o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 02.05.2025 : 01:11:54
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
163
164
165
166
167
[
168
]
169
170
171
172
173
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 627990 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #2505 :
sreda, 21.02.2007 : 20:09:34 »
Hej Arti
dobrodošel Volk med Tibetanci
Naj vam ga predstavim: Arti ima eno kužo, ki bi mojo Nando pojedla za zajtrk, ampak sta obe - tako Boogi kot Nanda po Malamutsko-Tibetansko pametni, da se znata izogniti konfliktom
in to cenim tako pri Malamutih in Tt-jih - tako noro dobro so brihtni, da jim ni para
Hej Arti, da mi ne menjaš pasme
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2506 :
sreda, 21.02.2007 : 20:13:03 »
Marko tale je pa huda....
Citat: MARKO & INDIA , sreda, 21.02.2007 : 20:01:16
- če pa bi želel psa za "dirjanje čez drn in strn" pa nebi vzel TT-ja.
Ja kaj pa delajo TT-ji v Tibetu
Pa saj veš kako živijo moje
Le akj drugega delajo kot norijo počez in po dolg in se majo lušno
Zakaj pa nebi ?
Logiran
ARTI
midi
Spol:
Sporočil: 258
«
Odgovor #2507 :
sreda, 21.02.2007 : 22:16:11 »
Če smo že pri dirjanju:
Tibetanci so za dirjanje ful hitri, še posebno če za njimi leti Malamut.
Logiran
www.wolfofsnowstorm.si
http://kraljpsov.moj-album.com/
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #2508 :
sreda, 21.02.2007 : 22:22:16 »
Marko, sem prepričana, da tile TT-ji na videu ne živijo takega življenja kot jim prvotno pripada. Žal.
Jp Nanda, se podpišem pod tvoj post. Meni je zdaj prav hudo, ko Kimi ne more noreti, plezati, skakati... Skratka uživati v vseh pogledih tibetanskega življenja. Bo pa zato veliko pridobil na tibetanski modrosti, ima namreč veliko časa za razmišljanje.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #2509 :
sreda, 21.02.2007 : 22:22:33 »
Marko, se strinjam s tabo, da bi bilo lepo, če bi bile na splošno vse razstave organizirane kot Westminster ali Crufts. Samo o tem lahko zgolj sanjamo. Westminster je najbolj elitna pasja razstava v ZDA, kjer se pokažejo samo šampioni. Tako kot Crufts v Angliji. Zato je tudi organizacija temu primerna, pa pomp okrog vsega skupaj, saj je tudi dobiček veliko višji kot na običajnih razstavah...
Prejšnji teden sem bila na specialki nizozemskega kluba za pritlikave pasme (kamor pri njih pašejo tudi tamale tibetanske pasme). Bila je organizirana v športni dvorani in čeprav ni bilo pričakovati veliko obiskovalcev (na specialke jih ne pride dosti), so bili ringi zamejeni s stoli namesto s trakovi ali ograjicami, tako da smo lahko gledalci sedeli čisto v prvi vrsti, razstavljalci pa so lahko kampirali čisto ob ringu, ne da bi zastirali razgleda na dogajanje v ringu. Mogoče bi lahko vsaj to naši organizatorji razstav posnemali, pa bi bilo takoj manj gužve.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2510 :
sreda, 21.02.2007 : 22:23:03 »
Tole malamutsko tibetansko navezo si pa lahko zelo živo predstavljam
Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427
«
Odgovor #2511 :
sreda, 21.02.2007 : 22:27:08 »
kakšna fajn debata se je razvila
.... Jaz sem ravno hotela vprašat, če psom tudi dlako polikajo (kot si recimo ženske ravnajo lase), pa vidim, da je že napisano in da sploh ni nič neobičajnega
.
Gledam mal rodovnike pa primerjam in gledam in .. ma, ej... a je dovoljeno, da se kakšno ime 2x ponovi? Se pravi, da je nek prapra ata oplodil tako babico kot neko praprababico?
Je moral imet že neke hude gene, da so ga ponucali več kot enkrat...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2512 :
sreda, 21.02.2007 : 22:33:46 »
Barvica, takšno parjenje ni nič nenavadno. Temu se reče linijska vzreja in ponavadi se zanjo uporablja res dobre pse z dobrimi predniki. Na ta način utrdiš tip psa, na katerem si prizadevaš zasnovati svojo vzrejo. Seveda pa je to treba početi po pameti in ne prepogosto, da ne dosežeš ravno nasprotnega efekta.
Dostikrat se ljudje zgražajo nad degeneriranostjo in v luft skačejo, če vidijo eno ime v rodovniku dvakrat zapisano. Nato takoj vse težave, ki jih ima mogoče pes pripišejo slabi vzreji. Toda to še zdaleč ni res. Vzreja je veliko bolj kompleksna reč.
Skratka, nič hudega, če je eno ime dvakrat ponovljeno. Če boš malo pobrskala in se razgledala, boš verjetno tudi ugotovila, kakšen je bil ta prednik in ti bo takoj jasno, zakaj so ga dvakrat uporabili.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #2513 :
sreda, 21.02.2007 : 22:40:28 »
Citat: Nanda , sreda, 21.02.2007 : 20:13:03
Marko tale je pa huda....
Ja kaj pa delajo TT-ji v Tibetu
Pa saj veš kako živijo moje
Le akj drugega delajo kot norijo počez in po dolg in se majo lušno
Zakaj pa nebi ?
Mene se pa komaj čaka, da se me ... lovi na besedah.
Na Tibetu živijo mal al pa precej dugačni TT-ji in predvsem v precej drugačnem okolju ob drugačnih bivalnih razmerah „kajneda”. Vsi se spominjamo Kanzejevih slik takrat in danes. In današnji Kanze je to ravno takšen pes kot bi ga tudi jaz imel. To pa še ne pomeni, da ne uživam z našo Indio s takšno kot je pa naj bo to zunaj v naravi ali doma. Tudi mi2 prideva domov kot kašna razbojnika, blatna in mokra do kože. Občudujem pa tudi vse tvoje slike ko tvoji TT dobesedno kot veter letijo po planjavah. Seveda pridemo kdaj naokrog tudi mi - če bomo dobrodošli.
... torej na Tibetu ... mal sem zašajtal kot ponavadi ...
Drugod po svetu pa živijo TT-ji ki so hočeš ali nočeš malo ali pa veliko drugačni. Selekcija je naredila svoje. Predvsem je dlaka bistveno daljša, mehkejša, bolj krhka, ... sej se ne motim kajneda. Tudi mi živimo drugače kot na Tibetu. Naši kosmatci so z nami v mal v mal drugačnem stanovanju, pa tudi v narava je precej drugačna kot na Tibetu. Moja India je z mano tudi v službi, na potovanjih, ... povsod. Zaradi neašega načina življenja , naših pogojev bivanja si izberemo psa, ki nam ustreza. Lovec ima lovskega psa, za hišo z vrtom izberemo spet drugačnega, športniki izberejo tekača, ribiči spet nekaj tretjega, popotniki pa ... sej veste ... spet drugačnega spremljevalca. Mi z malim atrijem smo spet izbrali TT-ejko in imeli smo jo tudi v stanovanju v 3 nadstropju. Za nas je dolgoldaki kuža – no pa sej imamo tudi kratkodlakega. Dolgodlaki kuža pa potrebuje več nege zato ni najbolje da po mili volji skače po blatu, grmičevju, mlakah ... preveč bi bilo pranja tačk, preveč česanja - vsaj glede na čas, ki je nam na voljo. Če bi radi psa pri katerem ni toliko skrbi z dlako bi se odločil za kratkodlakega, morda celo resastega, ... skratka takšneg kjer bi tudi "čez drn in strn v vseh vremenskih in okoliških pogojih" nebi bil večji problem. Po potepu pa v banjo kr oba in potem zavita v deko na kavč, fotelj ali pred pred kamin (če bi ga imel). Ko imava mi2 z Indio dovolj časa pa nama tudi to ne uide, morda se spomite kako izgledava na dežnem pikniku ali pa po potepanju po snegu. Tudi na morju sva polna ježkov, trave ... pa saj veste kako je če gre TT čez drn in strn. Občudujem te Nanda ko ti uspeva s tvojimi TT-ji leteti po planjavi (verjetno tudi ko je blatno - tvoji TT-ji na vetru so čudoviti) ampak potem pa moraš imeti veliko časa za kopanje, česanje, ... nenazadnje imaš 4 če se ne motim.
Ne TT kot jih imamo mi ni za „čez drn in strn” ko je zunaj blatno, deževno, snežno, ... pa tudi v grmovje, na močvirje in v mlako ga ni priporočljivo spuščat. Naši TT pa vse to ljubijo in zato jim naredimo plašček za na dež, poleti bomo testirali mrežast pajac, ki bo dihal in kosmatec bo lahko norel na ful. Ko takole oblečem svojo „zverko” me imajo za mal TRAPASTEGA ampak mi2 pa se imava fino. Če pa je razstava pa se mi zdi OK da je naša kosmatinka tip top pa tud gospodar – če ima okus naj se obleče dogodku primerno. Vsi se učimo in jaz se učim tudi ko pogledam osnetek in apišem svoje in preberem vaše mnenje na forumu.
Hej hoj
in jasno da se vidmo v Celju, čeprav naša gonitev še ni končana pa ne vemo kako nam bo šlo v ringu če sploh gremo not.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.273
«
Odgovor #2514 :
sreda, 21.02.2007 : 22:56:31 »
Marko posnetki so super!
Jaz sem si pogledala še par drugih in ne samo enkrat. Prav občudujem kužke, ki so tako lepo zrihtani in pa kakšna dlaka, waw
. Samo škoda da ni cotončkov vmes, sem si pa havančke zato pogledala
Pa shih-tzuji so tut ful lepi in pa TT-ji. Meni je pa ful všeč da imajo čim dalšo dlako. Res so vsi ful lepi.
Lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2515 :
sreda, 21.02.2007 : 23:00:06 »
Ppetra, dlaka je res lepa, ampak to je tudi vse... Pes pod to dlako (govorim za shih tzuje) se zelo razlikuje od standarda in da ima takšno dlako, živi v kletki. Čim daljša dlaka (npr da se vleče po tleh) pomeni veliko kletke in malo sprehodov.
Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427
«
Odgovor #2516 :
sreda, 21.02.2007 : 23:36:47 »
Kalsang, ma ja... saj je en ful hud šampion
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2517 :
sreda, 21.02.2007 : 23:38:32 »
Ja pri shih-tzujih, je res problem ker imajo dlako do tal in skoraj še dlje. Samo TTji imajo pa tako dolge noge da je vse skup veliko bolj praktično
No malo več umazanega gibanja si sigurno lahko privoščijo
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2518 :
sreda, 21.02.2007 : 23:40:25 »
O barvica, vidim da študiraš rodovnike, a to od Bangota?
Kaj pa priprave na Celje, se kaj pripravljata?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2519 :
sreda, 21.02.2007 : 23:41:53 »
Citat: MARKO & INDIA , sreda, 21.02.2007 : 22:40:28
Občudujem te Nanda ko ti uspeva s tvojimi TT-ji leteti po planjavi (verjetno tudi ko je blatno - tvoji TT-ji na vetru so čudoviti) ampak potem pa moraš imeti veliko časa za kopanje, česanje, ... nenazadnje imaš 4 če se ne motim.
Hvala za kompliment
......ja, vstajam ob 5:30 in spat hodim okrog 24:00 ....v službo se vozim 35 km v eno in nato nazaj v drugo smer, tam sem dopoldne ali popoldne 6 dni v tednu po 6:40 ur, imam 2 pubertetnika, boljšo polovico, 84 letno taščo in 5 psov....za vse tole je potrebno poskrbet s kuhanjem, pranjem, likanjem, pospravljanjem ...... bla bla bla, aja pa še velik vrt za porihtat....in avto oprat..... vmes pa kakšno punco počešem
Če sem iskrena časa imam
Ja res so blatne in res jih je potrebno dati pod vodo (vsaj letošnjo zimo) skoraj vsakič, ko pridem s srehoda vseh 16 tačk ..... počešem jih 1 krat na teden in skopam 1 krat na mesec ..... če je treba ob 5-ih zjutraj ali ob 23-ih zvečer.... Ampak roko na srce, jaz nimam in se niti ne trudim imeti "razstavne pse" (govorim o posebni negi dlaki) .....
Hej, tvojo Indijo poznam in sem tudi sama (v Celju decembra) občudovala njeno dlako in vem da živi normalno družinsko življenje in prav je, da jo urejaš kot se tebi zdi prav in kot ti je všeč....zato pa imamo toliko različnih kužetov, ne?....
.........Vsake oči imajo svojega malarja in tako je tudi prav
Logiran
Strani:
1
...
163
164
165
166
167
[
168