mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 06:12:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Medvedi
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Medvedi  (Prebrano 66108 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Gaby
novinec
*
Sporočil: 19


« Odgovor #75 : petek, 23.03.2007 : 12:04:00 »

Se mi zdi, da naj bi Rakitna pasala v "področje medveda". Pa tam so vikendi prav lepo po gozdu posojeni, in če se prav spomnim, sem tam pred mnogo leti (tega je res že doooooolgooo) vidla opozorilno tablo "območje medveda - gibanje omejeno". Že res, da tam ni kmetovalcev, pa vseeno.... a je tam kašen medved napadel človeka? Jaz se takega primera ne spomnim. In če sem se v šoli in kasneje kaj naučila, naj se medvedi ne bi imeli želje prehranjevat s človekom (nevarne so predvsem samice z mladiči, zlasti, če se človek znajde vmes, kar pa je čisto logično), res pa je, da za svoje bivanje potrebujejo velik življenski prostor na katerega človek ne vpliva..... In koliko je takih področij v SLO? Se mi vseeno zdi, da bolj mi rinemo k medvedu kot medved k nam.

Ja res je, da so v Rakitni postavljene table, kjer je področje medveda jih je kar precej. Ampak zadnja leta se medved pojavlja tudi kar precej na poseljenem območju, predvsem med vikendi, kjer vikendaši v smetnjake mečejo ostanke hrane in medved potem prevrača smetnjake in išče hrano.

Se pa z mnogimi tukaj gor strinjam, da bi morali nazaj uvesti mrhovišča daleč od naselja, kot je bilo prej. Ker prej ko so bila mrhovišča medvedje niso zahajali na poseljena območja.
Logiran
horvat73
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 217


« Odgovor #76 : sobota, 24.03.2007 : 09:27:49 »

Evo, to je bilo danes v Večeru. Všeč mi je, ker prihaja od lovca - ko bi bilo še veliko takih ...

Citat
Pisma bralcev
To niso lovci
Odstrel medvedke je neupravičen

Ker sem lovec in ne samo član lovske organizacije, mi moja lovska zavest narekuje, da izrazim svoje ogorčenje ob ravnanju nekaterih članov lovske organizacije ob dogodku, ko je izzvana medvedka ranila svoje mladiče. Odstrel medvedke je popolnoma neupravičen in zanj ni nikakršnega smiselnega opravičila, sicer ga pa eksekucijska skupina itak ne potrebuje. Medvedka je pokončana samo zato, ker je bila takšna mati, kot bi morale biti vse matere. Če bi se vse človeške matere ravnale po njenem zgledu, ne bi bilo najdenih toliko človeških mladičev po zamrzovalnih skrinjah, zabetoniranih v cvetlične lonce, odvrženih v smetnjake in podobno.

Kot lovca me nihče ne bo prepričal, da domačini ne vedo za medvedje brloge v svojem okolju. Tako kot vem jaz za jazbine in lisičine v svojem lovišču, vedo tudi lovci in prebivalci za medvedje brloge v svojem kraju. V izognitev nezgodam bi bilo treba postaviti table z napisom: medvedji brlog, ne hodi blizu. Da pa imajo medvedke sedaj mladiče, ve vsak prvošolec. Zato pravim, da je bila medvedka izzvana namerno, samo račun naj bi se izšel drugače. Ne bodo me tudi prepričali, da je niso zadeli.

Iz takšne bližine, iz preže in z daljnogledom na puški zgrešiti tako veliko žival in to z več streli je pa res nemogoče.

Kaže, da je začela medvedom v Sloveniji biti zadnja ura in to ob pomoči tistih, ki bi jih morali zaščititi. Bolj prefinjenega in pokvarjenega načrta za iztrebitev medvedov v Sloveniji še ni bilo. Zdaj je pravi čas. Pred brlogom dražiš medvedko, ko skuša braniti svoj zarod, pa jo preprosto počiš. In ker ne bo več medvedk, ne bo več mladičev, in ker ne bo več mladičev, tudi ne bo več odraslih medvedov. Kako enostavno čudno, da si tega ni nekdo izmislil že prej. Vso Kočevje pa bodo lahko preplavile ogromne črede ovac, država pa bo z lopato delila subvencije. Prava idila.

Kje ste sedaj vse civilne in ne vem kakšne organizacije za zaščito ne vem kakšnih pravic? Malih živali nimajo?

Pričakoval sem mnenje svoje krovne organizacije, pa ga ni. Bolje se boriti za stolčke, kot se pa pričkati z državnimi organi. Opirala bi se lahko na veljaven lovski zakon, ki pravi v svojem 35. členu, 1. odstavek: Prepovedano je divjad vznemirjati v mirnih conah, na rastiščih, gnezdiščih, polegališčih, brlogih ... Kršenje tega člena se po 75. členu 15. odstavka kazenske določbe istega zakona denarno kaznuje s 500.000 do 3,000.000 tolarjev (zakon je izšel pred uvedbo evra).

Vsi lovci in člani lovske organizacije smo podpisali etični kodeks in zaprisego slovenskega lovca. Nikjer v teh listinah nisem zasledil, da bi kje pisalo, da lovci streljajo doječe samice, mladiče pa prepustijo, da umrejo od lakote. Vsak pravi lovec bi moral takšno dejanje odkloniti.

Da mi ne bi kdo oporekal: pa ti ne streljaš, če si lovec? Seveda streljam in sem na dlako položil že kar nekaj divjadi, toda vse ob pravem času in na pravi način, doječe samice še nobene.

Že pred časom pa sem tudi napisal: če se bomo kot družba odločili, da lova ne bomo več izvajali, ga pač ne bomo. Ampak za to se mora odločiti celotna družba in za to imeti utemeljene vzroke in pojasnila. Mislim, da jih ne bo tako lahko utemeljiti.

Ne potrebujem nobenega odgovora ali pojasnila (v obliki nakladanja), dajte jih medvedom. Zelena vejica jim ne pripada, za klobuk naj si raje pripnejo žalni trak.


Franc Dečman, lovski tehnik, Spodnji Duplek
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #77 : sobota, 24.03.2007 : 18:13:58 »

Ravnokar je na kanalu A oddaja (katarina) na to temo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #78 : nedelja, 25.03.2007 : 18:42:55 »

Tule je debata o tej problematiki v oddaji Katarina na 24 ur, priporočam:
http://24ur.com/bin/video_show.php?24UR_d=1174734000&show_media=16175209

Najbolj me je pogrela izjava lovca, da si ni nihče upal v brlog po mladiče, ta pa je lovska!  Grin Torej je potrdil, da so jagri neke vrste strahopetci  Tongue Čeprav se tudi z gospodom Vladom Beganom ne strinjam v celoti (predvsem v tistem delu, ko je bilo govora o večnih dušah, kaj pa vem, mogoče celo s tem), se še daleč najbolj z njim! Kaj je delal "za božjo voljo" tukaj duhovnik, mi je pa popolna neznanka ?
Kar trdi Varuh za živalske pravice za lov, po moje velja tudi za ribolov, škoda, da se na to tako rado pozablja. Angry
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #79 : sreda, 04.04.2007 : 21:19:48 »

Danes bo ta tema v Odmevih na TVS1, če koga zanima seveda.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #80 : torek, 01.05.2007 : 00:07:34 »

zanimiva tema, zanimiva debata. vredna tega, da ne zamre.

http://www.dzzz.si/modules/aktualno/article.php?storyid=16
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #81 : petek, 22.04.2011 : 11:16:45 »

O medvedjem mladičku s Poljan:
http://www.slovenskenovice.si/clanek/149909
Logiran

Unikatne tablice in portretki
elina
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59


WWW
« Odgovor #82 : petek, 22.04.2011 : 11:59:50 »

Malo manj čustveno opisana situacija: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042440071
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #83 : petek, 22.04.2011 : 12:26:05 »

Sicer ne zagovarjam nobenega nasilja, ampak če je res bilo tako kot trdi oskrbnik medvedka....ko je k meni na dvorišče prišel polcaj (pojma nisem imela da je polcaj, se ni predstavil) v trdi temi navsezgodaj zjutraj, se začel nekaj zadirat name in me je oslepil s svetilko, sem spustila nanj pse (je bilo še pred bulmastifi, zdaj ne bi tvegala kakšnega stausa), psi psi so ga nalajali, pa se je u...in zbežal, Betka ga je ustavljala (beri prijela za nogo)...Končalo se je s strganimi hlačami, prasko na nogi in medsebojnim opravičilom za nesporazum. Ko uradna oseba pride na privat dvorišče, najprej pozvoni (potrka, pokliče lastnika...) in se predstavi. Če pa preprosto vstopi, začne stikat in slikat pa....oprostite, to pa ne gre. Sori. Tako daleč pa še nismo, čeprav nam ne manjka več veliko. Kaj pa vem, skrbnik z drugim inšpektorjem, ki je ravnal korektno in z novinarji ni imel nobenaga problema, zato mu kar verjamem.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #84 : ponedeljek, 02.05.2011 : 04:14:33 »

Jst sem pa prevečkrat videla preobrazbo ljudi, da bi verjela. Ko jim potegne, da jim grozi ... pač nekaj, znajo zelo hitro bit neverjetno in osladno prijazni. Nasilje ni nikoli opravičljivo. Ni izgovora, sploh ne v situaciji - un mi je sikal, zato sem ga usekal.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #85 : ponedeljek, 02.05.2011 : 10:39:53 »

Ja se strinjam. Ko zdaj gledam ves cirkus okrog medveda, ki je potico in pije pivo, pa zabava obiskovalce...sem precej spremenila mnenje o tem oskrbniku.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #86 : sreda, 25.05.2011 : 12:02:43 »

Huh ..., ljudje ...

Samo, da je življenje, pa ni važno kakšno?
Sreda, 25 Maj 2011 10:11
Zaradi številnih odzivov na objavljen članek z vprašanjem o medvedkovi usodi ter številna ugibanja in zavajanja medijev v javnosti, smo se odločili enega od mnenj, poslanih na naš naslov, objaviti s komentarjem.
Petra Mohar
Društvo za zaščito živali Ljubljana

http://dzzz.si/sl/ce-nimamo-pravice-odlocati-o-zivljenju-in-smrti-od-kje-nam-pravica-odlocati-o-kvaliteti-taistega-zivljenja.html
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #87 : petek, 03.06.2011 : 16:24:41 »

Medvedka niso našli, Logarja odpeljali v zapor
Poljane nad Škofjo Loko, 03.06.2011, 16:07 | STA / Š.Z.
Inšpektorji so v spremstvu policistov želeli odvzeti medvedka v Podvrhu, vendar ga je lastnik domačije Matevž Logar pred njihovim prihodom skril. S Podvrha so policisti v uklonilni zapor zaradi prometnega prekrška odpeljali Logarja.

http://24ur.com/novice/slovenija/medvedka-niso-nasli-logarja-odpeljali-v-zapor.html

Inšpektorji in policija iskali Meda, na koncu odpeljali skrbnika
3. junij 2011 ob 15:52
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA
Okoljski inšpektorji so nameravali izvršiti odločbo o odvzemu medvedka, ki ga je v Podvrhu posvojila družina Logar, vendar je Matevž Logar žival še pred prihodom policije skril.

http://www.rtvslo.si/okolje/inspektorji-in-policija-iskali-meda-na-koncu-odpeljali-skrbnika/259035

Medo izginil neznano kam, Matevž Logar mora v uklonilni zapor
E. S., Delo.si pet, 03.06.2011, 16:06
Okoljski inšpektorji so v spremstvu okoli desetih policistov skušali odpeljati medvedka Meda, a ga niso našli.
http://www.delo.si/novice/slovenija/medo-izginil-neznano-kam-matevz-logar-mora-v-uklonilni-zapor.html

Logar ga je skril neznano kam: Inšpektorji brez uspeha pri iskanju medvedka
Črna kronika - petek, 03.06.2011 15:50
Tekst: (sta)
Poljane nad Škofjo Loko - Okoljski inšpektorji so danes v spremstvu policije nameravali izvršiti odločbo o odvzemu medvedka, ki ga je v Podvrhu posvojila družina Logar. Vendar je lastnik domačije Matevž Logar medvedka še pred prihodom policije skril. Inšpektorji ga niso uspeli najti, s Podvrha pa so policisti v uklonilni zapor zaradi drugih prekrškov odpeljali Logarja.

http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042449607
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #88 : petek, 03.06.2011 : 22:05:21 »

Logar v uklonilni zapor zaradi prometnega prekrška, medvedka naposled našli
petek, 03.06.2011 18:56
Tekst: (sta)
Poljane nad Škofjo Loko - Okoljski inšpektorji so danes v spremstvu policije nameravali izvršiti odločbo o odvzemu medvedka, ki ga je v Podvrhu posvojila družina Logar. Vendar je lastnik domačije Matevž Logar medvedka še pred prihodom policije skril. Zgodaj popoldne so bili inšpektorji pri iskanju neuspešni. Ko so se pozno popoldne nenapovedano vrnili, pa so medvedka našli ob hiši ter ga odpeljali v zavetišče na Muto.

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042449607
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #89 : ponedeljek, 06.06.2011 : 23:08:16 »

Medo pogreša človeško toplino
Muta, 06.06.2011, 22:15 | Danica Ksela
Medved, ki so ga inšpektorji odvzeli Logarjevim in ga nastanili v zavetišču za živali na Koroškem, je v dobrem zdravstvenem stanju. Lastnik zavetišča skrbi predvsem za to, da bo kosmatinček čim manj v stiku z ljudmi, saj je preveč navajen nanje.

http://24ur.com/novice/slovenija/medo-pogresa-clovesko-toplino.html

Hvala bogu, da je v tej državi še vsaj kanček zdrave pameti, predvsem pa, da nekateri kljub vsesplošni histeriji vedo, kaj v resnici potrebujejo divje živali.
Na FB obstaja celo "uradna stran medveda Srečka", za katero pa si želim, da je nikoli ne bi odprla sram
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Medvedi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines