mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 29.05.2024 : 02:55:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: debata  (Prebrano 87883 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #30 : torek, 08.06.2010 : 18:43:00 »

V vse ostalo se ne bom vtikala, k temu citatu pa moram ze zaradi lastne vpletenosti v pomursko zgodbo pripomniti, da so nekateri izmed tule omenjenih iz precej drugacne zgodbe in iz "drugih casov" - vsaj Didi, Fuxi in Princ.

Sorry, mišljeno kot visini varovanci, drugače pa ja, za tele ste se ve matrale in svojo nalogo odlično opravile.Smiley
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #31 : torek, 08.06.2010 : 19:27:03 »

Sorry, mišljeno kot visini varovanci, drugače pa ja, za tele ste se ve matrale in svojo nalogo odlično opravile.Smiley
a bejž...
sem pa po vaše bila jaz tista grozna;, ko sem prvič v vseh letih pomoči živalim pokala po šivih (psihično, časovno in zdravstveno), ter prosila za premestitev Didi v drug dom, ko je iz prvega ''doma'' prišla k meni nazaj Lips Sealed - zakaj ni takrat nihče milostljivo ''posvojil'' in rešil psa od mene?!  zakaj že ne??

ne bi sedaj spet ''odpirala'' debat, ki se bodo vlekle kot brezvezna čreva - tako kot so se takrat.
tudi odgovor na moje vprašanje sploh ni nujen, ker ni point te debate Roll Eyes
samo ne mi rečt da ste bili vsi polni. potemtakem tudi za te zavetiške ne bi bilo prostora Roll Eyes

strinjam se, da je odnašanje riti zavetiščem, ki ne delujejo kot se šika, samo njim v prid in potuho.
vem, da gre za pse, ne pomoč zavetišču,temveč posameznem psu, vendar imajo zavetišča svoje dolžnosti in dokler bomo njihove dolžnosti sami prelagali na svoja pleča se tudi malo ne bodo zmigali.

moja pomoč psom v zavetišču je bila pred leti naslednja;
- ogled psov v zavetišču in izbira dveh psov (MUKA od muke, izbirat primerne Cry )
- testiranje karakterja psa
- sprehajanje psa
- oddajanje psa v medijih
- ''nadzor'' nad psom v zavetišču, sploh po enem mesecu bivanja tam

Tak način se mi je zdel smiselen, nikakor pa nisem prišla na idejo da bom psa vzela k sebi,ga pisala na svoje ime. bi me preveč srce bolelo pri izbiranju Tongue

pa lep dan, brez prepiranja Smiley

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : torek, 08.06.2010 : 19:30:01 »

Nekaj je sneti kakrsnokoli bitje s ketne, za katero se lastnik in drzava ne zganeta, nekaj drugega pa je sneti lusnega mladega psa iz zavetisca, ker ga caka izpolnitev nekega zakonskega dolocila, ki velja po vsej drzavi za VSE pse enako. Zagotovo so razlogi za prvi in drugi primer svetlobna leta narazen. Zivalovarstvenik po moji meri bo v prvem primeru VEDNO ukrepal (ne glede na problematiko, izgled, starost psa in razplet), na drugega pa niti pomislil ne bo, temvec bo mislil nanj v povsem drugacnem kontekstu. Med resevati zivalovarstveno problematiko in med resevati izbrane pred dejstvom, ki velja za vse, je zame pac neznanska razlika. Upanje, da bi me (tudi tukaj) kdo razumel, sem ze kar nekaj casa nazaj opustila. Dokler ne bomo razumeli vloge zavetisca in mu je sami ne zaceli priznavati IN nalagati, tako dolgo bomo z istim metrom merili resevanja psov, ki se resujejo iz (za nas ja, za uradnike ne) nevzdrznih razmer in take, ki se oddajajo iz lastnih domov ali celo tiste, ki se pripeljejo od drugod.

Rnata, nekaj je napisati, da je pes resen iz tega in tega zavetisca, nekaj drugega pa je zadevo peljati okrog ovinka. Ne zagovarjam Jadrankinega pocetja. Ga tudi takrat nisem.

Nikogar ne sodim in nikogar ne lincam, sem pa vprasala in komentirala tisto, kar bi vprasala kogarkoli in komentirala komurkoli. Posebej pri ocitnem skupinskem pocetju. Tudi pripomnila sem nekaj, kar ocitno le sama razumem - psov se iz zavetisc v Sloveniji ne resuje, ker imamo zakonodajo, ki zadeve postavlja v razumne meje. V dezelah, kjer zakonodaje nimajo, pocnejo vse sorte. Pri nas pa jo imamo. Razlogi, zakaj tega ali onega, zakaj iz tega ali onega zavetisca in zakaj ta ali oni, me ne zanimajo. Za vsa velja ista zakonodaja. Upam pa, da mi dopustite, da kaj vidim in si ustvarim mnenje sama, da komentiram tisto, kar po mojem mnenju ni na mestu in da dvomim v sirsi pozitiven izid takega pocetja. Niste prve, ki ste se na podoben nacin lotile zadev in verjetno tudi ne zadnje, saj dajete fantasticen zgled. Zagotovo vas bo kdo posnemal, kot se na splosno posnema, da je samo v nekaj zavetisc za peljati najdene zivali, v druge pa ne. Kot je videti iz te rubrike, gre tudi selekcija resevanja na enak nacin.

Vec metrov za eno stvar ima nekdo drug in ne jaz. šogunka, te bom naslednjic povabila k resevanju "problema", ki mi prekriza pot. Ni nujno, da tisto, kar delam, tudi opisujem, verjetno pa je ok, ce tisto, kar pisem, izhaja iz tistega, kar delam. Ni pa nujno, da mi kdorkoli verjame, kot ni nujno, da se kdorkoli strinja z mano. Kot se meni ni treba strinjati z drugimi.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #33 : torek, 08.06.2010 : 19:46:52 »

Ni pa nujno, da mi kdorkoli verjame, kot ni nujno, da se kdorkoli strinja z mano. Kot se meni ni treba strinjati z drugimi.

Tole velja tudi v obratni smeri in za druge relacije.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #34 : torek, 08.06.2010 : 20:02:31 »

Tudi meni se zdi razlika med sodelovanjem z zavetiscem (zacasna namestitev zivali v dogovoru z zavetiscem in pod njihovimi pogoji), resevanje zivali s ceste oz. oddaja od lastnikov, ki jih nocejo vec imeti in resevanje iz zavetisc (posvajanje na svoje ime, nato pa oddaja), precejsnja.
Res se (verjetno) s slednjim pomaga posamezni zivali, na dolgi rok (in za vse ostale, ki ostanejo tam) pa se s tem ne bo nic bistveno spremenilo.

Zal mi je, da ste se tako odlocile ...
m.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #35 : torek, 08.06.2010 : 20:02:49 »

Tocno tako, helena. Kot je dovoljeno ne verjeti in ne strinjati se, je dovoljeno tudi sprasevati in komentirati.

In se vedno trdim, da se zivali v Sloveniji iz zavetisc ne resuje, sicer jih lahko za zacetek poimenujemo cisto drugace - hiralnice, recimo. In kaj se bo naredilo v zvezi s tem, da ne bo vec hiralnic in ne bo vec treba resevati zivali iz slovenskih zavetisc? Je resitev, da se jih nekaj pusti tam, nekaj se jih resi, 31. dan pa ostaja se naprej dejstvo, kot tudi vse ostalo - hiralnistvo, na primer? Kot tudi vse ostale napolnjene kapacitete in posledicno vse ostale zivali na cesti. Hm ... Ok, ce pravite, da je to cilj slovenske zivalovarstvene scene, sprejemam to dejstvo, nikakor pa se z njim ne strinjam. Kot se ne strinjam na drugi strani s praznimi zavetisci zato, ker zivalovarstveniki ne vozijo tja zivali in pomagajo pri "neobstoju" problema.

Osebno podpiram vse mogoce oblike sodelovanj z vsemi slovenskimi zavetisci (vsak se, seveda, sam odloci, s katerim), razen posvajanja zaradi resevanja. Tega pac ne morem nikakor sprejet, ne glede na to, za katero slovensko zavetisce gre. To, da gre zival direkt iz zavetisca naprej, pac ne morem drugace imenovati, kot resevanje.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #36 : torek, 08.06.2010 : 20:15:21 »

Se v bistvu strinjam z vsem napisanim, tako z eno kot z drugo platjo.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #37 : torek, 08.06.2010 : 20:21:30 »

Se v bistvu strinjam z vsem napisanim, tako z eno kot z drugo platjo.

Pravzaprav bolj razumem obe plati, kot se strinjam.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #38 : torek, 08.06.2010 : 20:29:36 »

S čim se pa strinjaš? Tvoje omenjanje pomoči Zonzaniju, ki si ga izvajala nekaj let nazaj, ti nikakor ni v ponos. Bi prej pričakovala, da boš na podlagi izkušnje proti takemu reševanju. Ali si mislila tako, pa jst nisem razumela?

Druga stvar pa je vprašanje za Polo, majas, visico in ostale vpletene - kaj pa delate poleg tega, da pobirate pse iz "problematičnih" zavetišč, da bo situacija v prihodnje sprejemljiva? Ker (kljub temu, da se z jadrankinim reševanjem psov iz Gmajnic ne strinjam) je Lajka Gmajnicam skos za vratom. Skos. So vztrajne in to že nekaj let. Torej delajo na večih nivojih.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #39 : torek, 08.06.2010 : 20:55:44 »

Ja mi je v ponos, sploh ko tule tele gonje gledam. Iz principa mi je v ponos.
In sem jim bila skos in sem še vedno jim za vratom in se je spremenilo marsikaj v teh letih. In mi je v ponos.
Mi ne delamo nič, samo tule na netu se mal zaj.....mo in rešujemo pse iz takih zavetišč. predaja
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #40 : torek, 08.06.2010 : 20:56:49 »

Iz principa mi je v ponos.

Za živali gre, a ne?  Lips Sealed
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #41 : torek, 08.06.2010 : 20:58:32 »

Ne, zdejle za princip, ker jst za živali sploh nikoli nič ne naredim in gledam le to, da sem najbolj pametna, kar mi v tej konkurenci nikakor ne rata.
 
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #42 : torek, 08.06.2010 : 21:00:58 »

Tole temo bom zaklenila, ker izgleda, da bo tole ratala ena gonja proti puncam, ki si tega nikakor ne zaslužijo. Lahko pa jo Jana odklene, če se ji zdi, da ni primerno, da jo zaklenem.
 
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #43 : torek, 08.06.2010 : 21:22:58 »

Huh, hudo.
Lejte, mal razuma, ce bo slo.

Kaj s taksnim pocetjem sporocate tistim, ki jim mnogi med nami tupimo ze leta in leta, da se kupuje in posvaja zival SAMO ODGOVORNO in PREMISLJENO?

Kot lahko razberem, je povsem ok, da se takole posvaja v enem krogu, ce bi posvojil nekdo drug z namenom oddaje naprej, pa ne bi bilo ok? Razlog za posvojitev ni pomemben, temvec je pomembna sporocilna vrednost pocetja. Posvojitev je posvojitev (kot je nakup nakup) in ce lahko nekdo v imenu "visjih ciljev" posvoji in takoj naprej oddaja zival, jo lahko posvoji, se je navelica in oddaja naprej tudi kdorkoli drug?

Jejhata.

Razlogi za taksno resevanje so zame povsem irelevantni. Cilj ne opravicuje sredstva.

helena, brez tezav lahko temo premaknemo kamorkoli drugam, ce menis, da je tukaj moteca. Osebno menim, da ni popolnoma nic narobe, da vedo za razne pomisleke in vasa pozitivna razmisljanja tudi drugi. Vsak se lahko odloci sam, kaksno stalisce bo zavzel, kaj se mu zdi prav in kaj narobe. Ne gre pa za nikakrsno zasluznost ali nezasluznost za kritike ali pohvale. Komentiramo pocetje skupine ljudi. In komentiramo pocetje, ki ga sama stejem k enemu od temljnih zadev pasje in macje problematike. To pa najbrz ni omejeno na kaksnega posameznika in ni o tem v posamezni rubriki prepovedano pisat. Kot pravim, lahko pisemo o tem v katerikoli rubriki. Za posvojitve se vsekakor nisem odlocila jaz, v Sloveniji je pa taksno akcijo prakticno nemogoce obdrzati skrito, ne glede na to, kako jo zeli kdo izpeljati. Osebno si zelim, da ne bi prav nihce tega pocel, se pa ob tem bojim, da se bodo pojavili posnemovalci.

ps: Vidim, da si vmes temo zaklenila, zato jo odklepam in selim drugam. Upam, da bodo komentarji ostali na nivoju in neosebni.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #44 : torek, 08.06.2010 : 21:25:45 »

Mi je prav.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines