mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 09:30:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Junior in senior handling  |  Tema: Junior handling-otrok in pes - čvek
Strani: 1 ... 241 242 243 244 245 [246] 247 248 249 250 251 ... 256   Dol
Natisni
Avtor Tema: Junior handling-otrok in pes - čvek  (Prebrano 472914 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #3675 : torek, 16.03.2010 : 13:01:29 »

Ojla!
Srečno prispela domov in se naspala.  Tongue

Crufts doživeti je bilo res nekaj neverjetnega... Toliiko stojnic, psov, prijaznih ljudi, niti ene umazanije na tleh, kaj šele vonja po psih...   Shocked
Torej na dolgo opisano  Smiley S Kajo sva v Birmigham prispele okoli 11h in se odpravile do hotela. Tam naju je že čakala soba. Kmalu je prišel že tudi glavni organizator (ki nam je dal rozete in vse natančnejše podatke) in naš ''govorec'' (ki je preveril pravilno izgovorjavo imen - je bilo prav zabavno poslušati  Grin Grin). Najprej je bilo rečeno, da bomo od hotela do restavracije, kjer je bila gala večerja šli peš. Ampak je bilo vreme zelo vprašljivo (nekaj časa dež, potem spet ne...) tako da smo šli z avtobusom.  Smiley Drugače je bila večerja kar v isti stavbi kot je bila glavna arena. Pred večerjo smo lahko nekaj časa gledali glavno ocenjevanje v glavni areni. Moram rečt da je fuuuuuuuul manjša kot zgleda na TV oz. računalniku   Grin Grin No, vseeno je za nekje 2 naša BIS ringa.
Večerja ITAK ne more potekati brez zapletov. Po sladici smo imeli govore. Pa pridemo do Slovakije...in govorec napove že kar Severno Afriko!! Tako da ja, na koncu po ZDA sem šla do njega in povedla da je pozabil Slovenijo.. Sej se je zelo opravičeval   Tongue Po tem je še potekala izmenjava darilc, slikanja... V hotel smo se vrnili šele okoli polnoči.
Naslednji dan je bil shooping day   Cheesy Koliko je tam šopinga... Ena hala je po mojem za dve ljubljanski, potem pa v mislim da dveh al treh halah je bilo samo pol hale za šoping, ostalo ringi, potem pa še ena cela hala samo za šoping. Verjemite, noge so me po tem dnevu pošteno bolele   Grin Grin Grin Obiskat sva šle tudi slovenski štant. Zvečer je bila še vaja za naslednji dan v glavni areni. Po tem sva s Kajo šle s predstavnikom Srbije in njegovim očetom še jest in počasi do hotela. In ja spat ponovno okoli polnoči.
V nedeljo smo se morali zbudit že ob 6h. Vsi smo meli takeee podočnjake   Grin Grin Grin  Prideva s Kajo dost bolj zgodi pred naš ring (da se ne bi zgodilo kaj podobnega kot v Bratislavi). Pa nama in še parim juniorkam povedo, da se naj še vsedemo pri ringu, ker boksi še niso pripravljeni. Pa pride mimo nas malo preplašena tibetanska španjelka. Itak je bila tukaj za JH, ker so bili v nedeljo na vrsti ptičarji. Pa jaz še Kaji rečem, da jooj ena si je pa TŠ-ja zbrala, sam da zgleda nekak preplašena pa da ne vem kako bo to. Pa men Kaja reče, da dober če niso kej zašuštral in so men dali TŠ-ja namesto TT-ja! Pa jaz njej trdim da nee..itak da ne.. in ja..V boksu za Slovenijo je bil TIBETANSKI ŠPANJEL!! Seveda kaj naj; grem do lastnice in njene prijateljice, pozdravim prikupno crtljivo španjelko in grem do ogranizatorjev. Oni so meni na vsak način trdili, da je bilo na prijavnici napisan tibetanski španjel (sej ne vem več kdo je res bil tukaj kriv). Pa mi reče Liz (katera nam je rihtala te pse), da bodo imeli še nekaj rezervnih psov, oz. psov za menjavo in da lahko imam katerega od njih. Okej, vsaj iz vljudnosti poskusim španjelko... Rep na tleh, prestrašena, navajena se je free postavljati, sploh me ni poslušala. Takega psa pač ne morem imeti za JH. Torej, napad na nove pse. Prvo poskusim kitajskega golega psa; puffija; sicer tekel je res super, ampak bil je še zelo mlad, tako ni dolgo zdržal v pozi. Nato pa poskusim še avstralskega ovčarja. Prvi krog je bil tako-tako. Ampak lastnik avstralca je zgleda videl, da nisem tako slaba, izbirčna (glede da svojega prvega psa nisem želela imet) in mi je vse povedal o njem; kako ga naj postavljam, kako naj z njim laufam..uglavnem res vsee. Tako nama je šlo potem že zelo super.  Smiley Poskusila sem še njihovega drugega, ampak je bil prvi veliko boljši. Tekmovanje je potekalo v enem malo večjem ringu. S ''svojimi psi'' smo šli najprej gor-dol. Prej ga je pa pregledal, kot v navadnem ringu, le da bolj na hitro. Mislim da sva se super odrezala, še lastnik mi je celo dal roko in čestital, da sem ga res fuuul lepo predstavlja in da se je res lepo gibljal.  Smiley Najprej sem ga pred sodnikom postavla (Lana btw tako kot si mi ti kasneje opisala  Wink), nazaj grede pa sem ga pustila, da se je postavil na free. Moj drugi kuža je bil basenji, ki ga je prej imel fant iz Severne Afrike. Ko smo postavili pse pred sodnikom, je naredil en krog (po mojem malo preverjal zlato pravilo), potem pa smo vsi naredili trikotnik. Tudi z basenjijem nama ni šlo slabo. Sva se kar dobro ujela. Drugače pa ta menjava je zgledala takole: povedali so ti katerega psa imaš, v tistem malem predpripravljalnem ringu sploh nisi mogel probat laufat z njim. Za pripravo pa smo imeli samo slabih 5 min.
Po tem smo imeli prosto do večera. Tukaj pa kar me je motilo, je bilo to, da smo mogli v predpripravljalnem ringu čepeti več kot POL URE!  Undecided Nekateri psi so že kar precej pogrešali lastnike, bili živčni. Da ne govorim o tem, da smo imeli stole eden zraven drugega in so psi še bolj noreli. Verjetno je to tudi razlog, zakaj so psi v glavnem ringu tako galopirali. Nam je bilo rečeno, da bo sodnik vsakemu finalistu dal gor-dol, ampak ste lahko videli, da ni bilo nič iz tega (bedno).
Po tem je bil še fotošoting in počas odhod proti hotelu (bi gledala BIS v areni, če mi ne bi bilo potrebno dat 17 funtov za karto!). V hotelu sva si s Kajo privoščile njihovo zelo zelo zelo dobro sladico in prek TV-ja gledale BIS.  Smiley

Včeraj sva si privoščile malo daljši spanec, zajtrk in nato še en veliiik shooping v Bullringu (njihovem največjem šoping centru v centru mesta). Receptorka nama je točno razložila kam naj greva (šle sva z vlakom). Glavni center je v treh nadstropjih, zraven njega pa še poooolno drugih. Letalo sva imele šele ob šestih zvečer, tako da sva imele časa na pretek.  Smiley Pregledale trgovine, nekaj malega tudi nabavile in še posedle ob lepem razgledu na njihovo znamenito cerkvico.


Ampak moram pa povedati da smo eni izmed boljših držav v JH-ju. Ko vidiš to nekatere druge. Namesto trikotnika je bil krog, še slišali niso za zlato pravilo, niti za to, da se psa na mizi postavlja čist ob sprednji konec mize itd... Nekateri sploh niso znali postaviti pravilno psa, kot zahteva standard.

Vseeno doživetje je bilo neverjetno, s Kajo že načrtujeva nasledni pohod v Anglijo   Cheesy Cheesy Cheesy (nama je tudi receptorka rekla, da morava nuuujno prit naslednjo leto, ampak kak dan prej, da nama bo lahko razkazala celo mesto, midve jo pa naslednji dan peljeva na razstavo   Grin Grin).

Za na konec pa še dve slikici mene in avstralca:



Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #3676 : torek, 16.03.2010 : 18:20:15 »

Ooo Ula to sem čakala.. poročilooo!! Cheesy
Res super in izčrpno napisan tekst, sem vesela, da si ga delila z nami! Smiley Smiley Hmmm.. boš dala tudi sem link za filmček, ker jaz tudi nisem ujela JH-ja.. Sad Zamudila sem ga za 3 minute.. Cry
S temle avstralcem pa fuul lepo zgledata tudi barvno zelo lepo pašeta skupaj Wink
Joooj zdaj me je pa še bolj podžgalo, da bi naslednje leto šla gor.. Tongue Tongue Bo treba delat.. Cheesy
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #3677 : torek, 16.03.2010 : 21:37:09 »

Ja, ampak še vseen je to mislim da zelo na hitro napisano. Bom še kaj več povedala v petek (saj se vidimo aneee? Cheesy)

Dobite link filmčka Smiley

Ja kar naj te Wink Res je neverjetno supeer!
Tukaj je link vseh slik:
http://www.facebook.com/album.php?aid=51352&id=1453972304&l=8c0f0b46f5
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #3678 : torek, 16.03.2010 : 22:18:16 »

Ja upam, da se vidimo Wink
hehe, če te prime, da napišeš daljši spis, ga pa z veseljem preberem (ko bi še domače branje tako z lahkoto prebirala.. Tongue ).

Bomo videli.. Wink (to sm rekla že lani ne? Cheesy )
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #3679 : torek, 16.03.2010 : 23:22:28 »

Jaz tudi.. Smiley Mogoče, ampak šele konec tedna.. Jutri me čaka domače branje, v četrtek pa test iz geografije  Lips Sealed
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #3680 : sreda, 17.03.2010 : 12:18:03 »

Ula, vidim da si uživala na Cruftsu in skupaj z avstralcem res izgledata čudovito, super si! Cheesy Kiss
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #3681 : sreda, 17.03.2010 : 15:32:59 »

Lynn hvala!  Kiss Uživancija je bila res prava!
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #3682 : sreda, 17.03.2010 : 20:51:35 »

Super napisano...me kar malo nostalgija daje Cheesy

Res privoščim vsaki, da bi lahko vsaj enkrat Cruft's doživela-tudi če samo zaradi šopinga Cheesy
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3683 : petek, 26.03.2010 : 16:38:23 »

Tečaj junior in senior handlinga od 9.4. do 11.6.2010
Podatki so za mojpes.netove člane na voljo na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,35797.0.html
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #3684 : petek, 26.03.2010 : 22:05:59 »

Tečaj senior handlinga Cheesy Cheesy, super, jaz sem danes že poslala prijavnico in se že zelo veselim!!! Cheesy Cheesy
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #3685 : sobota, 03.04.2010 : 23:00:48 »

Kje ste juniorke?  Grin Je zadnje čase vse bolj tiho, jaz sem trenutno nekaj bolana, ko pa ozdravim pa začnem na veliko trenirat in se po dooolgem času vidimo v Mariboru?  Smiley
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #3686 : nedelja, 04.04.2010 : 12:03:52 »

Vidimo, vidimo  Wink Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #3687 : nedelja, 04.04.2010 : 19:28:23 »

Jaz pridem 100% Wink
Bom imela kar nekaj dela.. Smiley
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #3688 : ponedeljek, 05.04.2010 : 16:22:15 »

Torej se vidimo.  Cheesy

Se že morda ve kdo bo sodil?
Logiran
Lissa
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #3689 : ponedeljek, 05.04.2010 : 17:34:25 »

Jaz pridem sigurno, nisem pa prepričana, če si bom že "upala" tekmovati v jh. Nekaj osnov naj bi se naučila že na prvi uri tečaja... No bomo videli  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 241 242 243 244 245 [246] 247 248 249 250 251 ... 256   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Junior in senior handling  |  Tema: Junior handling-otrok in pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines