mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 05.05.2024 : 08:15:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 300811 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #270 : ponedeljek, 18.06.2012 : 18:27:50 »

potrjujem...

Delivery to the following recipient failed permanently:
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #271 : ponedeljek, 18.06.2012 : 23:08:28 »

Protestno pismo s prejšne strani lahko pošljete na: info@mijas.es

HVALA, ker vam ni vseeno.
Logiran
Casperjanc
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 333


WWW
« Odgovor #272 : torek, 19.06.2012 : 00:48:27 »

Živjo vsem, predvsem pa tebi Podenčiča,

žal mi je, ker moram to napisati in naj najprej poudarim, da je namen super in dober, vendar pa moram povedati, kot poznavalka Španije, kulture, predvsem na jugu Španije in dejansko dobro poznavanje stanja duha in človeške kulture na iberskem polotoku, sledeče: župan mesta Mijas Angel Nozal je t.i. tradicionalista, in žal znan po tem, da nima posluha za drugače misleče, predvsem pa je označen kot "machista", "sexista" in podobno, kar lahko vidimo v njegovih izjavah in izpadih, ki jih ima bodisi na sejah sveta kot tudi v komunikaciji z nasprotniki = tistimi, ki ne delijo njegovega mnenja. Znan je po tem, da pripadnice ženskega spola nažene iz seje mestnega sveta, ker naj bi širile zavest o ženskosti / feminilnosti, ki je v nasprotju z njegovo percepcijo. Naj poenostavim, njegovo jasno izraženo mnenje je, da se mu smilijo moški, ki morajo preživeti tri dni v priporu, potem ko so premlatili svojo ženo, ker si je ta žena pač drznila prijaviti to dejanje, ker se ji je tako zljubilo oz. se ji je zdelo, da mora to narediti. Ne želim soditi, vendar pa žal ne morem razumeti ponarodelega španskega reka "Pepe me pega porque me ama" (mož me tepe / mlati, ker me ljubi). In večinoma je tak odnos prisoten do večine stvari.  jezen

Skratka, želim vam vse dobro in da bi pismo doseglo nek namen, čeprav mislim, da v tem primeru lobiji in denar prevagata, četudi trpijo / bodo trpele nedolžne živali. Žal.  sram

Pa brez zamene za tale komentar.  predaja

Moje pismo submitirano na tej povezavi http://www.mijas.es/mijas/internet/contactar, pod buzon del alcalde, kar pomeni, nabiralnik od župana, pa prileti vsaj do njegovega kabineta / tajnice.

¡Os deseo mucha suerte!
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #273 : torek, 19.06.2012 : 07:27:51 »

Oh, kako zelo žalostno in poznano. Španija je dejasnko skoraj cela takšna in skoraj na vsakem koraku se da vsaj malo čutiti to kar omenjaš.
Npr., ko gremo mi v Španijo v zavetišče smo že naprej opozorjene, da na železniški postaji naj ne zaprosimo, da bi nas taksisti (sami moški!) zapeljali do zavetišča, ker oni to enostavno ne bodo naredili. Prvič verjetno zato, ker neke babe pa naj gredo kar peš do zavetišča, če že hočejo drugič pa najverjetneje zato, ker imajo tam do galgov resnično odklonilen odnos in pomagati tem "smetem" je nekaj nezaslišanega. Najverjetneje se nam prostovoljcem tudi posmehujejo.
Resnično je Španija zelo kruta država tako do živali, pa tudi do žensk, saj imajo zelo poniževalen odnos se mi zdi do obojih. Na podeželju, pa manjših mestih, seveda tudi proti jugu se to zelo odraža.
In največ hudo maltretiranih in najhujših primerov zavrženih galgov prihaja ravno iz juga države. Lahko bi rekla, da imajo tam grozovit odnos do njih. Ko vidiš kaj naredijo iz ubogih galgov, še bolj boli.

Hvala za opozorilo o županu mesta in resnično škoda, da bodo hrtje duše padle v nemilost takšnega človeka, ki bo odprl še problematiko maltretiranih in zavrženih greyhoundo, ker ne verjamem, da bi se miselnost in odnos do njih lahko v tako kratkem času spremenila. Kako zelo žalostno in to pred očmi celega sveta, Španija pa bo, kot ponavadi vse skupaj poskušala prikriti oz. se bo delala gluho.  Lips Sealed

Sama osebno Španije kot turist ne obiščem nikoli več. Moja pot tja je še zgolj in samo kot prostovoljka v zavetišča. Njihov odnos do živali sem osebno Španiji zelo zamerila! Zelo vzpodbudno se mi pa zdi to, da je kar nekaj tujcev (Angleži in Nizozemci), ki so se preselili v Španijo in jih je problematika z galgi in ostalimi živalmi tako zelo prizadela in se dotaknila, da so odprli svoja privat zavetišča. Ta zavetišča so zelo dobro organizirana in uspešna pri reševanju živali.

Casperjanc ...zelo bi bila vesela tvojega osebnega el. naslova. Mi ga lahko pošlješ na larisa.pocivavsek@gmail.com?
HVALA.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #274 : torek, 19.06.2012 : 08:38:35 »

Še en udarec pa prihaja iz Irske ... Lips Sealed

V Irskem učnem načrtu navajanje otrok na igre na srečo in posledično na zlorabo greyhoundov.
http://www.indymedia.ie/​article/101674

Dokler se vrednote ljudi na tem svetu ne bodo spremenile, se ne bo nič obrnilo v pozitivno smer, samo še globje bomo tonili. Sprašujem se, kje je dno norosti človeštva ? Undecided

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #275 : sreda, 20.06.2012 : 00:26:10 »


POLETNA VROČINA - NEVARNOST ZA HRTE!!!

NEKAJ NAPOTKOV ZA VROČE POLETNE DNI


Hrt naj ima vedno na razpolago dovolj vode. Voda naj bo vedno sveža in zadostno ohlajena prav tako pa naj bo vseskozi dostopna vašemu hrtu. Zavedati se je namreč potrebno, da lahko hrt izredno hitro dehidrira, celo hitreje kot ostali psi.

• Verjetno ni več nobenega med nami, ki bi ne vedel, da hrt ni pes, ki bi lahko bival zunaj, kar pa pomeni, da tudi poleti ne, ko je zunaj vroče. Tudi, če je hrt zunaj z nami, mu moramo zagotoviti dovolj sence in vode, da se bo prijetno hladil.

Nikoli ne smete pustiti vašega hrtka (niti drugih psov) v vašem avtomobilu, niti za čas, ko skočite samo za par minut v trgovino po kruh. Temperatura v avtomobilu lahko v nekaj minutah naraste tudi na 50 stopinj, kar pa je lahko usodno za vašega hrta. Prav tako ne puščajte vašega hrta v avtomobilu niti takrat, ko avto postavite v senco in spustite stekla na oknih avtomobila. Kljub temu lahko vaš hrt doživi vročinski udar, ki je lahko zanj usoden.

Ob vročih dnevih ne puščajte hrta brez nadzora ob domačem bazenu ali kakšnem jezeru kljub temu, da smatrate, da je vaš hrt dober plavalec. Prav tako mu ne dovolite, da pije vodo iz bazena, saj le-ta vsebuje klor in kemikalije, ki lahko povzročijo težave z želodcem in tudi diarejo.

• Kljub temu, da mislite, da bo vaš hrt zmogel sprehode in aktivnosti ob hudi vročini, se temu raje izognite in pojdite z njim na sprehod ali tek zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko se zunaj ozračje prijetno ohladi. Popoldan ostanite raje doma in skupaj lenarite na zofi …

Izogibajte se tudi hoji po razbeljenem asfaltu ali pesku, saj lahko takšna hoja že v nekaj minutah povzroči opekline na blazinicah vašega hrta.

Vsem prelepim belim hrtom omejite čas , ki ga preživijo na direktnem soncu, saj se lahko hitro opečejo! Takšna izpostavljenost soncu in hude opekline lahko kasneje pri belih hrtih (tudi ostalih belih psih in mačkah) povzročijo tudi kožnega raka.
Če bodo vendarle zunaj, jih 30 minut preden zapustite hišo namažite s sončno kremo, z zelo visokim zaščitnim faktorjem. Namažite jo predvsem na na njihov smrček in ušesa, kateri so najbolj izpostavljeni.

Vsi poznamo citronske sveče in naprave za odganjanje komarjev? Vsekakor te sveče pomenijo slabo za žuželke, nič boljše pa niso tudi za naše hrte.Zato naj ostanejo izven njihovega dosega – če jih zaužijejo, so izredno nevarne za njih.

• Načrtujete dan na obali? Poskrbite, da vaš hrt ne bo pil morske vode. Ne samo, da je sol škodljiva, voda je pogosto prepolna bakterij, ki lahko povzročijo vrsto boleznil.

Se odpravljate na potovanje z vašim hrtom? Ne pozabite vzeti s seboj njegovega potnega lista, z vpisanimi veljavnimi cepljenji. Prav tako pa ne pozabite na to, da v nekaterih drugih državah potrebujete še posebna dovoljenja in potrdila za vašega hrta, če želite, da se bo srečno vrnil z vami domov ...

VROČINSKI UDAR PRI HRTU?

Nič potenja! Potenje je glavni problem hrtov (tudi ostalih psov) v poletnih mesecih, saj se ne potijo kot ljudje in tudi njihov notranji ohlajevalni sistem ni najbolj uspešen v boju proti neznosni vročini.
Vročinski udar pri hrtu nastopi takrat, ko običajni telesni procesi ne zmorejo obdržati svoje telesne temperature v varnih mejah.
Povišanje notranje temperature že za samo dve stopinji lahko pri nekaterih psih, prav tako tudi hrtih povzroči vročinski udar.

Hrti so za vročinski udar še bolj dovzetni, saj se njihovo telo zaradi tega, ker nimajo maščobe, katera bi jih ščitila pred tovrstno tegobo, segreje še hitreje kot pri ostalih pasmah psov.

Na kaj moramo biti pozorni pri našem hrtu, če sumimo na vročinski udar?

* Hitro sopihanje
* Svetlo-rdeč jezik
* Rdeče ali blede dlesni
* Gosta, lepljiva slina
* Depresija
* Šibkost, oslabelost
* Omotičnost
* Diareja oz. driska
* Šok
* Koma
* Bruhanje (včasih krvavo)

Kako ukrepati ob vročinskem udaru vašega hrta?

• Hrta kar se da hitro odstranimo izven vročinskega območja.
• Še preden ga peljemo k veterinarju, znižamo njegovo temperaturo tako, da ga po celem telesu zmočimo s hladno, vendar ne z mrzlo vodo! in povečamo gibanje zraka okoli njega (uporabimo fen-hladno pihanje ali karkoli imamo pač pri roki). Ohladimo ga lahko tudi tako, da ga zavijemo v mokre brisače ali večjo rjuho, ne pozabimo mu ohladiti tudi glave.
• Vsakih pet minut mu rektalno izmerimo temperaturo.
• Ko telesna temperatura pade na 39,4 stopinj Celzija prenehajmo s postopki ohlajevanja, hrta dobro osušimo in ga narahlo pokrijmo, da ne bi še dalje izgubljal toplote.
• Četudi je videti, kot da mu je bolje, ga odpeljimo k veterinarju. Lahko je dehidriran ali ima kakšne druge komplikacije, ki jih mora veterinar preveriti.
• Omogočimo mu dostop do vode ali se poslužimo otroškega rehidracijskega praška, ki ga dobimo v prosti prodaji v vsaki lekarni, sploh, če hrt sam pije iz svojega lastnega interesa. Nikakor ga ne poskušajmo siliti s pitjem mrzle vode – lahko jo vdihne ali se zaduši.

Kako poteka rehidracija hrta?

Če vaš pes kaže znake dehidracije, trpi zaradi vročinskega udara ali samo če že nekaj časa ni pil, je pa veliko vežbal in se gibal v vročem vremenu, pričnite z rehidracijo počasi ...

= dovolite mu samo nekaj požirkov vode vsakih nekaj minut.

Pazite!!!!

Preveč vode v prehitrem času lahko povzroči bruhanje in pogosto še večjo izgubo tekočine.
Hrt, ki je dehidriran, lahko tudi odklanja pitje vode.
V vodo mu lahko zamešamo mesno oz. piščančjo juho in ga tako vzpodbudimo k pitju.
Če ima hrt težave z zadrževanjem vode, lahko liže tudi led.

Kakšna pa je kasnejša oskrba našega hrta?

Zavedati se je potrebno, da je vročinski val lahko usoden za vašega hrta!


Pri hrtih in tudi ostalih psih, ki so ga že enkrat doživeli, se poveča možnost, da ga bodo še naslednjič, zato moramo biti še posebej previdni ob vročih in soparnih dnevih.
Hrti, ki so doživeli zmerni vročinski udar, pogosto okrevajo brez dolgoročnih zdravstvenih težav, kljub temu pa je nujno, da jih pregleda veterinar.
Hud vročinski udar pa lahko povzroči resne poškodbe organov, ki zahtevajo dosmrtno veterinarsko oskrbo.


Ostanite hladni in preživite čudovito poletje z vašimi hrtki!!!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #276 : petek, 22.06.2012 : 18:38:21 »

Včeraj so bile dovoljene sanje…

Ko smo v začetku maja punce pripotovale nazaj iz španskega zavetišča, nas je dnevno mučila potreba, da nekako pomagamo. Ob tem neznosnem številu psov v zavetišču in veliki bedi se človek zaloti, kako se ga polašča brezup, počutiš se popolnoma nemočnega, tako majhnega pred tem ogromnim problemom.

A naše poslanstvo nas je v teh preteklih letih naučilo, da na poti prizadevanja in pomoči povsem nepričakovano srečaš ljudi velikega srca. Kar nam daje motivacijo in upornost, da rinemo naprej. In tako je nastala tudi akcija zbiranja sredstev za direkten nakup briketirane hrane. Za vse pse zavetišča Scooby, za kvalitetnejšo prebavo in site želodčke.

Upali smo sanjati o 1.000 kg hrane.
Če stisnemo, mogoče nam pa uspe, en teden sitosti je dovolj velika nagrada, upanje pa umre zadnje.

Smo večni optimisti; ja, verjetno tudi večni sanjači…
Odziv pa nas je vseeno presentil, vse!
Toliko ljudi se je odzvalo, toliko do sedaj neznancev za naš hrtji svet, toliko src je utripalo v isti želji – doseči ta cilj!

Danes smo tik pred zaključkom – denar je pripravljen za transakcijo v Španijo.
Nakup bomo izvedli direktno v Španiji, z dostavo v skladišče zavetišča.
Smo dosegli cilj???

Ne. Cilj smo PRESEGLI!
V stanju iskrene hvaležnosti danes lahko poročamo, da bo v Scooby dostavljenih

5.000 kg briketirane hrane!

Ja, včeraj so bile dovoljene sanje… Danes lahko mirno sanjajo zavrženi psi. Saj bo hrane dovolj. Dovolj za vse, tudi za tiste šibkejše, ki bodo prišli v hierarhični vrsti zadnji do sklede. In to hrane, ki bo nudila prepotrebno energijo in omogočala vztrajanje v boju za življenje. In tako bo ves naslednji mesec…

Težko je z besedami izraziti, kako srečni smo in kako povezani se počutimo z vsemi vami, ki ste prispevali: izdelke, denar, meditacijo, pohvalo in dobro besedo.
Naj bo v imenu vseh hrtov sveta, še posebej pa 400 psov zavetišča Scooby Medina del Campo naša iskrena HVALA nosilec vse čudovite energije, katero ste pomagali ustvariti!

V prihodnjih dneh pa zgodbo nadaljujemo… V nadaljevanju dostava 6. palet s 5. tonami hrane v zavetišče, pa tudi zbiranje in dostava hrane, sanitarnih in medicinskih pripomočkov ter druge opreme, vse namenjeno v Scooby in tja, kjer bo doseglo svoj namen.

Ker nam nikoli ne bo vseeno.





Več o samem poteku akcije tudi na našem forumu: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-post-1746.html#1746

Naša dobrodelna licitacija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.304919749591082.71787.141593622590363&type=3

Dobrodelna meditacija z Majo Kukec: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.324451957637861.75317.141593622590363&type=3

Stvari za zavetišče Scooby Medina del Campo, ki bodo predane konec meseca v Milanu, ko bomo prevzeli naše galge: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-about112-15.html

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #277 : petek, 22.06.2012 : 18:39:16 »

 ljubezen veselje
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #278 : petek, 22.06.2012 : 19:42:25 »

 Afro bravo
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #279 : petek, 22.06.2012 : 21:35:40 »

Bravo, punce ljubezen
Logiran

Unikatne tablice in portretki
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #280 : petek, 22.06.2012 : 22:03:12 »

Noro. Shocked Cheesy Bravo! bravo objem
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #281 : sobota, 23.06.2012 : 13:25:29 »

Te uboge galge v Toledu zadržuje zaklenjene brez vode in hrane ena od mnogih ciganskih družin. Sosedje so kljub mnogim prijavam brez moči, saj nihče ne ukrepa. Cry

Ne policija, ne mestna uprava ...NIHČE!

Takole lačni in žejni jokajo in v obupu in želji po preživetju skačejo tudi skozi okno v drugem nadstropju, da bi prišli do osnovnih življenskih potrebščin.

Galgi so pravi borci za preživetje in res jih je lahko sram vse V Španiji , da dopuščajo to trpljenje sredi "urejene" in "civilizirane" EU, ...sram te bodi Španija!!!!

Video 1:
http://youtu.be/KHFCxHt1s3o

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Video 2:
http://youtu.be/FjVB0MGzCxQ
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #282 : sobota, 23.06.2012 : 13:38:54 »

 Cry O, bog.
Sram naj bo vse, ki bi lahko ukrepali, pa jim ni mar. Res, "civilizacija" ... v 21. stoletju bruham
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #283 : nedelja, 24.06.2012 : 14:16:59 »

Včeraj zvečer se je v Celju izgubila galgica MO.
Ima kožušček bele barve, je brez ovratnice in plašna.
Mo se je včeraj prestrašila nenapovedanega ognjemeta, preskočila visoko ograjo domačega vrta in pobegnila neznano kam.

Danes ob 9.00 uri zjutaj so jo videli ob jezu Šmartinskega jezera. V kolikor lahko pomagali pri iskanju prosim dajte, ampak predlagamo, da takoj, ko jo vidite obvestite posvojiteljico Metko na št. 031-764-907, saj je malo verjetno, da se vam bo pustila prijeti. Mogoče imejte s seboj vodo in hrano, saj bo verjetno lačna in žejna, pa se vam mogoče približa zaradi tega.
Preiščite tudi gozdičke v bližini.



Hvala za vašo nesebično pomoč ...

Prosimo delite informacijo s svojimi prijatelji.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www. hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #284 : nedelja, 24.06.2012 : 17:21:20 »

Galgica MO se pelje domov ...Smiley
Hvala gospe, ki jo je našla in odpeljala k sebi domov.
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines