mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 19.05.2024 : 09:29:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 427 428 429 430 431 [432] 433 434 435 436 437 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1751268 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #6465 : torek, 15.12.2009 : 21:08:38 »

A ni brez veze zgubljati čas in energijo za take bedake? Brez veze. Se je bolje posvetit drugim stvarem saj si "tole" ne zasluži niti o-ja od odgovora. Če ima človek čas, da tukaj piše bedarije potem naj najde čas tudi za branje 430-ih strani Zavetišča Horjul, naj najde čas za branje Poloninega dnevnika. Vi/mi temu zmazku od človeka nismo dolžni ničesar pojasnjevati.

Me pa zanima koliko Horjulčkov ima abedak, oprostite anovak, doma, najbrž nobenega, ker itak ne bi bil primeren posvojitelj, ker taki hudobci ne morejo imeti radi živali.

Se opravičujem za malček bolj žaljiv post ampak tako žaljiva in hudobna kot kvazi anovak itak ne znam biti. Taki ljudje zaslužijo popolno ignoranco, kot da jih ni.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #6466 : torek, 15.12.2009 : 21:13:42 »

Zakaj pa noben ne pojasni, zakaj je bilo treba usmrtiti mlade pse - če je zavetišče živalim prijazno?

mlade pse je bilo treba usmrtiti, ker:

- ni v zavetišču dovolj prostora za vse živali, ki potrebujejo nastanitev,
- potrebujejo nastanitev pomeni, da so najdene v neki občini, ki ima z zavetiščem sklenjeno pogodbo in po zakonu je zavetišče dolžno v največ XY urah žival sprejeti,
- so imeli določene vedenjske posebnosti, zaradi katerih bi bili še manj zanimivi za povprečno slovensko povojitev,
- vseeno so imeli dolge tedne in mesece možnost, da jih kdo opazi,
- dejansko zanje ni bilo interesa,
- v zavetišču ne morejo bivati vse življenje.

navkljub čustvom je v družbi, kjer je žival bolj predmet kot bitje, take zadeve treba narediti, vsemu trudu navkljub, da bi našli domove.  

TEBI sicer nihče ni dolžen nič pojasnjevati, saj:
- je vse zakonito
- ne le legalno, tudi etično-moralno legitimno je (žal, niso vsi psio in mački zaželeni; kljub veliki skupnosti živaloljubcev, še vedno je preveč živali)
- itak ti ne bi pomagalo, saj je očitno, da ne znaš brat, ti še 115. razlaga ne bo pomagala.

Eno grdo igro se greste tukaj in si zatiskate oči pred dejstvom kaj se dogaja.

prosim, odpri mi oči...
pričakujem od tebe vsaj toliko besed, kot jih je smetka porabila zate, ne nekih trovrstičnih odgovorov. pač, razloži nam, kje je kaj grdega. (razen v dejstvu, da je treba, ko ne gre več, ubijat tiste, ki jih imaš najraje - ampak tega ti itak NIKOLI ne boš razumel/a, saj tudi ne moreš, ker nikoli nisi bil/a v točki, ko predanost ne more iti več dlje.)
nestrpno pričakujem tvoja pojasnila.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.319


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6467 : torek, 15.12.2009 : 21:27:51 »

Zakaj pa noben ne pojasni, zakaj je bilo treba usmrtiti mlade pse - če je zavetišče živalim prijazno? A zato, da se naredi takoj prostor za nove? Eno grdo igro se greste tukaj in si zatiskate oči pred dejstvom kaj se dogaja.

Kaksno zavetisce je zivalim prijazno? Tudi to te resno sprasujem in upam, da bo kaj bolj konkretnega padlo s tebe.

Si pripravljen/a vzeti v zacasno oskrbo (kompletno) 5 psov, ki bodo prisli naslednji v Horjul? In ce ne, zakaj ne? Vsi psi so po 30. dnevu od najdbe od nas vseh. Prav toliko od Zavetisca Horjul, kot tvoji ali moji. Torej, jih bos vzela, da bo plac v Horjulu za novih pet s ceste, z mraza, za umik od pokanja ... Na cestah so, zdaj in v prihodnjih dneh jih bo se vec, ko bodo bezljali od nevestnih lastnikov. Jim bos nudila vse, kar jim pripada, tudi vsakemu dovoljsen del svojega prostega casa, sprehode, hrano, jih negovala, ce bo potrebno, peljala k veterinarju ..., jih vzgajala ... jih ljubkovala ..., se pogovarjala z njimi ...?

In zakaj nisi tega storila pred mesecem, ko je bilo objavljeno, da bodo evtanazirani, v kolikor ne bo posvojiteljev?
Zakaj nisi posvojila ali vsaj v zacasno oskrbo vzela Trisa, ki te je cakal od zacetka septembra 2009?
Zakaj nisi posvojila ali vsaj v zacasno oskrbo vzela Eli, ki te je cakala od zacetka novembra 2009?
Zakaj nisi posvojila ali vsaj v zacasno oskrbo vzela Hane, ki te je cakala od zacetka oktobra 2009?
Zakaj nisi posvojila ali vsaj v zacasno oskrbo vzela Bineta, ki te je cakal od sredine avgusta 2009?
Bi bili zdaj vsi zivi. Najbrz bos rekla, da nimas zavetisca. No, tudi drugi ga nimamo, pa pomagamo na vse mogoce nacine, tudi z iskanjem posvojiteljev, ker imamo sami ze full house. In nikoli si ne dovolimo pomisliti, da mora nekdo drug nekaj narediti, cesar sami niti v sanjah ne poskusimo. Si poskusila biti zacasna skrbnica "odvecnim" psom v svojem okolju? Horjulskim zagotovo nisi in zdaj si dovolis soditi o vsem povprek. Si kdaj sodila znancem in prijateljem, ki nimajo cipiranih psov? Si jim kdaj sodila, ko so imeli spuscenega psa? Mislis, da je drek za vsemi dolzen samo eden pucat? Pa se tvoja pisanja pozirat? Japajade.

Adijo pamet!

Tudi mene zanima, kaj se dogaja. Prosim za pojasnila.
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #6468 : torek, 15.12.2009 : 21:33:54 »

anovak se predstavi:

KLIK

bolj švoh ti to prebiraš... sicer sem pa globoko impresionirana nad tvojimi referencami...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.319


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6469 : torek, 15.12.2009 : 21:39:51 »

Predstavitve so na delu foruma, ki je dostopen registriranim uporabnikom, zato je v sarabenjinem postu predstavitev anovak spremenjena v povezavo na sporocilo, kjer je njena predstavitev po registracijskih pravilih objavljena.
Logiran

Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #6470 : torek, 15.12.2009 : 21:50:24 »

Zakaj pa noben ne pojasni, zakaj je bilo treba usmrtiti mlade pse - èe je zavetišèe živalim prijazno? A zato, da se naredi takoj prostor za nove? Eno grdo igro se greste tukaj in si zatiskate oèi pred dejstvom kaj se dogaja.

Če bi anovak vedela zakaj ljudje dejansko "verjamejo" v Horjul, potem takšnega pojasnila ne bi potrebovala, ker bi ji bilo vse jasno. Prav tako je imela priložnost tudi ona, tako kot kdorkoli, pomagat, ker se nič ni počelo skrivaj, pa nekako v njeno pomoč dvomim. Lahko se je oglašat, ko je nekaj že mimo ...
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #6471 : torek, 15.12.2009 : 22:01:11 »

No, tole me je pa res potrlo...


... anovak, ne verjamem v nasilje, tebe bi pa kar zlasala.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.319


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6472 : torek, 15.12.2009 : 23:07:37 »

Pravkar sem gospe, ki mi je napisala, da je ob evtanazijah zalostna in razocarana, napisala spodnje pismo in upam, da ga bo prebrala tudi anovak ter razumela point. Prav tako je pismo namenjeno vsem, ki tako ali drugace izrazate mnenja o teh evtanazijah ali o kaksnem drugem pocetju v Zavetiscu Horjul. Pisem v svojem imenu in nikakor v imenu Horjula ali Polone. Ne gre za zagovarjanje, gre za razumevanje situacije, za "imeti sirso sliko", za videti tudi tisto, kar je "nekoliko zadaj" in tisto, kar bi bilo potrebno storiti ze zdavnaj, najkasneje pa zdaj, takoj, z vso vnemo se vreci v akcijo ... in zaceti preprecevati prihajanja psov v zavetisca na nacin, ki nam ga ze sedaj ponuja zakonodaja, ne pa tiscati vodjo zavetisca v odlocitve o evtanazijah ali celo o tem razglabljati ter trositi mnenja. Potem bodo evtanazije prihranjene izkljucno samo za zelo popadljive in asocialne, za zelo bolne ali zelo stare. Nam pa bo prihranjeno mnogo debat o stvareh, ki jih mnogi ne razumejo.

Naredite vsak pri sebi vse. Povprasajte prijatelje pravnike, uradnike, svetovalce ... (morda ste to celo sami), kako doseci, da bo VURS oznacil vecino psov v Sloveniji in podatke skrbno vnesel v bazo, ter kako doseci, da bo v zakonu zapisano, da mora biti oznacen vsak mladic ze v leglu. Pa opozarjajte, razlagajte, opozarjajte, grozite, prijavljajte ... sosede, sorodnike, sodelavce, prijatelje, za katere veste, da psov nimajo oznacenih, da jih spuscajo ali kako drugace nemarno ravnajo z njimi. Vi poveste 10 ljudem in oni povedo naprej 10 ljudem. Pa se bo nekaj premaknilo. Pa morda nekoc v prihodnosti ne bo treba vec nikomur misliti na evtanazije v zavetiscih.

Torej, pismo:

Pozdravljeni,
 
tudi sama sem zalostna in razocarana, vendar nad stanjem v Sloveniji in ne nad Horjulom ali delom Polone, ki ga povsem razumem in zelo dobro poznam ter v celoti podpiram. Tudi razloge za sedanje evtanazije.
 
Krivda za taksno stanje je na vec nivojih, predvsem v vsakem skrbniku, ki ne oznaci psa tako, kot je po zakonu zapovedano in ki nima svojega psa pod nadzorom, pa v VURSU, ki ne nadzira in ne kaznuje prekrskarjev in neodgovornih skrbnikov, ter tudi v vseh nas kot druzbi, ki tako stanje povzrocamo, toleriramo in neuspesno ze leta zahtevamo, da se vendarle izvaja ze sprejeta zakonodaja. Najtezje je Poloni, ki je peljala in do konca drzala vsakega med njimi. Mi smo le opazovalci "od zunaj". Ce bi bili ti stirje psi oznaceni, bi bili tudi lastniki dosegljivi in psi bi imeli dom, oz. bi bilo njihovo bivanje v zavetiscu le nekajdnevno. Tako pa je neoznacenih psov na cestah mnogo prevec, predvsem prevec za eno majhno zavetisce. Blizajo se prazniki in pokanje, ko se vsako leto zunaj znajde mnogo psov. Eni imajo lastnike, ki jih bodo iskali in z veseljem sprejeli nazaj, vecina pa zal ne in Horjul bo ze pred prazniki spet pokal po sivih. Pravzaprav poka po sivih tudi sedaj, saj so pri njih samo stirje psi manj.
 
Zal je tako, da se cez mero ne da. Ne cez prostorsko, ne cez financno, ne cez mero moci, ki jo imamo in ne cez mero casa, ki nam je odmerjen. Vsak dan ima samo 24 ur in v ta cas moramo stlaciti vse, kar je treba postoriti. Dan za dnem. Zavetisce ne sme biti odlagalisce pozabljenih zivali, temvec zavetisce za zivali za vmesni cas med enim in drugim domom. Nikakor za celo pasje zivljenje. In tako delajo v Horjulu. Dajo moznost vsem. Hudim, polomljenim, bolnim, celim, prijaznim, zdravim ... Dokler gre. Ko ne gre vec, ko ni posvojiteljev in se psi nalagajo po vseh prostorih, kavcih in luknjah, ko ni vec prostora za nove, ki na cestah cakajo in so na njih dosedanji skrbniki povsem pozabili, je treba nekaj storiti. Zal se ne da drugace, ceprav si vsi okrog Horjula neznansko zelimo, da bi bilo drugace, da bi uspelo oddati vse zivali odgovornim skrbnikom. Pa zal za nekatere zivali novih skrbnikov ni in ni. Mesece, celo leta. Kam jih dati? Jih zdruzevati s tistimi, s katerimi so nezdruzljivi in jih vse drzati v stresu zaradi pomanjkanja prostora? Jih za vsako ceno drzati pri zivljenju, ne glede na kvaliteto takega zivljenja? Prepricana sem, da ne.
 
Vsak pes potrebuje svojega skrbnika. Na dolgi rok ni za nobenega v redu, da je v zavetiscu, ne glede na to, kaksno zavetisce in kaksen pristop to je. Zacasno ja, vcasih samo teden, vcasih je potreben mesec, nekateri potrebujejo vec mesecev. Nikakor pa leta in tudi zivotarjenje nikakor ni v redu.
 
Prosim, razumite Zavetisce Horjul in Polono ter ravnanja kot poskuse povedati, da se ne da vec, da je zadnji cas nekaj storiti sirse in ne samo cakati, da bo kdo drug kaj naredil. Vecina tistih, ki smo blizu Horjulu, nas ze ima po vec psov in ce zelimo tem psom omogociti psa dostojno zivljenje, jih ne moremo posvajati se vec. Pa tudi ni v tem smisel, kot morda ne bi bil pravi smisel, ce bi vi prepricali vasega moza v posvojitev enega od Horjulckov v izogib evtanazije. Treba je storiti vse za oznacevanje psov in striktno kaznovanje prestopnikov. Vsak med nami, ki razumemo to potrebo, bi moral narediti vse, kar je v njegovi moci. Takoj, ko bo oznacena vecina psov in ko bodo vsi, ki imajo s psicami legla, prisiljeni oznaciti ze mladice, bo neprimerno drugacno stanje v zavetiscih in tudi na cestah. Do tedaj, ko se bo to zgodilo, pa bomo verjetno prica se kaksni evtanaziji. Zal. Je pa tudi dejstvo, da po nekaterih slovenskih zavetiscih redno uspavajo pse, vendar o tem ne pisejo in govorijo, pa jih vsi pustijo pri miru. Ker lahko Horjul in Polono spremljamo po internetu, vemo tudi za vse tezave, s katerimi se srecuje tako ona, kot zavetisce kot institucija, za katero so v zakonu luknje. In ena od tezav so evtanazije, zakonsko dovoljene, moralno nesporne, vendar izjemno tezke odlocitve in dejanja za njo.
 
Upam, da sem vam odprla vsaj nekaj ozadja in razmisljanja. Sama se ze leta borim za boljsi pasji jutri, vendar se zadeve pomikajo naprej zelo pocasi. Upanje umre zadnje in prepricana sem, da se bo tudi na tem podrocju kmalu kaj premaknilo na bolje. Z naso skupno mocjo in aktivnostmi. Upam, da nas boste podpirala, ko bomo mnozicno podporo za spremembe potrebovali.
 
Lep pozdrav,
Jana Pahovnik
www.mojpes.net

*****************

Bom dodala se tole:
Vsi, ki dobite mravljince ob besedi evtanazija oz. humano uspavanje zivali, vas vprasam: Kako gledate na povozenega psa, morda v agoniji, morda ga doleti hitra smrt ...? Kako gledate na lastnika, ki je dopustil, da se je to zgodilo, da je sploh lahko nekdo povozil psa?

Sodite dejanja, za katera se odgovorno odloca nekdo, ki zeli tudi s temi dejanji zivalim samo dobro. (Ne skacite v luft, ce ne veste, kaj to pomeni).
Ne sodite pa tistim, ki neodgovorno dopustijo, da jim psa lahko povozi avto, ki dopustijo, da se jim pes izgubi in ob tem pogine (mnogokrat sploh ne vedo kje in kako) ...
Zakaj imate dvojna merila? Polono obsojate, neodgovornim skrbnikom izrekate sozalje. Zelo zalostno.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6473 : sreda, 16.12.2009 : 00:06:50 »

Zna biti, da sem komu pokvarila ta pravljični december. Se globoko opravičujem.
Ampak - če iščete krivca - gotovo imate kakšno ogledalo doma.
Logiran

čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #6474 : sreda, 16.12.2009 : 10:08:00 »

Saj je brezveze sploh komentirat izpade priložnostnih moralistov  bruham.

A Marjanček bo ok? Mene tele zadeve s črevesjem vedno malo vržejo pokonci, najbrž zato, ker je očem skrito, pa ker smo preveč tega dali skozi...  Undecided
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6475 : sreda, 16.12.2009 : 10:26:07 »

Je že ok, kot da nič ni bilo.
Logiran

čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #6476 : sreda, 16.12.2009 : 10:31:06 »

 Afro Hvala!
Logiran
AjkaNajka
otrok do 14 let
**
Spol: Ženska
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #6477 : sreda, 16.12.2009 : 10:31:33 »

Za tem "novincem" se najbrž skriva oseba , ki goji osebne zamere in ki točno ve, da je ZH lahko vsem ostalim zavetišče za vzor. Očitno bi rada malo zdrahe naredila in zbudila dvome med uporabniki o dobrem delovanju ZH.
Ne bo šlo, stojimo za Polono in za njenimi odločitvami!!

AjkaNajka starejša
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #6478 : sreda, 16.12.2009 : 10:38:50 »

Zame bi bilo to še najbolj sprejemljivo - da je nekdo, ki Smetko pozna, ki goji do nje neko zamero... (vstavi po želji). Ker v takem primeru, bi bilo to nekaj ljudi. Tako pa so to nevedniki, svetohlinci, ovce, ki preberejo zadeve takrat, ko jim je dolgčas in ko nimajo drugega za delat, preberejo površno, v bistvu samo tiste dele, ki jim ugajajo po duši, širijo polresnice (torej, kakor so si prebrano zapomnili) naokoli in jih na splošno sploh ne briga za tiste tisoče zapuščenih, nezaželjenih in zavrženih. In takih je mali miljon. Ali veliki in dva. Večina. Žal. Danes še vedno tukaj pri nas.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6479 : sreda, 16.12.2009 : 10:51:53 »

Podpora je krasna stvar, hvala.
Ampak... jaz osebno dojemam evtanazije kot greh, pa nisem verna. Ne morem si mislit, da ima lahko kdorkoli podporo pri evtanazijah. To je nekaj, česar ne moreš spremeniti, je dokončna in prav nič drugačna kot v katerem od ostalih zavetišč.
Če že so, bi rada, da niso "zastonj". Da bo končno kdo razumel, da ne morem biti edina, ki lahko živim s problematično živaljo in da po 30. dnevu obstaja nekaj, čemur se reče kolektivna odgovornost. Naši so, ne moji. Očitno mi ne moremo spravit jih v nove domove, ne jaz.
Logiran

Strani: 1 ... 427 428 429 430 431 [432] 433 434 435 436 437 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines