mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 20:22:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 631485 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
moly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #1260 : četrtek, 11.02.2010 : 09:19:17 »

Vsaka čast punce in fantje za angažiranost in podrobno analizo!  bravo

Beremo, se čudimo,  Cry,  jezen ...  

Še naprej analizirajte, saj ob medijski blokadi največ oz. vse izvemo tule.  Se bojim pomisliti kako bi bilo brez interneta oz. kako je bilo in kaj vse se je dogajalo  bruham

Skratka vso podporo in čakamo na peticijo oz. upor naroda.  Roll Eyes
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #1261 : četrtek, 11.02.2010 : 09:22:21 »

Bravo vsem......jaz sem takoj za upor, v bilo kateri obliki....dovolj imam vsega, ker to kar poslušam mi je verjetno skrajšalo življenje za par let.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #1262 : četrtek, 11.02.2010 : 09:27:26 »

Ja Jana iskrena hvala za tale trud, pa vsem iz ozadja tudi. Drugje sploh ne bi ničesar izvedeli.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1263 : četrtek, 11.02.2010 : 09:33:05 »

Sorry, tole je izjemnega pomena in ne glede na to, da je veliko, je treba prebrat in si ob nastopu pravnice ministrstva, misliti svoje. Namrec, le tako, da boste vedeli in si ustvarili svoje misljenje, bomo kam prisli. Pavsalno, kar tako, da se nekaj dogaja, bodo brce mimo. Sama zelim, da veste vsi, ki to berete, kje so podlage za moje komentarje.

Po mnenju vira, ki pomaga pri razjasnitvi te ZUP kolobocije vrocanja po faxu, bi morala biti odločba vročena osebno po ZUPu. Vrocanje po faxu v ZUP ni predvideno, lahko je elektronsko, ampak morata v tem primeru po Zakonu o varstvu osebnih podatkov obe stranki zagotoviti tehnološko varnost, to pa so digitalna potrdila, podpisi ... Fax ni zakonsko dopusten instrument vročanja.

ZAKON O SPLOŠNEM UPRAVNEM POSTOPKU

VI. poglavje
VROČANJE
1. Način vročanja

83. člen

(1) Dokumenti se vročijo po pošti ali po elektronski poti, ali pa jih vroča organ po svoji uradni osebi, po pravni ali fizični osebi, ki opravlja vročanje dokumentov v fizični obliki ali po elektronski poti kot svojo dejavnost. Tistega, ki mu je treba vročiti dokument, je samo izjemoma dovoljeno povabiti zato, da ga prevzame, če to zahteva narava ali pomen dokumenta, ki ga je treba vročiti.

(2) Stranka lahko organu sporoči, da želi vročitev dokumentov po elektronski poti. Če stranka zahtevo za uvedbo postopka organu pošlje v elektronski obliki, se šteje, dokler ne sporoči drugače, da želi vročanje v elektronski obliki. Stranka lahko tudi zahteva vročanje dokumentov v fizični obliki.

(3) Če se načina vročitve ne določi po prejšnjem odstavku, način vročitve določi organ, čigar dokument je treba vročiti.

(4) Uradna oseba odredi, da se odločbe, sklepi ter drugi dokumenti, v katerih je določen rok in se pošiljajo naslovniku v fizični obliki, vročijo po določbah tega zakona.

84. člen

(1) Vroča se samo ob delavnikih, in sicer podnevi.

(2) Organ, čigar dokument je treba vročiti, lahko iz razlogov, ki jih določa poseben zakon, ali zaradi nujnih ukrepov v javnem interesu odredi, naj se vročitev opravi tudi na nedeljo ali na praznik Republike Slovenije oziroma drug dela prost dan, če je to neogibno potrebno, pa celo ponoči.

85. člen

(1) Vročitev se praviloma opravi v stanovanju oziroma tam, kjer je naslovnik zaposlen, vročitev odvetniku in notarju pa v njegovi odvetniški oziroma notarski pisarni. Vročitev odvetniku ali notarju se lahko opravi tudi tako, da se dokument vroči osebi, ki je zaposlena pri odvetniku oziroma notarju.

(2) Vročitev se lahko opravi tudi izven prostorov, ki so navedeni v prejšnjem odstavku, če je naslovnik pripravljen dokument sprejeti; če ni takih prostorov, pa se lahko opravi vročitev taki osebi, kjerkoli se najde.

86. člen

(1) Vročitev po elektronski poti se opravi preko informacijskega sistema pravne ali fizične osebe, ki opravlja vročanje dokumentov po elektronski poti kot svojo dejavnost.

(2) Sistem iz prejšnjega odstavka samodejno pošlje naslovniku elektronsko sporočilo, v katerem navede, da se v informacijskem sistemu nahaja dokument in da ga mora naslovnik prevzeti v 15 dneh.

(3) Naslovnik dokument prevzame iz informacijskega sistema iz prvega odstavka tako, da z uporabo kvalificiranega potrdila za varen elektronski podpis dokaže svojo istovetnost, presname dokument v elektronski obliki in elektronsko podpiše vročilnico.

(4) Vročitev po prejšnjem odstavku tega člena velja za opravljeno z dnem, ko naslovnik prevzame dokument. Če dokumenta ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka, informacijski sistem za sprejem vlog, vročanje in obveščanje dokument izbriše in pošlje naslovniku in organu elektronsko sporočilo, da je dokument izbrisan iz informacijskega sistema in ga lahko prevzame pri organu, ki je odredil vročitev.

(5) Informacijski sistem za sprejem vlog, vročanje in obveščanje o vročitvi obvesti organ, ki je vročitev odredil, z vročilnico v elektronski obliki.

2. Osebno vročanje

87. člen

(1) Odločbe in sklepi ter drugi dokumenti, od katerih vročitve začne teči rok, se morajo vročiti osebno tistemu, kateremu so namenjeni, pri čemer se za osebno vročitev šteje tudi vročitev v skladu s 86. členom tega zakona. Drugi dokumenti se vročajo v skladu z zakonom, ki ureja poštne storitve.

(2) O vročitvi je treba obvestiti organ, ki je vročitev odredil, z vročilnico.

(3) Če se vročitev ne da opraviti tako, kot je določeno v prvem odstavku tega člena, pusti vročevalec v poštnem predalčniku, na vratih stanovanja, poslovnega prostora ali delavnice oziroma na drugem primernem mestu pisno sporočilo, v katerem navede, kje se dokument nahaja in da ga mora naslovnik prevzeti v 15 dneh. Na sporočilu in na samem dokumentu, ki bi ga bil moral vročiti, navede vročevalec vzrok take vročitve in dan, ko je sporočilo nalepil na vrata oziroma pustil na drugem primernem mestu, ter se podpiše.

(4) Vročitev po prejšnjem odstavku tega člena velja za opravljeno z dnem, ko naslovnik prevzame dokument. Če dokumenta ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka. Po preteku tega roka vročevalec pusti dokument iz prvega odstavka tega člena v hišnem oziroma izpostavljenem predalčniku naslovnika. Kolikor stranka nima predalčnika ali je ta neuporaben, vročevalec vrne pošiljko pošiljatelju. Naslovnik mora biti s pisnim sporočilom iz prejšnjega odstavka obveščen o posledicah takega vročanja.

(5) Stranka lahko dokazuje odsotnost iz tretjega odstavka tega člena. Če odsotnost dokaže, lahko uveljavlja pravico do vrnitve v prejšnje stanje.

3. Posebni primeri vročanja

a) Vročanje zakonitemu zastopniku in pooblaščencu

88. člen

(1) Kadar ima stranka zakonitega zastopnika ali pooblaščenca, se vroča njemu.

(2) Vročitev zakonitemu zastopniku ali pooblaščencu stranke se opravi tako, kot je predpisano v členih 83. do 87. tega zakona.

(3) Če ima več strank skupnega zakonitega zastopnika ali pooblaščenca v isti zadevi, se za vse vroča temu zakonitemu zastopniku oziroma pooblaščencu. Če ima stranka več pooblaščencev, zadostuje, da se vroči samo enemu od njih.

(4) Šteje se, da je dokument vročen stranki, kadar je vročen njenemu zakonitemu zastopniku, začasnemu zastopniku ali pooblaščencu.

b) Vročanje pooblaščencu za vročitve

89. člen

(1) Stranka lahko pooblasti določeno osebo, ki naj se ji vročajo vsi dokumenti zanjo. Če stranka obvesti o tem organ, ki vodi postopek, vroča organ vse dokumente temu pooblaščencu (pooblaščenec za vročitve).

(2) Kadar stranka o obstoju pooblastila za vročanje dokumentov ne obvesti organa, ki vodi postopek, vročevalec pooblaščencu lahko vroča vse dokumente, ki so naslovljeni na stranko, če se pooblaščenec izkaže s pooblastilom, na katerem je lastnoročni podpis stranke, potem ko je njegovo istovetnost preveril z osebnim dokumentom s fotografijo, ki ga je izdal pristojni državni organ; pri tem ni potrebno, da bi bil podpis overjen. Na vročilnico vročevalec čitljivo napiše osebno ime in številko osebnega dokumenta pooblaščenca. Pod enakimi pogoji lahko pooblaščenec prevzame dokument pri pravni ali fizični osebi, ki opravlja vročanje dokumentov kot svojo dejavnost,ali pri organu.

(3) Pooblaščenec za vročitve mora vsak dokument nemudoma poslati stranki.

(4) Kadar je stranka ali njen zakoniti zastopnik v tujini, pa v državi nima pooblaščenca, mu je treba ob vročitvi prvega dokumenta naložiti, naj v določenem roku imenuje pooblaščenca ali pa pooblaščenca za vročitve in ga opozoriti, da mu bo po uradni dolžnosti postavljen pooblaščenec za vročitve oziroma začasni zastopnik, če v danem roku ne bo sam imenoval pooblaščenca.

(5) Šteje se, da je z vročitivijo dokumenta pooblaščencu za vročitve opravljena vročitev stranki, ki bi ji bilo treba dokument vročiti.

(6) Če pooblaščenec za vročitve ne more dokumenta izročiti stranki in bi stranka s tem zamudila rok za pritožbo ali za kakšno drugo pravno sredstvo, ima pooblaščenec za vročitve pravico vročiti ustrezno pravno sredstvo.

90. člen

(1) Kadar je več strank skupaj udeleženih v postopku z istovetnimi zahtevki, pa nimajo skupnega pooblaščenca, morajo pri prvem dejanju v postopku naznaniti organu skupnega pooblaščenca za vročitve. Dokler ne naznanijo skupnega pooblaščenca za vročitve, se šteje za takega pooblaščenca tista izmed strank, ki je na prvi skupni vlogi prva podpisana ali navedena. Če se ne more na tak način določiti pooblaščenec, lahko določi uradna oseba, ki vodi postopek, za pooblaščenca katerokoli od teh strank. Če je strank veliko ali če so iz raznih krajev, lahko naznanijo več takih pooblaščencev in navedejo, katere od strank bo zastopal posamezen pooblaščenec; to lahko stori tudi sama uradna oseba.

(2) Skupni pooblaščenec za vročitve mora brez odlašanja obvestiti vse stranke o dokumentu, ki ga je zanje prejel, in jim omogočiti, da ga pregledajo, prepišejo in overijo; dokument hrani praviloma pooblaščenec.

(3) V dokumentu, ki se vroči pooblaščencu za vročitve, morajo biti navedene vse osebe, za katere se vroča.
Logiran

Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #1264 : četrtek, 11.02.2010 : 09:47:34 »

Zanimivo mi je, da na začetku info tv-ja Čadoničeva govori o tem, da v obdukciji ne bo govora o zlorabi, ker to ni bilo naročeno, v tretjem delu tega istega soočenja pa se vzdrži komentiranja glede teh zadev, ker še ni uradnega izvida in zagotavlja, da bo vse podano kot je treba, ampak da ne more komentirati, ko je bila pritisnjena ob zid.

Sedaj sem se pogovarjala z odvetnico, ki je potrdila, da se obdukcija ne dela po naročilu, ampak morejo oni sami priti do zaključkov, bo pobrskala po zakoniku, kje je kaj glede tega in mi bo javila. Če najde kaj, pošljem link.

Mi pa je najbolj grozno, da od vse v tem pogovoru, edini, ki ne slepomiši je Meglič, ki je bil oklan in se v bistvu on bori za te pse....mislim, narobe svet, in seveda Požar, katerega pa sploh ne jemljejo resno  Undecided


Sedaj bom dobila mennje kolegice (pravnice) glede postopka obdukcije in kako se po zakonu opravlja...in kar mi je povedala po telefonu, bog jim pomagaj kaj spravljajo v javnost
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1265 : četrtek, 11.02.2010 : 09:48:09 »

Pravniki, lepo prosim, ce pomagate tole z izvrsljivostjo. Upam, da upa kdo napisat pojasnilo. Lahko po mailu.
Hvala.

Na http://www.mkgp.gov.si/fileadmin/mkgp.gov.si/pageuploads/Aktualno/Bulmastifi/Odlocba_MKGP.pdf pise:

[...]psa se z dnem vrocitve te odlocbe vrneta lastniku[...]

in

[...]
Pouk o pravnem sredstvu:
Zoper to odlocbo je dopustno sproziti upravni spor s tozbo pri Upravnem sodiscu RS v roku 30 dni po prejemu te odlocbe. [...]
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1266 : četrtek, 11.02.2010 : 09:50:51 »

Super Felina. Res prosim, ce das informacije. Bomo pobrskali po netu, da so le usmeritve, kam naj gledamo. Smiley
Vec ljudi vec ve in hvala bogu, da se nimamo tolk skisanih mozganov, da ne bi vedeli, da nismo vsi za vse strokovnjaki.
Logiran

Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #1267 : četrtek, 11.02.2010 : 09:56:30 »

Njen odgovor Smiley  Sem pa ji poslal tudi tisti del, ampak je sedaj v službi in dela ravno na nekem primeru, bo pa preučila, ob prvem možnem času. Je namreč zelo željan pomagat in nam pomaga tudi na drugih področjih v tem delovanju Smiley


164. člen Zakona o kazenskem postopku (ZKP)

(1) Policija sme še pred začetkom preiskave zaseči predmete po 220. členu tega zakona, če bi bilo nevarno odlašati, in ob pogojih iz 218. člena tega zakona opraviti hišno in osebno preiskavo.

(2) Če preiskovalni sodnik ne pride takoj na sam kraj, sme policija tudi sama opraviti ogled ter odrediti potrebno izvedensko delo, razen obdukcije in izkopa trupla. Če prispe preiskovalni sodnik na sam kraj med opravo teh dejanj, lahko prevzame in sam opravi ta dejanja.

(3) O dejanjih iz prejšnjih odstavkov mora policija oziroma preiskovalni sodnik brez odlašanja obvestiti državnega tožilca.

 

 

Glede na to, da policija ne sme niti naročati obdukcije, tudi ni organ, ki bi lahko določil in zahteval obseg le-te.

Obdukcijska poročila štejejo kot dokaz, zakaj je nastopila smrt, kdaj... Obdukcijska poročila so tako lahko tudi dokaz v vseh postopkih, tako je iz nega moč razbrati zakaj je pes agresiven ali je šlo za kakšno bolezensko stanje, ali za kakšne biološke spremembe. In tako lahko samo iz verodostojnega obdukcijskega poročila, ki je opravljeno s strani stroke lahko ugotovili odgovornost.  Vprašanja Zakaj so bili psi vrnjeni?, zakaj so napadli?, bodo brez ustrezne razlage ali so bili psi zdravi (potrebno je tako ugotoviti tudi zlorabe) ne bo mogoče. ....

To je na hitro napisano tako da je potrebno še malo slovnično popravit...
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #1268 : četrtek, 11.02.2010 : 09:56:45 »

Zdaj, če ni bil S.B. lastnik psov, potem je ta odločba tak nična..ali?


Jaz komaj čakam na peticijo. Roll Eyes
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1269 : četrtek, 11.02.2010 : 10:00:50 »

Felina, ni pomembna slovnica, temvec vsebina Smiley.
Hvala vama obema s pravnico.

Torej, berite:

Citat
Glede na to, da policija ne sme niti naročati obdukcije, tudi ni organ, ki bi lahko določil in zahteval obseg le-te.

Obdukcijska poročila štejejo kot dokaz, zakaj je nastopila smrt, kdaj... Obdukcijska poročila so tako lahko tudi dokaz v vseh postopkih, tako je iz nega moč razbrati zakaj je pes agresiven ali je šlo za kakšno bolezensko stanje, ali za kakšne biološke spremembe. In tako lahko samo iz verodostojnega obdukcijskega poročila, ki je opravljeno s strani stroke lahko ugotovili odgovornost.  Vprašanja Zakaj so bili psi vrnjeni?, zakaj so napadli?, bodo brez ustrezne razlage ali so bili psi zdravi (potrebno je tako ugotoviti tudi zlorabe) ne bo mogoče. ....

To je na hitro napisano tako da je potrebno še malo slovnično popravit...

Primerjajte s tistim, kar leporecijo na TV.
Logiran

katjuska
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 90



« Odgovor #1270 : četrtek, 11.02.2010 : 10:02:14 »

Zdaj, če ni bil S.B. lastnik psov, potem je ta odločba tak nična..ali?

Pa kaj se zdaj toliko govori o tem, da ni bil lastnik? Zakaj je pa naveden kot lastnik Atlasa in Atosa (mladičev, skotenih iz legla dveh že dokazano agresivnih psov, kako sta tadva dobila vzrejno leta 2004, če sta leta 2002 raztrgala psičko???) v rezlutatih ljubljanske razstave iz 2006:

skvpm-klub.si/razstave/rezultati2006.doc

Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #1271 : četrtek, 11.02.2010 : 10:02:54 »

Pa kaj se zdaj toliko govori o tem, da ni bil lastnik? Zakaj je pa naveden kot lastnik Atlasa in Atosa (mladičev, skotenih iz legla dveh že dokazano agresivnih psov, kako sta tadva dobila vzrejno leta 2004, če sta leta 2002 raztrgala psičko???) v rezlutatih ljubljanske razstave iz 2006:

skvpm-klub.si/razstave/rezultati2006.doc



Hmm..saj organizatorji razstave tega ne preverjajo...
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #1272 : četrtek, 11.02.2010 : 10:03:54 »

Kolikor je bilo razvidno iz neke prijavnice na razstavo (ali nekaj podobnega, nisem sigurna, kje sem to zasledila), je bil on lastnik psov Atlasa in Atosa, medtem ko je bila Zora njuna vzrediteljica. Kako pa je z Joy, pa ne bi vedela, je pa bilo v nekem prispevku rečeno, da je po njeni smrti se on javil, kot njihov lastnik (kot naslednik), oziroma ne vem kako se to v pravnem jeziku reče (v angleščini izraz claim)....jih je zahteval? Je se javil kot dedič njenih psov, tako bo ja Smiley
Logiran
Jean
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 191


« Odgovor #1273 : četrtek, 11.02.2010 : 10:04:08 »

Felina, a lahko vaša pravnica nekako posreduje, da ne bodo slučajno kremerali pse in uničuejo dokaz? Kako lahko to preprečujemo?

Peticija je praktično gotova, čakam samo zeleno luč in parkirno mesto.

Jana, našo komisijo zanima, če hočeš ti pregledati tekst pred objavo?
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1274 : četrtek, 11.02.2010 : 10:04:53 »

Ali je tisti, ki podpiše vzrejno dovoljenje, odgovoren tudi za preverjanje podatkov, ali pač podpiše tisto, kar mu lastniki pripravijo?

Logiran
Strani: 1 ... 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines