mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 08.06.2024 : 19:01:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: debata  (Prebrano 88146 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #285 : četrtek, 10.06.2010 : 15:12:07 »

To pa ne mene vprašat. Bo moral kdo drug odgovorit.
Sprašujem vse sodelujoče, v tej temi, na tem forumu, vse.
Sicer pa je večina v tej temi zaposlena z metanjem krivde in citatov pod nos in kdo je bolj zafrku kot drugi. A ni brezveze se pač ne strinjaš z zadevo?Odgovorov ni ne z ene strani ne z druge? haloo a ma sploh še kakšen smisel tale "debata"?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #286 : četrtek, 10.06.2010 : 15:12:20 »

Ti si trdila, da sem napisala, da je Meli ok? Kje to piše, ker očitno si morala nekje prebrat, da si to trdila?

Da je Meli ocitno ok pa se nismo natancno razcistili, ker si nehala odgovarjati na vprasanja in uzaljena odsla iz foruma.

in kaj si napisala:
Se strinjam, ampak še vedno ostanejo tista, v katerih bi se lahko živalim
boljše godilo, pa se jim ne. S prijavami ne gre, ker ne kršijo nič, torej?
S čim potem?

ponovno - ok, ne kršijo zakonodaje. Nato je bilo vprašano ali se strinjate z delovanjem teh zavetišč torej? (pa ne samo enkrat) in nobena ne da odgovora. Jst si tega ne moram drugace predstavljati kot tiho strinjanje. Ali zakaj tisina?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #287 : četrtek, 10.06.2010 : 15:14:52 »

In zakaj je temu tako? eni bolj drugi manj? tole me res zanima ker se v večih "izmenjavanjih mnenj" to odraža in je precej moteče tako za "zunanje" in "notranje" bralce

Moje videnje tega sem razložila tukaj:
Zame osebno je razlika (in zdaj smo pri bolj ali manj enakopravnih), če delaš tako stvar kot naključni posameznik (prvič in verjetno zadnjič v življenju) ali če si del skupine, ki ima podporo širše množice, to množico vodi, jo izobražuje in na podlagi zaupanja te iste množice organizirano skrbi za boljši jutri vseh (domačih) živali. Ne podpiram "blank" posvojitev ne v prvem, ne v drugem primeru. Vendar z večjimi pravicami prihaja tudi večja odgovornost. Torej, če si ti tisti, ki razpolaga z denarjem in zaupanjem tvojih podpornikov, imaš do njih neko obvezo. Imaš obvezo, da jih usmerjaš in poskrbiš, da se tisti naključni posameznik, ki bi mu padlo na pamet "reševanje" psa iz zavetišča (pa tudi, če prvič in zadnjič), zaveda, kaj s tem naredi in da tega ne naredi.

Kar sem ravnokar napisala, mogoče za ta trenutek v času ni najprimernejše, zato, ker ne razumemo. Ne razumemo odgovornosti posameznika za svoja dejanja, ne razumemo kolektivne odgovornosti in ne razumemo, da s pravicami pridejo tudi dolžnosti. To je (po mojem mnenju, izkušnjah, videnju) tipičen profil slovenskega človeka. Obotavljam se objavit tale post, ker iz tega, kar sem zgoraj napisala, lahko zelo hitro pride ali:
1) vi ste dolžni
2) jst sem prostovoljec in lahko delam glih kar mi paše in nihče ne more od mene zahtevat ničesar
3) jst nisem v nobeni skupini, zato se to name ne nanaša
4) svašta variacij prvih treh točk

Ampak, ajde, da vidimo.  Smiley

Ampak bi rekla, da to ni to, kar sta Yo in šogunka mislili in kar se vleče po raznih temah. Zame osebno je omenjanje priviligiranih samo en slab argument zakaj se ti ni treba potrudit speljat debate, ki si jo začel, do konca. Je pa to samo moj vidik.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #288 : četrtek, 10.06.2010 : 15:16:33 »

Malo si preberi svoje poste, pa boš vedela zakaj tišina.

Gargamel, še enkrat, kje na forumu sem izjavila:ponosna sem na reševanje psov iz Zonzanija in da je Meli ok??
Si vedeževalka in predvidevaš, kaj je meni ok in na kaj sem ponosna?


 
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #289 : četrtek, 10.06.2010 : 15:18:12 »

Sprašujem vse sodelujoče, v tej temi, na tem forumu, vse.
Sicer pa je večina v tej temi zaposlena z metanjem krivde in citatov pod nos in kdo je bolj zafrku kot drugi. A ni brezveze se pač ne strinjaš z zadevo?Odgovorov ni ne z ene strani ne z druge? haloo a ma sploh še kakšen smisel tale "debata"?

Zame jo ima. In sem tudi napisala zakaj, ampak bom raje citirala Jano, ker ona to očitno veliko bolj elegantno pove:

Vsak se bo sam zagovarjal za svoje trditve, bi pa ob debati okrog povzrocanja skode pripomnila sledece:

Vse prepogosto si mnogi na internetu predstavljate, da komunicirate samo s tistimi, ki vam pisejo nazaj. Narobe. Zelo narobe. Vse, kar napisete javno, spremlja zelo veliko ljudi, predvsem pa je pomembno, da spremljajo: uradne sluzbe, poslovni partnerji, donatorji, podporniki, morebitni posvojitelji, xy, pa tudi tisti, ki se o problemih in njihovih razseznostih sele informirajo.

Sporocate jim vse tisto, kar pisete, tudi to, da je ok s kupom zaporednih pisem (ker pac pisemo brez razmisleka) napasti uradnike. Ucinka seveda ni nikakrsnega, oz. je kontraucinek (beri: zafrustrirane zivalovarstvenice imajo spet izpad), drugi pa se naucijo, da je tako prav in da itak ni nobenih ucinkov, cetudi se razpocijo. Pa, da je ok svercati pse cez mejo, saj gre vendarle za hudo visje cilje in takim z visjimi cilji se ni treba drzati pravil, uradniki se jih pa morajo. Pa, da je ok "blank" posvajati pse iz zavetisc, ne glede na razlog in posledice. In nenazadnje, da je ok vpiti kot zmesan, kaksne svinje so zavetiscarji, ki spostujejo zakon in uporabijo (cetudi po nekaj mesecih ali celo letih) za neko zival 5. odstavek 31. clena ZZZiv, ob cemer ni ponujene resitve v smislu trajne (ne "blank") posvojitve take zivali ali prodaje lastne nepremicnine in financiranja dosmrtnega bivanja zavetiske zivali drugje. Ce to zagovarja nekdo, ki mu sledi mnozica ...

Torej?
Nisem zato tukaj, da bom omogocala vpogled cca 4000 osebam na dan v tako sporocanje brez komentarjev, ki dajejo tistim, ki iscejo informacije (uradniki itak vedo, za kaj gre) vsaj moznost v celoten pogled na problem. Zato pisem (po vase napadam). Druga opcija je, da forum ukinem.

Slovnica je pri vsem skupaj izjemno minornega pomena. Upam, da se bomo nekoc vendarle premaknili s slovnice na pomen napisanega. Pa tudi, da bomo nehali z osebnimi prizadetostmi za vsako ceno.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #290 : četrtek, 10.06.2010 : 15:19:13 »

Malo si preberi svoje poste, pa boš vedela zakaj tišina.

A tole je bilo meni namenjeno?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #291 : četrtek, 10.06.2010 : 15:20:23 »

A ni brezveze se pač ne strinjaš z zadevo?

ja se strinjam, ce gre za nekaj pac. Nekaj. Razlicna mnenja=vse ok. Ni mi pa ok (torej kot nekomu, ki da veliko/vecino casa v to, da se stvari premikajo nekam; recive da mi ni ok kot drustvenici), da se javno zagovarja resevanje psov iz zavetisc (ko nam to ustreza). Ponovno - faktor osvescanja. Ne vem, ce vam je vse to tako neproblematicno, zakaj je to ok javno razglasati, ne vem ali boste to zaceli razlagati ljudem, ki klicejo na drustvene telefone? Se bo printalo to v brosurah? Al kaj?

Se pa strinjam, da je tale tema postala vsej prej kot debata ali je to ok ali ne.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #292 : četrtek, 10.06.2010 : 15:20:56 »

Kar se psov iz Zonzanija tiče, čeprav je tega že nekaj let nazaj pa tole:
Vesela sem za vsakega od več kot 200 psov, ki sem jim v sodelovanju še z nekaterimi priskrbela namestitev v Nemčiji in Avstriji in niso končali v skrinji, ter so sedaj že vsi v svojih domovih. Res vesela. In za mačke tudi.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #293 : četrtek, 10.06.2010 : 15:22:46 »

tudi jaz to tupim tule na kar nekaj stranih. ce nisi opazila, je druga stran (kdorkoli je ze to) oznacil nas/mene za hladokrvne, birokrate, ki udrihamo po drugih in se hvalisamo (mimogrede - do tega hvalisanja bomo se prisli, ker mi veliko ljudi ocita hvalisanje, pa zelim imeti dokaze za to moje domenvno hvalisanje in trkanje po prsih).

Res ne vem, kje si našla tole, vsaj od mene ne. Napisala sem:

Jana, jaz te na nek način razumem, ampak če imaš opravka z živimi bitji, je včasih težko oziroma nemogoče ostat ''birokratsko hladen'', kot bi za tak način bilo potrebno. Se strinjam, da na dolgi rok ''kidanje'' za ostalimi ne pelje nikamor.

Torej ne leti na nikogar dobesedno, je v narekovajih, hotela sem povedat, da ker imaš opravka z živim bitjem, včasih narediš kaj po svoje v njegovo dobro, pa čeprav s tem zanemariš širšo sliko. Ja, se strinjam, na dolgi rok to ni OK.

Tudi nikjer nisem pisala da je reševanje psa iz zavetišča kaj dobrega za širšo sliko, sem samo želela povedat da na nek način razumem punce, da kdaj delajo bolj s srcem, čeprav tak način na dolgi rok ne pomaga gozdu.


Pa ja, se strinjam, da tole bere veliko ljudi, mene je pa zato recimo zmotilo tole:

Dokler ni nacrta financiranja in se o tem ne doseze konsenz med vsemi, ki se jih zivalovarstvena zakonodaja tice (vurs, obcine, zivalovarstveniki, stranke, vlada, parlament ...), tako dolgo bodo taki predlogi brezpredmetni, ne glede na nase zelje.

Ker se bere na ta način, da se itak nikoli ne bo nič premaknilo. Potem res lahko samo dol zapremo. Kjub temu, da se marsikdaj o marsičem ne strinjamo, si upam reči da smo že kar nekaj premaknili naprej in upam, da še veliko več bomo. Da bi se kdaj o nečem 100% strinjali vsi živalovarstveniki, VURS, stranke, vlada in parlament... Ej, pol smo pa res v slepi ulici. In ja, folk to bere in si misli ''Mater, sej je res brezveze'' in ''Sej se še med sabo ne znajo zmenit'' in zato nas je samo peščica takih bedakov, ki se nam očitno da ''kregati zaradi kreganja ali prepricevati zaradi prepricevanja'' in ''trositi energijo tja, kjer je uspeh pičel ali ga sploh ne bo''. Pa si upam trdit, da kljub nepopolnemu konsenzu in občasnemu nestrinjanju naredimo veliko v pravo smer, počasi, pa vendar. Pa da bi s kakšnim človekom več, ki bi se nam pridružil, naredili še več. Mene pa to ful moti.
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #294 : četrtek, 10.06.2010 : 15:22:51 »

@pridna:
a to pomeni da si ti lahko več privoščiš kot jaz ker si članica nevem katerega društva?
ne zastopim čist najbolše :/ , sicer pa je letela (ne)enakopravnost predvsem na komuniciranje na formumu ne na splošno. tudi povdarjeni tisk v janinem postu, z njim se čisto strinjam zato me tako zelo moti da se debata ne razvija na nekem "vsem razumljivem" nivoju Smiley

če se slčajno kdo odloči me postavit na stran "enih" ali "drugih" naj tega raje ne počne
Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #295 : četrtek, 10.06.2010 : 15:23:31 »

Ok, pa da pojasnim, zakaj sem se oglasila v tej temi.

Neposredno sicer nimam nič s temi tremi psi, nisem njihova namestiteljica/skrbnica/jih ne oddajam. Se pa posredno čutim vpletena zaradi podobne situacije v preteklosti. S svojim dejanjem sem naredila precej zmede, ki jo obžalujem. Vendar bi v enaki situaciji in ob enakih informacijah najbrž dejanje ponovila, ker sem v danem trenutku videla predvsem eno živo bitje, ne pa vseobsežnih posledic. In vsaj zase ne morem reči, da ne bi (še enkrat) poskusila rešiti npr. prostoživečega psa, ki je v Kalabriji prikorakal do mene, me pogledal v oči in se mi vsedel v srce. Pa čeprav bi a) odnašala rit lokalnemu zavetišču b) prav nič prispevala k problematiki tam c) našo deželo obremenila še za enega psa več, pa če bi ostal moj ali pa ne.

Tole je bilo zelo obširno povedano, zakaj ne obsojam akterjev te melodrame (kot jim tudi ne dajem absolutne podpore). Oglasila sem se (in se še oglašam) pa zato, ker je bil tu navaden poziv k lovu na čarovnice, usmerjen predvsem na koga drugega, kot na tiste tri, ki naj bi sprožile ta napad. In ker je napad postal vsesplošen, namenjen temu, da se potolče vsakogar, ki ne tuli v isti rog, me je to zelo zmotilo. Kar sem tudi povedala.

Zame je debata pravzaprav bila zaključena, saj sem dobila odgovore na moja vprašanja, ki so mi potrdili dvoličnost. Še vedno pa me moti čistunstvo, ki se ga gredo nekateri. In ker nisem obremenjena s servilnostjo, svoje mnenje tudi izrazim. Ker mi je precej vseeno za morebitne žolčne reakcije na moje stališče. Mi je pa žal, da se je odprla ta Pandorina skrinjica starih zamer in sovraštev.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #296 : četrtek, 10.06.2010 : 15:23:43 »

Malo si preberi svoje poste, pa boš vedela zakaj tišina.

A tole je bilo meni namenjeno?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #297 : četrtek, 10.06.2010 : 15:27:00 »

A tole je bilo meni namenjeno?

ne.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #298 : četrtek, 10.06.2010 : 15:31:49 »

@pridna:
a to pomeni da si ti lahko več privoščiš kot jaz ker si članica nevem katerega društva?
ne zastopim čist najbolše :/ , sicer pa je letela (ne)enakopravnost predvsem na komuniciranje na formumu ne na splošno. tudi povdarjeni tisk v janinem postu, z njim se čisto strinjam zato me tako zelo moti da se debata ne razvija na nekem "vsem razumljivem" nivoju Smiley

če se slčajno kdo odloči me postavit na stran "enih" ali "drugih" naj tega raje ne počne

Ne, ravno nasprotno. Jst si lahko privoščim manj, ker so me razglasili za članico društva (sem se dolgo upirala temu, ravno zato, da mi ni bilo treba glih pri vsaki besedi pazit, kako je napisana), ki ima svoje podpornike, ki je v funkciji osveščanja javnosti. Jst se moram obnašat še toliko bolj odgovorno in si privoščit še manj kakih kiksov. Najbolje bi bilo itak, da bi bila popolna in brez kiksov, ampak mi ne rata (in dvomim, da sem edina  Smiley )

Glede debate pa... Načeloma je meni popolnoma vseeno, kako je ime tistemu, ki je vzel psa, kakšno zgodovino reševanja česarkoli ima (seveda v okviru zgoraj napisanega, odgovornosti kot sem jo opisovala), zanimajo me pač odgovori na vprašanja, ki sem jih postavila. In poglavitno je (če se že javno odobrava posvojitev iz zavetišča z namenom oddaje), da se pove tudi, zakaj se to podpira. Pa nekako... Vse ostalo (sem že tudi nekajkrat napisala) je mešanje megle (ali dreka, če vam je ta izraz bolj všeč).
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #299 : četrtek, 10.06.2010 : 15:33:08 »

Malo si preberi svoje poste, pa boš vedela zakaj tišina.

Gargamel, še enkrat, kje na forumu sem izjavila:ponosna sem na reševanje psov iz Zonzanija in da je Meli ok??
Si vedeževalka in predvidevaš, kaj je meni ok in na kaj sem ponosna?


 

helena,
cas za sprenevedanje je tu davno sel mimo.
Ne rabim bit vedezevalka - da izpostavis ven Zonzani, ko je vprasane ali sodeljete/jo z Melijem ali resujete/jo iz Melija in da si javno pisala na forumu kaj si pocela v Zonzaniju, torej mislim da vsaj obdobje nekaj mesecev (ne teden ali dva) vozila pse iz tam v Nemcijo, ti mnei pojasni zakaj si ga omenila? Ker ce se prav spomnim si precej "pozno" zacela dihata za vraz zavetiscu, katerea si zagovarjala da dobro dela Smiley Se pridna ti je lepo odgovorila nazaj, da tisto ravno ni za bit v ponos. In pravis, da ti je - iz principa  Smiley

pa hvala, da si sama pobrskala citat za tole (ceprav ne vem ali je bilo to takrat, ko si se trdila da se Zonzani trudi po svojih moceh.
Kar se psov iz Zonzanija tiče, čeprav je tega že nekaj let nazaj pa tole:
Vesela sem za vsakega od več kot 200 psov, ki sem jim v sodelovanju še z nekaterimi priskrbela namestitev v Nemčiji in Avstriji in niso končali v skrinji, ter so sedaj že vsi v svojih domovih. Res vesela. In za mačke tudi.

tole z tisino pa ne razumem pravzaprav - odgovarjas mi (ceprav si vmes ze protestno sla  Huh), ampak smao na to kar zanima tebe...hm. In ponovno tole ostaja neodgovorjeno

Citat: helena , Sreda, 09.06.2010 : 12:10:08
Se strinjam, ampak še vedno ostanejo tista, v katerih bi se lahko živalim
boljše godilo, pa se jim ne. S prijavami ne gre, ker ne kršijo nič, torej?
S čim potem?


lej sprenevedas se zaradi mene lahko kakor ces. Meni je jasno, te berem ze nekaj let. Tule imas 50x nalimano pa ene 100 vprasanje zate in si tih. Prav, bodi. Itak je prva uzaljenost in potem vse drugo.

Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines