mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 16.06.2024 : 01:46:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kraljevski pudelj  (Prebrano 80135 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #165 : petek, 09.12.2005 : 10:22:48 »

Očitno je Extreme res padla v globok zimski spanec. Res že prav pogrešam zgodbice o Sajevih pripetljajih.
Pri nas ni trenutno nič posebnega, vsakodnevne vragolije pač. Hvala bogu, da ni več snega. Kana ga sicer obožuje, vendar je problem s snežnimi kepami, ki se naberejo na tačkah. Žal to ni zimski pes. Sem že razmišljala o pasjih hlačah, vendar ne maram oblečenih in našemljenih psov.

Danes se bomo skopali in bo šlo za to celo popoldne. Bo pa potem Kana prav lepo dišala.

Lep pozdrav vsem kodroljubcem in ostalim ljubiteljem kosmatincev
 Wink
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #166 : petek, 09.12.2005 : 12:04:40 »

Kana ga sicer obožuje, vendar je problem s snežnimi kepami, ki se naberejo na tačkah. Žal to ni zimski pes.

Ja, žal mislim da je to problem pri vseh psih takega oz. podobnega tipa dlake! Tudi jaz jamram zaradi teh kep pri Jenny. Sicer je sedaj postrižena, pa ni nič kaj bolje!

Želim vam prijetno kopanje, urejanje - in pa čimdalj časa lepo vreme. Da ne bo popoldanski trud prehitro zaman... Wink
Logiran
julijana
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #167 : petek, 09.12.2005 : 13:33:46 »

Pozdrav od Elona in Julijane ! Wink   
 Tudi pri nas smo imeli težave z snegom na prednjih tačkah . Bilo ga je toliko, da revež ni mogel narediti niti koraka. Grin Grin Bilo ga je res smešno videti kako si z gobčkom puli sneg iz tačk.
 V sredo smo tudi pri nas imeli kopalni in frizerski dan. Bil je že pravi medo od tac do glave -je že tudi slabo videl od vse te dlake. Pa ga je gospa Zupanova  iz Stražišča spravila v red . Včeraj , ko je bilo malo bolj mraz je pa šel na jutrani sprehod s plaščkomin nič ni imel proti .Ga nič ne moti in tudi grize ga ne.Kakšne so pa vaše izkušnje glede striženja pozimi ? Elon je imel že tako dolgo dlako, da ga je bilo že težko razčesat.
Sicer pa ima sneg tako rad kot vaši kužki in mislim da kar uživa na teh sprehodih.
Lep pozdrav od  Elona in julijane
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #168 : petek, 09.12.2005 : 13:34:32 »

Hojla po dolgem času!
Ne, nimamo še zimskega spanj, bolje rečeno, imam zimsko norišnico  Cheesy. V službi je gužva, inventura je bila vmes, pa še in še,... No, pa lepo po vrsti. Kako smo se imeli v Vrtojbi? Ha ha ha ha .....  Grin Grin Grin Sai + razstava + jaz = nerešljiva enačba s preveč neznankami. Odločitev - definitivno zaključimo lepotno kariero in začnemo z delovno. Moji živci in Saiev karakter definitivno ne sodimo tja  Cheesy. Je pa res, da sodnik zagotovo še ni videl takšne predstave v ringu. Sai je pokazal vse, kar zna: od teka, do skakanja, hoje po dveh nogah, kamelanja, sedenja, lupčkanja,  Cheesy Grin Cheesy... Skratka, pomoje smo zgrešili stavbo, cirkus je bil drugje  Cheesy Grin Wink Ampak, očitno je bil sodniku všeč, saj mu je prisodil PRM in BOB. Osebno sicer menim, da si po sodniških in pasemskih standardih tega ni zaslužil, saj že jaz kot laik na njem opazim veliko razstavnih pomanjkljivosti, kaj šele on. Sicer zaradi tega Sai ni nič slabši ali manj moj in oh in sploh je najboljši in najlepši zame, a vendar - razstave imajo pravila, pasme standarde in jaz ne vem, kaj je on gledal. Midva sva bila seveda navdušena in zadovoljna, a sem se odločila, da naju ne bom več silila v to. Bom pa zagotovo redna obiskovalka razstav kot gledalka in zagreta navijačica (brez pompomov  Wink).

Včeraj pa sem ga končno dala postrišt na čisto kratko športno frizurco in ko sem ga zagledala, sem rakla frizerki, naj mi da mojega Saia nazaj, da to ni on  Wink. Še najbolj je bil podoben črni glisti z zobotrebčastimi nogami in irokezo na glavi  Huh. Sem pa prvič videla njegove velike očke v vsej svoji lepoti, saj jih je do sedaj prekrivala dlaka  Roll Eyes. No, danes je že bolje. Spal je pa celo noč ob meni na postelji, kar ni še nikoli. Mogoče ga je zeblo, saj je dal s sebe kar zajeten kos krzna (če bi ga stlačil v črno vrečo za smeti, bi bila do vrha polna  Shocked). Slikice pridejo, ko dobim fotoaparat.

Zdaj pa moram it, ker imam še veliko dela. Potem grem pa na službeno novoletno zabavo - jupiiii  Cheesy

Lupčke vsem,
Špela&Sai
Logiran
VITAALDAM
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #169 : petek, 09.12.2005 : 14:57:20 »

Oj,

tudi naša Klejka je imela v torek kopalno - frizersko popoldne in je prava KP manekenka. Glede sprehodov pa ni problema - se je že aklimatizirala. V sredo je hodila na zelo, zelo kratke sprehodke, danes je paže bolje.
Ja, na snegu je pa res supeer noro.

No, OK, se bomo še kaj prebral.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #170 : petek, 09.12.2005 : 15:29:33 »

Manj se prijema sneg, če namžeš dlako med prsi z oljem ali vazelino.
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #171 : nedelja, 25.12.2005 : 14:35:26 »

Vsem kodroljubcem in obiskovalcem tega foruma želim vesele božične praznike ter srečno v novem letu 2006.

Vida in Kana

[attachment deleted by admin]
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #172 : sreda, 28.12.2005 : 09:49:01 »

Kana, upam, da Božiček ni bil za večerjo  Wink. Hojla, me že kar nekaj časa ni bilo tukaj gor. Pa na žalost vidim, da nič kaj ne zamujam. Vidim, da vaši KPji uživajo na snegu 100 na uro  Cheesy Cheesy Cheesy! Tudi naš Sai je zdaj, ko je ugotovil, da se da po snegu hoditi, čisto nor. Pa tudi predpraznično kopanje, striženje in krtačenje je že v polnem teku. Jaz moram priznat, da je Sai na las (ups, dlako  Grin) podoben Kani, sedaj ko je postrižen. Ravno tako so ga same noge in predvsem nega dlake je precej bolj prijazna lastniku  Roll Eyes. Upam, da pridem kmalu do fotoaparata, da vam ga poslikam in boste sami ocenili, če se da ločiti med Kano in Saiem. Aja, pa še Božičkovo kapico moram najti, da bo slika identična  Wink. Malce težje bo z lepim tranikom v ozadju, ke se mi ga ne bo dalo skidat, se bo pa zato bolj videl na beli podlagi  Grin. No, tole z dlako in oljem/vazelinom bomo pa sprobali, ker je kar zoprno praskati tiste kepe med blazinicami. Hvala za nasvet, Deteljica.

Ajaaaaaaaaa, čisto sem pozabila!!! Elon, vse najboljše za 1. rojstni dan!!!  Cheesy Kiss Kiss Kiss Cheesy

Lepo praznujte, pazite se petard in SREČNO NOVO LETO!!!

Lupčke od mene in Saia!
Logiran
julijana
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #173 : sreda, 28.12.2005 : 10:23:42 »

Tudi Saiu vse dobro za isti  - prvi rojstni dan,!!!!!!!! Cheesy Grin Wink Smiley Sedaj sta že prava "dedca"  - razigrana in polna energije. Tudi mi vračamo lepe želje za Novo leto !!!

Tudi pri nas se pazimo petard .V našem naselju kar dobro poka , vendar precej manj kot prejšnja leta , toda kljub temu  se čez dan ne sprehajamo po naselju, rajši gremo kar za vodo in v hrib - na Križno goro !

Upam da se vsi lastniki KP-jev srčamo  na pasji razstavi v Ljubljani 14. in 15. januarja Huh?

Lep pozdrav od  Julijane in Elona . Cheesy Wink
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #174 : sreda, 28.12.2005 : 13:53:45 »

Ja, res bi se lahko dobili tisti vikend, ko bo razstava v Ljubljani. Na koncu ulice, kjer bo razstava (Vilharjeva) je en manjši travnik, pa bi jih lahko malo spustili, da se znorijo. To bi bilo enkratno!!!  Cheesy Grin Wink Cheesy Midva prideva - definitivno! Kdo še?

Lp, Š&S
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #175 : sreda, 28.12.2005 : 16:45:12 »

Jaz imam tud namen prit, vendar se moramo točno zmenit za čas in kraj (razstava traja dva dni).

Kar se pa tiče kepic zmrznjenega snega, sem dobila pa dobro priporočilo. Kužka speremo s hladno vodo (ne toplo ali vročo). Kepe takoj izginejo. Nato ga dobro zbrišemo in posušimo. To sicer ne reši težav, ki nastanejo med samim sprehodom, vendar jih ni treba na silo smukati dlake. Problem nastane pri mokrem snegu, ker so kepe tako velike, da Kana sploh ni mogla normalno hoditi.

Aja: Extreme! Če bi rada prav tako fotografijo Saia kot je Kanina, ti želim veliko sreče. Za fotografiranje sem porabila več kot eno uro, ker pač naš kuža ne more biti pri miru več kot sekundo. Kapa je pa sedaj popolnoma uničena.

Lep pozdrav in uživajte v zimski idili.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #176 : torek, 03.01.2006 : 16:08:12 »

LEP POZDRAVČEK V NOVEM LETU! Upam, da ste lepo preživeli praznike, s čim manj pokanja petard (naš Sai jih, na srečo, sploh ni registriral) in čim bolj obloženimi mizami ter pasjimi sklečkami  Roll Eyes
 Midva s fantom in seveda Sai smo se v četrtek 29.12. preselili v naše novo stanovanje, tako da so bili prazniki kar naporni. Sreča je toliko, da nismo precej daleč stran od najinega prejšnjega domeka, tako da ni bilo tako hudo. Sai se sicer še ni čisto navadil, tudi poti za sprehajat je v okolici bolj malo, a se bomo že navadili. Smo pa na svojem in nam bo ravno tako lepo. Imam pa občutek, da mojedva bolj pogrešata Saia, kot pa mene  Wink

Za fotografiranje se bomo pa zmenili in organizirali skupinski "foto-sešn", da bomo en drugemu pse držali, še preden pobegnejo s kadra (mission impossible  GrinCheesy. Kdo vse bi prišel v soboto ali pa v nedeljo, ko bo razstava v Lj?

Pozdravčke, Š&S
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #177 : sreda, 04.01.2006 : 18:06:16 »

Meni (nama) bolj odgovarja sobota.
Nimam pa več razpisa za razstavo: A je v soboto na gospodarskem razstavišču?

Lahko se dobimo po 12. uri nekje tam, da se pokažemo konkurenci in nato odpujsamo v "izolacijo", da ne bo preveč zavidanja ostalih Grin.
Logiran
julijana
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #178 : četrtek, 05.01.2006 : 07:19:02 »

Tudi nama odgovarja sobota. Da se nebi preveč iskali se lahko srečamo pri paviljonu Jurček -saj ga poznate , tisti okrogel razstavni prostor. Tudi ura je primerna.
Se že veselimo !
                   

POzdrav od Julijane in Elona.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #179 : petek, 06.01.2006 : 09:40:24 »

Sprejeto tudi z najine strani - sobota ob 12h pri Jurčku na Gospodarskem razstavišču.

Jupiiiiiiiiiiiiiiii, že komaj čakam  Cheesy!!!!!!!!!! Pa ne pozabit fotoaparatov  Wink

Lp, Špela&Sai
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines