mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 04.07.2025 : 14:53:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 637 638 639 640 641 [642] 643 644 645 646 647 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 686628 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173

« Odgovor #9615 : sreda, 01.04.2009 : 11:00:18 »

Amodini, za Charlieja je rekel, da ima NAPAČEN ugriz, za Angelo pa, da ima puščičasto glavo Shocked

Hehe, če bi rekel, da je Angela prevelika in da je to razlog za slabo oceno, me ne bi nič motilo, Charlie pa še prevelik ni bil.

Prav vsem psom, ki jih je slabo ocenil, je očital napačne stvari in to nas je razp******

No, denarja KZS in ostalim organizatorjem za takele sodnike gotovo ne bom več nakazovala....ampak pokazat se bomo pa sodnikom še šli Tongue Cheesy

Logiran
AMODINI
odvisnež
Sporočil: 589

« Odgovor #9616 : sreda, 01.04.2009 : 11:08:29 »

Mi je res zmeraj bolj žal, da nisem bila na tej razstavi, da bi videla način ocenjevanja.
Dobre ocene definitivno ni zgrešil, pri slabih pa bi me res zanimalo, kaj ga je ščemelo Roll Eyes
 Grin ja TagTu, na srečo maš veliko izbire ,da se odločiš kam boš šla komu dat psa ocenit.
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #9617 : sreda, 01.04.2009 : 11:12:05 »

Se strinjam s tabo, ampak povdarek je na, ki se drži pravil, lahko ti pa vsi, ki so bili na CACIB 2009 januarja letos v Ljubljani povejo, kakšno je znanje oz poznavanje pasme pri določenem sodniku.
charlie već je bio otovren topic specijalno zbog tog tvog viđenja te izložbe,gdje ti je Kasang (koja itekako ima iskustva u izlaganju) objasnila sve u svezi tog suca, izlaganja, izložbenih zadovoljsatav i nezadovoljstava.
Taj sudac itekako ima iskustva i znanje koliko god tebe to smetalo.
U blizini Slovenije imaš jako puno izložbi čak i u drugim državama gdje je konkurencija puno veća, u Hrvtaskoj na žalost ne jer Hr ne dozvoljava parenje niti izlaganje pasa bez porijekla/rodovnika . Samo i isključivo kad su deficitarne pasmine u pitanju a TT svakako to nisu.
TT je uzgojen/stvoren/registriran kao pasmina u Engleskoj. Engleska je kinološka velesila kad su TT-i u pitanju. Možeš pogledati i slike iz tih dana. Da li si ikad pogledao koju izložbu tamo? Svi koji jesu (a ima ih i ovdje na foprumu) koji su vidjeli show u živo mogu ti potvrditi slijedeće, tamo nema izložbe gdje je manje od 100-injak TT. Puno pasa jedan ljepši od drugog.
Kad si kupovao psa jesi li ciljano uzimao psa za izložbe?
Nadam se da ćeš otići na još neku izložbu ako te privlače.

Nanda, ne bih se nikako složila s tvojom tvrdnjom.....
"Medtem, ko pasje razstave kar precej lahko vplivajo na "selekcijo psov".....žal včasih na "račun zdravja".
....jer to apsolutno nije istina.
Velika većina najuspješnijih uzgajivača/uspješnih izlagača (pogotovo onih najuspješnijih) itekako vodi računa o zdravlju svojih pasa.  I o standardu.

Što se show pasa tiče: jedan TT jest Showdog drugi nije, iz istog legla jedan jest drugi nije.....sve ih volimo!
Svo blaćenje suca je bezpredmetno i ružno.
Neke jako uspješne uzgajivače/izlagače nikad nisam čula da svoja razočaranja u ringu iznose javnim blaćenjem.

Logiran
luvi7777
odvisnež

« Odgovor #9618 : sreda, 01.04.2009 : 11:14:48 »

ps. tt-wind hvala za slikice!!! Proslijeđene su u Englesku i Finsku (Tanja ga je htjela vidjeti) Kiss
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #9619 : sreda, 01.04.2009 : 11:16:29 »

TagTu in ostali, naj vas še enkrat opomnim, da je tega sodnika povabil KTPS. Pritožite se na klub!
Logiran
charlie
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 367

« Odgovor #9620 : sreda, 01.04.2009 : 11:17:35 »

.... za Angelo pa, da ima puščičasto glavo Shocked

Amodini, edino nekaj ni povedal, kateremu plemenu pripada puščica. Vidiš, tega pa ni vedel naš Božiček iz Finske. Grin Grin Grin Cheesy Cheesy
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #9621 : sreda, 01.04.2009 : 11:18:52 »

Bonton, dragi moji, je lepa čednost.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #9622 : sreda, 01.04.2009 : 11:20:23 »

Zdravo Luvi777 .... te ni bilo dolgo  Wink. Jap, spet se pogovarjamo o razstavah  Roll Eyes  Grin Nisem dvomila, da se ne boš oglasila  Grin

Logiran
charlie
rad pišem

« Odgovor #9623 : sreda, 01.04.2009 : 11:23:04 »

TagTu in ostali, naj vas še enkrat opomnim, da je tega sodnika povabil KTPS. Pritožite se na klub!
Kalsang, zgodba je izpeta, veliko je bilo rečenega o gospodu iz Finske, pohvale in žaljivke, tako da v tokrat ne nameravamo ponovno odpirati te teme, ker smo jo zaključili. Če pa se na dogodek spomnimo in se malo nasmejemo pa ni nič narobe. Mislim, da je poleg strojkovnega dela na tem forumu povdarek tudi na zabavi. Poleg tega pa smo med sabo prijatelji, vsaj večina med nami in res ne bi želel, da se na podlagi izpete zgodbe ponovno zapnemo. Pa še to, nikomur se ne bomo pritoževali, le prihodnjič se bomo udeleževali rastav, kjer mislimo, da bo sojenje bolj po našem okusu. Grin Grin
Logiran
luvi7777
odvisnež

« Odgovor #9624 : sreda, 01.04.2009 : 11:34:29 »

Zdravo Luvi777 .... te ni bilo dolgo  Wink. Jap, spet se pogovarjamo o razstavah  Roll Eyes  Grin Nisem dvomila, da se ne boš oglasila  Grin

Kako me nije dugo bilo? Moj zadnji post je od 30.03.2009:  Cool
A kad imam nešto pametno za reći javim se   Wink...uvijek  Smiley

Javila bih se i češće, moram nekoga sa slovenskim zatražiti pomoć oko ispunjavanja zahtjeva za paket  sram
Logiran
charlie
rad pišem

« Odgovor #9625 : sreda, 01.04.2009 : 11:39:28 »

Luvi777, več kot očitno je, da se najini mnenji popolnoma razhajata in da imava tudi glede lastništva psov drugačno mnenje. Medtem, ko imaš ti svoje pse večinoma zaradi razstav in vzreje, imamo mi našega Charlija zato, da se z njim zabavamo in da se imamo lepo, ko se najdemo skupaj s prijatelji, lastniki TT-jev, naj bo to na razstavi, pasji šoli ali pa na skupinskem sprehodu. O razstavah sploh ne nameravam polemizirati, ker imaš verjetno veliko več izkušenj od mene, kar se razstavljanja tiče, drugače pa, veš tudi pri nas imamo internet in sem si kakšno razstavo tudi pogledal.

Kar pa se sojenja tiče. Normalno, da zagovarjaš nekoga, ki te dobro oceni in tudi mene so imeli v Zagrebu radi, kadar so domačini zmagali. Mi, (govorim o Charliju in pa z dovoljenjem, še o nekaterih prijateljih) smo se pač odločili, da na razstave, kjer bo sodil gospod iz Finske pač ne bomo prišli več kot aktivni udeleženci. Ne misli več govoriti o njem, ker je zgodba zame končana, pa še besedo sem dal. Če bi gospoda žele žaliti bi napisal drugače. Drugače pa lahko primerjaš moje sedanje komentarje s takratnimi in mogoče boš opazila razliko. Tokrat se samo zabavam in gospodu želim vse dobro in tudi vsem kužkom, ki jih bo ocenjeval. Cheesy Cheesy
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #9626 : sreda, 01.04.2009 : 11:43:53 »

Kalsang, tega sodnika ni povabil KTPS, ampak ga je določila KZS.

In še to mi povej....zakaj mi ne smemo pokritizirati sodnika, ki nam je stopil na žulj, ti pa si mirno privoščiš izjavo, da naši TT niso po standardu? In to brez obrazložitve, v čem odstopajo od standarda? Se zavedaš, da s tem diskreditiraš kup mednarodno priznanih sodnikov in med njimi tudi vzrediteljico in sodnico, ki je to z dušo in srcem že 43 let?

Luvi - naši psi imajo prav take rodovnike, kot tvoji....če malo pobrskaš za nazaj, boš prišla do ugotovitve, so vsi praprapraprapra....... imeli nekoč pri imenih staršev napisano "unknownXunknown".....tako npr. Bunti, ki jo je dr. Greigova pripeljala v Evropo v dvajetih letih, kot tudi npr. Troyan Kinos, ki ga je trideset let kasneje našel Downey Wink

Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #9627 : sreda, 01.04.2009 : 11:45:43 »

Kdaj sem javno rekla, da vaši TT-ji niso po standardu?
Logiran
AMODINI
odvisnež
Sporočil: 589

« Odgovor #9628 : sreda, 01.04.2009 : 11:47:01 »

Tukaj pa se z Luvi vseeno strinjam, veliko je razstav kjer se izbira med zelo dobrimi  in v statistiki svojih ocen v večini, če ne celo zmeraj ocenjenih z odl. oceno najboljšega in "nekatere države" so za vzrejo znane, da imajo večji povdarek na vzreji razstavnih psov, ki pa sicer niso najnujneje tudi zdravstveno idealni za vzrejo.
Verjamem, da se večina vzrediteljev trudi po svojih močeh narediti čimbolj zdravo kombinacijo, je pa res, da tudi v svetu TTjev najdeš takšne in drugačne cvetke in dobiš samo veliko oči, ko pogledaš v rodovnik narejeno kombinacijo.
Potem pa imamo tudi primere, kjer precej ljudi, predvsem v tujini, kupi mladega psa, ki že ima stalno zobovje in kjer je lažje videti smer razvoja, kot pa pri 9 tednov staremu mladičku, ker pač kupujejo psa z namenom, da so čimbolj uspešni na razstavah. Od takega lastnika je pač fer, da pove, da želi imeti psa za razstave, temu primerno psa tudi seveda plača, še bolj pa od vzreditelja, da bodočega lastnika povpraša kakšne so njegove želje. Velika večina jih sicer na začetku še ne ve ali bi ali nebi razstavljali, nekateri si kasneje celo premislijo ampak s pogovorm,  se da na veliko vprašanj odgovoriti. Narava pa je itak neizprosna in iz najboljših kombinacij lahko včasih dobimo napake, ki si jih ne bi želeli, pa tudi uspehi pasjih staršev še ne pomenijo, da bodo enako uspešni tudi njihovi potomci.

Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #9629 : sreda, 01.04.2009 : 11:55:48 »

Dragi moji,
pa ne se spet kregat.
Morda lahko pomagam z nekaj pojasnili:

Smiley Pol- natur TT ji Sloveniji niso brez rodovnikov. Vsi imajo pogojne rodovnike. Njihove Natur prednike so na vzrejnem pregledu ocenili po 3je sodniki. Ta forum je poln tako njihovih slik, kot slik klasičnih TTje. Boste z akaterga rekli, da predstavnik pasme?

Smiley Kar se tiče deficitarnih psov se bom ponavljala, mal poglejte kaj se dogaja z nemškimi ovčarji (v Nemčiji), pa angleškim buldogom in še bi lahko naštevali.... saj je že Nanda povedala, da je vse več člankov, ki govorijo o tem

Smiley In še zadnja o sodniku, z Li sva bili v ringu (ona je stažirala, jaz sem med TTji lahko ostala, ker sem stažirala ostale pasme)  in ko je gospod videl natur mladiče, je rekel, kaj pa je zdaj to: A je to TT ali shependos ? In je celo sorodstvo ocenil v tem stilu. Ensotavno verjetno ni še nikoli videl takaga TTja.
Sem pa videla, da je na ocene pisal še vse kaj  drugega.

Wink Pri neperspektivnih, ja tud Lola je dobila svojo prvo oceno kot neperspektivno zaradi ugriza, a se nisem kregala in sem po koncu sojenja sodnici nesla kopijo standarda, za vsak primer.  In ta sodnica še sedaj sodi na slovenskih razstavah in tolerira obrnjene škarje. Torej, včasih tudi lepa beseda mesto najde
Logiran
Strani: 1 ... 637 638 639 640 641 [642] 643 644 645 646 647 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.