piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 24
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2017 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 22 »
Dodal/a jana 13.3.2017 17:59:35 (3106 prebrano)

Standard in NADstandard v slovenskih zavetiščih za živali 2.0

V izogib vedno novim obtožbam in manipulacijam, da zavetišča neupravičeno zbirajo materialno in finančno pomoč za oskrbo svojih varovancev, oz. da jo porabljajo lastniki zavetišč zase in ne za živali, sem iz arhivov potegnila članek Standard in nadstandard v slovenskih zavetiščih za živali iz leta 2011 in del le-tega 'posodobila'.
Da bo poigravanje z javnostjo otežkočeno, oziroma da boste znali sami presoditi, kdo in v kakšnih primerih vas v resnici prosi za pomoč za oskrbo živali in kaj z vašo pomočjo počne.

Narobe svet

Osnovna dejavnost slovenskih zavetišč za živali ni skrb za zadovoljstvo javnosti, društev ali posameznikov, temveč skrb za zapuščene živali, kar zagotavljajo kot izvajanje javne službe za občine in v nekaterih primerih za državo, ter za tiste lastnike, ki svojih živali ne želijo več.

Osveščanje javnosti o pravilni oskrbi živali, o pomenu sterilizacij in kastracij, o pravilnem nakupu živali, o pasjih tovarnah, ..., pomoč prebivalstvu na terenu - tudi pomoč pri iskanju posvojiteljev za lastniške živali in finančna pomoč pri nakupu hrane, plačilu veterinarskih ali drugih storitev, ki jih lastniki živali ne zmorejo, pa organiziranje akcij cenejših sterilizacij/kastracij in podobno, kar spada k zaščiti in pomoči živalim, so v resnici naloge društev za zaščito/proti mučenju živali. Ne naloge zavetišč.


Dodal/a jana 3.3.2017 10:29:36 (4106 prebrano)

Akcija "Pomagajmo žabicam čez cesto" 2017

19. 3. 2017:
Prosimo za pomoč!

Pozdravljeni,

Zaenkrat kaže, da so prostovoljci včeraj v Hrašah prenesli cca 200 dvoživk. Zunaj malo kaplja in toplo je, zato za danes zvečer in prihodnje dni, ko naj bi celo deževalo, prosimo za pomoč vsaj par prostovoljcev. Vsi smo že malo utrujeni, vendar vas res lepo prosimo za sodelovanje še v prihodnjem tednu, potem bomo počasi pospravili zaščitne ograje.

Na tole bi vas raba ponovno spomnila:

1. Obvezna oprema: odsevni jopič, vedro, lučka. Zakaj? Ker brez jopiča spravljate sebe v nevarnost in nas v hude težave. Lučk in veder mi ne posojamo več, ker sposojenih ljudje niso vrnili in zdaj jih nimamo.

2. Prijava na akcijo je OBVEZNA na http://doodle.com/poll/wg48vuyrrvxs6qqq.

Nobeno logiranje ni potrebno - vpišete ime, nickname in obkljukate dan, ko greste na teren. Zakaj? Ker potem vsi lahko vidimo, koliko nas bo tisti večer. Če se nihče ne prijavi, to zame pomeni, da moram jaz v Hraše, saj postavljene ograje brez prostovoljcev pomenijo le dodatno oviro za žabe. Če je prostovoljcev nekaj prijavljenih, mi potem vsaj kakšen dan vmes ni treba na teren, kar meni (in drugim rednim prostovoljcem) močno olajša delo. Tako se pa zadnje čase dogaja, da ni prijavljen nihče, šibam v Hraše, tam pa 10 ljudi, od katerih na koncu 3 sporočijo število žab. Res vas lepo vas prosim za prijavo.

3. Št. prenesenih dvoživk prosim sporočite na zabe@zverca.si.

Hvala vsem,
Zala.


foto društvo Žverca


Dodal/a jana 6.2.2017 13:19:30 (1025 prebrano)

Res ni nič hujšega od smrti?
Avtorica: Alja Willenpart

Zapuščenih živali je malo morje, zavetišča in društva, ki se ukvarjajo z njihovo zaščito, pa rastejo kot gobe po dežju. Dandanes je prav vsak izmed nas zaščitnik živali. Nekateri pomagajo na terenu, drugi s finančno podporo, tretji pomagajo z deljenjem oglasov preko Facebooka in drugih socialnih omrežij. Omembe vredna pa je tudi skupina tistih, ki so v varnem zavetju pisarniškega stola pred računalniškim ekranom polni znanj in predlogov, kako bi morali tisti s terena pomagati vsaki živali. V vsakem vremenu. Za vsako ceno.


Foto: Alja Willenpart


Dodal/a jana 9.12.2016 8:00:11 (9049 prebrano)

Namenitev dela dohodnine za leto 2016

Verjemam, da ste tudi vi med tistimi, ki svojih 0,5 % dohodnine ne prepuščate državi. Če ste v preteklih letih že izpolnili obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko ostanete zvesti istim prejemnikom, lahko pa jih za prihodnje leto izberete na novo iz ažuriranega seznama upravičencev do donacij za leto 2016.

Na mojpes.netu vam predlagamo:
- Društvo za zaščito živali Ljubljana, DŠ: 88033066
- Društvo za zaščito živali Pomurja, DŠ: 19446993
- Društvo za pomoč živalim Velenje (Poživ), DŠ: 63786931
- Zverinice, društvo ljubiteljev dihurjev, DŠ: 76105539
- Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali - Ambasadorji nasmeha, DŠ: 71153365
- Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije, DŠ: 91352622

Vse naštete organizacije so na seznamu upravičencev do donacij za leto 2016, ki je dostopen na spletni strani FURS.


foto Zavetišče Horjul, puzzla mojpes.net


Dodal/a jana 11.7.2016 10:25:33 (1984 prebrano)

Konec zgodbe o Šivi

Zgodba o Šivi se vleče od februarja 2013, jaz pa sem vanjo aktivno vstopila julija 2013. Nazadnje sem javno poročala 24. 11. 2014, objavo pa zaključila z vprašanjem: "Je Šivina zgodba še bolj neverjetna od Močove?". Od takrat do danes se je zgodilo veliko. In, ja, Šivina zgodba ni nič manj neverjetna od Močove. Žal.

Če še niste prebrali zapisov Kaj se dogaja v Obalnem zavetišču?, Kaj se dogaja v Obalnem zavetišču? - 2. del in Kako oddaš mrtvega psa nazaj prvotnemu lastniku ... ali kdo je Močo?, je zdaj čas, da to storite, saj se pisanje v nadaljevanju tesno navezuje na navedene objave.

V Obalnem društvu proti mučenju živali (v nadaljevanju ODPMŽ) so več kot dve leti ravnali nezakonito (uradna navedba Informacijske pooblaščenke, stran 4). Če bi prejela Šivine dokumente v zakonitem roku, torej do konca septembra 2013, bi bila moja prijava suma mučenja živali takrat zagotovo realnost. Bilo bi več možnosti, da bi se Šivina usoda tudi uradno razkrila, povzročitelji njenih poškodb pa bi se srečali z oblastmi.


Slika 1: Objavljeno 23. 2. 2013 na Facebooku; posneto 4. 7. 2016.


(1) 2 3 4 ... 22 »
Zavetišče za živali Horjul
Društvo za zaščito živali Ljubljana
Žverca, društvo za pomoč živalim
Poživ - Drustvo za pomoč živalim Velenje
Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2017 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.