mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 23:29:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Novorojenček in pes  (Prebrano 58309 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #105 : četrtek, 24.11.2005 : 23:53:44 »

Mojčica, od psa lahko novorojenček dobi nenevarne mikroorganizme, s pomočjo katerih si ustvarja obrambni sistem. Če določene "umazanije" v prvih tednih življenja ne dobi, imunost hitro zašepa in potem lahko navaden prehlad za tak imunski sistem pomeni življenjsko nevarnost. Ali je res tako težko razumeti?

Še enkrat - zavijanje otroka v vato in tovrstne "preventive" naredijo veliko več škode kot koristi.
Logiran
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #106 : petek, 25.11.2005 : 00:00:06 »

Zanimiva debata Smiley
Tudi jaz mislim, da mora pes novorojenčka spoznati takoj, ga ovohati in se ga dotakniti, seveda bo dobil tudi pasji poljubček Kiss, ki ni prav nič škodljiv saj kolikor vem je pasja slina antiseptična. Če je naš kuža zdrav tudi dojenček sigurno ne bo dobil nobene bolezni., saj je nemogoče da dobiš bolezen od zdravega psa.Kvečjemu se otroku vzpostavi imunski sistem. Otroci, ki do prvega leta nimajo stikov z živalmi imajo veliko večjo možnost, da so kasneje alergični na pasje dlake ipd.
ne vidim razloga, da bi čakali en mesec.
Moja hči je zrasla med psi, od prvega dneva jo ovohavajo in ližejo, pa je danes pri svojih desetih letih živa in zdrava deklica. NIKOLI  ni dobila prav nobene bolezni od psov, kar pa ne morem trditi za ljudi...

No, kakorkoli že moji psi so novorojenko takrat lepo sprejeli, res imam dobre izkušnje okoli tega. Če postopaš pravilno, se ne more nič slabega  zgoditi. Ne razumem pa ljudi, ki oddajajo svoje pse ( ki jih imajo tako zelo radi) zaradi novorojenčka. Pes lahko na otroka deluje samo blagodejno, mi pa smo tisti, ki se moramo organizirati in paziti na varnost.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #107 : petek, 25.11.2005 : 00:05:41 »

Mislim, da so ostale lepo napisale! Se popolnoma strinjam! Smiley

Mojcica! Kako pa bos otroka zascitila pred komarji??? Namrec oni prenasajo marsikatero bolezen, pa nekatere niti niso nedolzne ... Shocked Roll Eyes Huh Lips Sealed

Hvala za odgovor ze vnaprej!

Lp, Ursa
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #108 : petek, 25.11.2005 : 00:10:56 »

Mojčica, kaj pa misliš da storijo ko otroka cepijo? Kako misliš da se razvija  imunski sistem?

LP,
Diana
Logiran
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #109 : petek, 25.11.2005 : 00:16:08 »

Zdaj smo se pa vsi spravili na Mojčico. saj ni tako hudo, vsak ima pač svoje mnenje.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #110 : petek, 25.11.2005 : 00:23:00 »

Nek moj prijatelj je, ko se mu je pred 23 leti  rodila hči, dojenčico takoj po prihodu domov iz porodnišnice, slekel do golega in jo polžil na posteljo v spalnici. Nato je v spalnico spustil 3 domače dobermane (dve psici in samca), in vse tri pustil nekaj minut same z dojenčkom. Ko je stopil v sobo, so psi dojenčka že v miru obvohali in polizali (hči je še danes živa Shocked Grin)Takoj je vsem psom dal priboljšek in jih pohvalil (sicer so bili psi zelo ostri). Skratka-poskrbel je, da je bilo psom v družbi dojenčka lepo in so dobili nagrado. Mislim, da je odveč naprej opisovat, da so otroka vzljubili in nikoli ni bilo težav, pa so živeli v dvosobnem stanovanju skupaj s psi.
Strokovno ravnanje je najpomembnejše, seveda pa je potrebno imeti plazeče se otroke pod nadzorom, in jih ne puščati samih s psom.
Odgriznjene noge dojenčkov ipd, so pa popolnoma logična stvar,  če so psa a la rot podili od otroka stran in je bil pes zaradi prihoda dojenčka v hišo večkrat kaznovan , zaprt in ob vse sprehode...
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #111 : petek, 25.11.2005 : 00:24:03 »

Seveda do-khyi, samo ko se enkrat spraviš delat otroke, je fajn imet take osnove razčiščene  Wink
Ker to ni mnenje, ampak neizobraženost.
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #112 : petek, 25.11.2005 : 00:25:41 »

Nek moj prijatelj je, ko se mu je pred 23 leti  rodila hči, dojenčico takoj po prihodu domov iz porodnišnice, slekel do golega in jo polžil na posteljo v spalnici. Nato je v spalnico spustil 3 domače dobermane (dve psici in samca), in vse tri pustil nekaj minut same z dojenčkom.

Pustil jih je same???
To pa jaz ravno ne bi upala prakticirat, ne glede, kako zaupaš psu ...
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #113 : petek, 25.11.2005 : 01:18:48 »

Bolj od infekcije, ki naj bi jo dojenček dobil od psa se boj infekcij, ki jih bodo s sabo prinesla zijala -pardon sorodniki, ki bodo drli gledat dvojčka. Sicer se je o temu že pisalo in človek od psa ne more dobiti kakšnega virusa/bolezni. Rizične so zoo spore, kot so garje ali kaj podobnega in seveda paraziti. Jaz že od malega  vlačim domov od ,,bolanih,, golobov, mačk, psov in vsega kar je obležalo ali se plazilo po cesti...nikoli nisem dobila ničesar niti ene same gliste ne...pa čeprav so nekateri primerki imeli več glist kot blata ...sem pa dobila uši v vrtcu Huh...toliko o nevarnosti okužb. Iz prve roke pa ti lahko povem da ima kolegica bokserja (star 5 let) in punčko staro 11 mesecov, živi v 30m2 velikem stanovanju, pes ima nikakršnih prepovedi, da kam ne sme in večkrat tamala pobaše kakšno pasjo igračo in jo seveda nese v usta.....včasih si deli piškot z njim...do sedaj ima še vse ude in tudi bolana še ni bila venar pa pes ni nikoli sam z otrokom.
Če je pes zdrav, samo preventivno kuro pred paraziti naredi ni treba nobenga mesca čakat in otroka skrivat pred psom, kje ste prebrali to bučo ne vem.
A veš, da so včasih ko ni bilo antibiotikov dajali rano polizat psom?....tega sicer ne prakticiram pa se mi vseeno zdi zanimiv podatek. Da ne govorim v kakšnih higijenskih pogojih so živele in odraščale naše babice na kmetijah.
Pa še nekaj...glede na to da praviš, da je tvoj bevskač izsiljuje in da se rangira višje kot bi se smel in te to skrbi...imaš še nekaj časa da to popraviš in predvsem ti ne smeš biti živčna, bodi mirna kot da je to čist nekaj običajnega...psu ne vsiljuj dojenčka in vedno mu pusti prostor, da se umakne če bo imel zadosti dretja.

Še nekaj sem prebrala na teh straneh...da mačkam diši mleko in grejo ter zadušijo dojenčka. No sliši se kot namerno dejanje. Muce imajo rade mir, toploto, sveže cunje in tudi vonj mleka jim je všeč...zato se lahko vležejo v zibko zraven dojenčka in se nesrečno naslonijo na obrazek otroka. Zato je potrebna previdnost, da je zibelka zavarovana pred takim pimerom.
Sej bo šlo...počas in brez panike
Logiran
sobieski_pons
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #114 : petek, 25.11.2005 : 10:43:33 »

Pozdravljeni!

Sicer se bolj malo oglašam na forumu ga pa kar redno berem. Rada bi delila z vami izkušnjo kako sem svojo hčerko pripeljala domov med takrat 7 psov. Mogoče bo komu v pomoč.
Danes je moja hčerka stara 2 leti in pol, zdrava punčka in je bila v vsem tem času dvakrat prehlajena, pa še to je dobila od mene Smiley
Tudi mene je zanimalo kako se bodo odzvali moji psi (poljski nižinski ovčarji in ena novofundlandka), ko bom dojenčka prinesla domov, saj nikoli v življenju niso imeli stika z otroci! Danes jih imam 8 in so stari od 7 mesecev pa do 11 let. Vsi so popolnoma razvajeni, imajo možnost gibanja po celem stanovanju (beri kavči, postelje, ...). Imam jih za svoje otroke. Dovoljeno jim je skoraj vse, vendar pa vedo da ko rečem ne to tudi velja. Bala sem se le za enega od mojih kužkov, ker je noro navezan name in tudi če me kdaj dlje ni bilo doma je kar zbolel in ta kuža danes Pii pusti čisto vse in jo zelo pazi. Brez problema upam pustiti hčerko z vsemi kužki samo, saj je tudi ona naučena kako se dela s psi in tudi to je zelo pomembna, če ne najpomembnejša, naloga staršev, da se nauči otroka kako se dela s psom, da pes ni igrača. Pia v dveh letih in pol niti enkrat ni pocukala psa za dlako ali pa ga udarila!!! Vedno jih samo boža.
No pa da povem še začetek. Ko sem rodila hčerkico, je moj fant domov iz porodnišnice nosil bombažne plenice na katerih je spala hčerka in jih dal psom za povohat tako, da ko sva prišli domov jim je bil vonj po dojenčku znan. Ob prihodu domov smo hčerko položili v njeno posteljico, jaz sem se najprej posvetila samo psom, jih prečohala, poljubčaka nato pa smo šli pogledat hčerko. Vsi so jo prevohali, malo čudno gledali in na koncu še poljubčkali. In tako je še danes. Poljubčkana je vsak dan. Z njimi si deli vse piškote, vse kar je razdeli z njimi. Še posebej je zaljubljena v najmlajšo. Do danes še ni zbolela!! Od prvega dne jo kužki zelo pazijo, da se ji ne bi kaj naredilo, enkrat so ji tudi lahko rečem rešili življenje, ko je začela že plezat in na pol hoditi. Jaz sem bila v kuhinji, Pia je hodila okoli in mislila sem da se v dnevni igra. kar naenkrat so začeli psi hoditi iz terase k meni v kuhinjo in nazaj in lajali name. Ko so to nekajkrat ponovili, sem si rekla, da grem pogledat kaj so ušpičili in pridem na terso in vidim ... Pia na robu mize (ki je bila čisto ob robu terase) in se je sklanjala čez teraso. Malo je manjkalo pa bi lahko padla skoraj 2 metra globoko!! Kužki so mi že velikokrat pomagali v kriznih obdobjih, takrat pa so rešili tudi mojo hčerkico!
Kar se tiče časa je vse odvisno od organizacije. Res da nisem imela dvojčkov, ampak je bila tudi Pia kar dober zalogaj. Sem pa imela zato 7 psov, in en mesec po rojstvu Pie še leglo 6 poljakov! Res, da živim v isti hiši kot starši, vendar je še vseeno največje breme skrbi za pse na meni, saj so navsezadnje moji. Ko je fant prišel domov iz službe je prevzel skrb za Pio, jaz pa za pse. So pa na vsakem koraku z mano. Pia je shodila z njimi. Prve besede, ki jih je izrekla pa so bile namenjene psom. In tako je tudi prav Smiley V tistem času sem imela tudi še 3 izpite na faksu in sem vse redno opravila. Moje mnenje je, da so kužki zelo prilagodljivi in potrpežljivi le, če jim omogočiš stik s človekom, na pa da ga izoliraš.
Danes je Pia tista, ki nas komandira, da vozimo pse ven, saj ji je to največje veselje in največjo -novofundlandko na sprehodih vozi ona. Pri Pii so prvi kužki pol pa pridemo na vrsto mi.
Nobenega nočem komandirati oz. "mu prati možgane" kako delati s psom oz. kako si organizirati življenje s psom, mogoče pa bo ta zgodba dala drugačno perspektivo na vso stvar, da vse le ni tako hudo.
Iz mojih izkušenj je za otroka stik s psom v mnogih pogledih ena najpomembnejših stvari.

Lep pozdrav vsem,
Tanja
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #115 : petek, 25.11.2005 : 10:50:09 »

Sobieski_pons, čudovit post in čudovita izkušnja. Tako lepo je to prebrat Smiley

Uživajte še naprej,
Diana
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #116 : petek, 25.11.2005 : 11:37:26 »

Ja se tud jaz strinjam. Zelo lepo si opisala vase izkusnje.

LP
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #117 : petek, 25.11.2005 : 12:59:42 »

Zanimivo je brati vaše izkušnje. Jaz sem pa precej skeptična glede Fabije in dojenčka... ful bi bila ljubosumna in bi mu znala kaj naredit. Že tako ji ne zaupam preveč z malimi otroki, ki tulijo, skačejo itd.. Pa, če pomislim njen odnos do mačk in to, da je nisem uspela odvadit agresije do mačk, ter da je noro ljubosumna, ko me slučajo vidi, da nesem mačke v sobo... ko pridem nazaj skače po meni.. sedaj že avtomatično misli, da če sem v sobi, sem z mački in potem cvili spodaj... mogoče tega ni za primerjat in vem, da sem za nastalo situacijo kriva sama, ampak... ne bi je nikoli upala pustit v sobi z dojenčkom, tako kot je napisala Primavera!

Aja pa nikoli je nisem zapostavljala, vedno sem ji dajala vedeti, da je prva na vrsti ona... to zanjo ni dovolj. ona mora biti prva in edina.

how-how: jaz upam, da ti bo zneslo, oziroma ne dvomim, da ti ne bi, sploh, če imaš res rada psa, v kar pa tudi ne dvomim. sej bo najbrž kakšna panika, pa živčnost, pa ne boš vedela kje se te glava drži, ampak na koncu se bo vse uredilo.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #118 : petek, 25.11.2005 : 13:07:34 »

Ravno zaradi tega, ker pač ne poznamo kužka od How-how in njeno obvladovanje psa smo povdarjali, da naj jih ne pušča samih.....glede tega ve samo lastnik sam ali lahko psu 100% zaupa ali ne....mislim pa, da je že dvom lastnika dovolj velik razlog, da kaj takega ne prakticira.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #119 : petek, 25.11.2005 : 14:10:22 »

Res zelo zelo zanimiva tema, ter predvsem poučna. sobieski_pons je lep dokaz, da se da čudovito kombinirati psa z otroci, res zelo lep post.  Smiley how how, dobro si preberi njen post, ga preuči in se odloči pravilno. Prepričana sem, da ti bo s trdno voljo, pomočjo drugih in predvsem z veliko ljubezni do svoje psice vse lepo uspelo.  Smiley Res ti želim in vsem tvojim domačim, da vam uspe vse, kar ste si zamislili, prosim pa te nekaj-ne razmišljaj o tem, da bi psičko dala v pesjak, razmišljaj o tem, kako boste vse skupaj skombinirali v dobro vas in v dobro psice, ker psica vas ima najraje na svetu!  Smiley Ampak res nimaš lepšega, kot da vidiš otroka s psom-ma ni lepšega na svetu  Smiley  Cheesy

V želji, da se boste pravilno odločili, LP Branka
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Novorojenček in pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines