mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 04.05.2024 : 01:58:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: trebuscek se je zacel bravat v crno (hecno se slisi pa je res)
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: trebuscek se je zacel bravat v crno (hecno se slisi pa je res)  (Prebrano 3722 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
tina_lesnik
novinec
*
Sporočil: 5


« : nedelja, 19.11.2006 : 23:34:08 »

pozdravljeni!

nas westy višavski terier je star 3 leta, in ze od pomladi ko je bil star 6 mesecev imamo probleme s kozo. najprej alergija na pekoce trave, tudi ko je bila zima - potem so predpisali alergijo s hrano itd. alergija se je kazala v obliki gnojnih mozoljckov, ki so ga srbeli, vendar si jih ni spraskal do krvi, samo cohal se je.ž

no zdaj ap k problemu. pred 4 meseci smo presli na dietno hrano hills. obcutno boljse stanje. cez kak mnesec je dobil ampulo frontline proti bolham kot vedno, v istem casu pa mu je zacel trebuscek crnet. to pa v takem smislu, da se je zacelo sirit od zunaj navznoter proti luleku - najprej obarvano, potem pa je postalo crno in tudi na drugo stran trebuscka in stegen se je razsirilo.

nisem cakala in sem sla k veterinarju, ki je dal sampon clorexyderm in po 2 tednih ni nic boljse. men se zdi da je se slabse. sicer srbi ga nic, ampak jaz sem bolj panik pa me zanima, ce veste kaj bi lahko to bilo. aja na hilssu dietnem smo ostali, mama misli, da je dobil na te brikete alergijo  Angry no v glavenm cudno.

malo vas sprasujem ce je kdo ze slisal za kaj takega, mam pa namen poklicat malo v lj specialiste dermatologe.

lp in lahko noc  Roll Eyes
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1 : ponedeljek, 20.11.2006 : 10:19:29 »

Ne mi zdaj zamerit, ampk kdo pri bozji meri vam za visavce daje Hills?? Nisi namrec edina, proc s Hillsom, mogoce je za druge pasme vredu, ampak visavcem v veliki meri ne pase in ce opazate taksne in drugacne alergije je v vsaj 80% vzrok hrana. Poskusite Nutro Lamb and Rice za zacetek.

Gnojni mozoljcki, ki jih opisujes v prvem delu so glivicni, letos razsajajo, imela jih je tudi moja psicka, pomaga krema za glivice, jaz sem uporabljala Canesten. Tudi frontline lahko spoza reakcije na kozi - zaenkrat ga ne dajajte nekaj casa.

Glede tega crnega pa bi morala videt.
Logiran
tina_lesnik
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #2 : ponedeljek, 20.11.2006 : 13:14:12 »

Pozdrav!

hilsovo dietno hrano nam je priporocal veterinar pr bonesu.  Undecided  delali smo izlocevalno dieto s temi briketi - v smislu na kaj ni alergicen in se je stanje kr izboljsalo, tistih gnojnoh mozoljckov vec nima - imel jih je konstantno, mazali smo ga s kuteridom, ce pa je bilo res hudo pa smo ga peljali v keterinarju, da mu je dal injekcijo. ne vem, glede na to da je kr na par stvar alergicen mislim da mu bomo zaceli kuhat domaco hrano  Wink

slike trebuscka pa pokazem ko ga uspem slikat. torej bi lahko bila reakcija na hrano? namrec men se je vseskozi zdelo, da se rerakcija pokaze takoj, ne pa po dveh mesecih.

lp,tina
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #3 : ponedeljek, 20.11.2006 : 13:20:33 »

Ni nujno da se reakcija pokaze takoj. Recimo tipicna reakcija na hrano pri visavcih je obarvanje, to se tudi pokaze sele cez kaksen mesec, tako da vnaprej ne mores predvidevam.

Glede priporocila za hrano veterinarja vedi tole, veterinarji distribuirajo neko hrano in s tem tudi zasluzijo in jasno, da jo potem priporocajo naprej. Nikakor pa se na to ni vredno zanasat. Jaz bi ti najprej predlaga da poskusis s kaksno drugo hrano in potem  ce ne bo pomagalo preides na kuhanje. V bistvu je kuhat za psa in pri tem upostevat vse nasvete za pravilno prehrano, pazit da bo hrana imela dovolj vitaminov in mineral zelo zahtevna naloga, ki vzame ogromno casa dnevno in je tudi precej draga zahteva. Ce to ni ovira, je kuhanje seveda priporocljivo, samo dobro nastudiraj pasje recepte.
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #4 : ponedeljek, 20.11.2006 : 15:17:58 »

proc s Hillsom,

Tudi jaz sem slišala same slabe stvari o Hillsu, res pa je težko ljudi prepričati o tem, da naj ga ne uporabljajo, ko pa ga vidijo na vsaki veterinarski postajo, ko ga promovirajo.

To s trebuškom pa ima podobno od fanta zlata prinašalka. Stara je šest let in se ji je v zadnjem času trebušček spremenil od rozaste kar fejst na črno. V bistvu izgleda kot kravica.   Smiley  Veterinar je rekel, da je vse ok . Res ne vem, če je pa pri vas isto, ima pa ta prinašalka drugač tudi bolj občutljivo kožo.

Res raje slikico pošlji, pa naj raje Uma pove, ki je v tej pasmi bolj domača.  Wink

Lp, Tjaša
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #5 : ponedeljek, 20.11.2006 : 16:38:17 »

Poglej si ti dve temi in razmisli, ce ima kuza kaksne podobne znake:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2514.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6226.0.html
Logiran

tina_lesnik
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #6 : ponedeljek, 20.11.2006 : 22:46:43 »

pozdrav punce!

hvala za odziv, sem zelo vesela prijaznih nasvetov. hills bomo ukinili pa me zanima, ker je tud drugace tak bolj obcutljivi, kateri so se tisti briketi, ki bi jih lahko pohrustal? bi najprej probala  z briketi, ker je alergicen na svinjino, perutnino in govedino  Roll Eyes

pogovorjala sem se pasjo dermatolog. iz lj. veterinarske fak. pa mi je dejala da je prepricana da je kriva hrana, namrec psa nic ne srbi, tud dlaka ne odpada in tud ne praska se do krvi. slikico pa res posljem kmalu, obljuibm, da bomo vidli za kaj gre. jaz mislim, da ni nic nevarnega, glede na to da je se vedno taki veseli lump  Grin
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #7 : ponedeljek, 20.11.2006 : 22:52:00 »

Mi uporabljamo doma Royal Canin, doma pa imamo yorkija. Ta hrana se pa mi dopade zato, ker je specializirana za vsako pasmo posebej in je prva, ki jo naš z veseljem poje.  Wink Wink Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #8 : ponedeljek, 20.11.2006 : 22:56:52 »

tina_lesnik, kot je ze napisala Uma, poskusi Nutro Lamb and Rice, se zlasti, ce je alergicen na svinjino, perutnino in govedino. Royal Canin je ne bo prava hrana zanj, ker je prevec splosna.

Briketi Nutro Lamb and Rice so dobrodejni za kozo in dlako, v njih ni teh alergenov, pa se preizkuseni so, kot je napisala Uma.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #9 : ponedeljek, 20.11.2006 : 23:34:03 »

samo informativno ... v Nutru Lamb&Rice je piscancja mascoba in ce je pes na piscanca alergicen, zna odreagirat (je pa res, da so v vecini primerov alergeni proteini). Ce zelite ugotoviti alergen, se odlocite za brikete, ki imajo samo en vir zivalskih beljakovin in proteinov, se boljse bi pa verjetno bilo, da se odlocite za doma pripravljeno izlocevalno dieto (o tem vam bo dermatologinja razlozila vec, pa tudi na forumu je v nekaj temah to ze opisano). In za tako malega psa kot je visavski terier, to ni ne vem kako hudo drago.
m.
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #10 : torek, 21.11.2006 : 00:22:08 »

ce je alergicen na svinjino, perutnino in govedino.
To pa mi je ušlo. Seveda je potem treba poskusiti kaj drugega, kjer tega ni noter.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #11 : torek, 21.11.2006 : 11:14:17 »

Poskusi recimo kaksne brikete z lososom, imajo jih Purina in Arden Grange ce se ne motim!
Logiran
tina_lesnik
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #12 : torek, 21.11.2006 : 18:59:32 »

ojla. hvala za nasvet. bomo probali pa se javli  Wink
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: trebuscek se je zacel bravat v crno (hecno se slisi pa je res)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines