mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:57:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Medvedi
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Medvedi  (Prebrano 66089 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #45 : petek, 16.03.2007 : 08:55:47 »

Kul, hvala.

Ma ja, na zaru pecene gobice pa mesek, mnjami.

Jaz pa stevilke res ne gremo skupaj.  sram

Ja, glede dlak-ce slucajno kdo od vas v gozdu naleti na v zemljo zabit kol ovit z bodeco zico, naj ga prosim pusti pri miru. Zivalim ni nic hudega, ne gre za mucenje ali karkoli podobnega. Gre za to, da se medved pac ob to podrgne in pusti dlako, ki se jo nato porabi za raziskave.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #46 : petek, 16.03.2007 : 10:41:29 »

MVP = minimalna viabilna populacija za rjavega medveda (Ursus arctos) znaša 1000 osebkov, torej je vsako krčenje populacije medveda strokovno nedopustno.  Undecided ( MVP = Minimum Viable Population).
Če neka populacija postane premalo številčna, potem doseže nek nepovraten prag, kjer se začne neustavljivo izumiranje; populacija izumre, tudi če vanjo ne posegamo več.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #47 : petek, 16.03.2007 : 12:35:12 »

Definicija je že prava,vendar če prebereš nekaj postov nazaj, slovenija nima svoje populacije, ampak so slovenski medvedje del večje dinarske populacije.  Zato je velik del strategije upravljanja z rjavim medvedom tudi mednarodno sodelovanje...

Citat
MVP = minimalna viabilna populacija za rjavega medveda (Ursus arctos) znaša 1000 osebkov

Hm. stroka pravi 2000. Beri strategijo, ki jo dobiš na enem od linkov, ki so pripopani nekaj postov nazaj. Jst ne vem.

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #48 : petek, 16.03.2007 : 15:21:48 »

V diplomski nalogi Grlj David piše 1000, možno a da kje 2000, številke se razlikujejo glede na vir.Je pa pomembno, da je državna ocena o 500 - 700 medvedih pretirana ali nezanesljiva,kar potrjujejo tako dr. Ivna Kos, kot kolega Dr. Borsi Kryštufek, kot tudi predstavnik LZS Bogdan Mahne.
Po moje se medvedi tudi ne selijo toliko, da bi lahko govorili, da imamo viabilno populacijo. Tule gre za eno neverjetno sprenevedanje in v bistvu za naročen pokol ogroženih medvedov.  Angry
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #49 : petek, 16.03.2007 : 15:44:33 »

Citat
možno a da kje 2000

V strategiji ... sem napisala. Hja, glede strokovnjakov pa tako - uradno trdijo, da je ocena taka kot je in se z njo strinjajo. Če pa ne upajo naglas povedat, kaj so ugotovili in do česa so prišli s svojimi raziskavami, je pa drug problem. Dokler bodo uradno pihali v rog z odločevalci o usodi medvedov bo stvar ostala taka kot je.

Citat
Po moje se medvedi tudi ne selijo toliko, da bi lahko govorili, da imamo viabilno populacijo

Pa o čem sem jst pisala post nazaj? Nimamo viabilne populacije. Medvedja populacija se ne ravna po mejah držav. Prosim beri kaj pišem. Sploh pa:

Citat
Slovenski medvedje so del veliko večje dinarske populacije, zato o nekem obstoju in samovzdrževanju naše populacije ne moremo govoriti. Vsekakor je naših 500-700 medvedov premalo, da bi populacija kot taka sploh obstajala.

Citat
MOp dobi podatke od ZGS in BF, ki so edini, ki se z medvedjo populacijo strokovno ukvarjajo. Torej imajo samo in edino oni najbolj relevantne podatke.

Citat
Za natančnejše podatke bi pa morala povprašati, ampak to lahko storite tudi sami. Na MOPu ali ZGSju, kjer imajo to evidentirano.

Citat
ej drugače so podatki javno dostopni, malo je treba pobrskati po MOPovi strani ali pa se pozanimati pri že prej omenjenih organizacijah. Če se že kdo želi spuščati v strokovnost ocene in metod štetja in podobno.

Citat
- http://www.gov.si/zgs-life/content.php?menu=4,0,0&news_id=12&PHPSESSID=9a2ceef0074dd605d9f779c8d87703d1

- http://www.gov.si/zgs-life/content.php?menu=3,0,0&content=20&PHPSESSID=9a2ceef0074dd605d9f779c8d87703d1

- http://www.zgs.gov.si/  (pa malo naj se še naprej klika)

- http://www.mop.gov.si/fileadmin/mop.gov.si/pageuploads/podrocja/okolje/pdf/strategija_rjavi_medved_2002.pdf

- http://www.mountainwilderness.si/sl/novo-na-spletiscu/atct_topic_view?b_start:int=60&-C=

- http://ntl.bts.gov/DOCS/ICOWET_III/kobler_p.pdf

- http://www.parcoadamellobrenta.tn.it/Download/layman_report_EN.pdf

par linkcev zelo na hitro, če bo komu se dalo brat seveda...
Se pa popolnoma strinjam s "Pridno", način štetja rjavega medota je pri nas takšno kot je, in glede na to, da je to pri nas zaenkrat edina metoda, je potemtakem tudi najbolj natančna, kolikor je seveda lahko.
Itak je lušno, da ljudje proizvajajo iz sebe stavke v smislu da se ne ve točne številke (mislim da se tudi točne številke za ljudi ne da dobit, kajne!), da tako štetje oz ocenitev populacije rjavega medota pri nas, ni dobra bla bla... O alternativi pa seveda nič. Pa dvomim da so stuhtali tako ocenjevanje trije možakarji in ena ženska, ki igrajo tarok na kamniti mizi sredi Babnega polja in pijejo čaj z rumom, ampak je verjetno prisostvoval tudi kakšen strokovnjak, tako da je najmanj neresno (lep dan je, zato bom "nežen" z izrazi) od nekaterih, da zgolj negirajo to metodo, alternative pa ne...
Pa da se razumemo, kar se mene tiče, bi lahko medvedka unga lovca s puško ali ga pa kr z eno palco nalomila!
Skratka, lep dan še naprej...

Citat
Če se ti pa da brskat, imaš nekaj postov nazaj nekaj linkov (hvala mandrilu) – med njimi mislim, da je celo nek članek (predzadnji link), mislim, da je zanimiv.

Citat

In pa - jst sm napisala (do sedaj že večkrat) bolj ali manj vse kar vem. Žal dokler mi kdo drug ne dokaže drugače, verjamem stroki. In če stroka govori tako, potem bo verjetno držalo. Če se postavljajo vprašanja o njihovi zanesljivosti, strokovnosti itd. je treba imeti tudi argumente. To je bil bil v bistvu moj point vsega skupi. 

Pa čisto moja osebna pripomba (ne ravno povezana s tematiko) - naštevanje imen ne pove večini nič. Meni pa tudi ne, čeprav vem kaj govoriš. Prav? In še enkrat - dokler bo dotična oseba rekla javno, uradno, takrat-ko-je-treba ali kakorkoli želiš to poimenovati, da je tako, je popolnoma vseeno, kaj reče v svoji pisarni.

Pa še ena stvar - tile znanstveniki so tako stoprocent v svoje delo, da jim zunanja pomoč pomeni 0. Torej majo, da stvar obvladajo in jo zagovarjajo.

Ker sem povedala že večkrat vse in lahko popam samo še citate, se bom v tej temi nehala javljat (da ne bo kdo mislu, da me je medved pojedu  Grin ).

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #50 : petek, 16.03.2007 : 17:59:41 »

aja, pa dej prosim, če boš šla in se spomnila, vprašaj še za volka...  Tongue Me ful firbec matra...  Smiley

Vem, da je čisto off topic, ampak tole pa tudi mene zanima.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #51 : sobota, 17.03.2007 : 01:08:15 »

Bom sla bom sla bom sla, obljubim, bom vse preprasala, si bom na listek napisala, da ne pozabim. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #52 : torek, 20.03.2007 : 22:59:31 »

Lepim Pismo bralca iz Dela:

Medvedki in njunima mladičema v spomin

Delo, 20.03.2007, Pisma bralcev in odmevi

Peter Zalar, star 31 let, se je v Ponikvah pri Cerknici odpravil k medvedjemu brlogu, da bi fotografiral brlog oziroma medvedko. Spremljal ga je oče Ivan, lovec, oborožen s pištolo. Peter Zalar je medvedko, ki je bila v brlogu z dvema mladičema, vznemiril. Planila je iz brloga, ga zgrabila za nogo in hudo ranila. Odkotalila sta se po bregu in padla na cesto. Medvedka je takrat pobegnila. Takoj so se zbrali lovci, da bi medvedko ustrelili. Čakali so, da jo bo premagal materinski nagon in da se bo vrnila k svojima mladičema. Medvedka se je res vrnila, dva lovca sta streljala, po njunih trditvah v zrak. Lovci so nato čakali pri brlogu z mladičema še nekaj dni, dokler nista poginila od lakote, medvedke pa ni bilo več. Takšna naj bi bila v grobem in brez podrobnosti zgodba, kot so nam jo predstavili v časopisih in na televiziji. Toda ta zgodba ima tudi drugo stran, čisto nič svetlo.
Peter Zalar je v očeh slovenske javnosti postal žrtev, čeprav je bil v resnici storilec dejanja, ki je prepovedano po zakonu o lovstvu in je zanj predpisana tudi kazen. V zakonu o lovstvu, Uradni list RS, št. 16 z dne 20. 2. 2004, v členu št. 35 jasno in nedvoumno piše, da je divjad prepovedano vznemirjati na rastiščih, gnezdiščih, polegališčih in v brlogih. Medvedka je bila v brlogu. Za dejanje, ki ga je storil Peter Zalar, je zagrožena globa od 100.000 do 300.000 SIT (zakon o lovstvu, člen št. 77). Medvedja mati ni storila drugega, kot da je z vso naravno pravico, kot jo ima vsaka živalska in človeška mati, branila svoja dva mladiča.
Tako imenovani lovci so se takoj po dogodku namenili, da medvedko ubijejo. Kdo jim je to dovolil? Zakon o lovstvu v 42. členu izrecno določa, da lahko »poseg v populacijo divjadi izven lovne dobe dovoli samo minister«. Minister tudi določi pogoje in način poseganja. Kdaj je minister izdal to dovoljenje, saj se je dogodek zgodil v nedeljo? Ali so ga lovci dobili, preden so se namenili, da medvedko ubijejo in njena mladiča izstradajo do smrti? Če ne, so kršili zakon.
Katere pogoje in način usmrtitve je minister predpisal s tem dovoljenjem? Ali je izrecno določil, da lahko medvedko ubijejo pri njenih dveh mladičih? Če tega ni določil (pod pogojem seveda, da so lovci sploh imeli njegovo dovoljenje, ko so odšli s puškami, da medvedko ubijejo), so lovci kršili 43. člen zakona o lovstvu. Ta izrecno določa, da se divjadi ne sme izpostavljati nepotrebnemu trpljenju. Po 77. členu zakona o lovstvu se posameznik za ta prekršek kaznuje z globo od 100.000 do 300.000 SIT. Če ga je storila pravna oseba, se kaznuje z globo od 100.000 do 30.000.000 SIT (člen 75). Če je določeno ministrstvo res izdalo dovoljenje, po katerem lahko lovci pustijo od lakote umreti dva medvedja mladiča, stara približno en mesec, potem je bilo kršitelj zakona ministrstvo, če tega dovoljenja ni dalo, so zakon kršili t. i. lovci. Smrt od lakote je brez dvoma izpostavljanje nepotrebnemu trpljenju.
Če so lovci nameravali ubiti medvedko brez ministrovega dovoljenja, so kršili tudi 44. člen zakona o lovstvu, ki določa, da je prepovedano loviti divjad v nasprotju s pogoji iz 2. odstavka 42. člena, ta pa izrecno določa, da se lahko takšna usmrtitev izvede samo z dovoljenjem ministra.
Sprašujem slovensko državo in njene pristojne organe, kdaj bodo stekli predpisani postopki o ugotavljanju odgovornosti Petra Zalarja, t. i. lovcev in pristojnega ministra v skladu z določbami zakona o lovstvu. Lovcev ne sprašujem o njihovi lovski etiki, saj takšna dejanja nimajo z lovskimi načeli nič skupnega, lovce pa kažejo v najgrši luči kot ubijalce.
Vse mogoče sem pričakoval v naši samostojni državi, nikoli pa tega, da bo vsa Slovenija molče spremljala, kako pustijo dva mladiča umreti od lakote, da bi lahko ubili njuno mater. Mislil sem, da je tako miselnost mogoče pričakovati samo od gestapovcev. Očitno smo kot narod zboleli ali pa smo izgubili vse vrednote človečnosti, da smo padli tako nizko. Še nikoli me ni bilo tako sram, da sem Slovenec.
Janez J. Švajncer
Tržaška 81a, Logatec
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #53 : torek, 20.03.2007 : 23:30:41 »

ojej, jaz se s tem pismom popolnoma strinjam.

In, poleg vsega, a ni slo v tem primeru tudi za mucenje oz. nekaksno namerno zanemarjanje zivali, saj so mladicka tako rekoc zanalasc izstradali, da so le-ti poginili!!!
Res je, v takih primerih je lahko cloveka sram, da je Slovenec. Tudi mene v nasi drzavi na zalost zelo pogosto veseli, da imam italijanski, in ne slovenski, priimek.
Poleg tega me veseli, da vsaj prijatelji iz tujih drzav razumejo mojo teznjo po pomoci zivalim. Tukaj v Sloveniji se, razen vas s foruma, redko najde kdo, ki me sploh razume.

Upam, da se bodo stvari izbojsale. Tudi vprid medvedom.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #54 : sreda, 21.03.2007 : 07:46:50 »

No, zdej me pa še bolj zanima, ali bo država tokrat poskrbela za spoštovanje zakonov  Undecided In zelo se sprašujem, zakaj moram kot davkoplačevalka plačati zdravljenje tega... rajši ne rečem koga....

Citat
Vse mogoče sem pričakoval v naši samostojni državi, nikoli pa tega, da bo vsa Slovenija molče spremljala, kako pustijo dva mladiča umreti od lakote, da bi lahko ubili njuno mater. Mislil sem, da je tako miselnost mogoče pričakovati samo od gestapovcev. Očitno smo kot narod zboleli ali pa smo izgubili vse vrednote človečnosti, da smo padli tako nizko. Še nikoli me ni bilo tako sram, da sem Slovenec.


Na žalost se zelo, zelo, zelo strinjam.....

Ne vem, če se naši "izvoljeni" sploh trudijo slišat naša mnenja (razen takrat, ko nas žicajo za glasove), ampak mogoče bomo pa kdaj dovolj glasni, da bojo morali slišat. Eno je, da lahko na tak umor reagiram čustveno (kar se mi pravzaprav sploh ne zdi nič slabega), drugo je, da je prišlo  do večih hudih kršitev več kot enega zakona. In vsaj to drugo bi moral slišat gospod minister. V pteke bo v petek, 23. 3. 2007 ob 16.30 v Ljubljani na Dvornem trgu bo shod, proti takim kršitvam in takemu mučenju živali, če koga zanima.

   
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #55 : sreda, 21.03.2007 : 10:38:18 »

uf, skoda, ker ne morem priti!!!
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #56 : sreda, 21.03.2007 : 11:34:09 »

Vem, da sem rekla, da se ne bom več oglašala sem. Pa sem prevelik gobec  sram .
Ne razumem, zakaj si ljudje nočejo prebrat določenih stvari, če se že bunijo. Namreč – lovci, ki so bili slikani, ki so intervenirali itd. (ne govorim o tistem ***, ki je prvotno plezal v brlog) so člani intervencijske skupine, ki je pod komando MOPa. In MOP naroči skupini kam, kdaj in kako. In tudi, če so dovoljenje napisali šele kasneje, si bodo valda ščitili svoje riti in ga po dogodku predatirali. Tako odpadejo 42. do 44. člen zakona o divjadi in lovstvu.

Kaj se sploh vtikam v to? Ne moti me napačna informiranost ljudi. Zaradi mene verjemite, kar želite in doma skačite zarad največjih neumnosti u luft. Zarad mene, če greste v medije in jim izlijete svojo dušo. AMPAK, če mislimo (vključno z mano) kdaj kaj rešit, premaknit, spremenit, potem je treba odločevalce napadat na njihovem terenu, kar pomeni, da je treba bit bolj pripravljen kot oni. Vem kaj govorim. In njihov odgovor bo šel verjetno na varianto, da valda je bilo krito s strani MOPa in da vedo, kaj so njihove dolžnosti in blablabla. Pri vsem tem prerekanju, bodo take komentarje (pisma bralcev, članke) s tem povozili. In edini člen, pri katerem bi imeli v boju kaj možnosti (35. člen omenjenega zakona - lahko da še kak drug, sigurno pa ne tisto brez dovoljenja MOPa), bo spolzel mimo…

Aja, pa etično in moralno v takih primerih v »naravi« ne obveljata. Sploh. Sej je itak normalno, da ne preživijo vsi mladiči. In, da ne bo kdo spet na pol bral – jst se s tem ne strinjam. Nisem za odstrel 100ih medvedov. Nisem za odstrel enega medveda. Ampak tko je. Zakone imamo take kot imamo, vlado imamo tako kot smo jo volili. Ravno tako se ne strinjam s 30 dnevnim rokom za živali v zavetiščih. In se ne strinjam, da je za psa dovolj predpisanih 3 metre ketne. In se ne strinjam z marsičim. Ampak a smo lahko v boju kdaj organizirani? Veliko energije gre za brezveze. Ker so ljudje ogorčeni in letijo kritike na vse in vsakega brez pomisleka. Ker prevladajo čustva. Ker razuma ni. In potem tisti, »na drugi strani«, razmišlajo z bolj trezno glavo in zato smo tam kjer smo. Se ne premakne cela stran ne za milimeter. Ker se gremo neko obtoževanje vse počez.

Vem tudi, da sem pesimist in mam takih bojev z mlini na veter dovolj. Še vztrajam (očitno nisem čist gladka), ker vem, da se da marsikaj spremenit. Korak po korak. Vendar, če moraš najprej tiste, ki so na isti strani štrika kot ti, najprej prepričevat, da se je treba v takih sferah stvari lotevati drugače, bolj razumsko in za dobro živali na ven potlačit svoja čustva, in to ponavljaš znova in znova, ti mal "dol pade". Jasno mi je, da so čustva prisotna, mogoče ne delujem tukaj tako  - tudi meni gredo lasje pokonci, ko pomislim, kaj vse bi bilo lahko s temi mladiči (in mogoče to, da sta pokojna ni najhuje). Hočem pa povedat, da je to politika. In se moraš tudi tako it. Če ni namen samo dvigovanje svojega glasu in izlivanje duše v javnosti.

Zakaj to pišem na forumu? Mogoče je še kje kdo, ki bi ga to zanimalo in ima voljo, energijo, znanje in čas in bi mogoče lahko s skupnimi močmi kaj dosegli. Mogoče mi tudi zmanjkuje idej kaj in kako (ker volje, energije in časa mi je že zdavnej zmanjkalo). Ostaja samo še upanje, da nekoč...


Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #57 : sreda, 21.03.2007 : 12:34:15 »

Imaš žal po svoje prav, ne znamo se istomišljeniki organizirati in združiti  Undecided
Drži tudi, da je eno, si dati malo duška o forumih, konkretio ukrepati oa je že drugo. Kdo bo pa sploh od nas šel v petek na napovedani protest? Danes je nekje zapisano:

"Glede na vse kar je napisano v zgornjem članku mislim, da bi bila nujno potrebna ovadba oz. prijava za sum storitve kaznivega dejanja znanih storilcev. V mislih imam poškodovanega, njegovega očeta in lovce. Kaj menite?"

Samo kdo bo pa podal kazensko prijavo?
Je pa to dejansko škoda, kajti to kar se dogaja zadnje čase, je dejansko popoln sramoten moralni propad naše družbe ! Kaj se bo moralo še vse zgoditi, da bomo začeli konkretno ukrepati? Kot avtor zgornjega pisma ali Osmrtnice je tudi mene globoko sram, da sem Slovenec! Da bomo v tejle osamosvojeni Sloveniji tako globoko padli in doživljali take patentirane idiotizme, zlorabe, krivice in podlosti, si nisem nikdar predstavljal, niti v najbolj morastih sanjah. Ljudje pa kar mirno naprej, kot da ni nič.
Poln kufr imam tega sprenevedanja, laganja, škodljivega  kmetijstva, posebej invazivne in subvencionirane ovčereje, turbo farmske vzreje in patentirangea mučenja živali, športnih lovcev in ribičev ipd... in vseh tehle in podobnih zlorab in sramotnih zgodb in vedno enih in istih skrajno bedastih izgovorov in nadmudrivanja o skrbi in ljubezni do narave.
Je pa res, potrebno bo še kako drugače ukrepati, zgolj večno jadikovanje ne pelje nikamor Tongue
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #58 : sreda, 21.03.2007 : 14:11:24 »

 A ste že kdaj slišali za politiko?( kako že pravijo... Wink k***a vseh k**b)
Potem obstaja še ena politika znotraj LZS. Tam nekako "nitke" te politike vodijo tisti ki imajo " solde -denarce-ritke pri koritu-ali znance in podpornike v določenih političnih strankah"
In tisti " pacijenti" ponavadi delajo pi**arije. ker imajo" stebričke" za seboj.
Tiste v tej organizaciji, ki se borijo proti takim pa ponavadi zelo na hito povozijo pred sodišče fliknejo in ven brcnejo, pa še kakšno stvar jim obesijo da jih prav na hitro v drek potunkajo, še pred njihovimi somišljeniki

( tako okrog ovinka objasnjeno Wink... če razumete?)

Če bo tega" pacijenta" njegovega fotra in ostale  kaj doletelo( iz "določenih" virov) se pa še ne ve. Wink

Pomislite zakaj ne Wink Roll Eyes

Pridna:
 ja se strinjam ....ti pade dol vse, ko zveš takole stvar.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #59 : sreda, 21.03.2007 : 14:15:23 »

To da je potilika kurba vseh kurb, pa ža drži  Wink

Kje je Dvorni trg?
Dvorni trg je blizu "Zvezde" (= Kongresni trg), med Gosposko ulico in Hribarjevim nabrežjem; tam je mislim nasproti tudi Delavska knjižnica, pa neke majhne trgovinice in v ozki ulici, ki gre malo naprej proti Židovski , je neka kavarna ali slaščičarna in malo naprej knjigarna in nato Zlata ladjica; spodaj proti Ljubljanici je Pizzerija - to je Hribarjevo nabrežje, to je tista ulica, ki poteka ob zahodnem bregu Ljubljanice od Tromostovja do Novega trga; ulici, ki gre iz Gosposke proti Ljubljanici se reče Kratka steza in je rahlo strma in stopničasta.





http://www.burger.si/Ljubljana/Virtual/Panorama_DvorniTrg_0910_1700.html
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Medvedi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines