mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:28:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Literarni natečaji  |  Tema: natečaj "Moja pasja/mačja zgodba" - razpis, pravila, nagrade, seznam ...
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: natečaj "Moja pasja/mačja zgodba" - razpis, pravila, nagrade, seznam ...  (Prebrano 14040 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : petek, 06.02.2009 : 16:24:48 »

Natečaj za najboljšo pasjo/mačjo zgodbo

Vsak dan beremo tukaj delčke vaših zgodb, se ob branju nasmihamo, jokamo, na glas smejimo, razmišljamo ... Zakaj ne bi vsakdana s svojim psom ali mačkom strnili v vašo pasjo/mačjo zgodbo?

Na mojpes.netu razpisujem natečaj za najboljšo pasjo/mačjo zgodbo. Nobenega psa ali mačka se ne da uniformirati v kalupe, ki jih postavljajo standardi in opisujejo pisci različnih knjig. Vsak pasji in mačji osebek je nekaj povsem posebnega in le vi, kot njegov skrbnik, ki živite z njim, nam lahko poveste, kakšne vragolije počne, kako živi, s kakšnimi pasjimi ali "mačjimi športi" Wink se ukvarja, kakšni problemi in kakšne bolezni ga tarejo ... Vsi vemo, da je z našimi kosmatinci vsak dan nekaj prav posebnega.

Kdo lahko sodeluje na natečaju?
Na natečaju lahko sodelujejo vsi uporabniki mojpes.neta, ki imajo pakete midi, maksi ali mega in ki napišejo zgodbe v skladu s pravili in navodili za pisanje pasjih/mačjih zgodb.

Kategorija natečaja je ena
Splošen naslov "Moja pasja/mačja zgodba" lahko poljubno spremenite, pri tem pa poskusite biti čim krajši.

Osnovna pravila
Pravila, po katerih mora biti sestavljena zgodba, so navedena TUKAJ.
Razen končnega roka za oddajo zgodbe datumskih omejitev ni, zato lahko sodelujete tudi z zgodbami, ki ste jih napisali v preteklosti.
Omejitev v številu zgodb enega uporabnika ni. Lahko napišete zgodbo za vsakega psa ali mačka, če imate več živali.
Avtor zgodbe je lahko samo član mojpes.neta. Sorodniki in drugi ne morejo sodelovati na natečaju.
Vse zgodbe bodo strokovno lektorirane.

Pravila za pošiljanje zgodb
Zgodbo pošljete po emailu, ki mora vsebovati sledeče:
- v naslovu emaila naj piše "moja zgodba",
- v sporočilu emaila naj piše:
* vaše uporabniško ime,
* ime in priimek avtorja (samo člani ste lahko avtorji),
* naslov zgodbe,
* ime ali vzdevek avtorja za objavo;
- v priponkah naj bo:
* zgodba v Word dokumentu z najmanj 4000 in največ 8000 znaki brez presledkov ,
* 5 ali več kvalitetnih fotografij v priponkah.

Termini in potek natečaja
Natečaj za pisanje in zbiranje zgodb traja od 6.2.2009 do 10.5.2009. V tem času imate udeleženci čas napisati zgodbe, izbrati fotografije in se z administratorjem mojpes.neta v skladu z navodili v pravilih za pisanje zgodb uskladiti za objavo. V natečaju sodelujejo vse zgodbe, ki bodo skupaj s fotografijami in v skladu s pravili do 10.5.2009 do 24. ure poslane na email jana@mojpes.net.
Zgodbe bodo v posameznih temah na mojpesForumu objavljene sproti, kot bodo prihajale. Zgodbe, ki bodo prispele zadnji dan, bodo objavljene do 15.5.2009, v kolikor bodo v vsem zadostile razpisnim pravilom. Usklajevanja glede vsebine in fotografij ali drugih podatkov zadnji dan ne bo več.
Objavljene zgodbe ni mogoče več spreminjati.

Potek izbora najboljših zgodb
Na mojpesForumu bo objavljena nova tema za izbor najboljših zgodb. Vse prispele in objavljene zgodbe bodo navedene v seznamu z ustreznimi povezavami do zgodb. V anketi, ki bo objavljena 15.5.2009 na mojpesForumu, boste lahko vsi registrirani uporabniki mojpes.neta do 7.6.2009 do 24. ure glasovali za najboljše zgodbe. Obenem boste tisti, ki boste glasovali, povabljeni k utemeljitvi svojih glasov, kar bo v pomoč pri izboru, v kolikor bo po anketi prišlo do enakih števil glasov pri več zgodbah. Vsak bo lahko glasoval samo enkrat. Glasov se ne bo dalo popravljati, spreminjati ali dodajati. Za glasovanje bo potrebno biti vsaj registriran član mojpes.neta (vsaj registriran uporabnik) in prijavljen na mojpesForum. Gre za delno tajno in delno javno glasovanje. Vsi glasovi v anketi se bodo avtomatsko beležili, prikazali pa šele 7.6.2009 ob 24. uri, vse utemeljitve bodo javne.

Komisija za izbor
Komisijo za izbor sestavljajo predstavniki mojpes.neta in sponzorji.
Komisija za izbor bo 8.6.2009 objavila izid natečaja in navedla zmagovalne zgodbe, ter objavila datum in kraj podelitve nagrad avtorjem zmagovalnih zgodb.
V primeru, da bo več zgodb dobilo po glasovanju v anketi enako število glasov, odloča o razvrstitvi ustrezno število utemeljitev glasov glasovalcev. V kolikor bosta še vedno imeli dve zgodbi enako število glasov, bo o uvrstitvi odločala komisija za izbor.
Komisija je pristojna tudi za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.

Nagradni sklad
Nagrade bodo znane najkasneje do zaključka zbiranja zgodb, torej do 10.5.2009.

Pravna in avtorska določila
Vsi udeleženci v natečaju s svojo udeležbo dovoljujete uporabo zgodb v skladu s pravili in navodili za pisanje Moje pasje/mačje zgodbe in pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net. Zgodb, ki bodo sodelovale v natečaju, avtorjem ni dovoljeno objavljati drugje (spletne strani, tiskani mediji). S sodelovanjem na tem natečaju pisci dovoljujete objavo svojih zgodb na mojpes.netu, v zborniku ali drugi knjižni obliki, ki bi jo morebiti izdal mojpes.net s partnerji in se odpovedujete honorarjem, povezanim z nadaljno objavo zgodb iz natečaja.

Vsi udeleženci v natečaju ste obvezani ob poslani zgodbi navesti ime in priimek avtorja zgodbe ter ime ali vzdevek, pod katerim dovoljujete objavo zgodbe.

Jana Pahovnik
www.mojpes.net

Gavce, 6.2.2009
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : petek, 06.02.2009 : 16:25:50 »

Pravila in navodila za pisanje zgodbe "Moja pasja/mačja zgodba"

Kako obsežna naj bo zgodba?
Ker gre pri zgodbah predvsem za to, da bralci izvedo čim več o življenju z vašim psom/mačkom, je potrebno res nekaj napisati in ni dovolj le kratek opis. Besedilo zgodbe ima lahko minimalno 4000 znakov in maksimalno 8000 znakov brez presledkov.
Besedila, ki bodo pripravljena samo v slengu, bodo zavrnjena.

Lahko dodam fotografije?
Seveda spadajo k zgodbam tudi fotografije. Na njih mora biti žival, ki jo predstavljate, lahko pa so seveda zraven tudi ljudje in druge živali. Minimalno število fotografij je 5 (pet), navzgor število ni omejeno, pričakuje pa se razumno število fotografij glede na obseg besedila.
Zagotovo ne bodo zavrnjene zanimive in dobre fotografije. Med podobnimi fotografijami enega psa bo objavljena le ena. Primer: psa smo 5x zaporedoma slikali na travniku z isto igračo v gobcu - objavljena bo samo ena fotografija).
Za vsako fotografijo je potrebno navesti avtorja. Če avtor fotografije niste vi, potem potrebujete dovoljenje avtorja fotografije za objavo na mojpes.netu. Dovoljenja ni potrebno pošiljati zraven fotografij, temveč že s pošiljanjem fotografije na jana@mojpes.net jamčite za avtorizacijo in dovoljenje za objavo na mojpes.netu.

Sestavljeno imam zgodbo, izbrane imam fotografije, kaj pa zdaj?
Postopek je sledeč:

1.) Zgodbo pošljete po emailu, ki mora vsebovati sledeče:
- v naslovu emaila naj piše "moja zgodba",
- v sporočilu emaila naj piše:
* vaše uporabniško ime,
* ime in priimek avtorja (vi ste lahko avtor),
* naslov zgodbe,
* ime ali vzdevek avtorja za objavo;
- v priponkah naj bo:
* zgodba v Word dokumentu z najmanj 4000 in največ 8000 znaki brez presledkov ,
* 5 ali več kvalitetnih fotografij.
2.a) Po prejemu vseh materialov (tekst, fotografije, vsi podatki ...) bodo le-ti pregledani in če bo vse v skladu s temi pogoji, bo zgodba strokovno lektorirana, po lekturi pa objavljena skupaj s fotografijami.
2.b) V kolikor po prejemu vseh materialov (tekst, fotografije, vsi podatki ...) kaj ne bo v skladu s pogoji tega natečaja, bo avtor zgodbe o pripombah obveščen po emailu.
3.) V mojpesGaleriji bodo objavljene prejete fotografije z ustreznimi navedbami o avtorju.

Kaj lahko napišem o vzreditelju?
Pri teh zgodbah ne bomo delali reklame za nobenega vzreditelja, temveč bomo predstavljali življenje z našim psom/mačkom. Zato bo dovolj le ime oz. rodovniško ime vašega psa ali mačka. V zgodbah ne pričakujemo ne graj in ne hvale posameznim vzrediteljem, pa tudi navajanja imen in psarn ne. Tudi reklamiranje izdelkov ali podjetij ni sprejemljivo.

Je lahko ta predstavitev psa objavljena tudi kje drugje na internetu?
Ne. Te zgodbe so avtorsko zaščitene in jih ne smete ne v celoti in ne v delih objavljati drugje.
Avtor zgodbe lahko po predhodnem dogovoru objavi svojo zgodbo na svoji spletni strani. Brez izjeme bom zahtevala izbris objavljenih zgodb drugje, v kolikor bodo objavljene brez moje vednosti in soglasja. Za objave na forumih ni mogoče dobiti soglasja za objavo.
Kakršnakoli uporaba materialov z mojpes.neta je dovoljena le v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net.
Vse nedovoljene objave bomo preganjali v skladu z veljavno avtorsko zakonodajo, takoj ko bomo kršitev ugotovili.

Ali lahko besedilo zgodbe kasneje spremenim ali dopolnim?
Besedilu, ki je objavljeno, lahko naknadno (vendar šele po zaključku natečaja) dodamo "dodatek", ne bo pa zgodbe mogoče spreminjati. Ker vemo, da je vsak dan z našim psom/mačkom prav poseben dan, bo vedno dovolj novih materialov. Vse, kar boste želeli kasneje dodati k zgodbam, boste lahko dodali v forumski temi, kjer bo zgodba objavljena. 

Ali lahko iz kateregakoli razloga zahtevam izbris zgodbe?
Ne. Izbrisa zgodbe ali katerega od njenih delov ni mogoče zahtevati. Zgodbe so po objavi last mojpes.neta. Vi, kot avtorji obdržite vse moralne avtorske pravice - navedbo vašega imena pod zgodbo kot celoto.

Ali lahko mojpes.net objavi ali dovoli objavo zgodbe drugje na internetu ali v kakšni publikaciji?
Mojpes.net lahko uporabi zgodbe za vse aktivnosti (članki, raziskave, literatura, revije, plakati, akcije,...), ki jih bo izvajal pod imenom mojpes.net (v obliki, kot so objavljeni, v skrajšani obliki, fotomaterial...), vendar z vsemi podpisi o avtorstvu in po predhodnem dogovoru z avtorjem izbrane zgodbe. Za objave v posameznih rubrikah na mojpes.netu ni potreben poseben dogovor.
Mojpes.net lahko dovoli objavo na drugih spletnih straneh ali v publikacijah šele po odobritvi s strani avtorja zgodbe in/ali fotografij.

Ali je mojpes.net dolžen objaviti mojo zgodbo?
Mojpes.net po lastni presoji odloči, kateri materiali bodo objavljeni na mojpes.netu in kateri ne. Mojpes.net ni dolžen objaviti nobene zgodbe in/ali fotografije, je pa dolžen objaviti pripise o avtorstvu k materialom, če se po objavi materialov ugotovi, da za to obstajajo razlogi (prej zamolčani ali lažni podatki o avtorju,...).
 
Ali lahko mojpes.net izbriše zgodbo, ki sem jo prispeval?
Mojpes.net lahko kadarkoli in brez pojasnila izbriše katerekoli materiale. Predvsem gre tukaj za zahtevo "pravega avtorja" po izbrisu fotografije ali kaj podobnega, za ukinitev mojpes.neta ali drugih razlogov.
Če gre za izbris celotne zgodbe, se nikjer na mojpes.netu ne navaja podatkov o izbrisu.
Če gre za izbris samo dela materialov (del besedila, fotografija,...), se navede po presoji administratorja na mestu izbrisa kratek komentar o razlogu za izbris.
 
Kam naslovim morebitna dodatna vprašanja o pripravi in objavi predstavitev in člankov, pritožbe, zahteve za popravke,...?
Vsa dodatna odprta vprašanja pošljite meni po zasebni pošti na mojpesForumu ali po emailu.

Jana Pahovnik
jana@mojpes.net

Gavce, 6.2.2009
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 01.03.2009 : 14:21:26 »

Nagrade in sponzorji:

Izbor uporabnikov

1. nagrada - Inlight darilni set
Set sestoji iz šestih izdelkov za nego obraza in telesa:
- Organsko dnevno olje, 15ml
- Organski cvetlični tonik, 15ml
- Organska čistilna krema, 15ml
- Organska nočna krema, 15m
- Organski balzam za stopala in noge, 15ml
- Organsko olje za telo z Arniko, 15ml

6. nagrada - 100% Pure Maskara za podaljševanje trepalnic, odtenek črn čaj
9. nagrada - 100% Pure Losijon za telo z rdečo pomarančo (222ml)
10. nagrada - 100% Pure Gel za tuširanje s svežo rdečo pomarančo
več informacij ...
www.or-ca.si

2. nagrada - Bon v vrednosti 40 € za izdelke blagovne znamke Petiit Pethaus
več informacij ...
www.petiitpethaus.com

3. nagrada - 6,8 kg Felidae ali Canidae (glede na junake zgodbe)
več informacij ...
www.sen.si

4. nagrada - Hrana Bosch adult 15 kg, okus piščanec
več informacij ...
11. nagrada - Paket "čudežna gobica"; z nožem lahko narežemo več različno velikih gobic za čiščenje samo s pomočjo vode
več informacij ...
www.gali.si

7. nagrada - Karton Renske hrane (za muce ali pse 10 kom. v kartonu)
več informacij ...
12. nagrada - Arden grange 2,5 kg adult dog ali cat
več informacij ...
13. nagrada - Ovratnica in povodec Danish Design
več informacij ...
14. nagrada - higienski posip za pse 10 l
www.pikinbutik.si

5. nagrada - Knjiga Jahajmo z Lindo Tellington Jones
več informacij ...
8. nagrada - Knjiga Metoda TTeam za pse
več informacij ...
15. nagrada - Zaščitna prevleka za avto sedeže
16. nagrada - Majica mojpes.net (velikost L)
www.mojpes.net

Nagrad ni mogoče zamenjati za denar.
Način, dan in kraj podelitve nagrad bodo objavljeni ob končni objavi rezultatov in razglasitvi najboljših.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 29.04.2009 : 00:12:42 »

Seznam zgodb
(Naslov zgodbe je povezava do teme, kjer je zgodba objavljena.)

oznakaavtornaslov
pmz01majasKuža Skoki, Škofja Loka, in Poco, škatla
pmz02pudeljMoja mala Kaja
pmz03Teja MartinovičKo se nasmehne sreča - Maik
pmz04Teja MartinovičŽivljenje z irskim volčjim hrtom
pmz05Irina IvšičPet tac
pmz06Teja MartinovičMačja družba
pmz07PepsiCockta, osvežilna psička z mehurčki
pmz08the_girlMedi - prijazna kepa dlak z dolgimi brki
pmz09brankaZgodba o božičnem Mucu
pmz10Eva KovačičMoja pasja zgodba
pmz11nellchyPotepuh Piki
pmz12VixenSkupaj v dobrem in slabem
pmz13VixenDan v življenju z dvema mačkoma
pmz14Branka VidmarMoj polarni prijatelj Bučko
pmz15Špela PučnikKličemo ga Capi
pmz16MaksiMašaMoj Moj
pmz17Ka ty aZgodba o Miku in Megy
pmz18CatsLjubezen ima zelene oči
pmz19LynnZgodba o kužku z zlatim srčkom
pmz20Ka ty aDve kepi
pmz21Ka ty aMešanka z boljšega trga
pmz22Neža JerebTamalanna Atropa Belladonna - Bella (oziroma baraba)
pmz23moonbeamMoj Roki
pmz24Polona Možina... O najboljši mravlji na svetu
pmz25Neža JerebArta Blegoška - Murka
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Literarni natečaji  |  Tema: natečaj "Moja pasja/mačja zgodba" - razpis, pravila, nagrade, seznam ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines