mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 18:05:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kazen za sprehod brez povodca
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kazen za sprehod brez povodca  (Prebrano 86259 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #270 : petek, 11.01.2008 : 10:34:30 »

Eh, zaradi.....oprostite.....domišljave babnice in njenega partnerja in njune hčere, ki svoje psice praktično nikoli nimajo na povodcu, razlaufajo jo med bloki s teniškim loparjem in žogico, jutranje in večerne sprehode pa opravi sama, oni jo le počakajo v šlafroku pred vrati bloka in ima dovoljenje, da se zaganja v npr. moji privezani psici, sem lani plačala 200 eurčkov kazni + 40 stroškov in še sodišče me čaka, ker se je enkrat pač zgodilo, da se mi je ena od mojih izmuznila, bila trideset sekund brez moje podaljšane roke in me je madame tožila, da jo je moja ugriznila v nadlaket....medtem, ko je bila na tleh, njena pa v njenem naročju z zobmi vred Sad Angry

In nimam niti najmanjšega razumevanja za ljudi, ki zagovarjajo stališče, da je njihov pes popolnoma nenevaren in da ne bo nič storil in je torej lahko odvezan.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #271 : petek, 11.01.2008 : 11:04:50 »

Tag Tu, to je pa res smola.  Sad Zdaj vidim, da ljudje res uporabljajo tozbe za dosego "pravice". In zdaj mi je zal, da nisem prijavila lastnice (in jo potem se tozila) ene debele mesanke z bulmastifom, ki je pred casom na hodniku vecstanovanjske hise skocila na mojo (privezano) Kajo. Psico sem komaj zvlekla in zbrcala stran, nakar se je primajala lastnicina mladoletna hcerka in psico odpeljala. Kaja je koncala z majhno luknjico v glavi in z rahlo poskodovanih uhljem, totalno prestrasena, jaz pa sem se skoraj podelala v hlace, ker je bila psica res nemarno ogromna. In res mi je zal, da nisem takrat poklicala policije, me zanima kaj bi smrklja rekla njim, ker doma ni upala nic povedat. Me je lastnica potem, ko sem jo srecala in ji povedala kaj se je zgodilo, obtozila, da lazem.  Sad

Pa to ni edini tak primer, ki se mi je zgodil, zato si pridrzujem pravico, da fizicno obracunam z vsakim psom, ki bo se kdaj samo poskusil napasti katerega od mojih. Tako kot si lastniki spuscenih psov dovolijo svoje imeti brez nadzora. In Joni, tisti pinc, bi jih tako fasal, da se mi nikoli vec ne bi priblizal. Moji psi so pac pred vsemi ostalimi. Cool In ne cakaj s prijavo. Jaz imam povsem mir pred psico, ki nas je napadala. Enkrat je bilo prevec, saj je poskusila ugriznit tudi mene in so polisicti lastnike oglobili, veterinarska inspekcija pa malo prestrasila. Psica ni nikjer vec spuscena. lp
Logiran

TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #272 : petek, 11.01.2008 : 11:19:50 »

Ja, ta "gospa" se res rada tožari in prav pogosto lahko o njej in družinskih članih kaj pikantnega preberemo ali slišimo v medijih Tongue
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #273 : petek, 11.01.2008 : 12:19:05 »

Tu pomaga samo eno, fotografiraj njenega psa vsakokrat ko ga vidis nepripetega in prijavi inspekciji ali redarstvu, ne vem kdo je za to pristojen, pa naj ona vsakokrat pokasira 200 evrov kazni!
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #274 : sreda, 16.01.2008 : 01:17:12 »

Sem na tujem forumu prebrala ta dogodek, ki mislim, da kar paše sem. Lastnica z zelo hudim psom seveda na vrvici in nagobčnikom je šla na sprehod. Od nekod se je prikazal majhen psič z lastnikom seveda daleč za njim. Ženska je začela tulit naj prime psa, on pa se je samo smejal in zamahoval: eh saj ima nagobčnik. Med zadrževanjem svojega hudega psa in odganjanjem malega je lastnica ves čas tulila naj prime svojega psa, gospod pa se je smejal zabavnemu pogledu na "klovnske geste" gospe. Potem pa je malemu uspelo skočit in šavsnit po pasu nagobčnika, ki se je snel. Seveda je to za malega psiča pomenil konec, zdaj pa gospod toži lastnico, ker mu je njen pes ubil psička. Eh ja kam gre ta svet...
lp
T.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #275 : sreda, 16.01.2008 : 01:25:54 »

Ja, res,kam gre..."v maloro". Ljudje ne dojemajo očitno gest drugih ljudi,nevem no... Kaj imajo odvezane pse, sploh tiste, ki se zaganjajo v druge pse. Ah...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #276 : sreda, 16.01.2008 : 12:54:33 »

 Jaz imam že cel teden celo vaško delegacijo na vrtu. Da ne omenjam , vse posrano vse poscano .... Angry za po**zdit.  Svoje psice ne morem niti na lasten vrt  na usranem fleksiju peljat scat ampak jo vsakič pokam v avto in vozim en kilometer stran ,da se vsaj u miru olajša.
Kakšno privezovanje  po vasi vsakega na svoj hidrant ne gre ker  so ščeneta napadalna in ne mislim kasirat urgrizov, brcanje jim ne pomaga , metanje kamenjev tudi ne ( samo dodatno delo imam- potem ko jih morem it pobirat)....  ko ga prtegnem z šlavfom leti 5 metrov stran potem pa nazaj renči in ko grem  notri se mi v  v navkljub userje na sredo dvorišča- na asvalt Angry. damča so popadli ko je branil svoj vrt ( sicer moj pes je itak ena šleva že po naravi Tongue) sedaj tud goflje ne upa več ven pomolit.
Že to je zoprno ,da se mi una goni na polno  in da je pes cel zmešan, potem se morem pa še vseh bolhavih vaških ščenet otepat iz lastnega vrta.( kakšne njihove lastnike obveščat je itak  totalno mimo, ker  jih prav boli briga za njihove cucke.)
Sem pa že čisto brez idej kaj jim še zagonit....

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #277 : sreda, 16.01.2008 : 13:09:07 »

damayanti, poznam zadevo in cakam, da se gonitev tudi pri nas zacne in bo spet veselo, jaz pa v popizditisu od jutra do vecera, saj se setkajo tukaj tudi v casu, ko nas ni nikjer zunaj, pa tudi psica nikjer, kjer imajo drugi psi dostop, ne lula. Ampak disi pa cez dva hriba.

Predlagam, da na vasko stacuno obesis listek, da bodo vsi psi, ki jih bos uspela ujeti (mah, koga briga, a jih bos lovila ali ne Grin), odpeljani v zavetisce, sledijo: kazen od 400 do 800 € za namerno zapustitev psa, stroski prevoza in stroski zavetisca.

V enem dnevu bodo po vasi zakrozile govorice, da je treba vsaj nekaj dni pse pozapret al priklenit, sicer bodo pele denarnice.
Vsaj upam, hehe, pa glede na to, da si na Gorenjskem ... Wink Cheesy
Logiran

damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #278 : sreda, 16.01.2008 : 13:48:32 »

2 metrski plakat bi napisala s tako vsebino in bi ga šla prilepit na vrata- na cerkev Grin. Ne moreš verjet ampak naša občina nima  popolnoma z nobenim zavetiščem podpisane pogodbe in to ve cela posrana vas ( ker so imeli ravno prejšnji teden sestanek z županom glede tega in še v lokalnem cajtngu je bila debelo tiskana objava za ta sestanek).  In tudi ,če bi bila ta možnost dvomim ,da bi kdo trznil na tako grožnjo. Če mene prašaš ti cucki tudi rednega cepljenja še niso nikdar v življenju videli , kamo li kakšni čipi ali kaj podobnega.  Za vsakega vem čigav je. In  sem že klicarila po bajtah... odgovori so bili " pri nas nimamo psa", " psi so se gonili in se bodo", " ja  bo en prišev po njega"( nobenega še ni bilo nikjer). Danes zjutraj sem šla spet rajoncu težit če misli kej denar pobrat po vasi  Smiley... bom videla po drugi uri, ko začne s službo... če ni spet ena od njegovih praznih obljub. ( samo še to mi preostane)
Prejšnji mesec je bil primer, ko je nič hudega sluteč , nek vikendaš zbil cel sprednji konec avtomobila , ker je nabasal  nekega vaškega cucka na cesti . In to pred hišo katero so bili lastniki tega psa. ( še  zijala so ven prinesli ,ko je počilo) Normalno človek klical policijo- zapisnik, in ko je šel policaj  v hišo so vsi sveto zatrjevali ,da to ni njihov pes.... čeprav cela vas ve  da je bil njihov. Ne mislit da so šli ostali sosedje-frbci potrdit. Tongue
Tukaj je to tako ... vsakega vse moti, ko je pa treba kaj rečt pa  nikogar več nič ne moti,  da ne bi slučajno on bil tisti grdi špeckar.
Če bi imela čas se še s tem ubadat... sem že prav premišljevala ,da bi šla reskirat kakšen ugriz. Samo glede na  cele ceramonije in sodišča in stroške ,ki jih taka zadeva navleče zraven , se mi res ne da.
 Prav nimam več pojma kaj naj še tem ščenetom zagonim pod rit da se mi skidajo.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #279 : sreda, 16.01.2008 : 13:56:43 »

Sej psi niso nič krivi. Mislim, verjamem, da so nadležni, ampak metat v njih stvari... Oni imajo pač nagon, ki mu sledijo, krivi pa so lastniki, ki jim ne preprečijo izhoda. Če še mečete stvari vanje, so dvakrat na slabem psi, lastnikom pa nič.
Kaj pa ograja? Al pa sterilizacija psičke?!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #280 : sreda, 16.01.2008 : 14:00:20 »

Hja, pol pa tut jaz ne vem vec drugega nasveta, kot pusti jim svobodo Cheesy Grin (povzeto po "nekaterih"). Bog jim daj zdravja in moralnih ter drugih uzitkov. Kaj pa pomenis ti s svojimi kapricami proti pasji svobodi? Hm ..., baje nic.
Je pa se ena varianta - spusti psico. Menda potem, ko je oplojena, cuckov ne zanima vec tako zelo in bosta imeli mir, pa se Damc bo lahko pokukal ven Tongue.
Saj ves, mladici so itak zazeljeni, saj si jih svobodni psi zelijo. Pol jih pa lepo svobodno puscas na vrtu, pa ti jih bodo sosedje fotral, plodili se bodo, ko bo cajt ... in svet bo sel naprej. Predvsem pa - ti bos imela mir Cool.

Da ne bo kdo dobil izpada, kot se ob takih sporocilih dogaja - zgornje berite "z rezervo".

o obcinskih zadevah pa raje ne bom, ker bova tulili v isti rog. Verjetno zastonj.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #281 : sreda, 16.01.2008 : 14:07:39 »

Zala_, psicka je pasemska in ne vidim razloga, da bi jo bilo treba sterilizirati zato, ker lastniki samcev nimajo poslihtano po svojih glavah.
In zakaj ne bi bil predlog - kastrirati samce? Saj damayantijina psica se ne seta okrog, temvec se brez nadzora setajo samci.

Me razjezijo taki predlogi, pa brez zamere. Namrec, se dodatno se s tem daje potuha brezvestnim vaskim lastnikom cuckov.
Namrec, nekateri imajo/mo psice za razplod, vendar takrat in s tistimi, kot jim/nam ustreza in kot je njihova/nasa vzrejna politika. Zaradi takih, ki po vaseh producirajo brezstevilne sedanje in bodoce zavetiske varovance, pac ni za predlagati sterilizacije vzrejne (ali katerekoli) psice, ki je vedno pod nadzorom.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #282 : sreda, 16.01.2008 : 14:15:40 »

Aja, Zala_, se glede ograje - jo imamo in med gonitvijo (TRI TEDNE) psica ne stopi na drugo stran ograje, torej tam tudi ne lula in ne pocne nicesar drugega, ker jo v garazi nalozimo v avto in peljemo dalec stran na divjanje. Ograja ne pomaga. Psi so vedno okrog. Tri tedne. Kopljejo, tulijo, serjejo, rencijo, celo pred vrati, ki so dostopna izven ograjenega obmocja, vegetirajo. Ja, tri tedne. In lahko mi verjames, da mi je v tistih treh tednih prav vseeno, kaksne batine bo dobil tak pes ali kaj se bo zgodilo z njim. Sem morda jaz kriva, ce je njegov lastnik debil? In moram zato jaz povsem podrediti zivljenje tujim psom, namesto da bi po utecenem dnevnem redu skrbela za svoje?

Res ne razumem.
In ja, seveda smo v oceh okolice sami lastniki psic krivi za tako stanje. Psi so pa menda samo psi in lastniki samcev so menda samo lastniki samcev.
Potem mi pa samo se hudo rata, ko berem od takih, ki bi morali razumeti relacije pes-lastnik, o pasjih svobodah, sterilizacijah psic in postavljanju ograj zanje. In me mine. Posebej do razumevanja kogarkoli, saj vidim, da se razume vse druge, le tistih ne, ki skusamo biti s psi cim manj moteci za okolico.
Logiran

damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #283 : sreda, 16.01.2008 : 14:17:21 »

Sej psi niso nič krivi. Mislim, verjamem, da so nadležni, ampak metat v njih stvari... Oni imajo pač nagon, ki mu sledijo, krivi pa so lastniki, ki jim ne preprečijo izhoda. Če še mečete stvari vanje, so dvakrat na slabem psi, lastnikom pa nič.
Kaj pa ograja? Al pa sterilizacija psičke?!

Ja , ja sterilizacija psičke ja to je najboljš!!......  najprej jo 3 leta šolam in treniram da naredi vse delovne izpite, pedenam spred in zad da bo dajala dostojne mladiče. Zdej pa najboljš da jo kar peljem sterilizirat da bo lahko vsa bolhava vaška popadljiva ščeneta v miru srala in scala po mojem vrtu.
Glede ograje... očitno bom mogla še enih 2000 eurov odštet po tamalem( vrat nisem še štela zraven) da bo mir.
našadva psa ne rabita  ograje. Okrog in okrog so ciprese in prekleto dobro vesta kje je meja naše parcele, čez robnik dvorišča  ne gre ne eden ne drug.

 Jana:
Se strinjam. Svobodo jim je treba dat. Wink Grin ubogim psičkom ... itak so že trikrat na slabšem, niso nič krivi majo samo nagon .. Grin
A ni čudno moj pes tudi, pa v kopalkah in v kratkih hlačah( just in case) cel teden prostor drži in piska kot bi piščalko požru. Pa ,ko se sosedova psica goni ima tudi nagon... pa ne šeta in ne dežura pred njenimi vrati.
Včasih res ne vem več...a ima sploh smisel kaj govorit ..  Grin....  sej boljš,da sem tiho. Brez veze.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #284 : sreda, 16.01.2008 : 14:20:30 »

damayanti, prsparej dnar, ker ograja v teh primerih ni ucinkovita, oz. bos vanjo se naprej dodatno vlagala ob vsaki gonitvi, ker bo dobila take ali drugacne luknje. Zal.

Ocitno bo treba res kaj novega pogruntat. Proti obcinam, proti polcajem, proti inspekcijam ...
Logiran

Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kazen za sprehod brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines