mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 18:51:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 631796 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1815 : petek, 12.02.2010 : 15:21:27 »

Za bruhat bruham
 "Se bojijo ministra?

V poročilu, ki so ga podpisali mag. Mitja Gombač, mag. Tanja Švara ter vodja laboratorija prof. dr. Polona Juntes, res ni odgovora, ali so razvpiti klavci z Oražnove v resnici uboge živali, ki jih je nekdo krvoločno zlorabljal. Je pa v poročilu kopica laičnim ušesom manj razumljivih strokovnih izrazov, zato smo se za pomoč pri razlagi teh zatekli k dvema uglednima slovenskima veterinarskima strokovnjakoma. »Vendar pa že vnaprej mislim, da vam prav veliko ne bom mogel pomagati. Govoril sem s kolegom z inštituta, ki mi je povedal, da si prav dosti ne bodo upali zapisati, saj se zelo bojijo Pogačnika. Ne vedo, ali bi mu bolj ustrezalo, če napišejo, da je sum zlorab utemeljen, ali če napišejo, da ni,« je dejal eden od njiju.
"

Vir:
Baričevičevi psi spolno zlorabljani - stran 3
http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Slovenske+novice
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #1816 : petek, 12.02.2010 : 15:24:52 »

Ko že ravno zbirate èlanke :

http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Slovenske+novice

»Groza me je!«

Toda veterinarja, ki smo ju zaprosili za pomoè, pravita, da tudi nepopolno poroèilo pove zelo veliko. Iz podatkov o preiskavah posameznih telesnih organov Atlasa, Atosa in Joy sta ugotovila naravnost grozljive stvari o spolnih zlorabah živali. Preiskava je po njunih besedah pokazala, da so bulmastifi že nekaj èasa hudo trpeli, najbolj Atos, ki ga je – mimogrede – Barièeviè dobil nazaj v last že leta 2007, Atlasa in Joy pa šele sredi lanskega leta, ko je prek svojih zvez dosegel, da nevarnih psov ne usmrtijo, ampak mu jih vrnejo.

»Atos je bil najbolj prizadet, imel je krvavitve v èrevesni sluznici, velike raztrganine in moène krvavitve v prehodu iz anusa v rektum, torej iz debelega èrevesja v rektalno odprtino. Sveže množiène krvavitve nam potrjujejo, da je šlo pri njem za akutni proces in da se mu to, kar se mu je, ni zgodilo le enkrat ali dvakrat, ampak veèkrat. Skoraj zagotovo je bil zlorabljen tudi tik pred smrtjo, toda trpljenje zaradi boleèin je bilo tako veliko, da ni veè zdržal. Verjetno je prvi napadel èloveka, druga dva psa pa sta se mu pridružila. Ne vem, s èim in zakaj so Atosu povzroèili to stanje, toda zagotovo je šlo za precej dolg predmet.«

Poroèali smo že o tem, da so po naših podatkih preiskovalci na prizorišèu napada na dr. Barièevièa odkrili veè deset centimetrov dolg umeten penis s pasom za pripenjanje okrog bokov. Po ocenah našega vira je bil dolg med 30 in 40 centimetri, neuradno kar 43 cm.

»Pri Atlasu je slika podobna, le da pri njem ne moremo govoriti o akutnem procesu, paè pa o kroniènem. Tudi on je bil žrtev dolgotrajnih zlorab, vendar je že minilo nekaj èasa, odkar je bil nazadnje zlorabljen. Oèitno se je tistemu, ki mu je to poèel, ubranil uspešneje od Atosa. Toda raztrganine na mestih, kjer jih je imel tudi Atos, prièajo, da je bil Atlas v svojem življenju velikokrat zlorabljen.«

Še najbolje, èe temu sploh lahko tako reèemo, jo je po mnenju strokovnjakov odnesla Joy. »Bila je starejša in oèitno samosvoja, tak pes si že ne dovoli maltretiranja. Pa je bila tudi ona veèkrat v svojem življenju zlorabljena, kar dokazujejo krvavitve v seèniku in prehodu iz anusa v rektum. Poškodbe, ki jih je tudi v njenem primeru zagotovo povzroèil dolg predmet, so bile vaginalne in rektalne.«

»Groza me je. Lahko sklepamo, da si živali niso mogle same povzroèiti takih poškodb, svežih raztrganin ali že kroniènih vnetij,« je sklenil eden od veterinarjev, drugi pa dodal: »Bilo je to èlovekovo delo.«

Ojej, mene prav mrazi ko to berem. Pa sej ne more nekdo bit tako bolan Sad Sad
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #1817 : petek, 12.02.2010 : 15:33:05 »

iz Slovenskih Novic:

Tragikomično, ampak res dober komentar:
Naj je strah pred morebitnim ministrovim maščevanjem še tako velik, naj se še tako bojijo, da bo Pogačnik odletel z ministrskega stolčka in se kot šef vrnil na veterinarsko fakulteto – očitno bodo morali na inštitutu le odgovoriti na najpomembnejše vprašanje.

 
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #1818 : petek, 12.02.2010 : 15:39:27 »

Glede sekcijskega porocila ... v tem porocilu se zapise identiteta zivali, znani podatki, opis trupla, najdbe na truplu/organih ob raztelesbi, najdbe patohistoloskih preiskav tkiv in vzrok smrti. Ki je bil v tem primeru smrt zaradi ustrelitve oz. evtanazije.

Patolog v porocilo ne pise tega ali je bila zival zlorabljana (oz. ali se je z njo dogajalo kaj drugega), temvec je to verjetno naloga kriminalistov, da sestavijo najdbe iz zapisnika o patoanatomski in patohistoloski preiskavi in tega kar je bilo najdeno na prizoriscu. Razen seveda, ce so naproseni za interpretacijo rezultatov, kot je sedaj narejeno v tem primeru.

Toksikoloskih preiskav na VF ali na NVI res ne opravljajo, saj vzorci za te preiskave posiljajo na sodno medicino (kot se zal se marsicesa ne opravlja na VF in je potem potrebno posiljati ali na MF ali pa v tuje laboratorije).
m.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #1819 : petek, 12.02.2010 : 15:52:00 »

Pridna, sem ves čas iskala link, ki ga rabiš, pa ga nisem našla od 8.2. dalje. Na infoTV tega sigurno ni rekla, sem poslušala ponovno posnetek. Vseh linkov, posebno od Požarja mi ni uspelo več odpreti.
 Morda je v temle tvojem postu:

 Ne gre mi tole z obdukcijo.

Torej tukaj:
http://www.vest.si/2010/02/10/zavajanje-javnosti-glede-obdukcije-bulmastifov/

Dr. Vida Čadonič-Špelič, dr.vet.med, pove:
"Gre za običajen postopek. treba je vseeno vedeti, kakšno je bilo zdravstveno stanje teh psov in pa predvsem je bila naročena zaradi identitete, da se pa identiteta opravi, je pa prav, da se opravi tudi obdukcija, pa tudi pregled na steklino je predpisan pregled."

Tole nekako mi ni skladno s temle:
 259. člen ZKP
   Pregled in raztelešenje trupla se opravi vselej, kadar je podan sum ali je očitno, da je smrt    nastopila s kaznivim dejanjem.

A imamo tukaj kakega veterinarja ali podočega veterinarja, ki bi mi znal povedat, če poteka obdukcija na vsakem evtanaziranem psu?
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #1820 : petek, 12.02.2010 : 15:56:34 »

Iz prve roke ti povem, da ne.
Psa smo dali evtanazirati, ker je padel v status. Veterinar je sicer vprasal, ce zelimo, da se opravi obdukcija, ni pa vztrajal ali rekel, da je to obvezno. No, takrat smo obdukcijo zavrnili.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #1821 : petek, 12.02.2010 : 15:58:50 »


A imamo tukaj kakega veterinarja ali podočega veterinarja, ki bi mi znal povedat, če poteka obdukcija na vsakem evtanaziranem psu?
Jaz sem samo skrbnica in nič drugega od naštetega - odgovor v našem primeru je bil ne, ni bilo obdukcije na evtanazirani psički.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1822 : petek, 12.02.2010 : 15:59:02 »

Se opravicujem, ker trenutno ne vem, o cem tece debata, vendar je tole huje od vsega, kar smo do sedaj s strani KZS doziveli, zato je prav, da prekinem debato in tiste, ki boste imeli pripombe, usmerim na temo, ki je v ta namen ze odprta, bo pa tudi sicer se izpostavljena in zagotovo nas bo zaposlovala toliko ali se bolj, kot nas bulmastifi. Sama zdajle ne bom komentirala, ker me lovi cas, vi pa kar ...
Tema je na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35155.0.html

Na pismo Slovenskega kluba za sar peje, ki je objavljeno tudi na http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=214, je odgovor KZS sledec:



Zadeva: Poziv k premišljenosti in strokovnosti - odgovor KZS

Včeraj smo dobili upravičeno »jezno« pismo predsednice slovenskega kluba za šarpeje gospe Mirjane Buhovac. V zvezi s tem sporočamo:

1.
Sprememba Zakona o veterinarskih merilih skladnosti, v katerem je med drugim določeno tudi največje število psov v stanovanju (zdaj 5) ne bo v ničemer vplivala na število psov, ki jih imajo lahko vzreditelji, tekmovalci in razstavljavci. Ko smo se v zvezi s tem pogovarjali na VURSU (novica o tem in vsebina pogovora bo objavljena v februarski številki Kinologa) pa smo predlagali, da pri pridobivanju statusa vzreditelja, tekmovalca oziroma razstavljavca sodelujejo tudi strokovni organi KZS  oziroma pasemski klubi, saj doslej o tem statusu določajo le veterinarji, KZS pa je pri tem povsem odrinjena. Zmanjšanje dovoljenega števila psov v stanovanju se torej nanaša le na »navadne« lastnike psov.

2.
Glede prepovedi določenih pasem je stališče KZS zelo jasno in ostaja nespremenjeno. Ne pristajamo na to, da bi prepovedali katerokoli pasmo, kar smo nedvoumno povedali tudi na uvodnem pogovoru s predlagateljem Zakona o odgovornem lastništvu psov g. Borutom Sajovicem. Razlogi, ki govorijo o nesmiselnosti prepovedi določenih pasem in jih je napisala gospa Buhovčeva so povsem na mestu in jih tudi sami uporabljamo v pogovorih s pristojnimi, ki pripravljajo spremembo zakonodaje, ki se nanaša na pse.

3.
Na časopis Dnevnik smo poslali odgovor oziroma mnenje o kolumni, ki jo je napisala avtorica Lesničar Pučkova.

4.
V okviru naših pristojnosti bomo naredili vse, kar je mogoče, da se bo zadeva z bulmastifi razčistila, predvsem pa, da dogodek ne bo imel posledic za nas, ljubitelje in lastnike psov. Vemo, da lahko takšni dogodki v javnosti ustvarijo negativen odnos do nas vseh, ki imamo pse, kar bržkone mnogi že doživljamo.

Za UO KZS,
Jože Vidic
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1823 : petek, 12.02.2010 : 16:01:04 »

Prosim, v izogib totalne zmesnjave ne pisite sem odzivov na pismo, temvec v temo http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35155.0.html
Logiran

nastka
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #1824 : petek, 12.02.2010 : 16:04:48 »

Saj vem, da je blo že veliko napisanega ampak zaradi teh dogodkov, mam že par dni kepo v želodcu. Ker sem lastnica psa in predvsem človek.

Strinjam se z vsemi in podpiram vse, ki zahtevate, da se stvar razišče do konca. Ker še vedno preveč smrdi. Če je treba podpišem karkoli, samo da bo zaleglo, grem tudi stat pred parlament.
Kdo je vedel in kdo sodeloval, naj bo javno objavljeno.
Ne morem pa mimo tega nagnusnega, nagravžnega Senice, ki je itak vpleten, po moje tudi čisto konkretno, v vse skup. S Kresalovo naj zgineta in to čimprej oba, preden bo nekomu prekipelo. jezen Kako lahko zagovarja nekaj takega, v tej fazi, ko je vse jasno kot beli dan. Ta bi potemtakem pedofilu vrnil otroka, če nebi 1000 ljudi pri belem dnevu z lučjo zraven svetilo pa videlo kaj se dogaja.

Mrš pa taka nagravžna, zblojena, slovenska "elita" in "pravna" država. Še živali človek najrajši nebi mel več tu, kaj šele otroka. bruham
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #1825 : petek, 12.02.2010 : 16:06:53 »

A imamo tukaj kakega veterinarja ali podoèega veterinarja, ki bi mi znal povedat, èe poteka obdukcija na vsakem evtanaziranem psu?

Ne, seveda ne. Obdukcijo se naredi, ce je sum na katero od kuznih bolezni, ki se jih zatira po zakonu, ce je sum na kaznivo dejanje, ce tako zeli lastnik (in placa) ali ce se tako odloci lececi veterinar (in placa).
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #1826 : petek, 12.02.2010 : 16:09:08 »

Edini plus si zasluži zato... ker so napravili obdukcijo kot je treba ...in vzorce poslali na sodno medicino.
Pa postavili Špeljičko na laž. Ker če bi pustili celotno zadevo v pristojnosti VURSA, bi danes celotna širša javnost razpravljala ravno o tem kar si pisala v prejšnjem postu....
Mi bi bili drugorazredni državljani in že bi se danes na 2. programu govorilo o osnutku novega zakona o zaščiti živali.

Točno tako. Ne vem, zakaj so tako dolgo čakali s tiskovno... da pride šefica nazaj? Roll Eyes
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #1827 : petek, 12.02.2010 : 16:33:14 »

Jaz sem angleško besedilo objavila na evropskem in nemškem boxer forumu, če ni okej javite. Če vas zanimajo odgovori jih tudi lahko objavim tukaj v kolikor bo kakšen prispel. Upam da bodo na naslednji razstavi, ki bo v celju spregovorili o tem in določili minuto miru za te reveže.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #1828 : petek, 12.02.2010 : 16:36:43 »

Jaz sem angleško besedilo poslala na American Bullmastif Association, a obstaja kaj takega tudi v Evropi ali naj kar začnem pošiljati posameznim klubom?
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #1829 : petek, 12.02.2010 : 16:39:24 »

če znaš rusko lahko na ruski club, jaz ne vem pod kaj naj bi uvrstila Sad

http://bullmastiffnkp.borda.ru/
Logiran
Strani: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines