mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 20:45:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakonodaja v blokih glede psa v stanovanju
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zakonodaja v blokih glede psa v stanovanju  (Prebrano 39942 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #60 : četrtek, 21.05.2009 : 17:48:27 »

Hišni red ureja medseboja razmerja etažnih lastnikov, to je recimo: uporaba skupnih prostorov, uporaba raznih naprav v bloku (recimo toplotna postaja), skrb za red in čistočo, zagotavljanje miru kot to določa zakon,  skrb za varnost oziroma zaklepanje skupnih prostorov, parkiranje na za to predvidenih mestih, ravnanje ob raznih nesrečah,...

Recimo največkrat napisane zadeve, ki se tičejo živali so nekaj v tem smislu, da morajo lastniki živali poskrbeti, da le te ne motijo drugih uporabnikov, da se ne smejo prosto sprehajati po skupnih prostorih brez spremstva in da so lastniki dolžni odstraniti nečistočo, ki so jo povzročile njihove živali. Lahko recimo še napišejo, da morajo biti živali v okolici na vrvici, kar je itak jasno. Kaj več od tega pa že skoraj ne.

Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #61 : četrtek, 21.05.2009 : 18:33:44 »

Vsi v bloku plačujejo vodo za psa, razen mene. In vi plačujejo zato, ker mislijo, da morajo, saj jim je eden od naših sosedov to vbil v glavo. No, jaz sem jim pa to po hitrem postopku izbila iz glave in zdaj nihče ne plačuje vode za psa - tudi tisti ne, ki so jo do zdaj. Pa, da se razumemo - sama bom TAKOJ začela plačevati vodo za psa, ampak res TAKOJ, ko ga bo zakon začel tretirati, kot živo bitje, ne kot stvar. Da pa bodo meni po napadu na mojega psa rekli, da tudi, če tožim, se bo pes obravnaval kot stvar, po drugi strani pa od mene zahtevajo, da za to stvar plačujem vodo?! Huh Niti slučajno. Pa smo se v bloku čisto lepo zmenili in jim je zdaj vse jasno - tudi tistim, najbolj zoprnim.

Bravo, Mel! Smiley
Jaz sem jim že pred nekaj leti povedala enako, in od takrat naprej upravnik nikomur v naši večstanovanjski hiši ne zaračuna vode za psa. Takrat se mi je soseda še zahvalila, češ da oni sploh niso vedeli, da se pes tretira kot stvar itd.  Predstavnik upravnika je bil sicer vidno jezen name, ampak to je pač njegov problem, ne moj.

Drugače se pa 100% strinjam s Sašenko in se podpišem pod vse, kar je napisala. Lanabela, ne gre tako po domače, da si nekdo kar zamisli ene hišne pravilnike, tam zapiše vse, kar mu pade na misel in se njemu osebno zdi neznansko pametno in nujno,  potem pa te pravilnike postavlja nad zakone!  Če gre, ste si pa sami krivi, ker si to dovolite.  Huh
Človeška neumnost res ne pozna meja, nekateri pa to seveda s pridom izkoriščajo.






Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #62 : četrtek, 21.05.2009 : 20:05:42 »

Citat
Če gre, ste si pa sami krivi, ker si to dovolite.  Huh
Evo, točno to sem hotela povedati.  Folk pusti, da se sprejemajo butasti pravilniki, navodila, zakoni...hišni red...ne pisne, dokler ne zaboli prav njega osebno.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #63 : četrtek, 21.05.2009 : 20:37:33 »

O ne... Nič ne ugodijo večinoma. Vse je odvisno od primera do primera - od kategorije ceste, od plana občine o ureditvi območja pa do tega katera vozila vozijo. Jaz ne poznam  primera, kjer je naselje na prošnjo dobilo cono. Tukaj sem šele prebrala za primer.

In kar je v nasprotju z zakonom in celo ustavo, se komot poči na sodišče in se tam po prednostnem postopku razveljavi. Kajti take (povezane z etažno lastnino - skupnostjo stanovalcev) teme imajo prednost!

Večinoma pa zaradi miru, nihče ne dela kravala, oz. verjetno tega sploh ne ve.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #64 : petek, 22.05.2009 : 09:56:11 »

Moja napaka - mišljene so bile soseske, ne cela naselja. Za celo naselje dobiti kakšno dodatno omejitev je res velika umetnost. Soseske pa načeloma dobijo.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #65 : petek, 22.05.2009 : 10:32:15 »

Ja pri meni je tak problem, da ravno tisti/a, ki tečnarijo da moram plačevati vodo za psa, še osnovnih slovenskih pojmov ne pozna. Kaj šele, da bi ji začela o zakonih razlagat. Saj me ne bi razumela.
Pa po novem, če imaš koga na obisku /počitnicah več kot 2 tedna moraš tudi plačati, pa magari če samo za 1 mesec prijaviš in potem odjaviš... Enako tečnari sosedom, ki imajo psa pa je pri njih samo čez vikend, ker drugače ga ima sin zraven sebe v LJ, kjer študira. Ampak za tiste vikende bi morali plačevati.
Drugi starejši sosed, si je končno po parih letih smrti žene našel prijateljico, pa bi moral plačevati za njo, ker tu in tam prespi pri njemu....
Ampak to moti samo eno dotično sosedo, ki ne ve več kaj bi našla, ko ima dneve kreganja.
Smo imeli pa včeraj spet en primer: Imamo ˝hišnika˝, ki zunaj kosi, ureja okolico....in pobira stroške za skupno razsvetljavo. Kot njegove storitve(dela okoli hiše) in razsvetljava prideta nekje 1,5 € po osebi. In se je ena druga soseda včeraj drla po celi stanovanjski hiši, da ta sosed mastno služi na račun ostalih stanovalcel. Ob desetih zvečer je tak cirkus zagnala v hiši, da smo vsi na okna prileteli. Se je zadnjič že meni bunila, pa sem rekla da se ne ukvarjam s takšnimi bedarijami (konec koncev smo se sami zmenili za tak sistem ) in da mi po domače dol vidi za tistih 6€, ker jaz nisem nič manj revna, on pa tudi ne bolj bogat. Konec koncev, položnico za elektriko mora plačati, gorivo za kosilnico tudi, nekaj pa lahko tudi njemu ostane, saj on dela.Zdej sem se res že preveč razpisala in oddaljil aod teme. Amoak pravim, da imamo mi kar nekaj invalidov v hiši in še dobro, da nas je dosti bolj mentalno umirjenih, ki to sprejmemo brez norenja, ker  drugače bi bila vsak dan vojna.
Ni problem v zakonih in pravilih, problem je da takim ljudem ne moreš nič razložit in se vedno konča z izpadi.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #66 : petek, 22.05.2009 : 10:40:34 »

Evo, točno to sem hotela povedati. Folk pusti, da se sprejemajo butasti pravilniki, navodila, zakoni...hišni red...ne pisne, dokler ne zaboli prav njega osebno.

Meni osebno je tudi vseeno kaj napišejo v hišni red in priznam, da odkar sem se preselila ga še prebrala nisem še manj podpisala karkoli. Ne potrebujem hišnega reda, da vem kaj lahko in kaj ne. Tam kjer piše "kolesarnica" imam spravljeno kolo, vhodna vrata zaklepam, živim tako da ne motim ali ogrožam drugih, število živali imam v skladu z zakonom, parkiram kjer je dovoljeno, hrup povzročam samo takrat ko lahko Roll Eyes, razne naprave itak niso moje področje in me ne zanimajo, ne vtikam se v sosede in jih pustim pri miru in enako pričakujem od njih. Če pa piše v hišnem redu kaj kar je v nasprotju z našo veljavno zakonodajo pa itak nisem dolžna upoštevati in se tudi ne mislim razburjati. Zaradi mene lahko še policijsko uro zapišejo v hišni red, da morajo biti vsi stanovalci ob 20h doma pa mi je čisto vseeno. Enako velja za razne pravilnike, če so v skladu z zakonodajo sem jih dolžna upoštevati. Na sprejemanje zakonodaje pa nimam ravno kakšnega blaznega vpliva.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #67 : sobota, 01.08.2009 : 17:46:45 »

hej! Jaz imam pekinezerja v stanovanju v bloku. Ni nase stanovanje,je od obcine. Pa sem se pozanimala kako je s tem,ker moj sosed je skos tecnaruil, kao da pes laja,je pa res lajual, ko je biul sam doma.
In kaj sem izvedela, ce lastnik stanovanja pusti hisnega ljubljencka,ti nic ne morejo,RAZEN,ce po 10 uri zvecer kali nemir!!!! To je pa tako isto pri ljudeh.
Je pa fora v tem,ko kao pustis psa samega doma,in da pes joce ter laja,pa ce to inspektor vidi,slisi,karkoli,ti ima pravico dat kazen za zanemarjanje zivali. Glupo,pac clovek mora v sluzbo Smiley
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #68 : ponedeljek, 12.07.2010 : 21:25:52 »

Je pa fora v tem,ko kao pustis psa samega doma,in da pes joce ter laja,pa ce to inspektor vidi,slisi,karkoli,ti ima pravico dat kazen za zanemarjanje zivali.

Zanima me, koliko je v tem resnice? Huh
Pri nas namreč ni problem v tem, da bi pes lajal, jokal in cvilil 8 ur ali več, ampak preprosto ima naša čistilka zadnje čase vsak dan slab dan. Angry
Ravno danes sem dobila info, da je sosedom razlagala, da med čiščenjem posluša cviljenje in lajanje in da ima tega dovolj ter da bo naredila prijavo (sicer ne vem kam) in bomo vsi lastniki psov plačali kazen (v bloku so trije psi in ne ve točno, koga sliši).
Naš je sam doma med 8 in 16.uro in svoje najbližje sosede sem vprašala, če ga slišijo lajat, pa je bil odgovor vedno negativen. Eden izmed sosedov mi je rekel, da ga v celem dopoldnevu mogoče sliši 2x zalajat, to pa je tudi vse.

Mi lahko kdo pomaga? Ali mi lahko napišejo kazen za zanemarjanje živali ali morda kaj drugega? Je kje točno opredeljeno, kaj se sme in kaj ne? Me kar malo skrbi.
Hvala za odgovore.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #69 : torek, 13.07.2010 : 10:53:35 »

Prvi predlog: prosite upravnika, naj pošilja drugo čistilko.
Pri meni je to enkrat ratalo - razlog, da smo želeli zamenjavo, je bil sicer drug, ampak zamenjali so jo pa takoj.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #70 : torek, 13.07.2010 : 12:05:11 »

Vsak  običajen pes laja, če tuja oseba brska pred vrati stanovanja, butnglavc kar čistilka seveda mora. Jaz bi se z njo pogovorila, morda bolj na ostro.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #71 : torek, 13.07.2010 : 12:15:04 »

Tudi če bi gospa čistilka kaj prijavila in če bi uspela prijaviti na prav naslov, bi najprej dobili obisk vet. inšpektorja. Ki bo pogledal vaše stanovanje, vas izprašal. Kar iz lufta kazni ne letijo.
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #72 : sreda, 14.07.2010 : 09:09:20 »

Prvi predlog: prosite upravnika, naj pošilja drugo čistilko.
Pri meni je to enkrat ratalo - razlog, da smo želeli zamenjavo, je bil sicer drug, ampak zamenjali so jo pa takoj.
V našem bloku je 66 stanovanj in pri vsaki takšni odločitvi potrebujemo polovico podpisov Huh, kar pa je pri nas zelo težko izvedljivo. Poleg tega je (po besedah našega upravnika) težko dobiti čistilko.

Vsak  običajen pes laja, če tuja oseba brska pred vrati stanovanja, butnglavc kar čistilka seveda mora. Jaz bi se z njo pogovorila, morda bolj na ostro.
Naš Jaka ni pred vrati, ampak je zaprt v sobi, pa še radio ima prižgan, ravno zato, da ga ne bi "zmotil" vsak šum pred vrati, zato mi je še bolj čudno Shocked, kako ona sploh sliši kakršenkoli lajež, moj sosed (s katerim me loči le stena) pa pravi, da sploh nič ne sliši Undecided.
Ko pa čistilki karkoli na to temo omenim, je čisto odvisno, kakšne volje je gospa. Če je dobre volje, potem reče: saj tvojega pa nikoli ne slišim......če pa ima slab dan, reče: cel dan poslušam tvojega psa.



Logiran
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #73 : sreda, 14.07.2010 : 09:13:40 »

Če je dobre volje, potem reče: saj tvojega pa nikoli ne slišim......če pa ima slab dan, reče: ceł dan posłušam tvojega psa.
predaja predaja

hvala bogu nimam težav s tem, saj živim v večstanovanjski hiši, kjer so vsi FUL tolerantni do domačih živali (od psov, do pajkov) 
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #74 : sreda, 14.07.2010 : 12:25:55 »

Joj ej, žlehtnoba ljudi ne pozna meja  Lips Sealed  Ko bi se vsi za sebe brigali bi bil pa tudi že čudež.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakonodaja v blokih glede psa v stanovanju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines