Izjava za javnost Upravnega odbora Kinološke zveze Slovenije

Datum 19.10.2013 11:04:23 | Rubrika: Klubi in društva

Izjava za javnost Upravnega odbora Kinološke zveze Slovenije

Ljubljana, 17. oktober 2013: V medijih se v zadnjem obdobju pojavljajo izjave predsednika Kinološke zveze Slovenije, mag. Blaža Kavčiča, o predlogih za nov davek na pse. Te izjave so močno razburile javnost, predvsem pa slovenske kinologe in lastnike psov.

Večina članov Upravnega odbora se od vseh izjav mag. Blaža Kavčiča v zvezi s tem ograjujemo in izjavljamo, da to ni projekt KZS. Mag. Kavčič, kot predsednik KZS, nikoli z nobenim sklepom nobenega organa KZS ni bil pooblaščen za plasiranje takih idej v javnost v imenu KZS. Njegove ideje o novem davku na pse so njegovo osebno mnenje in ne odražajo mnenja Kinološke zveze Slovenije, njenih organov in njenih članic.

Po statutu je namen Kinološke zveze Slovenije širiti kinološko kulturo ter skupaj s svojimi članicami (kinološkimi društvi in klubi) koordinirati in usmerjati kinološko dejavnost na območju Republike Slovenije, česar se v Upravnem odboru v celoti zavedamo.

člani Upravnega odbora KZS


Nekaj več informacij o delovanju mag. Blaža Kavčiča, ki je sprožilo zgornjo izjavo za javnost, najdete v člankih in TV prispevkih, ki so jih bili v zadnjih dneh polni mediji. Po odzivih Ministrstva za kmetijstvo in okolje (minister je na predstavitvi ideje, ki je bila 20. avgusta 2013 pri njem - KLIK, kinologe celo 'okaral', da so nepripravljeni), Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (izjava na KLIK in spodnji članki), Veterinarske zbornice in javnosti je jasno, da idej ne podpirajo ne uradne inštitucije, ki jih take spremembe zadevajo, ne kinologi in ne širša javnost.

Preberite:
- Enoten davek za lastnike psov?, Planet Siol.net, 24. 8. 2013
- "Kinologi predlagamo pasji davek", Planet Siol.net, 22. 9. 2013
- Kinološka zveza bi pobirala davek na pse!, Slovenske novice, 15. 10. 2013
- S pasjim davkom do manjših stroškov, Dnevnik, 16. 10. 2013
- Bomo plačevali tudi „davek" na pse?, Večer, 16. 10. 2013
- Bomo kmalu plačevali davek na pse?, Svet na Kanalu A in 24ur.com, 16. 10. 2013
- Iz tiskovne konference KZS, Uradna spletna stran KZS, objavljeno 18. 10. 2013
- DAVKA NA PSE NE BO!, Uradna spletna stran KZS, objavljeno 18. 10. 2013
- Debata na uradni facebook strani KZS
- Debata na mojpesForumu




Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2170