piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 1 | Gosti: 23
jana, več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2017 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 22 »
Dodal/a jana 28.9.2017 7:00:00 (1132 prebrano)Dvodnevno izobraževanje Zaščita in dobrobit živali

V DZZŽ Ljubljana ponovno pripravljajo dvodnevno izobraževanje s področja zaščite in dobrobiti živali, ki je namenjeno vsem - tako izkušenim prostovoljcem kot tudi tistim, ki področja zaščite živali še ne poznajo. Na izobraževanju bodo obravnavali različne aktualne tematike, spoznali slovensko zakonodajo s področja zaščite živali, se pogovarjali o pristojnosti zavetišč in društev, govorili bodo o testiranjih na živalih, o divjih živalih v ujetništvu, o projektu sterilizacij in kastracij prosto živečih psov in mačk, o trgovini z živalmi ... Izvedeli boste najpomembnejše informacije pred nakupom psa in spoznali pasjo telesno govorico.

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 21. 10., in nedeljo, 22. 10. 2017 od 9:00 do 14:30 v prostorih PGD Ljubljana -Vič.

Predhodna prijava je obvezna.


Dodal/a jana 4.4.2017 17:59:43 (808 prebrano)


Znani Štajerci razveselili živali v zavetišču Maribor

Zavetišča za male živali po celi Sloveniji za svoje redno in nemoteno delovanje potrebujejo tudi sredstva in pripomočke donatorjev. V podjetju Premium Pet smo se tako odločili, da zavetišču Maribor s pomočjo znanih Štajercev poklonimo hrano in pripomočke v vrednosti 500 evrov.

Akciji so se pridružili: Tanja Kocman, Miša Margan Kocbek, 6Pack Čukur in Tim Kores.


Dodal/a jana 13.3.2017 17:59:35 (4128 prebrano)

Standard in NADstandard v slovenskih zavetiščih za živali 2.0

V izogib vedno novim obtožbam in manipulacijam, da zavetišča neupravičeno zbirajo materialno in finančno pomoč za oskrbo svojih varovancev, oz. da jo porabljajo lastniki zavetišč zase in ne za živali, sem iz arhivov potegnila članek Standard in nadstandard v slovenskih zavetiščih za živali iz leta 2011 in del le-tega 'posodobila'.
Da bo poigravanje z javnostjo otežkočeno, oziroma da boste znali sami presoditi, kdo in v kakšnih primerih vas v resnici prosi za pomoč za oskrbo živali in kaj z vašo pomočjo počne.

Narobe svet

Osnovna dejavnost slovenskih zavetišč za živali ni skrb za zadovoljstvo javnosti, društev ali posameznikov, temveč skrb za zapuščene živali, kar zagotavljajo kot izvajanje javne službe za občine in v nekaterih primerih za državo, ter za tiste lastnike, ki svojih živali ne želijo več.

Osveščanje javnosti o pravilni oskrbi živali, o pomenu sterilizacij in kastracij, o pravilnem nakupu živali, o pasjih tovarnah, ..., pomoč prebivalstvu na terenu - tudi pomoč pri iskanju posvojiteljev za lastniške živali in finančna pomoč pri nakupu hrane, plačilu veterinarskih ali drugih storitev, ki jih lastniki živali ne zmorejo, pa organiziranje akcij cenejših sterilizacij/kastracij in podobno, kar spada k zaščiti in pomoči živalim, so v resnici naloge društev za zaščito/proti mučenju živali. Ne naloge zavetišč.


Dodal/a jana 6.2.2017 13:19:30 (1909 prebrano)

Res ni nič hujšega od smrti?
Avtorica: Alja Willenpart

Zapuščenih živali je malo morje, zavetišča in društva, ki se ukvarjajo z njihovo zaščito, pa rastejo kot gobe po dežju. Dandanes je prav vsak izmed nas zaščitnik živali. Nekateri pomagajo na terenu, drugi s finančno podporo, tretji pomagajo z deljenjem oglasov preko Facebooka in drugih socialnih omrežij. Omembe vredna pa je tudi skupina tistih, ki so v varnem zavetju pisarniškega stola pred računalniškim ekranom polni znanj in predlogov, kako bi morali tisti s terena pomagati vsaki živali. V vsakem vremenu. Za vsako ceno.


Foto: Alja Willenpart


Dodal/a jana 9.12.2016 8:00:11 (9516 prebrano)

Namenitev dela dohodnine za leto 2016

Verjemam, da ste tudi vi med tistimi, ki svojih 0,5 % dohodnine ne prepuščate državi. Če ste v preteklih letih že izpolnili obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko ostanete zvesti istim prejemnikom, lahko pa jih za prihodnje leto izberete na novo iz ažuriranega seznama upravičencev do donacij za leto 2016.

Na mojpes.netu vam predlagamo:
- Društvo za zaščito živali Ljubljana, DŠ: 88033066
- Društvo za zaščito živali Pomurja, DŠ: 19446993
- Društvo za pomoč živalim Velenje (Poživ), DŠ: 63786931
- Zverinice, društvo ljubiteljev dihurjev, DŠ: 76105539
- Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali - Ambasadorji nasmeha, DŠ: 71153365
- Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije, DŠ: 91352622

Vse naštete organizacije so na seznamu upravičencev do donacij za leto 2016, ki je dostopen na spletni strani FURS.


foto Zavetišče Horjul, puzzla mojpes.net


(1) 2 3 4 ... 22 »
Zavetišče za živali Horjul
Društvo za zaščito živali Ljubljana
Žverca, društvo za pomoč živalim
Poživ - Drustvo za pomoč živalim Velenje
Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2017 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.