh omenjenih točkah sicer nisem aktivno udeležena, sem pa izredno zadovoljna in ponosna, da lahko sodelujem s Horjulom, pomagam kjer se le da, kakor se le da. Tako v imenu Repka, kot tudi v svojem. So ljudje, ki delajo to poslanstvo živalim prijazno.

S spoštovanjem,

Katarina


Naslov: Re: Nera
Poslano od: sarabenji , sreda, 19.07.2006 : 12:58:34
katarina, izjemno lepo si napisala. res, realistično. čisto nič pretirano.

če bi pisala jaz, bi zagotovo vključila tudi naturalističen element brisanja že petnajste driske isti dan, ko iz nekoga dobesedno nekontrolirano teče. pa kakanja in bruhanja glist. pa psihičnega stresa, ko nekoga po težji operaciji kljub ''painkillerjem'' tako grozovito boli, da joka nekaj dni skupaj in ko to gledaš, si želiš, da bi lahko vsaj en del te bolečine prevzel nase. ipd. dobro je, da se nisem lotila pisanja, jaz, ampak ti.  ;)

glede nere lahko rečem le:  :'(  in posledično glede smetke:  :'(  :'(  :'(  ker vem, kako njo najbolj prizadanejo take odločitve. smetka, če se boš odločila, bo najbrž tako prav.

razen če ni kje koga, ki bi se zanimal za posvojitev nere?   (sanjati menda ni greh, kaj?)


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sreda, 19.07.2006 : 13:33:19
Sanjati res ni greh, še manj to kaj stane...Spomnim se Iskre, ene italijanske psičke, ki je kar nekaj svojega časa preživela na eni od klinik...je bila stalna gostja celo takrat, ko so lastniki šli na dopust. Bila je res hud sladkorni bolnik, pa je čisto lepo in brez težav prenašala vse, kar jo je čakalo..
Ko se odločam, si moram dostikrat reči, da delam v interesu živali. Včasih se mi zamegli, kaj njihov interes sploh je...itak gre navsezadnje za mojo presojo. Dejstvo je, da so nagonska bitja, ki jim še na kraj pameti ne pade, da bi rekla...jaz bi pa evtanazijo, prosim...pa je vse še težje. Dejstvo je tudi, da je Nera nesocializirana in v preteklosti tepena psička, ki se vsega boji...jo izpostavit stresu ali ne? Kaj je bolje...zanjo? Če ne bi imela vseh, ki so in še prihajajo in bi se odločala za posvojitev psa, bi se ravno za kakšnega takega...pa bi vsaj poskusila. Izkušnje so drugačne...zelo zelo malo ljudi se odloča tako...ostajajo zdravi, mladi, simpatični...ne vem. Mi je težko zanjo, ker vem, kako je živela in takemu pač še posebej privoščim, da bi bilo zavetišče le prehoden dom, od koder bi lahko odšla k nekomu, ki bi jo končno imel rad.

Še je tu, če se bo zanjo odločil kdo, ki tole bere...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sreda, 19.07.2006 : 14:25:51
Lepo Xena, res, to sem čakala. Še več takih zgodb bi morali slišati. Ravno zaradi ene takih zgodb sem se tudi jaz odločila, da bom pomagala po svojih močeh.
Upam, da ni cel tvoj post namenjen meni, sem pa res vesela, da si ga napisala.
Sicer pri lovljenju, prevozu in vseh začetnih težavah res nisem bila nikoli zraven (bi pa tudi na to lahko računali name, če bi imela drugačne pogoje), mi je pa jasno, kako približno to zgleda, tako naivna in nevedna pa tudi nisem.
In še vedno mislim, da je to lep šiht - ker je toliko živali rešenih... in ker se tolikim živalim pomaga - pa čeprav končati trpljenje. Večina ljudi gre še mimo človeka, ki rabi pomoč, kaj šele da bi zapravljal svoj dragoceni čas z živaljo. Žal.
Ja, jokam tudi in tega me ni sram. Ker mi je hudo, ampak res hudo, ko slišim, da kakšnemu ni (ali ne bo) uspelo. In želim si, da bi lahko kaj več pomagala.
Pa tale moj stavek vidim, da ti kar ne gre iz glave. Poskusi nanj pogledat malo manj jezno. Pa boš videla, da ni v njem nič grdega.
Upam, da se bo res našel nekdo, ki bi jo bil pripravljen vzeti. Jaz se bom potrudila, razmislila, malo povprašala, mogoče pa... :-\ Res ji privoščim.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , četrtek, 20.07.2006 : 09:11:13
Polona,
približno kakšen strošek bi bil za Nero zaradi sladkorne? Se pogovarjam z eno punco, ki bo poskusila srečo pri tašči, njihov kuža je namreč šel v nebesa, imajo pa pse zelo radi.  So pa starejši ljudje, ti pa so ponavadi muhasti... Probat ni greh, samo da vem, če vprašajo...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: svrk , četrtek, 20.07.2006 : 09:17:45
Moji prijatelji imajo enega takega velikega sladkorčka, ki ima že nekaj posledic sladkorne. S tem živi že 3 leta. So se pa v eni lekarni zmenili, da jim dajejo inzulin po izteku roka veljavnosti zastonj. Tako, da to ni strošek, če se znajdeš. Kontrole sladkorja v krvi kažejo, da je tak inzulin učinkovit še dolgo po določenem datumu uporabnosti.
Ampak, jaz se v Smetkine odločitve ne bom vtikala, saj podrobnosti o Nerini bolezni ne poznam. To možnost omenjam samo, če pride v poštev.
Pa srečno


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , četrtek, 20.07.2006 : 09:24:28
Ravno to sem hotela napisat, da je vse odvisno od tega, koliko se znajdeš, kot pri vseh ostalih kroničnih boleznih. No, ne samo od tega, ker če želiš za takega psa res skrbeti, se ti ravno zaradi posledic sadkorne lahko zgodi, da nepričakovano tičiš pri veterinarjih...
Nera bo do konca tedna dala skozi še nekaj preiskav, da vidimo, koliko škode je že narejene zaradi sladkorne. Potem se bom tudi odločila, kako naprej. Če jo bo res kdo želel posvojiti, so pa odločitve seveda na nekom drugem...jaz jo z veseljem dam v nov dom.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , četrtek, 20.07.2006 : 09:53:58
Hvala za informacije.
Naj raje počakam z iskanjem, da opravi preiskave?


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , četrtek, 20.07.2006 : 10:00:54
Mislim, da ne bo nobene škode, če se že prej najde koga, ki bi jo rad posvojil.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: liza-asta , četrtek, 20.07.2006 : 10:27:34
Zares žalostna zgodba.
Mi gre kar na jok.Vem, kako je to hudo.
Imam dosti težkih in bolečih izkušenj.
Ko smo kar nekaj dni podnevi in ponoči dežurali in držali razne infuzije.
in ponoči lovili veterinarje.K sreči smo imeli dr Pečarja in še nekaj drugih
ki so nam bili vedno pripravljeni pomagat.
Še danes sem mu hvaležna.(čeprav našega Castorja ni več)

Pa je šlo na bolje in potem spet, in spet.
Pa nebi zdaj o tem.
Smetka drži se.
kar boš naredila, bo sigurno pravilno.

Xena
Vsa čast za dobro - realno napisano.
LP Mojca in Liza


Naslov: Re: Nera
Poslano od: nutella , sobota, 22.07.2006 : 18:29:01
Jest bom kar živela v prepričanju, da bodo Nerini testi zadovoljivi in da se bo našel nekdo zanjo, ker sm tole horjulsko "baletko" ;) peljala danes na sprehod in je delovala zelo zadovoljno. Ni vlekla, ampak je elegantno skakljala po potki, kot da bi točno vedela, kje je konec flexija. Okej, ko sva prišli na travnik, se ji je zdelo, da je bila v hosti tako pridna, da ne bo nič narobe, če se malo izživlja in naredi par krogov, jest se bom pa že potrudla tečt za njo. ;D Ni delovala plašno, ko sva se srečali z Vikijem in Belo, jo je pa sploh minila vsa zadržanost, ker jima je hotela planit v objem, samo ne vem točno, s kakšnimi nameni. :D Prisrčna in prijazna kužica torej in resnično si želim, da bi se vse najbolje izšlo zanjo. (http://www.diva.si/forum/images/smiles/icon_31.gif)
http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/SuvhyyCCk6ksOExM.v.jpg

http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/fNbMWplPTkWa7oKe.v.jpg

Še par slikic:
http://nutella.moj-album.com/album/3163560/?os=4147367
http://nutella.moj-album.com/album/3163560/?os=4147363
http://nutella.moj-album.com/album/3163560/?os=4147357
http://nutella.moj-album.com/album/3163560/?os=4147344


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sobota, 22.07.2006 : 20:56:07
Se bomo trudili še naprej in skušali s sterilizacijo omiliti vse skupaj.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sobota, 22.07.2006 : 21:11:21
Je že kaj znano kako se Nera vede do otrok?


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sobota, 22.07.2006 : 21:17:30
Z mojima nima nobenih težav. Z ljudmi itak ne...malo bi rada dominirala pri psih.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sobota, 22.07.2006 : 21:19:54
Nekaj se mi plete po glavi (spet) ;)
Bi bila lahko terapevtski pes za otroke?


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sobota, 22.07.2006 : 21:42:18
Ne bi rekla. Psi s kroničnimi obolenji ne smejo biti pod stresom. Terapevtski pes je stabilen in zdrav...kar pa Nera ni...ne eno ne drugo.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sobota, 22.07.2006 : 21:51:37
Uf, škoda.  :-\
V enem od centrov za rehabilitacijo imajo že kar nekaj psov, večinoma najdenčkov z žalostnimi zgodbami. Starejši otroci - tisti, ki so seveda sposobni za to, se učijo odgovornosti in krasno skrbijo za živali (pod nadzorom seveda) in vsi so zelo zadovoljni.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: ostrzek , ponedeljek, 24.07.2006 : 22:09:35
Kaj novega?
 
:-\ ostržka


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 24.07.2006 : 22:43:32
Nič. Zbrati moram za sterilizacijo, ne. Potem pa bo kaj novega, upam...tako ali drugače.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: AlenkaEka , petek, 28.07.2006 : 10:26:14
Smetka, tole sem že enkrat napisala, pa ti bom vseeno še enkrat.
Hvala ti, ker si taka, kot si; si nam vsem najboljši zgled in sem vedno v vseh odločitvah s tabo in te podpiram. Vem, da bi včasih najraje tulila od besa, jokala kot dež zaradi razočaranja in se skrila v najbolj temen kot zaradi odločitev, ki jih moraš sprejeti. Hvala bogu, so pa tudi dobri občutki, kjer vidiš, da so se stvari obrnile na najboljši možni način in so očke vesele, pa repek ne neha mahati.

Držim pesti za tole lumpo malo in vem, da se bo stvar končala tako, kot je prav.

Tebi pa vsa čast za voljo, energijo, čas, ljubezen in vse ostalo, kar daješ kosmatincem.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 31.07.2006 : 10:56:54
Živjo, zanima me, ali so te inzulinske injekcije oziroma pripravki pripravljeni posebej za živali ali se uporabljajo "ljudski" pripravki?
Hm, tudi meni se nekaj plete po glavi o kakšni posvojitvi....

Hvala in lp!
polonak


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 31.07.2006 : 11:01:08
Inzulin za ljudi je, ja. Trenutno še ne more na sterilizacijo, ker bruha...in neznanega razloga. Sicer je živahna, požrešna in kar je še takega...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: galy , ponedeljek, 31.07.2006 : 22:41:58
Zelo, zelo prijazna psička :-* in res upam, da se bo s sterilizacijo stanje vsaj malo popravilo.
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4265954
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4265951
http://galy.moj-album.com/album/4016104/?os=4265948


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Xena , sobota, 05.08.2006 : 21:07:47
Tudi zelo pridna na sprehodu.... ko jo pokličeš, priteče. Sicer previdno, saj reva še ne ve, da je zlorabljanje preteklost in ko ugotovi, da si jo samo malo počohljati želel, od veselja začne poskakovati.
Tudi pozirati že zna:

(http://www.moj-album.com/slike/76039/wtmCFEQ4dkXwcbuT.v.jpg)

lp, Katarina


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , sobota, 05.08.2006 : 21:09:42
Kako pa je kaj z Nero? Še bruha?


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sobota, 05.08.2006 : 22:32:41
Bruhanje se je rahlo umirilo, čisto dobro pa še ni. Tačke ...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 07.08.2006 : 08:41:12
No, pa imamo še drisko  ::)


Naslov: Re: Nera
Poslano od: luna7 , torek, 08.08.2006 : 09:13:06
Nera je bila včeraj z mano na sprehodu, pa je čudovita psička. Takšna poskočna veseljačka :D. Pride, ko jo pokličeš, nora je na pohvale, pa tudi s palico na tleh sva se igrali :D, čeprav jo je bolj po meni lovila kot po tleh ;D ::)....  Zdi se mi izredno bistra psička 8). Razveseljevala bo do onemoglosti novega izbranca!  ;)

Lp vsem


Naslov: Re: Nera
Poslano od: _Bučka_ , četrtek, 10.08.2006 : 09:43:56
Nera je res eno zelo prikupno, brihtno in ubogljivo bitje - na klic se takoj odzove, zelo rada se crklja, skratka čudovita je. Včeraj sem sprehodila kar nekaj psov, ampak Nere si pa nisem in nisem mogla izbiti iz glave, tako mi je prirasla k srcu. In spet je tu ta če, zaradi katerega nimam možnosti, da bi jo vzela k sebi, me pa Smetka zanima, kakšen dom iščeš zanjo. Kako pa je z njenim zdravjem? Meni se je zdela povsem zdrava psička, polna energije, mladostna ... aja pa driske nima več :).  


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Žiži , četrtek, 10.08.2006 : 10:02:23
Polona

imam možnost dobiti inzulin, pa me zanima ali ga potrebuješ in seveda kakšne vrste.

LepDan


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , četrtek, 10.08.2006 : 10:08:56
No, to je dober podatek, ne? Da driske ni več, vsaj ta trenutek ne...Z njenim zdravjem je en dan tako in drug dan drugače. Zagotovo ne morem reči, da je zdrava, mislim, da bo bolje, ko bomo uspeli ujeti pravi trenutek za sterilizacijo(ki do sedaj ob vseh driskah, bruhanjih in podobnem ni bila mogoča)...smo se pa očitno odločili, da je ne damo kar tako na oni svet...tudi vedenjsko se je popravila, zdaj gre lahko že na sprehod s kakšnim psom in tudi ne grize več tako panično, kadar jo primeš za ovratnico ali hočeš kaj drugega od nje...Upam samo, da se bo našel kdo zanjo kaj prej kot za ostale, ki so očitno še kar tu in ne mislijo zlepa nikamor...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , četrtek, 10.08.2006 : 10:10:11
Žiži, zaenkrat imam, če bom rabila, bom rekla. Hvala, lp nazaj.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Žiži , četrtek, 10.08.2006 : 10:17:52
ok.

ko boš rabila, kar povej.

LP.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: _Bučka_ , četrtek, 10.08.2006 : 11:55:59
Ja, včeraj, ko sem jo peljala na sprehod, je naredila eno veliko trdo klobaso :D. Ko bi le ostalo tako naprej ???  ... Sploh pa kar ne morem verjet, da je bila kdaj boječa in nezaupljiva, ker je včeraj priletela iz hiše vsa "naspidirana" :D in se zapodila vame, kot da se že od nekdaj poznava. Upam, da ji uspemo čim prej najti ustrezen dom ... Smetka, kakšen dom želiš za Nero, da vem, kaj iskati ...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , sobota, 12.08.2006 : 12:19:46
Danes spet driska in bruha.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: _Bučka_ , nedelja, 13.08.2006 : 12:34:04
Kako je Nera danes?


Naslov: Re: Nera
Poslano od: luna7 , ponedeljek, 14.08.2006 : 11:57:32
Aja, Smetka, če boš potrebovala kdaj še kakšno pošiljko inzulina, lahko tudi pri meni povprašaš. Le za kakšen tip sladkorne moram vedet.

Uh, bi pa vzela tole kužiko tudi sama. Meni se isto prikupila k srčku ;).....
Upam, da bo čimpreje boljš :-*!

Lp polonak


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 14.08.2006 : 23:29:49
Nere ne morem sestavit, evtanazirat pa tudi ne. A je kakšna tretja varianta...


Naslov: Re: Nera
Poslano od: _Bučka_ , torek, 15.08.2006 : 13:03:27
Joj, boga Nera, ko bi ji le lahko kako pomagali? :-\


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , torek, 15.08.2006 : 22:06:09
Oh... tale bogica... :-\
Za sterilizacijo mora bit pa zdrava, a ne?


Naslov: Re: Nera
Poslano od: luna7 , sreda, 16.08.2006 : 07:51:45
Smetka, kakšna pa so še možnosti? Oz.  ???kaj misliš, da bi ji še lahko pomagalo?

Lp polonak


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , četrtek, 17.08.2006 : 14:55:13
Nera je včeraj zaspala za vedno. Tako sem se odločila, težko mi je bilo odločit se in težko mi je to povedat. Če ima kdo kakšno vprašanje na to temo, prosim, naj ostane komunikacija na nivoju.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: maj , četrtek, 17.08.2006 : 14:58:53
Ne Smetka, sem  :-X :-X. Ti že veš, zakaj si se tako odločila in verjamem, da si mislila najprej na dobrobit Nere.
Sicer pa, kjerkoli že je zdaj pesjanka, najbrž ti je neskončno hvaležna za vse, kar si v zadnjih dneh, tednih storila zanjo.
Nocoj poglej v nebo ... mislim, da bo ena zvezdica več.

LP


Naslov: Re: Nera
Poslano od: honki , četrtek, 17.08.2006 : 15:36:30
Sem dobila kr solzice na oci. prvo ko sem prebrala a je ni vec in potem se stavek od maj-a
Citat
Nocoj poglej v nebo ... mislim, da bo ena zvezdica več

Smetka drzi se.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: drobtinica , četrtek, 17.08.2006 : 16:51:42
Se zgodi. A vsi tisti, ki poznamo tvoje izkušnje, znanje, skrb.... vemo, da je bilo edino tako najbolje za Nero.

Se strinjam z Majem, samo zate in za vse tiste, ki nam ni mar, bo danes ena zvezdica na nebu več.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: sarabenji , četrtek, 17.08.2006 : 17:21:25
 :'(


Naslov: Re: Nera
Poslano od: arončka , četrtek, 17.08.2006 : 17:23:50
Smo vsi upali, da se bo srečno izteklo... Pa mislim, da se vsi strinjamo, da je bolje, da ne trpi več...
Pa vseeno  :'( :'( :'(


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Smetka , četrtek, 17.08.2006 : 17:28:02
Meni je hudo zato, ker preprosto več kot toliko ne zmorem. Neri je bilo čisto vseeno...driskala, bruhala...ali pa ne, skakala je do stropa in nazaj od veselja nad sprehodom, hrano, kakršnokoli pozornostjo...Potrebovala bi svojega človeka, čisto celega le zase in za svoje težave....to pa jaz nisem. Težko mi je sprejemat takšne odločitve. In malo lažje, ko vidim, da vas je čedalje več, ki razumete tudi vse ostalo, kar ni lepega pri tem delu.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: bina , četrtek, 17.08.2006 : 17:34:08
Citat
Težko mi je sprejemat takšne odločitve. In malo lažje, ko vidim, da vas je čedalje več, ki razumete tudi vse ostalo, kar ni lepega pri tem delu.

Smetka, jaz mislim, da te skoraj vsi tule spostujemo in cenimo in verjamemo vate, da se bos odlocila tako kot je pravilno... tudi kadar se omenja evtanazijo :'( pa ceprav nam je vsem hudo :'(

 :'( :'(


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Xena , četrtek, 17.08.2006 : 17:46:03
Mi smo s tabo.

lp, Katarina


Naslov: Re: Nera
Poslano od: MaxyTT , četrtek, 17.08.2006 : 22:31:52
Smetka, mislim, da si ji v tem mesecu podarila najlepše dneve v njenem življenju in da ti je bila hvaležna za vsak trenutek.

Bomo danes mislili na vse naše zvezdice na nebu ....

LP



Naslov: Re: Nera
Poslano od: poli99 , petek, 18.08.2006 : 05:45:54
Polona, vsi, ki te poznamo - tako ali drugače - vemo, da si naredila vse kar je bilo mogoče.
Nera zdaj ima svoj mir in naj ji bo lepo tam med pasjimi dušicami ...

LP, poli


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Alba , petek, 18.08.2006 : 07:27:51
Smetka mislim, da nas veliko stoji za tvojo odločitvijo, včasih je žal pač tako bolje  :'(.


Naslov: Re: Nera
Poslano od: luna7 , petek, 18.08.2006 : 08:15:50
 :'( :'( :'(
Vesela sem, da sem ji lahko dala nekaj lepih sprehodov.... Naj ji bo tudi tam na mavrici lepo kot ji je bilo te dni pri tebi Smetka.
Smetka, vem, da si naredila vse, kar je bilo mogoče, in da je bilo dobro!


Naslov: Re: Nera
Poslano od: Gargamel , petek, 18.08.2006 : 08:28:36
Sam je pa bla pesjanka res luštna, energična :) Luštna baba!...in zdaj lahko skače Niki po glavi pa Vilo lovi okoli, veš kva se majo fajn, jih kr vidm ;)

Polona, veš da smo vsi s tabo...

LP vsem, Maja


Naslov: Re: Nera
Poslano od: AlenkaEka , petek, 18.08.2006 : 10:51:32
Tudi jaz sem upala, da se bo vseeno mogoče zgodil kakšen čudež za tole pupiko.......
Drugače pa se pridružujem mnenju ostalih: naredila si vse kar si lahko in še več za tole lušno babo. In te sigurno nosi v svojem srčku, gori na mavrici. Je pa v dobri družbi in se imajo sigurno fajn, ko norijo okrog.....




Naslov: Re: Nera
Poslano od: nutella , sobota, 19.08.2006 : 18:55:07
Nera,  :-* zate, kjerkoli že si. :'( Smetka, nardila si vse, kar je bilo možno in predvsem to šteje, tele naše sladke skokice pa zdaj nič več ne muči, ampak tko kot je Gargamelca rekla, se z drugimi horjulskimi babnicami podi naokrog po travnikih, kjer jim tut tečni horjulski kmetje ne težijo, da ne smejo hodit po travi. ;) :)


Naslov: Re: Nera
Poslano od: tanja040 , sobota, 19.08.2006 : 21:11:49
 :'(,žalostno!


Naslov: Re: Nera
Poslano od: šnapi , sobota, 19.08.2006 : 21:28:41
Ja, zares žalostno. :'( :'( :'( Nera tebi pa enga :-* na poti v večnost.



Naslov: Re: Nera
Poslano od: Toga , sobota, 19.08.2006 : 22:31:55
Polona! Občudujem Vas. Če tak stavek lahko kaj pomaga.

Lp Toga


Naslov: Re: Nera
Poslano od: kimi , sobota, 19.08.2006 : 22:42:25
...bolje je tako čeprav je hudo...