mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 10.05.2024 : 08:23:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Pekinezer - čvek
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 48   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pekinezer - čvek  (Prebrano 111534 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #105 : petek, 18.11.2005 : 19:26:33 »

Joj, lemmy, kak sta luštkana! Heh, taka mala knedlčka! Čestitke! Pa čestitke mamici, po slikicah vidim, da je kar pridna! A potem je skotila tri mladiče, pa je eden poginil, ne!?
Še enkrat čestitke, komaj čakam, da boš delil kakšne slikice z nami, ko bosta že racala okrog, he he!
Logiran
lemmy
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #106 : sreda, 23.11.2005 : 08:23:24 »

Ker noèe jest samih briketov (beri je razvajen) mu moja mati vedno nekaj primeša zraven. In v èetrtek mu je primešala ribo, ki smo jo imeli v sredo za veèerjo!

Zakaj je nasim bliznjim tako tezko dopovedati, da ne zelimo, da mu dajejo kakrsnokoli hrano? Pri nas doma je zelo podobno, le da moja (skoraj) tasca noce in noce razumeti, da psa dobita dovolj hrane! Enkrat smo imeli makaronovo meso. Ker je meso ostalo, sem po kosilu namerno dejal, da naj psoma ne daje nicesar. Ko sem sel iz sobe, je dobil na svojem kroznicku obilno mastno mesno porcijo (kasneje mi je zagotovila, da tisto ni mast, ampak le tekocina, ki jo je mesto spustilo   Huh). Kakorkoli ze, kasneje sem na stopniscu opazil kupcek, ki ga je ubogi pes zbruhal. Se vec, ko sva se s Ficotom igrala, je obupno smrdel po mesu (ker ima dolga usesa, je z njimi pomazal celoten kroznik). In ko sem to omenil tasci, sem jaz izpadel "grd"!

Saj ne recem, tudi sam mu dam od casa do casa kak priboljsek, ampak v tem primeru vem:
  • kaj mu dam
  • koliko mu dam

Drugace pa smo s prebavo imeli tezave le enkrat. Na vecernem sprehodu je Fico sicer opravil vse potrebe, sredi noci pa je nenadoma zacel jokati. Nic nama ni bilo jasno, pretipala sva ga, vendar ni nikjer bolj zajokal, ker bi ga bolelo ob pritisku. Srec sva dobila v Ljubljani na Gorkicevi dezurnega veterinarja, ki nama je svetoval, da ga zapeljeva na sprehod. In res, ob treh ponoci smo se sprehodili. Fico je z veliko vnemo stekel do prvega grmicka, pocepnil in izjemno glasno izpustil vetrove Wink. Za vsak slucaj smo naredili daljsi krog, ce bi se odlocil opraviti se kaj bolj kompaktnega, vendar ocitno ni bilo potrebe.
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #107 : sreda, 23.11.2005 : 11:51:35 »

he he he, lemmy, sem se zdaj prav nasmejala! Mi je čisto jasno o čem govoriš!Pa tata pravi, da sigurno ni dobro, da je samo brikete, da naj malo vprašam, kaj pekinezi jejo Grin . Smešna sta ful! Moja mati pa pravi, da te briketi, ki jih jaz kupujem so za en drek, da bo ona kupila v Mercatorju ene, k jih bo z užitkom pojedu. Jaz se samo še smejim res, ker čist preveč pretiravata! Čeprav je pa res, da Kal noče jest briketov! Sem probala že vse, ki jih ima Mr. Pet, pa nič! Ko pa vidi kakšne pomije se pa z tako hitrostjo not zakadi, da je groza!  Shocked No ja, pri nas je bila tale bolezen velika šola, in je nehala pretiravat, čeprav vidim, da mu čez brikete polije vodo, kao da jaz ne bom videla  Cool.
Veš kaj, po moje so navajeni, ker so imeli večinoma doma psa, privezanega na dvorišču, ki je pojedel čisto vse, kar je ostalo od kosila in večerje! Dobro da nimam večjega psa, to bi bila šele štala.
Lemmy, mala dva lepo rasteta?Lepa sta za pojest!
Logiran
lemmy
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #108 : sreda, 23.11.2005 : 13:08:52 »

Res je. Ko smo se ziveli pri nas doma, je tudi stara mama poskrbela za kake "izgrede", ko mu je kaj takega dala za jest. Ne vem zakaj je tako tezko razumeti, da bi rad imel prehrano tako pod kontrolo.

Drugace pa tudi nasa dva ne jesta prav prevec rada briketov, ampak se s tem ne ubadam. Ker vem, da jih morata jesti zaradi zob, jima jih vmesam v konzervo in jih pojesta! Vcasih smo jima dajali Integra piskote, sedaj pa pojesta Hills. Vsekakor pa nicesar iz Mercatorja in podobnih stacun!!!!

Na zacetku sem bil povsem panicen, ce mi Fico ni pojedel svojega obroka. Na zacetku sem mu pustil, da me je vrtel okoli prsta, potem pa sem postopoma prenehal s tem in ga pripravil do tega, da svoje obroke poje. Sedaj tako ali tako je samo zvecer (tudi, ce mu nastimam zjutraj hrano, je ne bo nikdar pojedel).

Malcka... izjemno lepo se razvijata. Vceraj sta imela ze ocke delno odprte. Pravo veselje je opazovati mlado druzinico. Presenecen sem nad Ficotovo skrbnostjo! Drugace slike oz. novicke postopoma dodajam na domaco stran (sedaj bomo pocasi ze objavili locene slike, ker se vsak dan tako mocno spremenita Smiley).
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #109 : sreda, 23.11.2005 : 19:05:26 »

Tudi pri nas je tako da se mojim babicam ne da dopovedati da ji ne smeta dajati zajest česarkoli Angry. Revica se jima tako smili ko pa mora skoz jest tiste brikete njej se pa to seveda tako dopade da je tak božček. Že zdaj ne obožuje ravno briketov kaj bi šele bilo če bi zraven dobila še polno neumnosti Lips Sealed.
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #110 : sreda, 23.11.2005 : 22:20:28 »

A potem ni moj Kal edini, ki mu briketi ne dišijo preveč! Matr, še mal pa bom na trepalnice skočila! čeprav ta teden je kar priden in se nekaj trudi, samo se mi zdi, da bi jih najrajši pljunil ven Cheesy. Ne gre, pa ne gre! Čeprav vidim, da najraje poje zvečer. Jaz mu dajem tudi zjutraj za jest, samo itak sploh ne povoha, če so briketi. Če je konzerva jo pa zmaže za šalo, tudi celo, če treba. Zvečer pa je po moje že lačen, pa zato poje, ker mora v bistvu!
Pa zakaj tem našim levčkom briketi ne dišijo?? Angry
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #111 : sobota, 26.11.2005 : 10:26:07 »

Res so mali tečkoti glede teh briketov. Tai-Či ima zdaj samo še 2 obroka na dan ker kosila tako in tako skoraj ni več jedla pa zato zdaj nekako poje tisto kar dobi! Marička katere brikete pa je najraje Kal?
BRT kako pa je kaj z Mufkotom? Glede lulanja pa kakanja pa Tai-Či tudi še kdaj doma opravi. Tako da je treba vztrajati kar jaz že zelo dolgo.
lp
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #112 : nedelja, 27.11.2005 : 00:52:34 »

ha ha ha, zdaj si me pa nasmejala leni Grin Katere brikete je Kal najraje?  Grin Grin Angry Grin Nobenih!! Jaz še malo pa bom doktorat napisala iz teh briketov ej! Meni se mi bo kar vtrgalo! Probali smo cel zootic in cel Mr. Pet, oz. skoraj. Zdaj imava Technical! Samo kaj jaz vem, nekako mu grejo še najbolj! Samo po moje zato, ker sem jaz ful bolj vztrajna! Po tisti zastrupitvi ni več šale in zmrdovanja, tudi mami se drži malo bolj nazaj Undecided komaj! In, ker je ful shujšal, sem kupila vrečko pedigree, neke nove, kaj jaz vem katere znanosti, in sem mu jih dodala malo vmes, kakšne štiri (ker so kar veliki), pa je vse zmazal  Shocked. Zdaj mu dodam še kakšnega zvečer, toliko, da res vse poje, ker je taki suhec zdaj! V glavnem zdaj bom ful vztrajna, in bo po moje tudi tiste jedel, ki jih prej ni!
Torej, še en dokaz o trmi naših  pekinezov in zato, moraš tudi ti bit bolj vztrajna! Je pač en trmoglavček Tai či in ji doma kar paše, he he, na toplem! Pa ko doma opravi potrebo, jo na časopisu? A to lula ali tudi kaka? Mah, saj bo, boš videla. Kal zdaj že kar sam nakaže, kdaj bi šel ven! Okrog mene začne letat, pa se potem uleže pred vhodna vrata! Smeško je!
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #113 : nedelja, 27.11.2005 : 09:29:12 »

Ne Tai-Či žal ne opravi potrebe na časopis Sad. Sicer kaka doma skoraj nikoli ne zato pa lula. Se mi zdi da nekaj časa zadržuje potem pa ne zdrži več pa se ji ponesreči. Kljub temu da gre skoraj vsak dan več kot 3x ven in se tudi takrat polula. No ja upam da se bo kmalu naučila lulati zunaj, glede na to da ji kakšen dan že uspe Wink.
lp
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #114 : nedelja, 27.11.2005 : 20:31:13 »

Jah, Kal je tudi kar nekaj časa lulal doma, predvsem ponoči, ker ni zdržal, ampak je vedno na časopis! Zdej je pa že
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #115 : nedelja, 27.11.2005 : 20:36:24 »

ups, sem poslala preden sem dokončala!  sram
Sem hotla še napisat, da je pa zdaj že veelik fant Grin Wink Ma že eno leto! Pa kar zdrži! Fino je, da takoj ko jo vidiš se polulat rečeš glasno NE (oz. ne vem kateri ukaz uporabljaš) in jo hitro odneseš na časopis! Ker če jo potem "kregaš" ne ve v bistvu za kaj se gre! Ne vem, kaj naredit, res! Treba bit kar odločna po moje! Ali pa sem jaz imela srečo. Čeprav pa, ko je bil mali, sem ga večkrat peljala na sprehod, ker imajo manjši mehur. Ne vem, samo razmišljam.....
Koliko je zdaj stara Tai-či??
Lemmy, ful sem vesela za male levčke  Wink
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #116 : ponedeljek, 28.11.2005 : 19:28:13 »

Ja Tai-Či je zdaj stara 5 mesecev. Pa saj zdaj nama kar gre, povprečno je ena lužica na dan kdaj pa kdaj pa tudi nobena. Rajši je ne bom tuki na forumu preveč hvalila ker se bo potem povprečje hitro dvignilo Grin. Na časopis pa se mi zdi da je zdaj brez veze začeti navajati. Rajši upam na to da bo čimprej znala zunaj lulati. Če bo pa še kakšna lužica kdaj pa kdaj bomo pa že pobrisali.
Juhuhu, danes sva s Tai-Či uspešno končali s tečajem Vzgoja mladega psa Cheesy! Meni je bilo zelo všeč in priporočam tudi drugim, ki imajo mlade žverce doma. Spomladi se bova gotovo vpisali v malo šolo.
Lemmy kako je kaj z mladičkoma? Gotova sta že zelo zrasla Smiley!
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #117 : ponedeljek, 28.11.2005 : 20:56:37 »

Čestitam za končano šolo! Pridni sta ful! Ma ja, saj pravim,da je treba pri teh trmoglavcih biti pooooootrpežljiv! Jaz Kala še vedno prosim, da poje večerjo  Roll Eyes Katere brikete pa je Tai či?
Jaz sem nekaj premišljevala: a je možno, da so mu ti briketi premajhni? Prej sem imela Puppy small breeds, vse sorte  Shocked, zdaj pa imam Adult small, pa so tudi ful majhni! Tisti pedigree pa so kar veliki piškoti, pa jih vse zmaže, če jih dam zraven! Saj vem, da pedigree niso dobri, ampak je to moj mali trik, dokler se ne navadi na suhe brikete Wink
Logiran
lemmy
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #118 : torek, 29.11.2005 : 08:54:29 »

Zivjo,

Ja Tai-Èi je zdaj stara 5 mesecev. Pa saj zdaj nama kar gre, povpreèno je ena lužica na dan kdaj pa kdaj pa tudi nobena. Rajši je ne bom tuki na forumu preveè hvalila ker se bo potem povpreèje hitro dvignilo Grin. Na èasopis pa se mi zdi da je zdaj brez veze zaèeti navajati. Rajši upam na to da bo èimprej znala zunaj lulati. Èe bo pa še kakšna lužica kdaj pa kdaj bomo pa že pobrisali.

Mi sicer nimamo vecjih preglavic z lulanjem v hisi, ker vecinoma opravita zunaj ali pa na papirju (ce je pa kdaj kaj narobe oznaceno, se pa ne sekiram prevec - v hisi imamo tudi macko, tako da se Fico kdaj pa kdaj ujezi in zasede teritorij nazaj  Smiley)

Enkrat sem bil v eni trgovini v Novem mestu in zasledil neke stvari, s katerimi naj bi se mladicke navajalo na opravljanje potrebe na dolocenem mestu! Takrat sem za hec vzel, vendar se nisem uporabil. Bom doma pogledal in ti sporocil, kako se stvar imenuje. Ce je ponoci ne vozis ven, potem je vsekakor smiselno, da jo navadis na doloceno mesto, saj bo ponoci zelo tezko zdrzala (vsaj zdaj, dokler je se mlada).

Juhuhu, danes sva s Tai-Èi uspešno konèali s teèajem Vzgoja mladega psa Cheesy! Meni je bilo zelo všeè in priporoèam tudi drugim, ki imajo mlade žverce doma. Spomladi se bova gotovo vpisali v malo šolo.

Cestitke! Res je zelo pomembno, da psa cimprej spravis v druscino svojih vrstnikov. S Ficotom smo zal ta korak zamudili, zato je precej ostro nastrojen proti veliki vecini psov. V okolici ima majhen krog prijateljev, s katerimi se zelo dobro razume. Pri ostalih pa nikoli ne pozabi povedati "kdo je glavni" (sploh sedaj, ko varuje Lizo!). Z Lizo pa smo sli v igralne urice, ker je bila tako bojeca psicka. Prvic je bilo grozno za vse, voditeljica sploh ni mogla verjeti, da je lahko pes tako prestrasen. Srec nam je bila skupina v veliko pomoc, tako da smo ji pomagali premagati strah.

Lemmy kako je kaj z mladièkoma? Gotova sta že zelo zrasla Smiley!

Vsak dan rasteta (slikce redno dodajam)Smiley Danes ponoci se je samcek odplazil iz gajbice, potem pa ugotovil, da ne ve, kako bi prisel nazaj in je zacel jokati. Ko sem ga vrnil k mamici, se je samo stisnil k njej in zaspal.

lp,
Gregor
Logiran
lemmy
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #119 : torek, 29.11.2005 : 08:59:49 »

Jaz sem nekaj premišljevala: a je možno, da so mu ti briketi premajhni? Prej sem imela Puppy small breeds, vse sorte Shocked, zdaj pa imam Adult small, pa so tudi ful majhni! Tisti pedigree pa so kar veliki piškoti, pa jih vse zmaže, èe jih dam zraven! Saj vem, da pedigree niso dobri, ampak je to moj mali trik, dokler se ne navadi na suhe brikete Wink

Midva sva enkrat kupila Hill's brikete za zobe (ne vem tocno, kako se imenujejo), ki so res precej veliki, ampak sta jih z veseljem mazala Smiley Brez dodatkov. Kljub temu ne verjamem, da Kal je pedigrejeve zaradi velikosti, po mojem so enostavno veliko bolj okusni, vendar zal nezdravi.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 48   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Pekinezer - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines