mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 15.05.2024 : 13:46:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kdaj stran od mame?
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kdaj stran od mame?  (Prebrano 32310 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #75 : četrtek, 28.12.2006 : 22:06:44 »

Ja,če mislite imeti psa notri zakaj bi ga navajali zunaj?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #76 : četrtek, 28.12.2006 : 22:48:06 »

Alya13, še nikoli nisem slišala, da bi se katerikoli pes moral najprej navaditi biti zunaj, potem pa notri. Višavski terier je kuža, ki živi v stanovanju in ne zunaj. Ven hodi na sprehode s svojimi lastniki, nikakor pa ne živi pred hišo, na vrtu itd. Živeti mora v hiši, z družino. Predlagam ti, da kontaktiraš Umo iz psarne of McKruster. Njene podatke najdeš v temi o višavcih. Z veseljem ti bo povedala več, poleg tega pa ravnokar pričakujejo naraščaj.

lp
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #77 : sreda, 31.01.2007 : 00:30:47 »

Lep pozdrav, planiram nakup še enega psa(irskegaterierja) in sicer iz tujine. Prvega sem dobila pri osmih tednih, sedaj pa opažam  da vse pogosteje v tujini in tudi pri nas? oddajajo pse pri 12/13 tednih. Zanima me, kaj menite vi, ali je potrebno teh 12/13 tednov? Meni se zdi 9 tednov dosti. Tudi z tujo vzrediteljico bi se dalo zmenit da mi ga odda prej. Sedaj me pa zanimajo vaša(vzreditelji) mnenja kaj v bistvu pridobi v tem 12/13 tednu, ali je ta čas pomemben za psa,  kaj vi praviloma oddajate pse? Hvala, Tina
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #78 : sreda, 31.01.2007 : 19:34:36 »

Tincat - res je, da je pri nas po novi zakonodaji oddaja mladičev pri 9 tednih. Pri mladiču se pozna vsak teden (pa pri vzreditelju tudi - če smo odkriti - pri tej starosti so mladički že pravi razgrajači, začne se tudi pravo rangiranje v leglu). Njihova mama jih pri tej starosti kar težko prenaša - vsaj naši bokserčki so pri tej starosti malo "nasilni" do nje. Z enim ali dvema mladičema se prav rada igra, ne pa z vsemi, ker imajo prav ostre zobe in bi jo prav pogrizli ob igri. Vidim tudi, da se rada pred njimi umakne in to ji tudi omogočim. Ko hoče k njim, mi pokaže, vendar od te starosti vedno manj. Če so psi pravilno socializirani in hranjeni (določena teža mladiča pri določeni starosti je znana) je čas, da grejo.
V tujini je drugače verjetno zaradi njihove zakonodaje, nekatere države imajo predpisano, kdaj se lahko cepi, nekatere morajo narediti krvne teste, ki pa se naredijo lahko pri določeni starosti.  Včasih pa je tudi odvisno od vzreditelja - tudi ta rad vidi, kako se pes razvija, ker pri teh 12-14 tednih se to začne komaj prav videti in bo psa, ki se mu zdi perspektiven obdžal rajši doma. Tudi sama sem nekako pristaš tega, tisti ki so mi zanimivi ali se mi zdijo zanimivi gredo od hiše nazadnje ali pa tudi ne. Včasih smo imeli doma psa tudi še pri 6 mesecih, ker se nismo mogli odločiti (med dvema ). Mislim, da ima pri tem vsak vzreditelj svoje razloge. Sama osebno bi kupila psičko ali psa pri starosti 3 ali več mesecev - to je moje osebno mnenje.
Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #79 : četrtek, 01.02.2007 : 11:17:21 »

Nekje sem prebrala, da se mladički v leglu med igro naučijo tudi kontrolirati moč ugriza, torej se naučijo ločiti kdaj gre za res in kdaj ne. Če psičke prehitro izločimo lahko potem imamo težave, še posebej z večjimi pasmami.

Mladički bi se lahko med igro pošteno zravsali, če ne bi bilo zraven nekoga (pri nas je bila to njihoba mama), ki bi jih miril.

Naše male so vzeli od doma od 8 tedna in pol od doma. Tiste, ki so še ostali doma je Claudija zizala do kar 10 tedna in smo jo komaj počasi odvadili od njih.
Večino še vedno redno srečuje in jih vedno prevoha in preliže, mali pa iščejo seske.


Tudi, ko malčke začnemo dohranjevati še vedno potrebujejo mamino mleko, ki je vir njihovega imunskega sistema. Proti nerodovniški vzreji sem predvsem zato, ker jih ponavadi oddajo mnogo prekmalu. Pravijo, da to delajo s srcem in ne vem kaj še vse in da bolj z ljubeznijo kot mi vzreditelji, vendar oni ne nosijo nobene odgovornosti, hkrati pa so tudi stroški precej večji in dobička praktično ni.

Torej, če se le da, mladičkov ne jemljite pred 8 tedni, sploh če ste še neizkušeni.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #80 : četrtek, 01.02.2007 : 18:55:12 »

Tiste, ki so še ostali doma je Claudija zizala do kar 10 tedna in smo jo komaj počasi odvadili od njih. 

 Shocked Shocked Shocked a to pomeni, da so do 10 tedna sesali pri njej?  Shocked Shocked Shocked ne morem verjet, da ljudje to se dopuscajo.. in potem verjetno razlagajo, kako dobra je samica, ker tako dolgo hrani mladicke Lips Sealed a da bi kdo na samico pomislil Roll Eyes
Pa ne zdej rect, da jih niste mogli odvadit sesanja pri 5tih tednih. Ker se da. Ker sem jih jaz tudi takrat dokoncno odstavila (zacela odstavljat pa ze 1 teden prej). Seveda pa je potem vsa skrb za hrano na meni in ne na samici... in s tem posledicno vec dela in drazje je vse skupaj. Ampak nisem pa matrala samice!!!!

Popo: pri meni so zaceli hodit na obisk pri 3 tednu Wink
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #81 : četrtek, 01.02.2007 : 19:24:49 »

bina: tvoji ko so pri 3 tednih ze taksni ko nasi pri 5ih Wink hehe, sala! Pa si ze dovolila da so "vlacili" mladice po rokah, ali je bilo to bolj samo tolko da si jih pogledal, pobozali mamico, pa malo kaksnega mladica? Ce ze, po moje je prva meja. Jaz sem bolj zato da se nekje pri 4 tednih. Tako imam jaz v nacrtu. Do nekje 3 tedna ali malov vec se selim z malo v stanovanje, tako da bom ves cas z njo. Pri 4 tednih nekje pa jih bom ze navaj da bodo cim vec zunaj v ograjenem prostoru. To je pac moja logika - psi mocni v duhu in telesu Smiley

Lp
Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #82 : četrtek, 01.02.2007 : 19:32:31 »

Draga Bina. Ne samo, da je bila dobra mati, ampak je bila ODLIČNA mati. In seveda smo zelo veliko prihranili, mogoče celega 1000 na ta račun Smiley

To, da je bila še z njimi je bila čisto njena odločitev in niti na kraj pameti mi ne pade, da bi dala mladičke pri petih tednih stran od mame, ki tega noče. Pasja mati najbolje poskrbi za svoje mladiče in ljudje božji MLADIČI NISO NAŠI OTROCI !!!!! Ona je bila tista, ki jih je pomirila, če je kdo s cviljenjem kaj izsiljeval, poskrbela tudi za red med njimi in niti ni želela na dolg sprehod (do cepljenja itak ni smela), ker se je takoj obračala za njimi.  Seveda, če je mati vsaj dobra, je tega sposobna. Če pa ni ji je pa pač potrebno pri tem pomagati.

Jaz osebno vem, da je ne bi mogla ločiti, ker  jih je že po parih minutah  noro iskala. Pri sedmih tednih sem še poizkušala, vendar kasneje ni šlo. Klicala sem nešteto ljudi in vsi so mi svetovali, da ostane z njimi.


Bina: pa a ti misliš, da ima samica deset tednov po kotitvi še vedno dovolj mleka, da bi mladički s tem lahko normalno živeli in hkrati odlično pridobivali na teži?


Če si ti takšen strokovnjak in si v to prepričana - potem kar.

Popo: z mojega vidika gledano je tvoja logika zdrava in pravilna. In če se bo le dalo malih ne začni prehmalu odstavljati. Mati najbolje kuha - pa čeprav je pasja  Grin
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #83 : četrtek, 01.02.2007 : 19:56:39 »

Pasja mamica sama že najbolje ve, kdaj otroke odstaviti. Pri tem ji pa res ni treba pomagati. jim bo že pokazala, da ji to ni več všeč, da jo boli npr. zaradi njihovih zobkov. Pa če je to zelo pri 10 tednih pa naj bo. Jih malo še "pocrklja".
Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #84 : četrtek, 01.02.2007 : 20:06:53 »

Zalarjeva: točno tako.  Wink
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #85 : četrtek, 01.02.2007 : 20:39:50 »

ne, samica ne bo pokazala, da ji kaj ne pase ali pa da jo kaj boli. Tako kot mladicek pri 14tih tednih ne bo pokazal, da je preutrujen, ampak bo divjal za svojim lastnikom v nedogled, doma pa padel "skupaj"...
A pa si kdaj pomislila, da jih je noro iskala zato, ker je bila stalno z njimi? Saj je bila Bina tudi veliko s tamalimi. Ampak pač po 5tih tednih niso vec sesali pri njej. Preprosto. Ker se mi psica pač prevec smili, da bi morala imeti celo hordo mladicev na sebi. Saj se da mladicke in samico naucit, da so seski prazni... in nikjer nisem napisala, da je bila Bina locena od tamalih, ko je prenehala z dojenjem.

In ja, moje psica je bila pa popolnoma slaba mati, ker pri 6tih tednih ni imela vec mleka Roll Eyes Ne, bila je popolnoma spocita samica! In zanimivo, da ni pogresala niti enega tamalega, ko je sel od doma. Pa ceprav jih je v dveh dneh "izgubila" kar 5! Zanimivo, a ne Wink

Popo: na sreco sta pri meni samo 2 mladicka ostala v Slo. In za ti dve druzini so bili tamali na voljo za obiske od 3 tedna naprej. Takrat so tamali itak bolj ali manj spali. In ja, lahko so svojega vzeli v narocje. Saj ti obiski niso bili dolgi...
Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #86 : četrtek, 01.02.2007 : 21:14:32 »

Zanimivo Bina: Kaj ne veš, da obstaja tudi to, da samica sama odstavi mladiče?

Naša psička je hotela k njim zato, ker so jo klicali, ker takoj ko so odšli in jih ni bilo več je bila mirna.
Če se ti psica pač smili - ne imeti z njo mladičev. Ker to je pač naravni ciklus in če ti tega ne preneseš potem tega ne počni.

Jaz naravi zaupam s tem pa tudi svoji psički. 

No ja - in če je mati res odlična, zna poskrbeti tudi zase in rihta 5 mladičev medtem ko ostalih sedem spi. Ali pa si celo vzame čas za počivanje. Ti lahko povem iz lastnih izkušenj.

Jaz osebno sem prepričana, da mladiček potrebuje mamino mleko malo več kot 5 tednov.


Ti delaj kar ti paše. Preden pa nekoga obtožiš, da špara na mladičih se pa malo vprašaj, ker v našem primeru je to čista laž in te v nadaljne opozarjam, da paziš kaj pišeš v zvezi z nami., če zares nisi trdno prepričana zakaj nekaj pišeš. 

Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #87 : četrtek, 01.02.2007 : 21:19:10 »

Jaz zaenkrat se nisem dal nobenga legla skozi, tako da tezko kaj pametujem. Imam sestavljeno svojo logiko kako se bom lotil vsega. Od vsakega vira informacij sem pobral tisto kar se mi je zdelo pametno in dodal pac tisto kar se meni zdi prav. Tako da se tu nebom vkljuceval v debato, bom pa z veseljem poslusal Smiley

Nekaj bi se dodal: Bina - Wink Nisem mislil to kot nic slabega. Pav pac tako kot sem napisal. 3 redni so definitivno prva meja. Ampak jaz osebno sem bolj za nekje 4. Kar pa ne pomeni da kdo mladicke nebo pogledal pri 3 tednih, ker jih definitivno bo. Apak bo tako kot predvidevam da ti mislis, cim manj stresno, cim manj gnjavaze. Poglej, nasmej malo pocartaj, pa ven Grin

Lp, Marko
Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #88 : četrtek, 01.02.2007 : 21:29:30 »

Popo - nekateri tudi zato zagovarjajo, da se psičke gleda že pri treh tednih, ker je to zelo pomembno zaradi socializacije. Takrat se pač malo pozanimaj, če  razsaja kakšna epidemija, ker če se moraš imeti doma strogo karanteno.

Želim ti, da bi šlo vse kot po maslu.
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #89 : četrtek, 01.02.2007 : 21:37:59 »

Midva sva zadnjič 1. v življenju videla 2 kužka, stara 3 tedne. To je še tako nebogljeno bitje, da ju nisem upala držat v rokah in sedaj vem, zakaj se to ne prakticira.
Trenutno planirava leglo (danes smo bili na progesteronu) in ni variante, da bo kdo pri meni gledal mladičke, mlajše od 1 meseca-1 teden se ogroooomno pozna!
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kdaj stran od mame?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines