mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 05.06.2024 : 06:11:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Nike je doma
Strani: 1 ... 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nike je doma  (Prebrano 272328 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #990 : nedelja, 14.04.2013 : 09:00:19 »

Zapoznele čestitke za obletnico še od nas!  Cheesy
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #991 : nedelja, 14.04.2013 : 23:16:34 »

Hvala za čestitke   Smiley. Šele eno leto je Nike z mano, zdi pa se mi, da jo poznam od začetka sveta dalje. Kiss

Tudi odločitev za malo belo rito je bila ena boljših v mojem življenju. Hvaležna sem za ljudi, ki so še pred mano znali oceniti, da jaz to zmorem in sem tako sploh dobila priložnost sprejeti to odločitev.
Počasi spoznavam Maxijevo govorico, njegov način komunikacije. Všeč mi je neverbalni del. Ni treba veliko besed, pa se razumeva.
Vem, da bom čez čas razumela vse, kar mi pove in se tega dneva že zdaj veselim.
Na sprehodih se mi je že prilagodil. Upošteva, kdaj je lahko do konca fleksija stran od mene in kdaj ga skrajšam in gre zraven mene. Večkrat me pogleda, kam se bom obrnila, a še grem v isto smer, če se ustavim, se tudi on ustavi.
Zadnjič sva srečala ježa. Šel ga je pogledat in ko je prišel čisto zraven, se je jež jasno zvil v klobčič, jaz pa sem mu potihem rekla: Pusti ga, ježek je. Maxi se je obrnil, me pogledal in priskakljal k meni. Kiss. On že ve, kaj je dobro za moj ego  Cheesy.
Večkrat ne vem, ali me res uboga ali pa pač naredi to, kar rečem, ker tudi njemu tako paše. Ampak zaenkrat napredujeva oziroma bolje rečeno jaz napredujem v razumevanju pasje govorice.
Zdi se mi, da ima mene najraje in ne vem, s čim sem si to zaslužila, ker hrano dajemo vsi, na sprehode vodimo vsi, čohamo vsi...
Mogoče pa ni to, da me "ima rad", mogoče mi samo priznava mesto najvišjega vodje v našem krdelu. Če je to tako, me pa ne preseneča. Evil
Skratka, mali pes je krasna stvar.
Imeti hkrati v naročju mačka IN psa je pa neprecenljivo  Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #992 : ponedeljek, 15.04.2013 : 00:15:02 »

Mačja objem
Logiran

Unikatne tablice in portretki
aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #993 : ponedeljek, 15.04.2013 : 00:24:36 »

Kiss  Mačja, res, ti si glavna! Mislim res... res, ajlavju   ljubezen
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #994 : ponedeljek, 15.04.2013 : 00:32:10 »

O kok se pa tole fajn bere.  ljubezen Kiss
Samo merkat moraš, da ti jež ne poje psa, ker paše med žužkojede.  Cool
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #995 : ponedeljek, 15.04.2013 : 00:42:30 »

Sem jaz vedla, da bo Mačja odlična pasja!  Afro
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #996 : ponedeljek, 15.04.2013 : 01:25:48 »

ja res no, dobro ti tale pasji mode laufa.
čistokrvnih tamačjih nas je pa samo še za vzorec Smiley
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #997 : sreda, 17.04.2013 : 00:08:35 »

Kako gre zdaj ta štorija s klopi??!! Angry A ni ampula zato, da ne pridejo blizu??

Greva na večerni sprehod in gledam ko sokol, da ja ne bo kaj pobiral s tal, da ne bi kaj pojedel. Pustila sem mu pa zlesti v eno grmovje.
Super. Večerna idila.
Doma gre pikimiki v banjo, da umijeva tačke in vidim, da mu leze po tački nek žužek. Hočem ga odplaknit s tušem, pa ne gre. Primem, potegnem ven iz dlake, ja porkodio, saj je klop!! Angry
Pa še eden na tački, pa dva na gobčku, pa eden v ušesu, pa na drugi tački eden, ga češem, obiram ko opica opico, najdem še na repu enega  Angry Angry Angry. A so znorel!! Angry  Na mojem lepem malem kužifiksu klopi!!!
Vsi so samo lezli po dlaki, ampak ta hudič ne gre zlahka iz dlake. Je treba vsakega posebej prijet, ven potegnit in utopit vraga!!

Mislim, da bo nekaj časa samo po asfaltu hodil, bogi  Cry
A moram povedat, da me vse srbi  AngryHuh!
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #998 : sreda, 17.04.2013 : 00:35:34 »

Največ klopov je v visoki travi in podrastju, grmovju. Vsaj pri nas. Manjši, "gumičarski" kuŠki so še posebej fajn objekt poželenja za njih, ker se je na dolgo dlako krasno prijet in odpotovat domov.
Včasih slišiš raznorazne pravljice, da klopi "padajo oz. skačejo z dreves, ko pod sabo zaznajo toploto človeka ali živali). To so bučke.
Po klope ni treba hoditi prav v gozd ... predlanskim smo jih s sošolci množično pobirali s psov med počitkom med nemško šolo, na pokošeni travi na poligonu, kjer sence sploh ni bilo in v dneh, ko ni bilo zunaj manj kot 30 stopinj! Po pokošeni travi ... kar lezli so po nas in po psih, ko smo sedeli na travi ... Angry
Pri nas okoli hiše ga tudi fašeš ... tastu sem letos že dva cukala s khrbta, pa je delal samo na vrtu in v trtah.

Moja dva borderska prijatelje se v igri z žogo kar naprej plazita po tleh in jo "hipnotizirata" iz tiste tipične borderske "polstoječe" pozicije. Posledično sta bistveno bolj blatna, mokra, kot moj črnogorac, ki se ne valja toliko po tleh, pa tudi klopov pobereta očitno bistveno več, ker sta bolj v stiku s travo... Morda imata tudi "slajšo" kri, kaj pa vem. A pri enaki vrsti ampul, ki jih obe z Ano dajeva praktično ob istih dnevih (ker sva si prvo škatlo lani delili in je tak tajming ostal) in enako dolgem skupnem sprehodu in divjanju konkretno danes je bil ob večernem pregledu psov pri luči rezultat takšen: Roko 0, Bajka 1-je še lezel po taci, Boris 3 - dva že prijeta, 1 je še lezel.

Ne vem, kaj ti svetovat, moja Ana je že čisto histerična od teh klopov, jaz jih "odmislim" in psa pač vsak dan dobro pregledam ter vsake 4 tedne "zastrupim" z ampulo ... lani je imel vsega skupaj samo enega prisesanega klopa, letos v enem tednu 3, sicer so bili že mrtvi. In erlihijo je prebolel, to že itak veš. Čez zimo je tri mesece nosil Scalibor ovratnico, klopov ni bilo (itak). Jih je pa Ana na svojih borderjih našla takoj po tistem, ko je sneg skopnel!

Ampule ... jah, na Advantixu (ki ga tudi sama uporabljam trenutno) so po novem še posebej poudarili tudi repelentno delovanje. Sicer pa naj bi klop poginil, ko se zagrize v plen in se zastrupi z "od ampule prestrupljeno" kuŠkovo krvjo. In naj bi mrtev odpadel. Ali pa ne. Ga najdeš prisesanega, mrtvega ali pa tudi prisesanega, polnega krvi in še krepko živega - tudi to se zgodi.

Repelenti - jaz sem očitno kar dobro imuna na klope, mogoče jim ni všeč vonj nikotina Tongue Sem precej pozabljiva, kar se zaščite tiče in se redko spomnim, da bi se malo našpricala s kakšnim človeškim repelentom, preden grem vem ... sicer bi pa pri meni to pomenila, da bi se vsaj 3 - 4 krat špricala ... ker pač najraje hodim po divjini. Pa se ne spomnil, kdaj sem zadnjič fasala kakšnega klopa.
Moj tast je pa doktor za te zadeve. Ima elektronski odganjalec, pa vsako novost na področju repelentov kupi in res vedno uporablja, pa skoraj ni gozdnega sprehoda ali dela v gozdu, da ne bi prišel domov vsaj z enim prisesanim klopom.

Jaz ne vem .... v skoraj treh letih preizkušanja raznih ampul in ovratnic lahko rečem, da pri nas se nobena zadeva ni toliko obnesla, da v 4 tednih oz. v predvidenem času delovanja ovratnice ne bi fasali vsaj enega klopa - tukaj sta všteta tudi borderja kot primerjalna skupina, seveda, ker Roko je imel morda v življenju do sedaj vsega skupaj 15 klopov). Po mojem je odvisno od psa samega, od terena, kjer se giblješ, pa ... nekaj tudi od sreče ... da v življenju ne nabašeš samo na enega, potem je pa tisti okužen, kot se mi zdi da se je pri Sančotovi zgodilo Sad
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #999 : sreda, 17.04.2013 : 00:38:35 »

Aja, pri Maxiju je verjetno še najbolj učinkovito, da ga po vsakem sprehodu lepo pregledaš in prečešeš z bolj gostim glavnikom, da pobereš morebitne klope, dokler se še niso prijeli. Pa glede na to, da je tako mini, boš pač z njim v naročju še malo na kavču sedela, pa mu med čohanjem še dobro trebušček pregledala in "podpazduhe" Smiley

Po moje ne bo imel nič proti taki "antiklop terapiji" Cheesy
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1000 : sreda, 17.04.2013 : 00:44:24 »

Jutri greva samo po asfaltu  Angry
Saj ga prečoham in počešem, ampak danes sem prvič opazila še kaj drugega kot travo, blato, umazanijo in me je čist vrglo.
Bogi moj kuži.
Jutri grem po torbico in ga bom nosila pod pajsko, lulal in kakal bo pa na plenico. Tko.

ps.
Sej se hecam, Smetka  Wink. Da ne boš resno vzela.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1001 : sreda, 17.04.2013 : 00:51:08 »

Jah, te zastopim ... zoprne, grde žvali so to! Srečna ti, ki si bila toliko pametna, da si Smetko nažicala za mini belega kuŠka! Cheesy Jih vsaj hitro vidiš, če so že na njemu, barabe grde. Bogi mali kuŠek Kiss

Eni uporabljajo še dodatno zaščito (da se ne boš glih takoj preveč skeširala za torbico Tongue) - našpricajo kuŠka s kako bio repelentno mešanico, ki "se ne tepe" z ampulami. Probaj magari še kaj takega, kako neemovo olje v vodni raztopini ali olje čajevca ali citronele, to naj bi baje kar fajn odganjalo zoprne beštije.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1002 : sreda, 17.04.2013 : 00:56:56 »

Sam res, kako jih na Roku sploh vidiš?? Na beli dlaki je seveda lažje, sploh zdaj, ko je ostrižen, ampak a uspeš na črni dlaki sploh videt to zalego preden se prime??
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #1003 : sreda, 17.04.2013 : 04:39:33 »


pri nas smo tudi majhni in kosmati in je fejst težko, da med tisto dlako najdeš klopa. moje so itak čist mečkabilne pa jim klopa najdem šele takrat, ko se je frajer že najedel in spi sen pravičnega  Angry Angry v družbi kakšne od mojih bejb.

vkolikor ni peso res čist razčesan boš z glavnikom nardila manj kot nič, prej bo zasovražil česanje, ker bodo vozlički na katerih se bo glavnik ustavljal. probaj raje s krtačo.

pa da se ne boš ustrašila, ko boš dala ampulo in se ti bo poznal kakšen flek. na belih psih je to čisto možno. drugače pa ja poleg ampul, bi jaz tudi špricala s sprejem iz neemovega olja sama tole uporabljam na ajki, ki se ne razstavlja več. na atheni žal ni šans zaradi dlake, sally pa sedaj, ko ima mladiče itak ne dajem in ne špricam nič.
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #1004 : sreda, 17.04.2013 : 07:58:56 »

...kako neemovo olje v vodni raztopini ali olje čajevca ali citronele, to naj bi baje kar fajn odganjalo zoprne beštije.
Take žavbe mi uporabljamo, pa se mi zdi učinkovito. Je pa res, da je Lexi vileda pes in najbrž tudi to pomaga k neprijetju grdob. Pršilo s citronelo kadar smo na obali (zaradi komarjev), neemovo olje ji pa s prstom nanesem pod pazduhami in bedrčki (tam kjer je bolj plešasta Grin). Tale spray, ki ga je natis linkala tudi izgleda ok. Je pa res, da tale oljček ne diši ravno ful dobro Lips Sealed, ampak se navadiš Wink.
Logiran
Strani: 1 ... 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Nike je doma
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines