mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:30:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa  (Prebrano 77871 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : petek, 12.02.2010 : 15:54:01 »

Pismo, ki ga je Slovenski klub za sar peje poslal na KZS:

Spostovani!

V Slovenskem klubu za sar peje odlocno nasprotujemo vsakrsni zakonodaji, osnovani na pasemski pripadnosti psov. Prav tako se ne strinjamo z dodatnim omejevanjem stevila psov in s kakrsnim koli hitrim spreminjanjem zakonodaje, ki ne vkljucuje treznega premisleka in strokovne obdelave perecih vprasanj.

Izkusnje iz tujine, kjer so ze uvedli zakonodajo, ki je preprecevala ali omejevala lastnistvo psov nekaterih pasem, pa jo pocasi tudi umikajo, nas ucijo, da ta nikakor ne zmanjsa stevila napadov psov na ljudi, saj se v praksi omejuje le na dokazljivo pasemske pse (pse z rodovnikom), ki so po vecini v manjsem stevilu, hkrati pa dopusca neskoncne manipulacije z mesanci in krizanci. Trenutno veljavna slovenska zakonodaja nalaga skrbnikom psov primerno odgovornost in primerne sankcije, ce je skrbnik ne uposteva.

Iz istega razloga tudi omejevanje stevila psov ni smiselno. V kolikor skrbnik deluje v skladu z ZZZiv njegovi psi ne predstavljajo za okolico nobene nevarnosti.

Hitre spremembe zakonodaje lahko za sabo potegnejo vrsto tezav zaradi nepremisljenosti. Ena od njih je vsekakor to, da bomo odgovornost za vedenje udomacenih zivalskih vrst prelozili s skrbnika na zivali. Bomo prepovedali vzrejo in lastnistvo islandskih konj, ce pobegli konj mimoidocemu z brco kopita zada smrtno poskodbo? Prav tako lahko prehitre in nepremisljene spremembe zakonodaje povzrocijo nepremostljive tezave pri delu psov resevalcev, spremljevalcev invalidov in terapevtov. Razlicne sportne discipline s psi bojo nevarno otezene, ce ne celo onemogocene.

Pozivamo vas, da se v spremembe zakonodaje ne zaletite in v prvi vrsti zahtevate dosledno izvajanje ze obstojece. Dejstvo je, da je v Sloveniji se vedno velik delez neoznacenih psov, kar potrjuje tudi stalna prenapolnjenost zavetisc s psi, katerih lastnikov se ne da izslediti. Ko bo omogocena popolna sledljivost psov in ko bo vsak, ki bo krsil zakonodajo, vedel, da bo zato tudi sankcioniran, bomo lahko presojali ali je zakonodaja ucinkovita ali ne.

Verjamemo, da boste v okviru svojih pristojnosti poskrbeli, da bomo dogajanju z bulmastifi z Oraznove ulice prisli do dna, in se bo ogorcenost javnosti s psov preselila na odgovorne. Poudarjamo, da nihce nima toliko tezav z neodgovornimi skrbniki psov, kot jih imamo ravno odgovorni skrbniki.

Za Slovenski klub za sar peje
Mirjana Buhovac, predsednica

Male Braslovce, 9. februar 2010

Dopis smo v vednost poslali tudi:
- predsedniku Republike Slovenije dr. Türku
- predsedniku Vlade Republike Slovenije Borutu Pahorju
- poslanskim skupinam
- politicnim strankam SD, Zares, SDS, DeSus, LDS, SLS, SNS, NSi, Lipa, SMS
- medijem (Delo, Dnevnik, TV Dnevnik, Svet, 24ur, Jana, Zurnal)

Odgovor KZS:

Zadeva: Poziv k premišljenosti in strokovnosti - odgovor KZS

Včeraj smo dobili upravičeno »jezno« pismo predsednice slovenskega kluba za šarpeje gospe Mirjane Buhovac. V zvezi s tem sporočamo:

1.
Sprememba Zakona o veterinarskih merilih skladnosti, v katerem je med drugim določeno tudi največje število psov v stanovanju (zdaj 5) ne bo v ničemer vplivala na število psov, ki jih imajo lahko vzreditelji, tekmovalci in razstavljavci. Ko smo se v zvezi s tem pogovarjali na VURSU (novica o tem in vsebina pogovora bo objavljena v februarski številki Kinologa) pa smo predlagali, da pri pridobivanju statusa vzreditelja, tekmovalca oziroma razstavljavca sodelujejo tudi strokovni organi KZS  oziroma pasemski klubi, saj doslej o tem statusu določajo le veterinarji, KZS pa je pri tem povsem odrinjena. Zmanjšanje dovoljenega števila psov v stanovanju se torej nanaša le na »navadne« lastnike psov.

2.
Glede prepovedi določenih pasem je stališče KZS zelo jasno in ostaja nespremenjeno. Ne pristajamo na to, da bi prepovedali katerokoli pasmo, kar smo nedvoumno povedali tudi na uvodnem pogovoru s predlagateljem Zakona o odgovornem lastništvu psov g. Borutom Sajovicem. Razlogi, ki govorijo o nesmiselnosti prepovedi določenih pasem in jih je napisala gospa Buhovčeva so povsem na mestu in jih tudi sami uporabljamo v pogovorih s pristojnimi, ki pripravljajo spremembo zakonodaje, ki se nanaša na pse.

3.
Na časopis Dnevnik smo poslali odgovor oziroma mnenje o kolumni, ki jo je napisala avtorica Lesničar Pučkova.

4.
V okviru naših pristojnosti bomo naredili vse, kar je mogoče, da se bo zadeva z bulmastifi razčistila, predvsem pa, da dogodek ne bo imel posledic za nas, ljubitelje in lastnike psov. Vemo, da lahko takšni dogodki v javnosti ustvarijo negativen odnos do nas vseh, ki imamo pse, kar bržkone mnogi že doživljamo.

Za UO KZS,
Jože Vidic
Logiran

Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #1 : petek, 12.02.2010 : 16:03:40 »

Kljub vsemu ni pošteno, nekdo ki nima registrirane vzreje ima pač pravico lastiti poljubno število psov, vkolikor je to v njegovi zmožnosti.
Ampak od takega lastnika v blagajno KZS ne pade nič, torej se nihče niti ne postavi zanj.
Jaz sem mislila da je nekaj kar nas druži (vzreditelje in "tanavadne) ljubezen do psov, pa karkoli že počnemo z njimi. In kinologija naj nebi bila samo vzreja.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #2 : petek, 12.02.2010 : 16:12:22 »

Aha, torej sem domnevala pravilno, ko sem bila bolj zabita in neinformirana v tem smislu . Če nisem noter, moj pes ni pes in če ni pes, kaj je, klubska mizica??? - kmalu bomo pristali točno na tem  bruham
A začnemo s serijskimi zahtevami za odstope/ukinitve ?!
Čakte malo, grem pisat - bom ratala kot neka stara sitna babnca.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3 : petek, 12.02.2010 : 16:12:38 »

Pa še nekaj..nevem kaj se dogaja s temi ljudmi, ampak vse skupaj je iz dneva v dan in z vsakim novim dogodkom banalno. "Tanavadnim" bojo omejevali število psov ki jih SAMI hranijo, od vsakega kupljenega izdelka za pse gre DDV v državno blagajno, pse držijo v LASTNIH domovih..torej je to koliko psov kdo poseduje izključno samo njegova stvar.

Jasno je tudi da bojo tu nasrkali samo odgovorni lastniki psov ki jih letno cepijo in imajo pse v registru. Za vse ostale se pač ne bo vedelo kaj in koliko imajo doma, nihče od pristojnih pa ne bo hodil preverjat širom Slovenije kdo se drži zakona in kdo ne. A je jasno, da je to ena velika neumnost??

Po drugi strani pa ga. Milena poseduje lepo število psov ampak ji je to pač dovoljeno, ker so pristojni kot že tolikokrat poprej super sposobno opravili svoje delo. Pa saj je zakon tak, kajne..

Gre za diskriminacijo psov in interese tistih ki od pasemskih kasirajo. Kje mi živimo in kako so tej ljudje pridobili izobrazbo, se sprašujem.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #4 : petek, 12.02.2010 : 16:17:24 »

To je samo potrdilo moja prepričanja. Beseda "PES" se za KZS konča, ko gre za navadnega skrbnika, še posebej, če ima mešanca, kamoli še posvojenega iz zavetišča..mučenje psov..eh..."našim razstavnim, športnim psom s "von" in ne vem kakimi imeni se to ne dogaja"....... Lips Sealed Bom tiho ....... Lips Sealed Lips Sealed

Aja ..šolat pa jih bomo morali oz. jih moramo???  Saj to vse gre v njihovo blagajno (od izpitov, tekme). A takrat jih vsaj vidijo??
 Lips Sealed
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5 : petek, 12.02.2010 : 16:18:30 »

  jst nisem v KZS, kako sem šele jaz navadna lastnica psov  Azn Azn.
Mislim... kam bodo pa mene zbasali? A ja, jaz sem itak pod budnim VURS-ovim očescem  predaja.

Dajte ga nehat srat. Sindrom boga je očitno hudo prisoten vsepovsod.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : petek, 12.02.2010 : 16:18:52 »

A se vi sploh zavedate, da je v 1. odstavku evidentno navedeno, da boste lahko imeli vec psov, ce se vkljucite v katerega od drustev ali klubov? Ni pomembno, ali imate vzrejo ali ne. Ze sedaj imate v svojih drustvih lahko preprodajalce, zagotovo pa imate celo vrsto steparjev. Prav tako imate v svojih vrstah celo vrsto lastnikov psov, ki so kupili pse pri preprodajalcih, saj vemo, da se lahko vkljuci v pasemski klub tudi lastnik psa, kupljenega pri znanem celjskem preprodajalcu in zagotovo so v klubih in vzreji tudi taksni psi.

Torej, Desa, kako ti to razumes, da lahko s taksnim ukrepom karkoli omejijo? Kakorkoli obracas in kakorkoli bodo zdaj to na KZS obracali je jasno -

VKLJUCI SE V KZS, PA BOS LAHKO IMEL VEC PSOV, KER BOS DOBIL ENEGA OD ZGORNJIH STATUSOV

Pa, ej, saj nismo bedaki. S produkcijo tako gnilih oznak "ce nisi z nami si smet" bo treba enkrat za vselej opraviti. Ocitno vecini clanstva pase biti elita. Poglejte v sosednjo temo, kaj se z elito dogaja - vsak cas bo pozrla samo sebe. Torej. Ste prepricani, da je stanje na tem vlaku ok?
Logiran

kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #7 : petek, 12.02.2010 : 16:19:00 »

Prosim za pojasnilo - ali ima tole dogajanje neposredno zvezo s primerom dr. B, ali se je že prej začelo?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #8 : petek, 12.02.2010 : 16:19:14 »


J

Po drugi strani pa ga. Milena poseduje lepo število psov ampak ji je to pač dovoljeno, ker so pristojni kot že tolikokrat poprej super sposobno opravili svoje delo. Pa saj je zakon tak, kajne..



Čaki malo, ona pa ja ima registrirano gojišče Tongue    Kaj naj rečem, ne vem, sem brez besed......

In to verjetno pomeni tekmovalci samo za tiste pasje športe, ki je pod okriljem KZS, a ne? Kolikokrat na leto pa boš moral tekmovat, da boš tekmovalec, razstavljat, da boš razstavljalec, kaj če ti psi ostarijo, zbolijo, potem ne boš več tekmovalec in jih boš odvečne evtanaziral?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #9 : petek, 12.02.2010 : 16:20:56 »

Prosim za pojasnilo - ali ima tole dogajanje neposredno zvezo s primerom dr. B, ali se je že prej začelo?

Baje je bil to predlog že kakšna dva meseca prej, samo aktualno ni bilo Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : petek, 12.02.2010 : 16:21:17 »

Klavdija, NI POMEMBNO, ALI IMAS RODOVNISKEGA ALI NERODOVNISKEGA PSA, TEMVEC JE POMEMBNO, ALI SI V KZS ALI NISI. Razumeš point?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : petek, 12.02.2010 : 16:22:30 »

Da nadaljujem:

ČE NISI V KZS, BO ZATE VELJAL ZAKON.
ČE SI V KZS zakon sicer še vedno velja, z izjemami - SI IZVZET IZ OMEJITVE.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #12 : petek, 12.02.2010 : 16:23:55 »

Ne, pasma je pomembna. Brez tega ne moreš biti vzreditelj, tekmovalec ali razstavljalec. Torej bodo lahko vsi z enim, drugim ali tretjim statusom, ki ga bodo pridobili na KZS, ne-navadni lastniki psov.

Hitler cajti se vračajo s polno paro.
Logiran

Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #13 : petek, 12.02.2010 : 16:24:32 »

Klavdija, NI POMEMBNO, ALI IMAS RODOVNISKEGA ALI NERODOVNISKEGA PSA, TEMVEC JE POMEMBNO, ALI SI V KZS ALI NISI. Razumeš point?

saj razumem Jana ja... Sad
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #14 : petek, 12.02.2010 : 16:31:17 »

Jaz razumem ta odgovor kot delitev na navadne in posebne. Navadni so vsi, ki imajo mešance in tisti, ki imajo pasemske, vendar niso v KZS-ju pridobili statusa tekmovalca, vzreditelja ali razstavljalca.

Torej, jaz, ki mi ne pade na pamet kupit si tri rodovniške in razstavljat, treh psov pač ne bom mogla imet.
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: URADNO? Če nisi v KZS, si "navaden" lastnik psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines