mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 15.05.2024 : 09:01:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jolly in Jimmy  (Prebrano 38445 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #105 : torek, 02.12.2008 : 22:45:14 »

Jaz bi pa vprašala naslednje: kako se ščitijo veterinarji pred morebitnimi napadi? Imam občutek, da sploh ne. Sem imela tudi z Ajo izkušnjo, da je šavsnila po vetovi roki, potem mi je pa očitajoče rekel, kako jo držim, da ga je. Smo lastniki odgovorni, če pes med pregledom poškoduje veterinarja?

Pred mnogo leti, ko smo imeli pri starših 10 kg mešančka in smo z njim hodili na kliniko vet. fak., je bila vedno prva poteza ta, da mu je tehnik zavezal gobček (kar s povojem) in tako vsem psom. Danes se to ne prakticira?
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #106 : torek, 02.12.2008 : 22:49:45 »

Meni se zdi, da je odgovornost lastnika da pove tudi veterinarju, če je pes napadalen in ne mara posegov vase. Seveda je to težko ugotovit, če psa ne poznaš (še) dobro ali pa si z njim pri veterinarju prvič.

Naša Ave ima v kartoteki na VF zapisano oznako "huda", ker sem že takoj pred prvim pregledom opozorila, da se mara da tujci posegajo vanjo. Če se le da, jo drživa tako da ne more šavsnit, če pa ne gre, pa dobi nagobčnik. Pa če je le možnost, jo pregledujejo ženske, ker se moških še bolj boji Undecided.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #107 : torek, 02.12.2008 : 23:00:26 »

Ja, jimmy "usrou si ga".
res mi je žal za njega. Sestre pa ne bi mešala v bratove probleme dokler ni za to utemeljenga suma.
Seveda tudi za vse,ki so vpleteni v njegovo zgodbo- ampak Jimmy je najkrajšo potegnil.
Res škoda, da ni posnetka takih dogodkov. Meni še vedno ne da miru dejstvo,da je pred tem dobil pomirjevalo- čeprav je bilo razloženo, da le nekaj sekund pred dogodkom. Ampak čas je relativen in ne vem kako hitro zadeva učinkuje, tako da lahko ima vpliv- poleg ostalih že naštetih faktorjev.
Da me n ečudi in da nič n epomeni da ni spustil sem že rekla, tudi če je začel potem otresat itd ni nenavadno- predvidevam,da je zavladal aprecejšnja panika, poskusi razdvajanja, adrenalin s ej evohal v zraku.
Me pa še nekaj zanima, č enisem nadležna. zanima pač- ker kotveste sem zasvojena z vedenjem psov.
kako to da je sploh spustil  aste ga s pajsarjem razdvojili, al je pač spustil ko se je naveličal, al j ezgledal kot da je dojel,da ne kaj ni v redu, ali imate vtis ,da je spustil zaradi prigovarjanja, kako je poem zgledal- sproščen, napet, je gledal drugače kot prej , ali prijazno kot navadno, se mu j evetrinark aposkušala po ugrizu spet približat, kako je reagiral n anjen odhod , kako jo je gledal ?

zakaj sprašujem?
Ker včasih pes ugrizne refleksno v afektu in potem zgleda kot da mu je žal, se opravčuje,
včsaih ko ugrizne pa sploh ne dojame,da je ugriznil v živo (je mislil igračo , al pa obleko in prime še telo) potem gleda bebavo,
če je namenski napad zaradi občutka ogroženosti ( vbod, vonj po razkužilih)ugriznjeno osebo po razdvajanju gleda drugače (saj veste kaj hočem rečt),
če je bil plenski napad (čudno mi je,da jo tresal? plenski napad je vezan na otresanje- tu nima logike res čist nobene, razen ,da mu je kemija že na mozag udarla) pes spet pobegli plen gleda s čist posebnim pogledom.

In seveda nikakor nisem hotla namignit,da bi kdorkoli lahko preprečil napad če bi opazil kaj pes namerava.Ker preprosto še pri poznanem si lahko premalo pozoren. Pri nepoznanem pa itak. Naj povem,da sem jaz kot otrok spregledala en tak lesk v očeh psa, s katerim sva bila zelo prijatelja. Končala sem na urgenci in osvojila prepoznavanje tega leska za vekomaj.

Ostane tolažba,da je mogče bolje ,da je zdaj in tam pokazal prave barve.

Tudi če se npr kako drugače obrne se bo v prihodnje vedelo,da je treba bit z njim vedno pozoren.

Vsekakor itak občudujem vse,ki delate z neznanimi odraslimi psi dan na dan. Ker nikoli ne veš kakšne mine imajo kje skrite.
Velja za vse, dokler jih nimaš res dobro naštudirane.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #108 : torek, 02.12.2008 : 23:02:04 »

Oznako huda ima pri nas samo Arabela!

Aja še zdaleč ni huda na nikogar, se pa lahko prestraši in odreagira tudi z ugrizom, kar se meni ne zdi nič nenavadnega. Bolj me čudi to, da se veti ne varujejo dovolj. Gre namreč res lahko za stresen dogodek, če se pes boji in še tujec mu povzroči bolečino.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #109 : torek, 02.12.2008 : 23:04:16 »

se opravičujem za tipkovne napake, pozabim,da se ne da popravljat oddanih postov.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #110 : torek, 02.12.2008 : 23:13:23 »


Pred mnogo leti, ko smo imeli pri starših 10 kg mešančka in smo z njim hodili na kliniko vet. fak., je bila vedno prva poteza ta, da mu je tehnik zavezal gobček (kar s povojem) in tako vsem psom. Danes se to ne prakticira?

Ne, se ne, oz. vsaj pri mojih dveh psih se nikoli ni. Bučko ima 25 kg in ni še nikoli dobil pri veterinarju nagobčnika, niti ga ni nikoli omenil. Pika ima 15 kg, in prav tako nikoli ne duha ne sluha o nagobčniku. Sploh nikoli od njiju še ni imel nagobnika gor. Zgleda, da veterinarji zaupajo nam lastnikom.

deteljica, za pomoč si daj post na "predogled". Boš bolje videla napake. Drugače se pa tudi tako čist v redu bere.  Wink
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #111 : torek, 02.12.2008 : 23:16:52 »

vis, saj tudi naša Ave ni huda drugače. Sicer jo pa poznaš in upam, da se je bo zdaj kdo bal. Do zdaj še ni nobenega ugriznila (ker ji niti nisem dala priložnosti), ampak nisem 100 %, da ga ne bi, če bi se počutila res ogroženo in ne bi mogla zbežat. Beg je vedno prva rešitev pri njej, ker je "huda" zato, ker se boji in če ne more zbežat, bi se verjetno branila. Nakaže tudi z renčanjem in zna skočit proti človeku, vendar se nikoli ne dotakne.

Nekako se mi zdi fer do veterinarjev, da to vejo, saj si ne želim da koga ugrizne in poškoduje. In tukaj zame ni opravičila, če je pes v stresni situaciji in ga boli. Če veš, da je najmanjša možnost, da takrat ugrizne, ga je treba ustrezno držat ali mu nadet nagobčnik. In tukaj je odgovornost na lastniku psa in ne na veterinarju.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #112 : torek, 02.12.2008 : 23:19:08 »

Oznako huda ima pri nas samo Arabela!

ne vem natacno kako gre pri psih, ampak mene so veckrat hoteli prepricat, da nej spustim macko, da jo bo tehnik prijel in potem je dlaka frcala na vse strani in Azo je uspel preluknjati noht. Sej verjamem, da se morajo uni naucit zival drzat, ampak jo raje sama, ce lahko prosim...in me je v preteklosti parkrat zeloooo zmotilo (torej govorim o par primerih in ne na splosno), da so ravnali z mojim mackom, kot da ga bo lihkar pozrl - injekcijo je dobil tako, da ga je moglo res fajn zabolet, ker je vet delal zelo hitro in pri tem bolj pazil na svoje roke kot na bolecinski prag moje zivali. Sej razumem, da rabi roke Smiley

Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #113 : torek, 02.12.2008 : 23:29:42 »

Isto pri mojemu staremu (divjemu  Tongue )mačku Grin Niso hotli verjeti, da ga bom jaz kot 10-letna deklina bolje obvladala, pa je žena veta fasala dolg (po cm merjeno Wink ) in boleč spomin po dolžini podlahti za navadno cepljenje Roll Eyes Naslednjič se sploh ni ponujala ga držati  Grin

Nagobčnika se nikoli ne branim. Če ga vet želi, ga pes nosi, mene ne moti. Ga razumem in mi na kraj pameti ne pade temu nasprotovati. Sama sem mnenja, da ga moj pes ne rabi, ampak kaj pa škodi!? Kakorkoli, kolikor sem v pogovorih povpraševala je menda vsak veterinar fasal ugriz ali več  Roll Eyes
Logiran

Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #114 : torek, 02.12.2008 : 23:37:43 »

vis, saj tudi naša Ave ni huda drugače. Sicer jo pa poznaš in upam, da se je bo zdaj kdo bal.

Tule je ena napaka. Upam, da se je NE bo zdaj kdo bal.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #115 : torek, 02.12.2008 : 23:42:54 »

Ja boga Arabela. Ko bi ona vedela kaj vi tle čvekate. Bi vas po mojem kr usekala  Tongue
Če so nagobčniki za pse, so potem copatke za mačke in njihove podaljške na nogah  Roll Eyes.
Vsekakor sem za nagobčnik. Za tisto sekundo psu nič ne bo, če ga bo imel gor. Pa dobro je, da se pes navadi, sej nikoli ne veš kam boš potoval in kdaj ga bo potreboval.
Čeprav je pri Flipu precej drugače. Pri njemu moraš vse ostalo privezat, če hošeš preživet. Gobec je lahko prost  Grin

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #116 : torek, 02.12.2008 : 23:43:29 »

deteljica, po številnih današnjih pogovorih je najlažje opisat tako: pes je dobil pomirjevalo, čez nekaj sekund začutil, da ga je speklo (pomirjevalo takrat nikakor ni delovalo); in se šel počasi maščevat tistemu, ki ga je z bolečino povezal. "Snel" ga je tehnik - na ne ravno nežen način, ko so poskušali razkleniti čeljusti, seveda ni šlo. Tresti je začel takrat, ko je dojel, da mu ugriz pravzaprav ni dovoljen in da ga "odstranjujejo", pred tem je mirno držal. Ko so ga sneli, je stal pri miru s povešeno glavo in ušesi nazaj in globoko dihal, Varja pa seveda ni vzpostavljala kontakta.

Trenutno je v stanju, ko bi bil pripravljen napasti tudi mene. Ima ovratnik za nekaj zaščite zame za naslednjih deset dni, ki mu seveda ne ustreza. Gleda me s "ta belim", z ušesi nazaj, se ne umika.  
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #117 : torek, 02.12.2008 : 23:55:39 »

Ah sranje  Undecided
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #118 : sreda, 03.12.2008 : 00:13:52 »

Uf ... Sad Kako hudo mi je bilo tole prebrati. Res mi je žal vseh udeleženih in psa.

Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #119 : sreda, 03.12.2008 : 00:18:46 »

Sej, mogoče neumestno vprašanje, ampak, a sta z Jolly zdaj ločena ali sta še vedno skupaj v pesjaku?
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines