Pozdrav vsem "čvek'cem" foruma.
Sem dokaj redna bralka foruma in ne preveč frišna lastnica TT po imenu Toya. Ko sem se odločala za to navihano pasmo sem prebira vaše predstavitve te pasme in si ustvarila nekakšno laično predznanje, vendar vedno znova ugotavljam, da bom očitno večni učenec, ker me naša kuža, ki bo v kratkem dopolnila 11 mesecev vedno znova preseneča s svojim obnašanjem.
Kot mladiček je bila pravi mali grizli. Pomoč smo poiskali pri eni od vaditeljic pasje šole Švrk. Tako da smo z veliko truda in vaje uspeli to odpraviti. Obiskovali smo tudi začetni tečaj male šole. Toya je živahna, družabna, dobrodušna, učljiva psička.
Zadnjih nekaj dni pa se obnaša prav nenavadno.
Postala je grozno posesivna. Nihče se ne sme dotikati njenega boksa, če se ji kakšna stvar prepove se postavi nazaj in renči, če opozorila ne upoštevamo bi bila pripravljena tudi ugrizniti in zadnje tri noči laja in tuli, praska po vratih in nekaj išče po hiši... Nimam pojma kaj jo je prijelo. Ima morda kdo kakšen pameten nasvet ali razlago....

?
P.s. Pred enim tednom je bil na obisku znanec s shi-cujem ali je možno, da jo daje ljubosumnost, da ga išče po stanovanju?! Ali je možno da jo daje kakšna navidezna brejost? Sicer kakšnih posebnih znakov zbiranja in prenašanja svojih plišastih igrač ne kaže.