mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 21.05.2024 : 05:22:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Australka Zvezdica vas pozdravlja
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Australka Zvezdica vas pozdravlja  (Prebrano 36371 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #75 : torek, 16.09.2008 : 00:37:24 »

Od zadnjega pisma od property managerke se ni zgodilo nic... se imamo na ignore in meni tako cisto ustreza. Ko bo spet prisel cas za inspekcijo stanovanja bova z rudijem naredila isto kot do sedaj pa naj si mislijo kar hocejo Smiley

Drugace pa sva Zvezdico pred parimi dnevi peljala k veterinarju na rutinski pregled približno 6 mesecev po sanaciji zobovja - vse je vredu, zobke ima super, nic oblog in dlesni so lepo roznate. Seveda ko pa je super macka in si osvezuje dah z ustno vodico, hihi. So pa nama dali zaubo za akne, ker ima pod bradico take crne pikice in nama narocili, da ji ogrce cistiva z vlazno krpico. Hehe, nisem vedela da imajo macke tudi lahko akne - pubertetnica macja.

Druga stvar na katero so naju opozorili so vec kot ocitne predispozicije za debelost. Od zadnjega tehtanja se je zredila se za dodatnih 200g in ima sedaj okoli 5.4kg - ni se prekomerno debela a lahko postane. To ze itak vemo da je obsedena s hrano in si zelo rada pusca priboljske ki jih potem grizlja cez cel dan. In ko ji seveda zvecer ponudis hrano, npr. svezo govedino se samo namrdne. Ce ima tako polno rit, da si pusca pribolske ji torej ocitno dajeva prevec hrane. Sedaj ji dava malo briketov in ce jih v 10min ne poje vseh jih umaknem. Da bi videli kaksni protesti so to.

Zdaj menja dlako, ker je pri nas pomlad in jo je treba malo bolj cohati z krtaco, da ima lepo dlako - to ji sicer ne ugaja ravno najbolje ker ima raje da jo cohas kar lepo z roko. V dnevni sobi je nalovila 3 miske. Ko gremo spat seveda obvezno pride zraven, se malo pocoha in potem zaspi na postelji pri nogah. Srcka je in tako jo imava rada da bi jo kar pojedla.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #76 : četrtek, 18.09.2008 : 17:35:24 »

Spremljam celo štorijo že od začetka in sem komaj čakala, da javiš, da je vse OK.  Wink Super!
Tole "predispozicijo za debelost" ima pa večina naših razvajenčkov, se mi zdi; nisem pa vedela, da imate "down under" tako fensi ime za požrešnost...  Grin Grin Grin

Lp, 5ra (in Timi, tudi na črno v flatu)
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #77 : petek, 19.09.2008 : 09:32:29 »

Vzemi ji kako light varianto hrane.
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #78 : petek, 19.09.2008 : 10:05:05 »

Ja sej to ji ze od nekdaj dajeva light hrano, vendar odkar je imela sanacijo zobovja (like kar mini operacija) se zelo bojim da bi se ji spet ponovilo, torej tehtam med dental ali light hrano. Super bi bilo ce bi nasla kombinacijo ki je oboje, torej trdi briketi ki so bolj purflasti.
Logiran
tika
midi
***
Sporočil: 182



« Odgovor #79 : četrtek, 13.11.2008 : 10:11:29 »

haloo kako ste kaj tam daleč?
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #80 : sobota, 15.11.2008 : 01:57:37 »

Prav vredu smo (nekaj casa nisem nic pogledala na forum). Vmes smo imeli napovedano inspekcijo v stanovanju pa se property managerji sploh niso prikazali. Drugace pa kupujemo hiso in se bomo nekje konec Decembra verjetno preselili. Z Rudijem seveda ze veselo filozofirava o tem kaksen macjak bova postavila - ali bova kupila najvecjega moznega CatMaxa ali pa bova mogoce sama zgradila okvir po meri. Kakorkoli ze... nekaj bo gotovo. Vam bo pa nekaj smesnega... Zvezdici ponavadi malo pomazem uhlje in nad smrckom z soncno kremo ko greva ven na vrt oz. sedaj ko je poletje in sonce res mocno jo raje peljem ven zgodaj zjutraj ali po soncnem zahodu. Ene dvakrat se ji je namrec na robu uses naredilo tako kot da bi imela opecena, mini krastice, ima pa tako ful redko dlako. Sonce je namrec tukaj res zelo mocno in vecinoma se jaz ne zdrzim prav dolgo biti na soncu.

Nekaj mi povejte ljudje... koliko casa zivijo kokoske in koliko bi jih rabil da bi ti znesle okoli 10 jajc na teden? Razmisljala sem namrec A. da bova postavila kompostnik in B. da bi kupila dve kokoski da bi nesli domaca jajca. Ti dve kokosi bi seveda bili doma za jajca, in ne za meso, ker jim jaz prav gotovo ne bom sla sekat glav. Rabim torej vedeti koliko casa zivijo in kako to izgleda ko se postarajo, ali zelo trpijo in ali bi ful cudno zgledalo ce bi jih peljala k veterinarju na humano evtanazijo ko bi bile stare???
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #81 : sobota, 15.11.2008 : 10:32:57 »

Za 10 jajčk na teden imaš dovolj 2 kokoški, najbolje če "rešiš" dve iz kake baterijske reje. Poznam 2 družini, kjer so kokoške stare že po okoli 12 let pa še super izgledajo.
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #82 : nedelja, 16.11.2008 : 07:02:39 »

12 let... vau!!! Ok... sem mislila da zivijo tako maksimalno 5 let, ker sem gledala eno oddajo od Jamija Oliverja in je pokazal temne strani baterijske reje, ma mislim res ogabno kaj to delajo in kaksna jajca jemo :-( Tam imajo kokoske pribljizno eno leto in potem se tiste uboge posusene kure dobesedno spresajo v salamo.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #83 : nedelja, 16.11.2008 : 12:45:50 »

Ja, no pri nas jih je del po tistem letu možno odkupiti za na dvorišče.

Res zanimivo je to, da sem med faxom zootehnike stalno spraševala, kakšno ima katera od rejnih vrst živali naravno življenjsko dobo, pa mi nihče ni znal tega povedat. Kako pa čimveč izcuzat iz njih pa tudi ob treh zjutraj če bi bilo treba...
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #84 : ponedeljek, 17.11.2008 : 03:20:03 »

A kokosi jedo tudi zuzelke??? Posest je sicer ograjena, ampak z precej nizko kovinsko-mrezasto ograjo (visja, lesena je v planu - ko bodo finance). Razmisljala sem namrec da bi naredila/kupila tak zamrezen okvir iz aluminija, da bi bil lahek in bi se ga dalo prestavljati.
Mislim da ne bi rabil bit ful visok, recimo 1m. Kokosi pretezno tekajo po tleh, ane?
Ali rabijo tudi prosto letati (kolikor visoko pac lahko) da so zdrave?
Kako ves da so site, da dobijo dovolj hrane? Jih je potrebno dohranjevati in s cim?
Ali kokosi delajo kaksen konkreten hrup (da ne bi slucajno sosedi imeli kaksnih pritozb)?
Ce torej jedo tudi zuzelke bi bil to dodaten plus... da ti na naraven nacin zmansujejo stevilo skodljivcev, v Avstraliji so npr. to tudi termiti, ki ti lahko popapcajo hiso.
Logiran
aussie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93


« Odgovor #85 : ponedeljek, 17.11.2008 : 07:13:38 »

....ker sem gledala eno oddajo od Jamija Oliverja in je pokazal temne strani baterijske reje, ma mislim res ogabno kaj to delajo in kaksna jajca jemo....

Jeste!  Wink
Jaz kar lepo kupujem jajca, ki so v skladu z RSPCA. In prav malo me briga, ce so zato drazja...
Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #86 : ponedeljek, 17.11.2008 : 13:56:36 »

Ja, jejo tudi žuželke. Najraje pa imajo kakšne fajn mesnate gliste in črve. Jaz jih hranim s koruzo, pa zelenjavo - solato, zelje... tisto, kar ostane od čiščenja za našo hrano. Nič ne bo narobe, če jim včasih daš tudi kuhane olupke od krompirja.  Nisem pa  noben ekspert, meni so svetovali okoliški kmetje. Sem pa kupila kokoške stare eno leto na farmi in so zgledale prav boge.  Pa so kar hitro prišle k sebi. Zdaj jih imam že pet let, pa so lepe in zdrave. So pa to navadne rjave kokoši in te ne letijo. Imam pa še pet manjših kokošk, neke druge pasme, ki pa znajo kar dobro leteti. Sem jih tudi že z dreves pobirala, tako, da smo morali v zunanjem kokošnjaku še strop iz mreže narediti, saj jih je bilo drugače vseposod polno ( kar ne bi bilo nič narobe, če ne bi bili zraven gozda, kjer pa ti lahko lisica zelo na hitro odnese kokoš za hrano svojim mladičem).
Sem pa svojim kokoškam v notranjem kokošnjaku namestila palico v luftu, na kateri spijo. Proti večeru jih vsak dan zaprem v notranji kokošnjak, da so na toplem in na varnem.
Aja, glede dodatkov se dobijo neki vitamini, ki jim jih dodajaš v hrano, vendar moram priznati, da še nism probala, ker se mi ni zdelo potrebno. Saj vidiš, če je žival zdrava - že po perju. Hrane pa pač dam po občutku - na začetku se malo loviš, potem pa že vidiš, koliko pribljižno pojejo.
Kakšnega posebnega hrupa ne zganjajo, se pa moje ponosno oglašajo, ko zvalijo jajce. Pa petelin poje, kot pri norcih, imam zgleda zelo pevsko nadarjenega petelina, saj se dere cel dan. Ampak, meni so njegove pesmi všeč, tko, da bi jih pogrešala, če bi mi jih zdaj ukinil. Grin
Tako, upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Kar se pa jajc tiče, pa sploh ni za primerjati. Jajca mojih kokošk so bolj gosta, živo oranžno-rumena in imajo res okus po jajcu. Zelo velika razlika od kupljenih. Poleg tega res veš, da v njih ni nobenih kemikalij.
Pa še nekaj - moj prijatelj pravi, da so že zaradi tega boljša, ker jih znesejo zadovoljne živali. Wink
Lep pozdrav tja daleč in veliko uspeha pri bodočih pernatih domačih živalih!
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #87 : ponedeljek, 17.11.2008 : 14:07:30 »

O AlenkaEka, tole je pa res super napisano Smiley
Je pa www ena uiber kul stvar, a se vam ne zdi - ena punca iz Slovenije drugi punci v Avstralijo daje navodila kako naj oskrbuje kokoši Cheesy Grin Cheesy Pa si predstavljajt to še ne tako dolgo nazaj....
Upam da vam uspe tole z jajčki tam dol na toplem in da bodo kokoške pridno pobirale črve in polže z vašega grunta Smiley
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #88 : torek, 18.11.2008 : 11:25:44 »

No, si dobila izkušnje iz prve roke Cheesy

Super so kokoške, če imaš še kake druge rejne živali, ker prebrskajo tudi vse drekce in odstranijo tudi vse zajedavce in ličinke.
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #89 : torek, 18.11.2008 : 11:34:43 »

Ja sej tole z jajci... mislis da jaz kupujem una "navadn"?! Jok... samo in izkljucno free range.

AlenkaEka... men se zdis pravi mali expert za kure haha. Povej mi... mi lahko zaupas dimenzije kokosnjaka (sirina x dolzina x visina) in koliko kur imas notri?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Australka Zvezdica vas pozdravlja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines